• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    31
Ben tam diyet yaparken hamile kaldim. 2 tane bel fitigim patladi gebelikten 2 ay once hatta bir ay oncesinde bir suru mrlara girdim Allah dan o zaman kalmamisim diyorum cunku surpriz bir gebelikti benimki ameliyat olmam gerekiyordu. Spor da 6 ay yasak pilates yaparken patlattim fitiklari🤷🏻‍♀️ asiri hareketsizim yani. Bari zayiflayim belime yuk binmesin diye diyet yapiyordum 68 kiloyla hamile kaldim. İlk 3 ay verebilirsin dedi diyetisyen, 2. Trimesterda kilo koruyoruz son trimesterda alicaksin minumum 9 kilo almani bekliyoruz 2-3 kilosu yag olacak demisti. Cok bulantim oldu 1.5 kilo vermistim ki bu hafta 2.5 olarak geri almisim yemezsem midem bulaniyor asiri acikiyorum

Ya ben de diyetisyene devam ediyorum en azindan cizgiyi bozmayim dedim ama listeye bakamadim bile bu hafta birak uymayi. Sanirim birakicam🤷🏻‍♀️ cok sis benim de vucudum su cok icemiyorum ama yiyorum da. 1 saat bir sey yemesem kitliktan cikmis gibi gozum donuyor bu hafta
Ay valla demekki ben yalnız değilmişim. Ama sizin kilolar düşük ben direkt 100 kg ile hamile kaldım arkadaşlar 😅 evlendim 1 yılda ortalama 15 kilo almıştım şu an demiyorum bile artık. Ama hayatım boyunca al ver yaptığı. İçin alışmıştım. Veriyordum tekrar hamile kaldım veremiyorum yani mide bulantısı yok. Abartmadan sabah akşam yiyorum ekstra bir şey yemiyorum çoğu gün ama yinede bana mısın demiyor. İş yerinin diyetisyeni var allahtan para ödemiyorum bu hafta başlıcam tekrar listeye kadına yazmaya yüzüm yok. Zaten 4. Aya kadar zayıflayabilir sonrasında diyet değil koruma dedi seninki gibi 😅 neyse artık doğurayım da sağlıklı mide ameliyatı olurum napim. İlk hamilelğim biraz da mide ameliyatı olmayı bu yüzden bekledim 🤣🤣

Canım bende 3 kilo aldım ilk 3 ay kilo istenmiyor genelde. Ne yazıkki hep açım bu açlık hissim hiç dinmiyo yiyorum masadan aç kalkıyorum midem hep huzursuz hep kazınıyor. Bende hareketsizim dinlenme modundayım hep
Allah’ın izniyle bir şey olmaz şu diyorum arasa gelen kanamalarım lekelerim bitse yürüyüş yapsam hafif hafif çok iyi gelecek bana ☺️

Kızlar merhaba.. doktoruna soran var mı acaba ramazan ayinda oruç tutmayı sakıncalı buluyor mu serbest mi bırakıyor ? Benim doktorum tutabilirsin sorun yok dedi. İlk 3 ay bitmiş oluyor içtiğin suyun kesedeki suyla ilgisi yok zaten vitaminlerini aksatma yeter dedi. Merak edip soran veya bilgi sahibi olan oldu mu?
Ramazandan once kontrolum var sorucam ben de tabi bulantim bitmis olur diye umit ediyorum degilse pek mumkun gorunmuyor🤷🏻‍♀️

Ay valla demekki ben yalnız değilmişim. Ama sizin kilolar düşük ben direkt 100 kg ile hamile kaldım arkadaşlar 😅 evlendim 1 yılda ortalama 15 kilo almıştım şu an demiyorum bile artık. Ama hayatım boyunca al ver yaptığı. İçin alışmıştım. Veriyordum tekrar hamile kaldım veremiyorum yani mide bulantısı yok. Abartmadan sabah akşam yiyorum ekstra bir şey yemiyorum çoğu gün ama yinede bana mısın demiyor. İş yerinin diyetisyeni var allahtan para ödemiyorum bu hafta başlıcam tekrar listeye kadına yazmaya yüzüm yok. Zaten 4. Aya kadar zayıflayabilir sonrasında diyet değil koruma dedi seninki gibi 😅 neyse artık doğurayım da sağlıklı mide ameliyatı olurum napim. İlk hamilelğim biraz da mide ameliyatı olmayı bu yüzden bekledim 🤣🤣
Ben ortaokulda kac kiloysam evlendigimde o kilodaydim nasilsa kilo almiyorum diye evlendigimde hic tartilmadim bile. Bir gun fotoda kardesimden kilolu cikmisim cok sasirdim bi tartildim 6 ayda 8 kilo🤣 esimle basladi her sey

