2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
kızlar anne sütünü arttıracak gıdalara bakıyodun sizinlede paylaşayım
yazın bi yerlere lazım olacak
1-Çaylar
• Rezene
• Anason
• Ihlamur
• Isırgan Otu (uzmanlar tarafından sürekli kullanımı önerilmiyor 20 gün kullanıp 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttırır.)
2- Yiyecekler
• Haşlanmış mısır
• Borulce
• Soğan
• Bulgur
• Pişmaniye
• Tahin helvası
• Taze Bezelye
• Çekirdek
• Taze Fasulye
• Tel Kadayıf
• Sütlü Tatlı
• Nar
• Semizotu (Sütün kalitesini de arttırır.)
• Çemen&çemen otu&çemen otu hapı
• Pişmaniye
3-ıçecekler
• Vitamalt
• Kefir
• Meyva Suları
• Dut Pekmezi
• Vişne kompostosu
• Kayısı Hoşafı
• Kuru maya (sulandırılıp içilecek)
• Dolmalık fıstık (8-10 tane ılık şekerli suda bir gece bekletilip suyuyla beraber içilir)
• Humana still
4- Baharatlar
• Kimyon
• Çörekotu

bende ya bende bgn hzırlasam iyi olur boş boş oturuyorum
hiç bişi ypmıyorum
duş alıcam üşeniyorum
salonda tv karşısında hsta gibi oturuyorum
demirin ütülenmesi gereken bi kaç eşysı var hiç elimi bile sürmüyorum
korkuyorum bu tembellik çocuk doğuncda devam edicek diye

aynı durumdayım anneolmak, ama bir gün iyiysem ertesi gün yataklara yapışıyorum, bugün kafamı kaldıramıyorum mesela, zorla dışarı çıkıp bebişime yün alcam bari beni motive etsin basit bi battaniye öreyim diye...
bu iyiye işaret yine, doğuma yakın insana acayip bir enerji gelirmiş demekki bizimkilerin keyfi iyi içeride...

Slm kızlar biz geldik. Hiç iyi değiliz. İsim yüzünden eşimle boşanmanın eşiğindeyiz. Dün gece erken doğumdan kaldırılmadıysam hastaneye artık zamanından önce gelmez bebeğim. Çok berbat bir geceydi. Bıraksalar sabaha kadar ağlardım ama bebeğimin hatırına susmaya çalıştım. Bebeğim kaçıncı stresini yaşıyor bizim yüzümüzden ama elimden hiçbirşey gelmiyor...mafoldumben

seninki de fazla olmaya başladı ama haa...bu kadar da ollmaz hamile kadına, siz zaten bir ismini onun babasının ismini koymuyor musunuz, tamam o hakkını kullanmış diğer isim hakkı senin...geri adım atma canım, bunlar uyumlu oldukça tepene biniyor...

Aynen katılıyorum ama bunu anlatamıyorum. Şu son zamanlarımda herşey sarpa sardı. önceden hormonlar diyordum ama anladım ki benim eşim aşırı derecede anlayışsız. Çok mutsuzum. Bebeğim adına çok üzülüyorum. Doğumu ankarada yapmayı bile düşündüm. İçinden çıkamıyorum.mafoldumben

bak normalde desteklemem ve önermem ama sana daha iyi gelecekse ailenin yanına git ve gerçekten doğumu orada yap, onu cezalandırmak amaçlı değil, çocuğunun ve sein son zamanlarda huzurlu bir ortama ihtiyacınız var...senin mutluluğun bilhassa çok önemli. o da biraz yalnız kalıp sağlıklı bir şekilde düşünebilir belki...hatta bunu gündüz yalnız kalıyorum teirgin oluyorum falan diye yap ki senin tavır yaptığını zannedip daha da çok yormasın seni.

ok öyle yapim, ayrı içeyim bari...
bu arada isim mevzusu bizde de tavandı, ne kavgalar ettik...kızım mecburen iki isimli oluyor...ki ben hiç sevmem çift isim olayını...nuh dedi peygamber demedi ütülü...napim, kavga etmektense çift isim koyarım...

iyi bari siz öyle yırtmışsınız, benimki de sizler kadar diretmiyor ama hala bir sürü isim getiriyor bana, son zamanlarda iyice saçmaladı: ögeday, savtekin, tonyukuk,çingizhan kız olsaymış tiğinçe koyacakmış resmen kafayı yedirtti bana, ben de orhun abideleri deyip çıkalım içinden diyorum, ya da otağı, kıl çadır, hatta kısaca orta asya...hayır adam bi de düşünce olarak bu tür isimlerin simgelediği gruptan çok uzak:))

üzülme canım
bir isim yüzünden bu kadar kırmayın birbirinizi
sizde iki isim koyun
beğendiğinizi söylersiniz
dede ismini sölemezsiniz

ayın 21 ne leyha hanıma randevu aldım
eğer o zamana kadar gelmezse oraya gidicem
yarında pendik şifaya gidicemm eğer olurda bu hata gelirse bi doktor olsun
hemde kontrol olayım

çok iyi culi, kaçta randevun benim de o gün randevum var, leyla hanıma...alabilmen başarı valla, nasıl aldın, kendisiyle mi konuştun?

