• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Her ne kadar pantalon büyük rahatlıksa da elbise etek dişil enerjiyi artırıyor. Benim de vazgeçilmezim. :KK51:

Benim elbise ve etekler sana gelmez bacım. Ben tesettürlü olduğum için hepsi tam boy. Kısıtlı modelden mecburi tercihler yaptım.

Bahar sezonu gelsin. Hoş varmış ama floral desenli uçuş uçuş elbiseler al. 😍 Hoş sanayide giyilmez ama bakarsın hava güzel olur bayramda şıkır şıkır giyersin. :KK76:
Zaten bayramda memlekete gitme planımız var yani Mersin ve Adana, eğer gidebilirsek hava güzel olur eminim. Ayy şu mesajın bile nasıl enerji verdi bilsen. :) Ben uzun etek giyerim severim bu arada elbisede bunalsam da etekte uzun seviyorum 🥰

Gittim takibe bugün, ay canimmm hıc takip girilmemiş nerdeydin sen diyor :KK57:
Pardon ama geldim kabul edemem demiştiniz dedim, bön bön yüzüme bakıyor, doktor bey bulmuş sizi diyor, sağolsun dedim yoksa daha bekleyecektim yani dedim, ay herkes bı gamsız 🤷🏻‍♀️
Midem bulanıyor kolum ağrıyor mutlu değilim bugün, tahlilleri de verdim bakalım bekliyorum 🤷🏻‍♀️

Anlıyorum. Ancak detaylı ultrason gerçekten çok ince ayrıntılı bi şey. Yaklaşık 1 saat ve üstü sürüyor. Her uzva, her kemiğe, her organa ayrıntısıyla tek tek bakılıyor.

Misal hatırladığım, sesli bi şey dinledi Dr. Sonra döndü bana dedi ki bu bebeğin kalbine giden falan damardan saniyede geçen kan miktarının akımıydı. Normal sınırlar dahilinde. Aynı şekilde plasentada bebeği besleyen damarlardaki akımı da ölçtüğünü hatırlıyorum.

Çıkışta bekledik, bana bi dosya verdi. Ultrason esnasında çekilmiş resimler, dopler ekran görüntüleri, teknik ölçümler ve bilgiler yazıyor. Ve tüm görüntülemeyi de CD ye basmıştı. Bu anlattığım 13 sene önceki uygulama.

Sonra o dosyayı kadın doğumcuya götürdüm.

Başta topikte okudum. 19. Haftada detaylıya giden, ancak organ gelişimleri tamamlanmadığı için on gün sonra çağrılan anneler var. Yani 14-15-16. Haftada dediğim ultrasonun yapılması mümkün değil. Kendi Dr um 21 en ideal hafta dedi. Ben 22ye randevu aldım.
Benim ultrasonumda yarım saat kadar oldu normalde bunlar görünmez ama zayıf olduğun için görünüyor dedi gerçekten damar akışını rahimden bebeğe giden kan akışını dahi gösterdi toplardamar akışı volümü herkese söylüyorum çok erken diyor bunlar için ama hekimden hekime değişen bir şey mi bilmiyorum hatta renkli ultrason dahi yaptırdı plesantam aşağıda benim onu da söyledi Allahın izniyle yukarı çıkar omurilik kemiklerini kıkırdak yapısını gördük ve başka giden arkadaşlarımda Neriman Çelik doktorumuzun adı Bursa’dakiler bilir onlara da 3,5 aydan sonra tüm gebelerine detaylı yapıyor belki bana söyledikleri benim haftam ile uyumlu şeylerdir daha bilemiyorum bu benim ilk gebeliğim

Lady yazmış beyin, böbrek gibi organların gelişimi 21.haftadan itibaren tamamlanıyor bebeğiniz 1 ay ileriden gitmiyorsa sizin 20küsürde detaylı ultrasona girmeniz lazım. Diğer türlü bir anomali varsa tespit edilemez daha erken haftalarda.
Anladım belki de benim haftamda olması gerekenleri söylemiştir daha detaylısını da olur belki 1 ay önde değilim 1 hafta önde demişti sadece doktor 🥹

