• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    42
Aranızda benim gibi hap yutamayan var mı acaba?😔 Bugün multivitamine geçme günümdü ama kapsül şeklinde ve asla yutamıyorum bir kaç yol denedim ama nafile haplar çöp oldu. Folikasit gibi büyüklüktekileri yutabiliyorum sadece, var mıdır bunun bi çözümü yoksa el mahkum mu kapsüllere😔

Kıyamam kuzum ya 🤣🤣 sadece 1. Sınıfta gelip yaptıklarında ağlamıştım sonra alıştım bir daha hiç böyle bir sıkıntım olmadı şükür 🤣 hatta ben ilaç yutamazdim lisede Dra gittim dedim Dr bey ben ilaç yutamiyorum iğne yazar mısınız Dr kızım sen manyak mısın herkes iğneden kaçar sen istiyorsun demişti 🤣🤣🤣

Hem de çok pis çığlık attiriyor insanlara diyemiyorsun da orama ağrı girdi diye 🤣🤣

Hakkınızda hayırlısı olsun sağlıkla gelsin inşallah 🥰

Amin canım..ben eskişehirdeyim Osmangazi tıp yapıyor oraya gittim. Yurtdışında yapılıyor evet. 1 ayı bulur dediler belki daha erken olur bilmiyorum ama. Ayrıntılı olacakmış herşeye bakiliyormus.

Ben bugün kan verdim nipt testi için canım. 13+0 bugün. Dr geçen hafta ikili yaptı onun sonucuyla gittim.

Bende kıza benzettim içime öyle doğdu sağlıkla gelsin minik 🥰
Merhaba bende Eskisehire gitmeyi dusunuyorum fetal dna için
Randevu alipmi gittiniz ?

Aranızda benim gibi hap yutamayan var mı acaba?😔 Bugün multivitamine geçme günümdü ama kapsül şeklinde ve asla yutamıyorum bir kaç yol denedim ama nafile haplar çöp oldu. Folikasit gibi büyüklüktekileri yutabiliyorum sadece, var mıdır bunun bi çözümü yoksa el mahkum mu kapsüllere😔
Aynı içerikte efervesan tablet bulabilirsiniz belki, antibiyotiklerin bile suda eriyen efervesan halleri varmış, ben de geçenlerde rastladım. Büyük hapları yutamayanlar için güzel çözüm.

Merhaba ben geldim 🙈 bu sefer düzgün bir ultrason fotoğrafı ile geldim ❤️ cinsiyet tahmini alırım 🎀

Yine kipirdak bir kontroldü elinayagi durmuyor maşallah 🧿

Eklentiler

• IMG_20250110_110914.jpg
    IMG_20250110_110914.jpg
    98,9 KB · Görüntüleme: 30
Merhaba ben geldim 🙈 bu sefer düzgün bir ultrason fotoğrafı ile geldim ❤️ cinsiyet tahmini alırım 🎀

Kız kız kız :KK36:
Arkadaşlar bizim fetal dna sonucu da çıktı, çok şükür düşük risk çıktı. Cinsiyet de kız çıkmış🥰🥰🥰🥰🥰 Darısı tüm haber bekleyenlerin başına🙏
Tey tey teyyyy! :KK71::KK200:
Maşallah. Subhanallah ☺️

Kız kız kız :KK36:

Tey tey teyyyy! :KK71::KK200:
Maşallah. Subhanallah ☺️
Ay canım senin sezgilerin de güçlü baya ağzın bal yesin diyeceğim sana da 😂 Allah biliyor kuldan saklamaya gerek yok içten içe bir oğlum var bir de kız evlat tatmak çok isterim. Ama tabi hayırlı sağlıklı bir evlat olsun ilk önceliğim o ❤️

