• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    102
Ben sordum ağır kaldırmakla veya çok yorulmakla alakası var mı diye. Hayır hiç alakası yok o çıkacak yukarı dedi. Burada bazı arkadaşlara drlari ilişki yasak yorulma falan demişler. Bilmiyorum yani alakasi var mı yok mu
Ben sormadım plasentam nerde diye ama karnım hafif aşağıda duruyor, yemek yiyince midem şişiyor o zaman üst tarafı da sisince 9 aylık gibi oluyorum🙄 normalde aşağıda gibi olduğu için plesantam da aşağıdadır heralde diye kendi kendime yorum yaptım, ama dikkat ettiğim hiç bir şey yok, ilişki de buna dahil 🤷🏼‍♀️😃 Allah'a emanetler artık ki zaten çoğu kişiye yukarı çikacak sorun olmaz demişler...
Kızlar benimde plesanta aşağıdaymış. Lekelenme olunca söyledi. Meraktan başka doktora daha gitfim tecrübesine güvendiğim. Zaten aşağıda olur zamanla yukarı çıkar normalnbi durum bu korkma dedi. Herkesin öyle bence ama doktorlar bize bi tık fazla bilgi vermiş. 😁Endişelenmeyin bişey olmıcak Allahın izniyle. Bu arada 3 gün arayla iki doktora gittim. Biri çıkıntı var erkek gibi dedi. Diğeride bacak arası boş bu haftada erkek olsa gözükürdü kız gibi dedi.
Sağlıklı bebek olsun inşallah 🥰 doktor dikkat etmen için bir şeyler var dedi mi? Dediyse neler plasanta ile ilgili olarak?

Kızlar benim vücudum bu aralar sürekli kaşınıyor. Kızarıklık kabarma vs bi şey yok ama deli gibi kaşınıyorum resmen. Biraz tedirgindim ama Kanda biyokimyasal değerlerimin hepsi normal çıktı. Günlük içtiğim su miktarı da bulantılar azalınca biraz daha arttı. Sürekli nemlendiriyorum da ama kaşıntıya çözüm bulamadım. Başka kaşınan var mı 😀
Karin çevrem ve göğsüm kaşınıyor onu da badem yağı çözüyor şükür ya senin nerelerde kasintin

Ben sormadım plasentam nerde diye ama karnım hafif aşağıda duruyor, yemek yiyince midem şişiyor o zaman üst tarafı da sisince 9 aylık gibi oluyorum🙄 normalde aşağıda gibi olduğu için plesantam da aşağıdadır heralde diye kendi kendime yorum yaptım, ama dikkat ettiğim hiç bir şey yok, ilişki de buna dahil 🤷🏼‍♀️😃 Allah'a emanetler artık ki zaten çoğu kişiye yukarı çikacak sorun olmaz demişler...

Sağlıklı bebek olsun inşallah 🥰 doktor dikkat etmen için bir şeyler var dedi mi? Dediyse neler plasanta ile ilgili olarak?
Evet doktor önlem amaçlı ilişkiyi yasakladı. Sahuna hamam ve çok sıcak duş yasak. Spor yasak hatta yürüyüşü bile abartma bu dönemde dedi ve progesteron başladı. Tecrübeli de doktor güveniyorum o yüzden uyacaz daha sonradan pişman olmaktansa.. Bu günlerde geçecek inşallah bakalım💞

Kızlar benim vücudum bu aralar sürekli kaşınıyor. Kızarıklık kabarma vs bi şey yok ama deli gibi kaşınıyorum resmen. Biraz tedirgindim ama Kanda biyokimyasal değerlerimin hepsi normal çıktı. Günlük içtiğim su miktarı da bulantılar azalınca biraz daha arttı. Sürekli nemlendiriyorum da ama kaşıntıya çözüm bulamadım. Başka kaşınan var mı 😀
Bende aşırı derecede kasiniyorum özellikle göğsümde baya var bel göbek ve bacaklarımda çok kasiniyo hatta dün bacagimi kasirken kanattim 😂 sanırım cildimizde kuruluk var yada vücut genişlemeye başladığından bende dün ayni soruyu sordum kendime göğüs göbek tamam ama bacağım neden kasiniyo neyse yine tek değiliz bu konuda 😂

Anladim peki ne kadar korunmaliyim cinsel anlamda o gün şoktaydım doktora birşey soramadım henüz doktorada gidemedim
Geçmiş olsun, Rabbim yüreğinize ferahlık versin inşallah. Ben de tam 35 gün önce 12 haftalık bebeğimi kaybettim. Benim de 7. Haftadan beri lekelenmem oluyordu maalesef. 33 gün sonra regl oldum. Doktor da 3 ay korunma verdi. İki hafta cinsel ilişki yasağı verdi. Benim iki buçuk üç haftaya kadar kanamam devam etti. Sonrasında birkaç gün emin olduktan sonra abdestlendim. Tekrar gebelik düşünüyorsanız folik asit ve demir takviyesi almayı unutmayın. Ben iki kere doktor kontrolüne gittim. 10 gün sonra tekrar rahmi kontrol etti. Rahimde sıkıntı yoktu ama beta hcg değerim yüksek çıkıyordu. Bir hafta sonra tekrar çağırdı. Sonrasında düzelmişti. Size tavsiyem iyi bir doktora görünmeniz ve sıkıntı olmadığına emin olmanız. Tekrardan geçmiş olsun.

