• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    102
Kira uygunsa denemeye değer olabilir, çok sermaye koymak gerekmiyor gibi görünüyor anladığım kadarıyla. Yaptığınız işlere baktım, örme sepetler çok tatlı. Amigurumi'leri kim yapıyordu burada, o da mı sizdiniz, onlar da çok çok tatlıydı. İstanbul Göztepe'de tatlı bir mahalleden geçmiştim bir defısanda, bir tuhafiye dükkanı vardı, önünde örgü dersi verilir yazıyordu ve süslü püslü rengarenk camdan içeri bakınca içeride üç beş kadının masa başında örgü ördüğünü gördüm. Örgü kütüphanesi gibi bir şey:) Siz tam olarak ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama böyle ders verme seçenekleri de doğabilir belki zamanla, malzemeleri de sizden alabilirler vs.

Çocukla dükkan işletmek nasıl olur bilmiyorum açıkçası ama dükkanda çocuğa bir alan yapabilirseniz gayet güzel de olabilir. Mantıcı dükkanında ve mali müşavirlik bürosunda büyüyen çocuklar tanıyorum, gayet mutlulardı🥰

Ne olursa olsun en doğru kararı verirsiniz umarım, yolunuz açık olsun diyorum💐🙏
Teşekkür ederim 🥰🥰
Evet amigurimiler de bana ait. Düzeni biraz oturtunca benimde workshop tarzı eğitimler verme fikrim var çevreye biraz kendimi tanittiktan sonra.
Sermaye olarak tihafiye ürünleri almayi planlıyorum sadece ve kendi el işlerim diktigim ürünler vs.
Insanlar hem yaptığımı alsın hemde kendileri yapmak isterse malzemeleri tedarik edebileceğim bir Dükkan.

Çocuk icin alanı da düşündüm onada bir bölüm ayarlamayi planlıyorum bakalım inşallah hersey yolunda gider. Endişelerim tabiki var ama yaşamadan da göremem diye düşünüyorum

Bir şey demiyor, benim plasenta da tepede yani o da sebep değil iş falan da yapmadım full yatıyorum 6 haftadır bebek büyüyor ama düzelme yok. Olabiliyormuş, ağrı sancı olmadığı sürece endişelenme diyor sadece. Benim ilk yoğun kırmızı başlamıştı çok şükür kahverengi leke devam ediyor birkaç haftadır. Şükrettiğim şeye inanabiliyor musunuz? 😪
Ah öyle iyi anlıyorum ki. Umarım en kısa zamanda son bulur 🤲🏻🤲🏻 sebepsiz olması iyi mi kötü mü bilemiyorum ama bebeklerimiz sağlıklı olsun da mecbur çekeceğiz dinlene dinlene.allah bebeklerimizi bizlere bağışlasın 🤲🏻❤️

Bir şey demiyor, benim plasenta da tepede yani o da sebep değil iş falan da yapmadım full yatıyorum 6 haftadır bebek büyüyor ama düzelme yok. Olabiliyormuş, ağrı sancı olmadığı sürece endişelenme diyor sadece. Benim ilk yoğun kırmızı başlamıştı çok şükür kahverengi leke devam ediyor birkaç haftadır. Şükrettiğim şeye inanabiliyor musunuz? 😪
Canım bu arada perinatologa gittin mi? Acaba onlar daha mı detaylı bakarlar diğerlerinin görmediğini görürler mi

Kızlar selam, ikili testim temiz çıktı. Temmuz sonu doğum öngörülüyor. Hoca 3-4 hafta sonra detaylı ultrason istedi, hastanede olmadığı için sanıyorum özelde yaptıracağım. Ankara'da güvenilir ve uygun perinatoloji için önerdiğiniz bir yer var mı? :)

Bir de cinsiyet tahmini yapan var mıdır, kız gibi geldi ama ne dersiniz:KK200:

Eklentiler

• Ekran Resmi 2025-01-28 13.17.45.png
    Ekran Resmi 2025-01-28 13.17.45.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 30
  • Ekran Resmi 2025-01-28 13.17.57.png
    Ekran Resmi 2025-01-28 13.17.57.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 30
Hanımlar selam hepinize. Ben çok delice bişey yapmak üzereyim bu çoktandır istediğim ve düşündüğüm birseydi. Dükkan açmayı düşünüyorum ve eşim ailem destekçi bugun bir Dükkan bulduk gittim gördüm evime de cok yakın 3 dk yürüme.
Sadece annem cocuk olacak baş edebilecekmisin iyi düşün karar ver dedi ve ileriyi göremiyorum yaparım nolufak sonuçta evde de oturucam Dükkanda da diye düşünüyorum en azindan düzeni oturmuş olur dükkanın.
Tuhafiye hobi evi tarzi bir yer yaptigim ürünleride hem dukkanda hem internet uzerinde satabilecegim. Oturduğum mahallede tuhafiye yok baya uzakta kalıyor olan da bilemedim çok kafam karışık
Dükkan kirası da cok uygun Aklıma yatti ama bakalım sizce bebekle yapabilir miyim? İlk aylarda yardımcı olacak kişiler var annem, kv, küçük kaynım, ben dukkanda olmasam bile bakabilecek kişiler var yani dükkana
Canim sayfani takibe aldim. Cok guzel urunlerin var❤️ Bence cocukla yapilmayacak hicbirsey yok. Hersey senin en basindan nasil bir duzen kurdugunla alakali. Boyle bir firsatin varsa bence degerlendir. Sonu olumsuzda olabilir belki ama denemeden asla bilebilecegin birsey degil bu. fazla bir sermaye gerektirmiyorsa bence yap gitsin ☺️ Korkarak bir yere gelinemiyor maalesef. Anladigim kadariyla sonu olumsuzda olsa kaybedebilecegin cok buyuk bisey yok. O yuzden kalbinin sesini dinle sen ❤️

Canim sayfani takibe aldim. Cok guzel urunlerin var❤️ Bence cocukla yapilmayacak hicbirsey yok. Hersey senin en basindan nasil bir duzen kurdugunla alakali. Boyle bir firsatin varsa bence degerlendir. Sonu olumsuzda olabilir belki ama denemeden asla bilebilecegin birsey degil bu. fazla bir sermaye gerektirmiyorsa bence yap gitsin ☺️ Korkarak bir yere gelinemiyor maalesef. Anladigim kadariyla sonu olumsuzda olsa kaybedebilecegin cok buyuk bisey yok. O yuzden kalbinin sesini dinle sen ❤️
Teşekkür ederim desteğin icin♥️ simdi eşimle de gittik baktik dükkana el sıkıştık bakalım insallah hayırlısı olsun hakkımızda 🙏🙏

Lastikli kumaş pantolon hiç görmedim mantıklı bir bakayım :) hamilelik kıyafetleri bakıyorum çok kötüler , gönlüme göre birşey bulamadım daha
Kanımde toksoplazma çıktı 14 haftada - ilaç kullanıyorum ve bebeğe geçip geçmediği bakılacak 19.haftada umarım suyunda temiz çıkar, sağlıklı bir çocuğa kavuşurum dua edin sizde lütfen :)
Lastikli kumaş pantolonlar var evt. Ben onlarla şuan kurtarıyorum bide resmi protokolde olmak ekstra bı zorluk oluşturuyor bizde. İnşallah sonuçlarınız temiz olur. Rabbim sağlıkla bağışlasın hepimize

Hanımlar selam hepinize. Ben çok delice bişey yapmak üzereyim bu çoktandır istediğim ve düşündüğüm birseydi. Dükkan açmayı düşünüyorum ve eşim ailem destekçi bugun bir Dükkan bulduk gittim gördüm evime de cok yakın 3 dk yürüme.
Sadece annem cocuk olacak baş edebilecekmisin iyi düşün karar ver dedi ve ileriyi göremiyorum yaparım nolufak sonuçta evde de oturucam Dükkanda da diye düşünüyorum en azindan düzeni oturmuş olur dükkanın.
Tuhafiye hobi evi tarzi bir yer yaptigim ürünleride hem dukkanda hem internet uzerinde satabilecegim. Oturduğum mahallede tuhafiye yok baya uzakta kalıyor olan da bilemedim çok kafam karışık
Dükkan kirası da cok uygun Aklıma yatti ama bakalım sizce bebekle yapabilir miyim? İlk aylarda yardımcı olacak kişiler var annem, kv, küçük kaynım, ben dukkanda olmasam bile bakabilecek kişiler var yani dükkana
Bende takip ediyorum, hayırlısı olur inşallah sizin için 🥰