Hepimiz sağlıkla alalım inşallah 🎀

Kizlar merhaba 🌸
Yarin rutin kontrol var heyecandan duramiyorum bugun yine😒 2 haftadir gormedim hersey yolunda mi acaba cok merak halindeyim. Birde yarin serklaj icin gun ayarlayacagiz onun telasida bindi ustume 😔
Birsey soracagim birde ben 12. Haftadan beri riskli gebelik takibi yapan bir doktora muayene oluyorum. Normalde diger takip eden doktorum perinatolog ile gorusmemi istemisti ama bu doktorum hic gerek olmadigni soyledi. Hatta 12. Haftada detayli ultrasonuda kendi yapti. 20/22 arasindaki detayliyida kendi yapacakmis. Perinatolojiye gitmene hic gerek yok ekstrem bir sorun cikmadigi surece ben sureci yonetebilecek bir hekimim diyor. Acikcasi cvsinede guvendim bu konuda. Ama yinede bir soru isaretim
Var. Sizce kuruntuya kapilmadan teslim etmeli miyim kendimi? 12. Haftaya kadarda acikcasi 3 doktor gezdim hicbiri beni tatmin etmedi. Boyle surekli gezmekte istemiyorum.

Bende multivitamin olarak regenesis kullaniyorum yutmakta zorlandim basta bogazima takilacak gibi hissediyordum hep zor yutuyordum. Mecbur zorladim bi kac defa sonra fark ettimki agzimda baklettikce zorlaşıyor agzima atar atmaz tek yudum suyla şıp diye yutmaya başladım öyle alıştım gitti tabi mutlaka sonra bol su içiyorum üstüne.

Bende multivitamin olarak regenesis kullaniyorum yutmakta zorlandim basta bogazima takilacak gibi hissediyordum hep zor yutuyordum. Mecbur zorladim bi kac defa sonra fark ettimki agzimda baklettikce zorlaşıyor agzima atar atmaz tek yudum suyla şıp diye yutmaya başladım öyle alıştım gitti tabi mutlaka sonra bol su içiyorum üstüne.
Bende regenesis kullanıyorum önceki kontrolde yazdı buna başlayacağız sonra diye ben aldım üç hafta sonra falan kontrolde başla dedi başlayayim diye açtım bı tableti patlak çıktı hep açıktı hepsi çöp oldu tekrar gidip vitamin alicam şimdi sinir oldum ilk zamanda açıp baksaymisim keşke nasıl birşey diye kutusuyla attım dolaba iş işten gcmis oldu

Bende regenesis kullanıyorum önceki kontrolde yazdı buna başlayacağız sonra diye ben aldım üç hafta sonra falan kontrolde başla dedi başlayayim diye açtım bı tableti patlak çıktı hep açıktı hepsi çöp oldu tekrar gidip vitamin alicam şimdi sinir oldum ilk zamanda açıp baksaymisim keşke nasıl birşey diye kutusuyla attım dolaba iş işten gcmis oldu
Kötü olmuş ucuz da bi ilac değil malesef. 😒 Ben ilk aydan beri kullanıyorum doktorum bunda folik asit de var bunu kullan dedi 3. Ayda da devam et dedi multivitamin olarak

Merhaba bende Eskisehire gitmeyi dusunuyorum fetal dna için
Randevu alipmi gittiniz ?
Yok canım. Ben arayıp genetik birimine bağlanıp randevu almak istediğimi söyledim ne için dedi. Fetal DNA için dedim. Randevu almanıza gerek yok sabah erken gelip burada sıra numarası alacaksınız dedi. Çarşamba günleri hariç gidiyorsun. Ben cuma günü gitmiştim. Sabah erken oradaydım dışardan sıra aldım içeriden sekreter çağırdı direk. Form doldurdum o Dr için tekrar sıra numarası verdi. 10.bucukta almaya başlıyor Dr dedi. Öyle de oldu o saate kadar bekledim. İkili test sonucu ile gidiyorsun ona bakıyor sorular soruyor. Kan almaya gonderiyor. Kanı alıyorsun genetik kan verme için bölüm var oraya kendin götürüyorsun. Makinede kanın bozuk olup olmadigina bakılıyor bekliyorsun o sürede dışarıda. Bilgi veriliyor tekrar ve gönderiyorlar. Sabah erken gidip sıraya girmekte çok fayda var ❤️

Kız gibi hissettim canım ben ❤️🥰 sağlıkla gelsin minik 🥰
Arkadaşlar bizim fetal dna sonucu da çıktı, çok şükür düşük risk çıktı. Cinsiyet de kız çıkmış🥰🥰🥰🥰🥰 Darısı tüm haber bekleyenlerin başına🙏
Çok sevindim canım maşallah 🥰❤️ sağlıkla gelsin güzel kızın ❤️ 😍 kızları cogalticaz inşallah 🤣🤣🥰