Canım bende 3 kilo aldım ilk 3 ay kilo istenmiyor genelde. Ne yazıkki hep açım bu açlık hissim hiç dinmiyo yiyorum masadan aç kalkıyorum midem hep huzursuz hep kazınıyor. Bende hareketsizim dinlenme modundayım hep
Valla ben epeyce kilolu hamile kaldım bayağı 😅 ve hani 6 kg aldım şok um ben hayatımda bu kiloya ulaşmamıştım. Ne bileyim mide bulantısı yok bir şey yok normal yiyorum ama hareket hiç yok nerdeyse düşük tehditlerinden dolayı.. ay hayırlısı

Cok killlu degilim ama benimde kilo vermem gerekiyordu aslinda, hamile kaldigimi ogrenince diyetisyene basladim, 2.5 kilo verdim basindan beri. Naaip olursa devam edecegim usturuplu kilo alayim diye, bakalim ne kadar ise yarayacak 🤭
Gerçekten. 69kiloyla öğrendim hamileliğimi 1ay zaten beklenilen adet 2ay aslında 78im şu anda :olamaz: ama şey s*gara kullanan biriydim günde 1paket falan birden bırakınca onun kötü etkisi oldu el ve ağız durmadı hep yedim hep yedim :KK33:

Dr sadece minimum seviyede kilo almaya çalış dedi 4. Sezeryan ve kilo olunca işler zorlaşıyor Dr acisindanda sanırım 🤣gerçekten bende az yemeye çalışıyorum ama aksam saat 11 12 gibi evde açım diye dolanmaya başlıyorum gözüm dönüyor ve ilk başlarda yiyordum akşamdan kalan yemeği resmen akşam yemeği gibi tekrarliyodum ama üstüne yatınca kilo oluyor gerçekten. Çok acikirsam evde mutlaka çorba oluyor 4 5 kaşık içiyorum sonra bırakıyorum en azından nefsimi koreltiyorum 😅
Kızlar merhaba.. doktoruna soran var mı acaba ramazan ayinda oruç tutmayı sakıncalı buluyor mu serbest mi bırakıyor ? Benim doktorum tutabilirsin sorun yok dedi. İlk 3 ay bitmiş oluyor içtiğin suyun kesedeki suyla ilgisi yok zaten vitaminlerini aksatma yeter dedi. Merak edip soran veya bilgi sahibi olan oldu mu?
Benim diğer hamileliklerimde son ayima yada doğum sonrasına denk geldiği için tutmamistim Dr da ilk 12 haftada ve son aylarda çok tavsiye etmiyordu birde o zamanlar süreçte uzundu hem sicak ama ben bu sefer tutmayı planlıyorum.. Dr un sıkıntı edeceğini de sanmıyorum 🤣

Kesinlikle ayniyim. Hatta ben 47 kiloydum ve daha ilk ay ogrenmeden bilmeden asiri bir aclik hissediyordum . Midem oyle kaziniyor ki bulaniyor ve gecistirme olayini yemiyo ... ama progestan hap mi yapti gebelik mi bilmiyorum.4 kilo aldim 3 ayda ve asiri sis hissediyorum
Bende aynı oturup kalkarken zorlanıyorum eskisi gibi değilim 🥲 kız kardeşim bu açlığın normal oldugunu ve doğurana kadar devam edeceğini söyledi😏

Ramazandan once kontrolum var sorucam ben de tabi bulantim bitmis olur diye umit ediyorum degilse pek mumkun gorunmuyor🤷🏻‍♀️
Cevabı paylaşırsanız çok sevinirim 🙏🏻 günler kısa olunca ben de tutabilirim diye güveniyorum en azından deneyeceğim..

Kızlar hafif cilt lekesi olmaya başladı bende. Cream co moisturizer kullanıyordum gebelikten önce. Acaba hamilelikte kullanabilir miyim? Veya gebelikte kullanabileceğim aydınlatıcı etkili nemlendirici krem var mı bildiğiniz? Can yoldaşım retinol de yasak malum. Çaresiz kaldım önerilerinizi bekliyorum :dua:

Kızlar arada belime giren bir ağrı var bel boşluğuma böyle birden bıçak batar çıkar gibi bir his anlık oluyor

Çok teşekkür ederim 🙏🏻 Şu an ne durumdasınız?