Bu arada kızlar sizin sıkı takipçinizim. Her akşam girip girip okuyorum mesajlarınızı. Hepinizin heyecanı bir başka, şaşkınlarım benim ♥️ Cinsiyet haberleriniz geliyor bu aralar, bulantılarınız hafifledi şükür 😂 Hepiniz için çok mutluyum, Rabbim hayırla sağlıkla evlatlarınızı kucaklarınıza almayı nasip etsin 🥰 Dualarınıza talibim, derler ya hamişlerin duası kabul olur diye. Rabbim bana da hayırlı vakitte sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah 😊

Ben 16. Haftadayim hala devam ediyorum folikasite, ne yapsam bilmiyorum... Folik asiti başka bırakan var mı acaba?
Bana da bıraktırdı doktor, 12. haftadan sonr abalık yağı içeren bir multivitamin'e başlattı. Hatta 9-10. hafta gibi aile hekimliğinde yaptığım teste bakıp Folik asit'i her gün içmeyebilirsin, gün aşırı içsen yeterli olur demişti. Doktora danışın mutlaka siz de, öyle devam edin.

Merhaba kızlar. 2 gün önce doktor kontrolüm vardı aslında yoktu ama merakıma yenilip oluşturdum 😝 çocuklarım eşim hep beraberken cinsiyeti öğrendik. 3.oğlum geliyor 🙃🫠 çok şükür sağlığı herşeyi olması gerektiği gibiymiş. Progestanı bırakabilirsin dedi. Cildim çok kuru pul pul dökülüyor kıyafeti çıkarınca içi kepekli gibi çıkıyor sanki ona nemlendirici sür dedi. Burun kanamalarım var burun içi nemlendiricileri kullan dedi. Alt tarafım ağrıyor bel ağrım oluyor arada dedim magnezyum verdi. Çok meşhur önerilen bi doktorun kendi kliniğine gittim gerçekten bende çok memnun kaldım. Bebişkonun parmak boğumlarına kadar herşeyi tek tek gösterdi detaylı ultrason gibi baktı herşeye. Açıkçası şunu düşünmeyene başladım detaylıya girmeme gerek varmı zaten detaylı bakıyor doktor. Peritanolog olmadığı için rapor yazmıyormuş sadece. Bu rapor gerekli birşeymi? Bilen yazarsa çok sevinirim. Her hangi bir anomali testi yaptırmadım şimdiye kadar diğer gebeliklerimde dahil. Şimdilik güzel ilerliyoruz çok şükür. Bulantılar geçti enerjim bi tık yerine geldi ama bolca duygu değişimleri ve duygu iniş çıkışları söz konusu 🙈 birde minnak rahim ve bel ağrıları oluyor ama normal sanırım. Diğer iki gebeliğimde bu ağrılar son ayda olurdu ondan ötürü bi korkum vardı erken olmasından dolayı. Ama doktor rahim büyüyor çatı genişliyor dedi. İçime su serpildi. Artık yavaş yavaş bebişe kıyafet ve eşya hazırlığı yapmaya başlayabiliriz 🥰 zira 3.erkek olmasına rağmen tek bir eşyamız yok 🙈 çocuk fikrim olmadığından herşeyi verdim a dan z ye. Bir bebek oyuncağı bir bebek kitabı bile yok 😇 0 dan başlıycaz nasipse. Heyecanlıyım mutluyum. Yazılanları devamlı takipteyim. Herkese keyifli gebelik süreci diliyorum.

Açıkçası şunu düşünmeyene başladım detaylıya girmeme gerek varmı zaten detaylı bakıyor doktor. Peritanolog olmadığı için rapor yazmıyormuş sadece. Bu rapor gerekli birşeymi? Bilen yazarsa çok sevinirim.
Benim okuduğum kadarıyla bebeğin iç organları 20.haftada daha çok gelişmiş olduğu için eğer bir anomali varsa Allah korusun detaylıda 20li haftalarda belli oluyormuş.