Benim doktorum 16. haftada ön detaylı ultrason yaptı. Asıl detaylı ultrason 22. haftada olacak. Erken tespit edilebilen şeyler için önden de yapıyormuş bazı doktorlar ama asıl detaylı ultrasonun makinesi daha değişik olacakmış.
O halde benimde ön detaylı ultrasondu dediğim gibi ben devlet hastanesine gidiyordum önceden sadece baş pop mesafesini söylüyordu doktorlar başka bişey söylemeyince bu hekimde her şeyi söyleyince açıkçası ben detaylı zannetşm

Hamilelikten önce tahlillerde sınır dışında çıkan bi sonuç, bi kırmızı bi panel görünce endişeleniyordum. Nete girip nedir diye araştırıyordum. :eek:

Şimdi çok tahlil yaptırdıgımdan mı bilmiyorum, Dr lar da bakıyor, sınırın az altı az üstü cok önem vermediğinden galiba. Ben de sakinledim. :kahve:

Misal son iki ayda üç kez üre vermişim. Alt sınır 17 iken, hepsinde 12-13-15 civarı çıkmış. Şimdi sen diyince baktım.

Su tüketimi ile ilgili ise, ben yeteri kadar içmiyorum sanırım. Zorlayıp 1.5 lt anca içiyorum. Dun o kadar bile içemedim. :sus:

Onlar seni bir süre götürür bence. Hava soğuk olunca üstten kalın bi kazak, bol bi bluz- hırka baseni de biraz kamufle eder. :KK51:

Ben normalde de oversize giydiğimden hiç üst kıyafet almadım. Gömlek ve tuniklerim hep geniş. Bende de alt yoktu. Bacımdan aldım birkaç parça. Özellikle, karnı panelli eşofmanlar büyük rahatlık. İki hamile elbisesi aldım, üç de etek. Onlar da beni bir süre götürür. Bayramda da onlardan bi şeyler giyeceğim.

Evde giymek için tshirt ihtiyacım var ama.. geçen avm de baktım bi şey bulamadım. Ama eli kulağındadır. Bahar yaz sezonu da gelir yakında mağazalara.
Ay bende normalde hiç sorun etmem de hamilelikte hemen bir telaş modu oluyor 😂😂
Benimki sanırım çok su içmekten zaten idrarım da bembeyaz geliyor gece tuvalete kalktığımda bile su içmeden yatamıyorum günlük 4 lt içiyorumdur rahat evdeysem dışarda çiş durumundan o kadar içemiyorum da genelde de evde olduğum için bol bol içiyorum 😁 neyse çok şükür diğerleri de normal bi idrar çıkmadı o da çıksaydı bakalım . 1.5 lt de ben kururum heralde 😅

Kuşum sen midenden bir gün yüzü göremedin ki su içesin. Ben de çocuğun sıvısı düşmesin onu riske atmayayım diye 3 litre içiyorum zorlaya zorlaya.

Giyim tarzımız benziyormuş. Benim bacım yok :) Acaba internetten aldıysan etek ve elbise linki verir misin? Sen zevkli hatunsun geçen gecelikleri gördüm ben pijama alacağım için es geçtim geceliği. Malum bacaklar pişiyor bende.

T-shirt için valla kocamınkilere çökecem onunkiler erkek Large beden olunca kadın Large bedenden de geniş. Güzel mavi colins var onlardan giyerim, yaz için efil efil çiçekli elbisem çok yine bol onlara güveniyorum ama bakalım ilkbahar yaz için elbise etek seviyorum ben de. :) 😘😘
Mango da çok güzel uzun elbiseler var ben aldım kendime indirimde hemde bir tane saten etek aldım 400 küsür tl idi beli lastikli oraya bak istersen

Kuşum sen midenden bir gün yüzü göremedin ki su içesin. Ben de çocuğun sıvısı düşmesin onu riske atmayayım diye 3 litre içiyorum zorlaya zorlaya.