çok iyi culi, kaçta randevun benim de o gün randevum var, leyla hanıma...alabilmen başarı valla, nasıl aldın, kendisiyle mi konuştun?

bi arkadasım hakan beyin hastası o ayarladı sanırım sekreteriyle görüştü
ama saati sormadım :roflol:
herhalde herhangi bir saatte bekliyor olur zaten 39+4 olcam o zaman kapısında doğururum :roflol:

cnm teyzem hekim benim tüp bebek uzmanı...o söyledi ben de yapıyorum, annemin karşı komşusu da ebe, o da aynı şeyi söyledi...ne bilem inşallah işe yarar...

bocukum sağol cnm...bizim de tikırımız oldu sayende...21 gün kaldı diyor yaaa....:1shok::1shok:

Sen bilirsin canım:icecream:

bi arkadasım hakan beyin hastası o ayarladı sanırım sekreteriyle görüştü
ama saati sormadım :roflol:
herhalde herhangi bir saatte bekliyor olur zaten 39+4 olcam o zaman kapısında doğururum :roflol:

sen yine işini sağlama al canım, çok yoğun bir yer orası, saatini öğren mutlaka..

hemde kontrol olayımsüprizzzzz süprizzzzz süprizzzzz
hakkında hayırlısı olsun diyelim hem çokta uzak tarihe vermemişler randevuyu sen durumunu anlattınmı tel de ?

iyi bari siz öyle yırtmışsınız, benimki de sizler kadar diretmiyor ama hala bir sürü isim getiriyor bana, son zamanlarda iyice saçmaladı: ögeday, savtekin, tonyukuk,çingizhan kız olsaymış tiğinçe koyacakmış resmen kafayı yedirtti bana, ben de orhun abideleri deyip çıkalım içinden diyorum, ya da otağı, kıl çadır, hatta kısaca orta asya...hayır adam bi de düşünce olarak bu tür isimlerin simgelediği gruptan çok uzak:))

:roflol::roflol::roflol::roflol:çok güldüm vallahi tamam bende ilginç değişik isim severim ama bunlarda baya bi ilginç olmuş Orhun koyun işte :)

Özgecim sikma canini, isim konusunu herzaman kadinlar kazanir, varsin o istedigi ismi koysun, nufsu kagidinda onlarin istedigi isim yazsin. ama anne ´cocuga nasil hitap ediyorsa cocugun adi o oluyor. Mesela benim ablam ve abime babam maya ve abant isimlerini koymus ama annem beyenmemis naapsin babama gücü yetmemis ama heryerde onlara aydin ve filiz diye hitap etmis, okul ki resmi bir yerdir okulda bile nufus kagidindaki isimleriyle hitap etmezdi kimse onlara ablam 30 yasinda hala da asil adinin maya oldugunu pek kimse bilmez herkes ona filiz der.

O yüzden icin rahat olsun sen ogluna nasil hitap edersen oglunun adi o olur yerimseniben

ya biz AYBALA için kıran kırana kavga ettik, neyse ki ondan kurtuldum...ama inat edecek başka bişey buldu tabii...ayyyyyyyyyyy...

hmmm bende çntalarımın resmini çekip koyıyım bakıyım sizce hngisi olur

şekerim napcan bakem kuaförde:)
ne olsun seker agda kas vs. saclara bisey yaptırmayalı 8 ay oldu iyice rapunzel oldum dogumdan birkac gun once boyatıp manikurumu falan yaptıracagım insallah oglus annesini guzel gorsun dimi :) soyle fotolarda da fiyakalı cıkalım insallah sen nasılsın esracım yorgunmussun bugun canın istemiyosa bisey yapma canım bak seninle aynı haftadayız bırak oglusun esyalarını yıkayıp utulemeyi daha bir evimize yerlesemedik biz hala ama bende bir sakinlik gorsen annemler panik ne zaman gececegiz mobilyalar ne zaman geleeck diye ben de oglusum bekleyecek bana soz verdi diyorum yılbasına kadar geceriz insallah diyorum sonrada 15-20 gun sonra dogum olur zaten insalalh