İş yerinde iki üç kişiye söyledin ve iş yerinde yayılmadıysa iyi arkadaşların varmış. Ben en yakınım sandığıma söylesem dışardaki güvenlik işten çıkarken hayırlı olsun abla der😁bundan öncekinde tecrübe ettim. İşyerindekiler kendi anlıyosa anlasın hiç açıklayasım yok onlara🙄
Yok yok sağlam kişiler :) ki zaten gören artık az çok anlıyor soran oluyor söylüyorum mecbur.

Geçmiş olsun, Rabbim yüreğinize ferahlık versin inşallah. Ben de tam 35 gün önce 12 haftalık bebeğimi kaybettim. Benim de 7. Haftadan beri lekelenmem oluyordu maalesef. 33 gün sonra regl oldum. Doktor da 3 ay korunma verdi. İki hafta cinsel ilişki yasağı verdi. Benim iki buçuk üç haftaya kadar kanamam devam etti. Sonrasında birkaç gün emin olduktan sonra abdestlendim. Tekrar gebelik düşünüyorsanız folik asit ve demir takviyesi almayı unutmayın. Ben iki kere doktor kontrolüne gittim. 10 gün sonra tekrar rahmi kontrol etti. Rahimde sıkıntı yoktu ama beta hcg değerim yüksek çıkıyordu. Bir hafta sonra tekrar çağırdı. Sonrasında düzelmişti. Size tavsiyem iyi bir doktora görünmeniz ve sıkıntı olmadığına emin olmanız. Tekrardan geçmiş olsun.

Bu arada kızlar sizin sıkı takipçinizim. Her akşam girip girip okuyorum mesajlarınızı. Hepinizin heyecanı bir başka, şaşkınlarım benim ♥️ Cinsiyet haberleriniz geliyor bu aralar, bulantılarınız hafifledi şükür 😂 Hepiniz için çok mutluyum, Rabbim hayırla sağlıkla evlatlarınızı kucaklarınıza almayı nasip etsin 🥰 Dualarınıza talibim, derler ya hamişlerin duası kabul olur diye. Rabbim bana da hayırlı vakitte sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah 😊
Amin amin aminmnn😔çok teşekkür ederim bende Mayıs ayına kadar korunmayı düşünüyorum

Anladim ben çok korkuyorum tekrar düşer diye
O psikoloji çok yoruyor zaten yani inan hiç düşük yapmayan insanda bile bu korku oluyordur. O yüzden dua edip tevekkül etmekten başka çaremiz de olmuyor.
İnşallah bidahaki gebeliklerin hep sağlıklı olur Allahnkucagina almayi onu sağlıklı buyutmeyi nasip eder🙏

Kızlar selam, ikili testim temiz çıktı. Temmuz sonu doğum öngörülüyor. Hoca 3-4 hafta sonra detaylı ultrason istedi, hastanede olmadığı için sanıyorum özelde yaptıracağım. Ankara'da güvenilir ve uygun perinatoloji için önerdiğiniz bir yer var mı? :)

Bir de cinsiyet tahmini yapan var mıdır, kız gibi geldi ama ne dersiniz:KK200:
Kız gibi doğdu içime. Sağlıkla gelsin minik inşallah 🥰

Bende sormadım ama o her şeyi tek tek anlattığı için söylemiş bulundu. Asistanı da verileri giriyor ya plesanta low diyelim dedi. Biz ilişkiyi kesmedik hiç normal bir şekilde ilerliyoruz. Yorulmamaya, dikkat etmeye çalışıyorum. Ama arkadaşlar burada ilişki yasak dedi yorulma dedi yürüyüş de buna dahil dedi falan yazmışlar baksana ben iyice evham yaptım şimdi. İnşallah su detaylı ultrason zamanına kadar çıkar yukarı da bende rahatlarim. Detaylıya gittiğimde de soracağım yapan doktora zaten duramam sormazsam. Korkuyorum ya. Sağlıkla gelsin hepimizin evlatları inşallah.

canım bende bu ara sürekli bi kaşıntı var nemlemdirici kullanıyorum benimde özellikle gögüs ucları etrafı ve kollarım bacaklarım özellikle bilek kısımları öyle bir tatlı kaşınmakı durmuyor krem sürünce duruyor kuruyunca tekralıyor ama internetten baktıgım kadarıyla hamilelikte normalmiş aşırı derece de kabarma olursa bi dr görünmek gerekiyormuş benim henüz o buyutta degil inş kısa sürede geçer 🙏

Herkese selamlar😍 dün ikili tarama yaptırdık usg de 12hafta 4 gün çıktık fotiyi bırakıyorum cinsiyet tahmni yapar mısınız? Cinsiyetini öğrenenler de benimkiyle kendinkini belki benzetirler🤭