Giyim tarzımız benziyormuş. Benim bacım yok :) Acaba internetten aldıysan etek ve elbise linki verir misin? Sen zevkli hatunsun geçen gecelikleri gördüm ben pijama alacağım için es geçtim geceliği. Malum bacaklar pişiyor bende.

T-shirt için valla kocamınkilere çökecem onunkiler erkek Large beden olunca kadın Large bedenden de geniş. Güzel mavi colins var onlardan giyerim, yaz için efil efil çiçekli elbisem çok yine bol onlara güveniyorum ama bakalım ilkbahar yaz için elbise etek seviyorum ben de. :) 😘😘
Aşırı rahat ben bununla geziyorum altına da şimdi soğuk diye hamile külotlu çorabı aldım mis gibi sıcacık ve rahat :)

Eklentiler

• IMG_0126.webp
    IMG_0126.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 107
Hemen başlıyoruz doğuma kadar hergun okuyoruz birde sümmes sebila yesserah ayeti var onun sayısı yok dilinizde olsun aklınıza geldikçe çok çekin doğum anında tabi daha fazla çekebiliriz ☺️
Sezeryanlar içinde geçerlimi hocam 😛

Benim ultrasonumda yarım saat kadar oldu normalde bunlar görünmez ama zayıf olduğun için görünüyor dedi gerçekten damar akışını rahimden bebeğe giden kan akışını dahi gösterdi toplardamar akışı volümü herkese söylüyorum çok erken diyor bunlar için ama hekimden hekime değişen bir şey mi bilmiyorum hatta renkli ultrason dahi yaptırdı plesantam aşağıda benim onu da söyledi Allahın izniyle yukarı çıkar omurilik kemiklerini kıkırdak yapısını gördük ve başka giden arkadaşlarımda Neriman Çelik doktorumuzun adı Bursa’dakiler bilir onlara da 3,5 aydan sonra tüm gebelerine detaylı yapıyor belki bana söyledikleri benim haftam ile uyumlu şeylerdir daha bilemiyorum bu benim ilk gebeliğim
Bende özel muayenehanesi olan bir doktora gittim 16.haftada. makinelerinin iyi olduğunu her seferinde detaylı muayene yaptığını duymuştum cinsiyeti öğrenmek için orayı tercih ettim o kontrolümde. Gerçekten söylediğin gibi a dan z ye herşeye baktı inceleri anlattı. Buda detaylı ultrason ama 20.haftanın ayrı bi özelliği var bence organlar gelişimini tamamladığı için. Birde peritanolog olmadığı için rapor yazamıyor doktor. 20.haftadaki detaylı ultrasonda raporda yazılıyor. Bende devletten randevu kovalıyorum hala 2 haftadır tutturamadım.

Ben de mavi’den bi saten etek almıştım. Beli lastikli giyerim diye dötüm donacak korkusuyla hiç giymedim :KK45: şimdi de olur mu bilmiyorum. :confused:
Ahahaha altına çorapla giyiliyor layd cim yoksa donar gerçekten birde hava şu aralar zaten buzzzz🫠 lastikli ise bence olur ya ya takım giyiyorum ya elbise kendimi daha iyi hissediyorum evde zaten tayt 😂😂

Selam kızlar usyeden dört gündür hastanede yattım dün akşam ilaç alerjimden dolayı çıktım pazartesi gecesi ilaç alerjisi yaşadım boğazım dilim şişti dün indi fakat bugün yine şişti ilaç kullanmıyorum böyle bişey yaşayan oldu mu ilaç alerjisi gibi Bi durum ilk kez yaşadım boğazım dilim şiş ve kaşınıyor dışardan gözüküyor şişlik baya şişmiş

Hanımlar bende güzel pamuklu hamile tayt arayışındayım. İnternet alışverişide bazen yanıltıyor pamuklu yazıyolar naylon gibi geliyor iade falan uğraşmak istemedim ebebeğe lcw baktım ama %95 pamuk bulamadım hiç. Olanında bede yoktu. Netten böyle bir alışveriş yapıp memnun kaldıysanız link rica edebilirim bende.