Şu an benim de kanamam, çoğunlukla lekelenme şeklinde devam ediyor maalesef. Sanırım gerçekten istirahat etmem gerekiyor gerçek anlamda. İnşallah dediğiniz gibi olur, sağlıkla gelir 🙏🏻

Çok teşekkür ederim 🌸 Kış mevsimi su içmekte cidden zorlanıyorum, bu konuda biraz daha çabalasam şu süreç için iyi olacak sanırım. İstirahati bol su ve düzenli ilaçla desteklemek en sağlıklısı olacak gibi 🙏🏻 Hepsi sağlıkla gelsin inşallah 🙏🏻
Kanamam bitti işe başladım. İlaçlarımı kullanıyorum kendimi çok yormamaya özen gösteriyorum

Belirtitileriniz nasildi acaba aserme vs oldu mu oluyor mu??
İlk oğlumda belirti sıfırdı bunda mide yanması mide kazinmasi hafif mide bulantısı aşırı göğüs hassasiyeti halsizlik çok fazla ağlama ve uykusuzluk aserme söyle canım hic tatlı istemedi surekli tuzlu şeyler çekti belki midemden dolayı olabilir.

Kızlar hafif cilt lekesi olmaya başladı bende. Cream co moisturizer kullanıyordum gebelikten önce. Acaba hamilelikte kullanabilir miyim? Veya gebelikte kullanabileceğim aydınlatıcı etkili nemlendirici krem var mı bildiğiniz? Can yoldaşım retinol de yasak malum. Çaresiz kaldım önerilerinizi bekliyorum :dua:
Cream co’nun sitesine baktım, ürünleri hamilelikte kullanmak için doktorunuza danışın demişler. Cildiniz c vitaminiyle anlaşıyor mu? C vitaminli serum önerebilirim jumiso’nun başlangıç seviyesi serumu güzel. Bir de mutlaka kış bile olsa güneş kremi kullanın derin, bende melazma var ben de dikkat ediyorum. Nemlendirici olarak da retinol yerine hamilelikte bakuchiollü bir nemlendirici seçebilirsiniz, skin 401’inkini kullanmıştım geçen sene, güzeldi gayet.

Caudalie nin nemlendiricisini aldim ama bnce yetersiz kaldi. Leke ile ilgili urunler genellikle onerilmiyor hamilelikte🤷🏻‍♀️ aslinda su cosrx in snail essence i cok guzel nemlendiriyor icerigi baya dogal ama kore urunlerinde icerige her seyi yazma zorunlulugu yokmus diye duydum bir emin olamiyorum artik

Kuzum benim bildiğim hamilelikte leke için doktorlar en çok güneş kremi öneriyor her gün düzenli olarak güneş kremi sürmek gerekiyor

Benim cildimde de kirmizi lekeler olusmaya basladi, c vitamini serumu kullaniyorum. Toparladi benim cildimi, belki snaada bi faydasi dokunur

İlk oğlumda belirti sıfırdı bunda mide yanması mide kazinmasi hafif mide bulantısı aşırı göğüs hassasiyeti halsizlik çok fazla ağlama ve uykusuzluk aserme söyle canım hic tatlı istemedi surekli tuzlu şeyler çekti belki midemden dolayı olabilir.
Benim izlenim ilk hamilelikle ikinci hamilelikte farklı belirtiler olunca aynı cinsiyet oluyor genelde ama iki hamilelikte de aynı belirti olunca genelde farklı cinsiyet oluyor gözlemlediğim bu sağlıkla gelsin inşallah oğluşun♥️

Benim cildimde de kirmizi lekeler olusmaya basladi, c vitamini serumu kullaniyorum. Toparladi benim cildimi, belki snaada bi faydasi dokunur
C vitamini serumu kullanabilir mi? Bilmediğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın😂 ben nemlendirici olarak bepanthol aldım yüz yıkama jeli olarak da La roche posay kullanıyordum hala onu devam ediyorum ama ekstra olarak dove sabun aldım sabah onunla yıkıyorum yüzümü şuanda sadece burun kenarlarımda kırmızı leke var o kadar .
Normalde Çilli bir insanım sarışınım Çillerim kahverengi ve yüzümün beyazlaştığını düşünüyorum😂

Back