Eklentiler

• 1014f49e-c0db-4f1b-b164-61c241ff11f8.jpeg
    1014f49e-c0db-4f1b-b164-61c241ff11f8.jpeg
    172,3 KB · Görüntüleme: 21
  • a091f8ce-dc7d-4f0b-80a1-08696b2960fc.jpeg
    a091f8ce-dc7d-4f0b-80a1-08696b2960fc.jpeg
    135,7 KB · Görüntüleme: 21
Merhaba çok geçmiş olsun toksoplazma olduğunu nasıl anladınız rutin testlerde mi yoksa bir belirti mi oldu
Normalde bu testler 7-8 haftalarda yapılıyor, bende atlanmış 14 haftada yapıldı . Ama doktor buna dertlenme 7-8 yapılıp negatif çıkıp 9 da da kapabilirdin dedi..
Özetle rutin testlerde çıktı

Lastikli kumaş pantolonlar var evt. Ben onlarla şuan kurtarıyorum bide resmi protokolde olmak ekstra bı zorluk oluşturuyor bizde. İnşallah sonuçlarınız temiz olur. Rabbim sağlıkla bağışlasın hepimize
Evet zor :D , etek giyiyordum giremedim şimdi elbise üstüne hırkaya geçtim :D
Amin inş :) içimi ferah tutuyorum güzel şeyler bizi bulsun <3

Anladim peki ne kadar korunmaliyim cinsel anlamda o gün şoktaydım doktora birşey soramadım henüz doktorada gidemedim
ilk gebeliğimde 7 haftada düşük olmuştu, doktor demekki sağlıksız gelişmedi senin hiçbir suçun yok demişti.
Çok ağlamıştım , 3-4 ay ben istemedim korktum 5. ay hamile kaldım <3 şimdi 4 buçuk yaşında şeker bir kızım var tam pandemiye doğru , şartlar benim için çok daha iyiydi yada ben güzele odaklandım bilmiyorum. Doktor 2 adet geçir demişti.
Zor süreçler insan ilk benim başıma geldi ve hep kötü şeyler beni bulacak diyor çok üzülüyor , tedirginlik bitmiyor ama sonrası çok güzel oluyor çekilen sıkıntılar unutuluyor <3

Amin, Allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin :KK200: Aramadan en güzel zamanda çocuk sahibi olursun inş

Merhaba kızlar. 2 gün önce doktor kontrolüm vardı aslında yoktu ama merakıma yenilip oluşturdum 😝 çocuklarım eşim hep beraberken cinsiyeti öğrendik. 3.oğlum geliyor 🙃🫠 çok şükür sağlığı herşeyi olması gerektiği gibiymiş. Progestanı bırakabilirsin dedi. Cildim çok kuru pul pul dökülüyor kıyafeti çıkarınca içi kepekli gibi çıkıyor sanki ona nemlendirici sür dedi. Burun kanamalarım var burun içi nemlendiricileri kullan dedi. Alt tarafım ağrıyor bel ağrım oluyor arada dedim magnezyum verdi. Çok meşhur önerilen bi doktorun kendi kliniğine gittim gerçekten bende çok memnun kaldım. Bebişkonun parmak boğumlarına kadar herşeyi tek tek gösterdi detaylı ultrason gibi baktı herşeye. Açıkçası şunu düşünmeyene başladım detaylıya girmeme gerek varmı zaten detaylı bakıyor doktor. Peritanolog olmadığı için rapor yazmıyormuş sadece. Bu rapor gerekli birşeymi? Bilen yazarsa çok sevinirim. Her hangi bir anomali testi yaptırmadım şimdiye kadar diğer gebeliklerimde dahil. Şimdilik güzel ilerliyoruz çok şükür. Bulantılar geçti enerjim bi tık yerine geldi ama bolca duygu değişimleri ve duygu iniş çıkışları söz konusu 🙈 birde minnak rahim ve bel ağrıları oluyor ama normal sanırım. Diğer iki gebeliğimde bu ağrılar son ayda olurdu ondan ötürü bi korkum vardı erken olmasından dolayı. Ama doktor rahim büyüyor çatı genişliyor dedi. İçime su serpildi. Artık yavaş yavaş bebişe kıyafet ve eşya hazırlığı yapmaya başlayabiliriz 🥰 zira 3.erkek olmasına rağmen tek bir eşyamız yok 🙈 çocuk fikrim olmadığından herşeyi verdim a dan z ye. Bir bebek oyuncağı bir bebek kitabı bile yok 😇 0 dan başlıycaz nasipse. Heyecanlıyım mutluyum. Yazılanları devamlı takipteyim. Herkese keyifli gebelik süreci diliyorum.
Hayırlı olsun oğluşların <3 bende herşeyi dağıttım arabasından mama sandaliyesine kadar bakalım nasıl toparlayacağım tekrar :D

Back