Kızlar selam,
Çok yoğun baş ağrısı, kabızlık problemim var. Başımı kaldıramıyorum. Buz kalıpları koyuyorum. Tansiyonum normal onla ilgili bir durumda değil. Yaşayan var mı? Çözümleriniz neler 🥹🥹🥹

Canım ben de iş yerimde sadece belirli bir kaç arkadaş var onlara söyledim. Ama karnım çok belli oluyor yavaş yavaş yöneticilere söylesek iyi olur. Aile içine de yeni duyurduk sayılır biz. İkiz olduğunu iş yerime doğum raporu verene kadar dememeyi düşünüyorum. Çok olumsuz yorum geliyor. Ne yapacaksın çok zor bla bla . :( Evet çok zor farkındayım. Ama neden olumsuz yorum yapıyorlar bilmiyorum. Bir kız evladım daha var. Çocuk düşmanı gibi bazıları. Nasıl bakacaksın ücretsiz alman gerekir. Kariyer başlıyorlar. :S
Canım ben de iş yerimde sadece belirli bir kaç arkadaş var onlara söyledim. Ama karnım çok belli oluyor yavaş yavaş yöneticilere söylesek iyi olur. Aile içine de yeni duyurduk sayılır biz. İkiz olduğunu iş yerime doğum raporu verene kadar dememeyi düşünüyorum. Çok olumsuz yorum geliyor. Ne yapacaksın çok zor bla bla . :( Evet çok zor farkındayım. Ama neden olumsuz yorum yapıyorlar bilmiyorum. Bir kız evladım daha var. Çocuk düşmanı gibi bazıları. Nasıl bakacaksın ücretsiz alman gerekir. Kariyer başlıyorlar. :S
İş yerinde iki üç kişiye söyledin ve iş yerinde yayılmadıysa iyi arkadaşların varmış. Ben en yakınım sandığıma söylesem dışardaki güvenlik işten çıkarken hayırlı olsun abla der😁bundan öncekinde tecrübe ettim. İşyerindekiler kendi anlıyosa anlasın hiç açıklayasım yok onlara🙄

Ben de geçen yıl ocak ayında şirket açarak kendi yaptığım el işi ürünleri Trendyol Hepsiburada gibi platformlardan satmaya başladım 1 yıl boyunca da devam ettim. Hamile kalınca uğraşmaya halim gücüm kalmadı ve hayallerimi yarım bırakıp şirketi kapatmak zorunda kaldım geçen ay. Hatta işleri ilerletir ve bir dükkan açarım diyordum senin gibi. Hamilelik sürecinde ve çocuğun olduktan sonra zorlanacaksın bunu bil ama benim hevesim de gücüm de var dersen hiç durma yarın git ve hemen o dükkanı aç şirketini kur! :)
Ne güzel yardımcı olabilecek insanlar da varmış çevrende. Benim annem bana "iyi ki işe gitmiyorsun ben bu yaştan sonra çocuk bakamam doğum yaptığında da tek bakarsın herkes yapıyorsa sen de yaparsın" dedi. 55 yaşında gayet bakabilecek bir insan üstelik :)
Elinde böyle bir fırsat varken değerlendirmelisin. Keşke Bursa'da olsaydın hayalini beraber gerçekleştirirdik🥰 Hakkında hayırlısı neyse o olsun canım🥰