hemde kontrol olayım

süprizzzzz süprizzzzz süprizzzzz

ayın 21i :) hadi bakalım mkelisacık bekleyecek mi 1 hafta daha ama bu kadar yakına randevu bulman cok iyi canım hadi bakalım hayırlısı

kaydirigubbakcemile3 bizimki de beni kızdırmak icin aynısını yaptı krizim ertoygun dedi bi sure nerden aklına geldiyse ama saka tabi bu erkekelr alem ya iki bebkle ugrasacagız hepimiz bizimki kendi daha cocugun oyuncakalrıyle oynama hevesinde uzaktan kumandalı araba serisine ama benzinli falan simdiden basladı deli ediyor beni miras bırakacakmıs ogluna cocuk ancak 7-8 yasına gelince oynar bizimki basladı simdiden kendi oynayacak ya o zaman kadar :) moskovadaki salonumuzun bas kosesinde duruyorlar araba serisi

jüliii...ayın 21ine bekleyecek mi Melisacık...hayırlısı tatlım ya...inşallah herşeyi ayarlayınca gelir Melisa...

Bu arada kocam beni evden aldi doktora gidicez diye, isyerinde bir aksilik olmus isyerine getirdi beni simdi isinin bitmesini bekliyorum :dilcikar: Bu erkeklerin isleri hic bitmiyor

kaydirigubbakcemile3 bizimki de beni kızdırmak icin aynısını yaptı krizim ertoygun dedi bi sure nerden aklına geldiyse ama saka tabi bu erkekelr alem ya iki bebkle ugrasacagız hepimiz

nazar degmesin ama biz isim konusunda hic ugrasmadik ilk aklimiza gelen isim ikimizin de cok hosuna gitti "Yusuf"

ayın 21i :) hadi bakalım mkelisacık bekleyecek mi 1 hafta daha ama bu kadar yakına randevu bulman cok iyi canım hadi bakalım hayırlısı
i

jüliii...ayın 21ine bekleyecek mi Melisacık...hayırlısı tatlım ya...inşallah herşeyi ayarlayınca gelir Melisa...

Juli 22 aralik olsaymis oglak burcu olurmus ama ben kizlarda yay burcnu severim. ben de yay burcuyum da zemuszemus

benim kızım ocağa kadar beklicek :icecream:
öle dedi annesine lülülülülülü

ne olsun seker agda kas vs. saclara bisey yaptırmayalı 8 ay oldu iyice rapunzel oldum dogumdan birkac gun once boyatıp manikurumu falan yaptıracagım insallah oglus annesini guzel gorsun dimi :) soyle fotolarda da fiyakalı cıkalım insallah sen nasılsın esracım yorgunmussun bugun canın istemiyosa bisey yapma canım bak seninle aynı haftadayız bırak oglusun esyalarını yıkayıp utulemeyi daha bir evimize yerlesemedik biz hala ama bende bir sakinlik gorsen annemler panik ne zaman gececegiz mobilyalar ne zaman geleeck diye ben de oglusum bekleyecek bana soz verdi diyorum yılbasına kadar geceriz insallah diyorum sonrada 15-20 gun sonra dogum olur zaten insalalh

inşallh canım inşallah
ya bugun böyleyim havada kapalı acelemde yok ya sallandıkça sallanıyorum işte:))
hdi git güzelleş bakalım
benimde ihtiyacım var özellikle saçlarımın boyaya acil şekilde ihtiyacı var ama bekliyorum sonuna kadar dur bkalım nolucak böle
canım aynı haftadayız ya sendede regl ağrısı gibi ağrı oluyormu
geçen hafta doktoruma sölediğimde 3 hafta sonra başlaması gerekir demişti
sendede varmı bu ağrı

julli seni aradım yalancı romantik izliyordum izle diye
bu arada aralık annelerine baktım 40+4 vardı normal dogum bekliyormuş seninkız bekler anam rendevu gününü

julli seni aradım yalancı romantik izliyordum izle diye
bu arada aralık annelerine baktım 40+4 vardı normal dogum bekliyormuş seninkız bekler anam rendevu gününü

bende izledim
gündüz kanal 1 de gece fox da varsırnaşık şey

benim kızımda bekler
beklerde
ben dana gibi oldum
bi 20 gün daha beklersem doğuma gitmek için kocemin tır kiralamsı gerekecek kaydirigubbakcemile3

X