Yok canım. Ben arayıp genetik birimine bağlanıp randevu almak istediğimi söyledim ne için dedi. Fetal DNA için dedim. Randevu almanıza gerek yok sabah erken gelip burada sıra numarası alacaksınız dedi. Çarşamba günleri hariç gidiyorsun. Ben cuma günü gitmiştim. Sabah erken oradaydım dışardan sıra aldım içeriden sekreter çağırdı direk. Form doldurdum o Dr için tekrar sıra numarası verdi. 10.bucukta almaya başlıyor Dr dedi. Öyle de oldu o saate kadar bekledim. İkili test sonucu ile gidiyorsun ona bakıyor sorular soruyor. Kan almaya gonderiyor. Kanı alıyorsun genetik kan verme için bölüm var oraya kendin götürüyorsun. Makinede kanın bozuk olup olmadigina bakılıyor bekliyorsun o sürede dışarıda. Bilgi veriliyor tekrar ve gönderiyorlar. Sabah erken gidip sıraya girmekte çok fayda var ❤️

Çok sevindim canım maşallah 🥰❤️ sağlıkla gelsin güzel kızın ❤️ 😍 kızları cogalticaz inşallah 🤣🤣🥰
Canım benim valla hem fetal DNA bilgilendirmesi için hem de tahmin için teşekkür ederim 🎀

Sen Eskişehir'de misin yoksa sırf test için mi gitmiştin?

Tamam insallah herşey yolunda giderse bende gidecegim ikili testim riskli cikabilir cunku druma danisip gideceğim verdiginiz bilgiler icin çok teşekkür ederim 🌸 birde bana ozelden tel nosunu atarmisiniz intte birsuru yer cikiyor farkli sehirden gidecegim yanlış yerle irtibata gecmiim.

Birde sonuc icin tekrarmi gitmek gerek baska sehirdeyim onlar mail falan atiyorlarmi

Kizlar merhaba 🌸
Yarin rutin kontrol var heyecandan duramiyorum bugun yine😒 2 haftadir gormedim hersey yolunda mi acaba cok merak halindeyim. Birde yarin serklaj icin gun ayarlayacagiz onun telasida bindi ustume 😔
Birsey soracagim birde ben 12. Haftadan beri riskli gebelik takibi yapan bir doktora muayene oluyorum. Normalde diger takip eden doktorum perinatolog ile gorusmemi istemisti ama bu doktorum hic gerek olmadigni soyledi. Hatta 12. Haftada detayli ultrasonuda kendi yapti. 20/22 arasindaki detayliyida kendi yapacakmis. Perinatolojiye gitmene hic gerek yok ekstrem bir sorun cikmadigi surece ben sureci yonetebilecek bir hekimim diyor. Acikcasi cvsinede guvendim bu konuda. Ama yinede bir soru isaretim
Var. Sizce kuruntuya kapilmadan teslim etmeli miyim kendimi? 12. Haftaya kadarda acikcasi 3 doktor gezdim hicbiri beni tatmin etmedi. Boyle surekli gezmekte istemiyorum.
Bir risk olsun olmasın, detaylı ultrasonu perinatloji yapar. Aksini duymadım. 🙄

İkili test zamanı yapılan ultrasondan çok daha ayrıntılı çok daha ciddi bi rapor bu. Her organ, her uzuv, kalbe kan pompalayan ana damarlardan geçen kan miktarı bile ölçülüyor. Doğum anında özellikle ihtimam gerektirecek yahut doğum sonrası acil müdahale gereken ameliyat vs. Durumlar bu incelemede ortaya çıkıyor.

Bu, kadın doğumcuların rahatlıkla yapabileceği bi şey olsaydı sanıyorum çoğu Dr kendi yapardı. Yeterlilikten ziyade uzmanlık gerektiren bi şey. Özellikle bunun eğitimini almak gerek. Gidince göreceksiniz, perinatolojinin cihazları cok daha gelişmiş komplike aletler.

Son düzenleme:
Back