Ben de geçen yıl ocak ayında şirket açarak kendi yaptığım el işi ürünleri Trendyol Hepsiburada gibi platformlardan satmaya başladım 1 yıl boyunca da devam ettim. Hamile kalınca uğraşmaya halim gücüm kalmadı ve hayallerimi yarım bırakıp şirketi kapatmak zorunda kaldım geçen ay. Hatta işleri ilerletir ve bir dükkan açarım diyordum senin gibi. Hamilelik sürecinde ve çocuğun olduktan sonra zorlanacaksın bunu bil ama benim hevesim de gücüm de var dersen hiç durma yarın git ve hemen o dükkanı aç şirketini kur! :)
Ne güzel yardımcı olabilecek insanlar da varmış çevrende. Benim annem bana "iyi ki işe gitmiyorsun ben bu yaştan sonra çocuk bakamam doğum yaptığında da tek bakarsın herkes yapıyorsa sen de yaparsın" dedi. 55 yaşında gayet bakabilecek bir insan üstelik :)
Elinde böyle bir fırsat varken değerlendirmelisin. Keşke Bursa'da olsaydın hayalini beraber gerçekleştirirdik🥰 Hakkında hayırlısı neyse o olsun canım🥰
Inşallah Yarım Bıraktın hayalini tamamlarsın sen de🙏
Allah'a çok şükür şu an hamileliğim iyi gidiyor Annem de çalıştı işten çıkacak yardımcı olurum diyor kayınvalidem de destek oluyor Aynı şekilde. yani ben hep çalıştığım işlerde kendimi çok yorarak çalıştım yani aman başkasının işi demedim kendi işimmiş gibi çalıştım o yüzden kendimi yormayı mı seviyorum zorumu seviyorum bilmiyorum Hatta sayfamda yaptığım işlerin çoğunu çalışırken akşam eve gelip yapıyordum ama bir süre sonra yorulduğumun farkına vardım İki iş aynı anda gitmiyor ve ev işlerim de var doğal olarak o yüzden ara vermiştim dikiş dikmeye şimdi çalıştığım bir iş de yok önümde bir engel de yok Neden kendim için çalışmayayım diye düşünüyorum.
Hevesim var Şu anlık gücüm de var inşallah Çocuk olduktan sonra da aynı güçle devam ederim bakalım yapacağım galiba🥰

Merhaba canım anneler bende kısmet olsaydı temmuzun sonunda kucağıma alacaktım yavrumu Rabbim kismet etmedi düşük yaptım dualarınıza talibim😭😭😭😭
Yaa 😢 neden öyle oldu ki kaçıncı haftada çok üzüldüm, gerçekten çok geçmiş olsun, rabbim gönlünü ferahlatsin acini hafifletsin

Kızlar dün çok ayakta durdum ve lekelenmem oldu. Doktora gittim bebek iyi plesanta yukarıda, rahim ağzı da kapalı dedi. Bir sorun göremedi. Yine de leke demek düşük riski dedi yat dinlen ve progestan kullan dedi. Sebepsiz bu şekilde lekelenmesi olan oldu mu 🤲🏻🥺
Benim oldu canım. Çok da yorulmamıştım ama stresli bir zamandan geçiyordum belki o etkili olmuş olabilir. Bir iki gün progestan kullandım hemen geçti 😍

Yani sorum şu ki sizce yapılabilir mi. Yapabilir miyim? Herkes kendince cevap verecek belki ama düşünüyorum çalışan anneler var bende bu yasima kadar çalıştım hep 6 aydır evdeyim üzerine birde hamilelik olunca iş bakmadim hiç.
Sanırım şuan biraz daha fazla cesarete ihtiyacım var :)
Yaparsın tabiki niye yapamayasın :) hem kendi işinin patronu olacaksın. Dükkanda duracak kimse mi yok, acil eve mi gitmen lazım. Dükkanı kilitle git kimseye sorumlu değilsin hesap vermek zorunda değilsin. İzin alma derdi yok, maaş kesilmesi derdi yok. Hem ürünlerin mükemmel, internet sitesi de açar internetten de satış yaparsın. Biz de alır sana destek oluruz 😍 başlarda bebiş küçük olacak evet illa ki zor olur ama ona da bakacak kişi var diyorsun. Ev de yakınmış. Annen mi bakıyor bebiş durmayınca getirir dükkana ya da sen geçersin eve. Çok zorda kaldığında annen gelir kayınvaliden gelir onlar dururlar dükkanda. Yani bence eğer kira ucuzsa ve sizi zorlamayacaksa neden olmasın diyorum 😍

Back