Hanımlar bende güzel pamuklu hamile tayt arayışındayım. İnternet alışverişide bazen yanıltıyor pamuklu yazıyolar naylon gibi geliyor iade falan uğraşmak istemedim ebebeğe lcw baktım ama %95 pamuk bulamadım hiç. Olanında bede yoktu. Netten böyle bir alışveriş yapıp memnun kaldıysanız link rica edebilirim bende.
bende yeni 3 tane aldım canım ama henüz gelmedi geldiğinde bakayım güzelse link atarım sana da :)

Canımmteşekkğrler peki kaynak nedir 21 olduğuyla alakalı ❤️
Ben Instagram da bı sayfada görmüştüm karşıma çıkarsa tekrar atarım buraya canım kaynak araştırmadım açıkçası neyi ne niyetle okursan bana o olur gibi geldiğinden Allahim sen kolaylaştır deyip okuyorum ☺️
Ben

Kuran kursunda ettehıyyatü öğrenmiştim onu yaparım. Bak doğumda zorluk çekersem bulurum seni hati hati hati hati :KK48:
Hahaha inşaallah kolay güzel doğum yaparsın bı avazda o zamanda bul beni 😂işin şakası inanarak oku bacım rabbim yardımcımız olsun
Sezeryanlar içinde geçerlimi hocam 😛

Bende özel muayenehanesi olan bir doktora gittim 16.haftada. makinelerinin iyi olduğunu her seferinde detaylı muayene yaptığını duymuştum cinsiyeti öğrenmek için orayı tercih ettim o kontrolümde. Gerçekten söylediğin gibi a dan z ye herşeye baktı inceleri anlattı. Buda detaylı ultrason ama 20.haftanın ayrı bi özelliği var bence organlar gelişimini tamamladığı için. Birde peritanolog olmadığı için rapor yazamıyor doktor. 20.haftadaki detaylı ultrasonda raporda yazılıyor. Bende devletten randevu kovalıyorum hala 2 haftadır tutturamadım.
Asıl sezeryanlar normalden de zor Allah muhafaza orası daha komplikasyona açık bı yer bol bol oku tabiki rabbim kolaylığını verecektir

Selam kızlar 😍
Dün tetenoz aşısını oldum akşama doğru ağrım oldu pek rahatsız etmedi ama gece kolumun üzerine uyumuşum sabah kalktığımda kolum taş gibiydi 😂 açıp baktım biraz şişkinlik var ve kızarmış baya etrafı
Aşıdan mı bilmiyorum ama bir halsizlik var üzerimde kalkıp ev işine girişemedim bir türlü modum düşük temizlik aşığı olan ben bugün sadece süpürdüm evi 🤦🏻‍♀️ kalp atışını duyduk bir sıkıntı yok dedi ve kilo tartılımı yapıldı anammm bu da nee 75 olmuşum bacılar beş kilo almışım vay halime doğumdan sonra açlık diyetine gireceğim kesin😂😂 tabi bu seferde emzirme süresi var
Benim sanki erkek çocuğa değilde kız çocuğuna hamileliğim var basen kalça popo büyüyor genişliyor resmen
Böyle bir göbüşten selamlar😍😂

Eklentiler

• 897C7F80-CF16-4B77-9FCE-6D25D473421B.webp
    897C7F80-CF16-4B77-9FCE-6D25D473421B.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 93
Back
X