• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    121
Selam kizlar 20. Haftaya girdim bugün itibariyle. Kontrole gittik kilosu boyu suyu iyi ama doktor plesantanin aşağıda olduğunu söyledi zamanla yukarı çıkma ihtimali var iki hafta sonra tekrar bakalım dedi aranızda böyle bir sorun yaşayan var mı ? Aslında kafama takmamam lazım ama nedense takıldım
13. haftada bana da aşağıda ama endişelenme gebelerin 1/3’ünde olur bu dedi
17. haftada baya çıkmıştı
20. haftada da yine baya çıkmış dedi

Özellikle dikkat ettiğim bir şey olmadı açıkçası doktorum da şuna buna dikkat et demedi ama ben dikkat ettim. Yürüyüş çok yapmadım, çok ayakta kalmadım. Eşimle de uzak durduk öyle söyliyim :)
Dert etme biraz dinlenerek geçir bakalım

13. haftada bana da aşağıda ama endişelenme gebelerin 1/3’ünde olur bu dedi
17. haftada baya çıkmıştı
20. haftada da yine baya çıkmış dedi

Özellikle dikkat ettiğim bir şey olmadı açıkçası doktorum da şuna buna dikkat et demedi ama ben dikkat ettim. Yürüyüş çok yapmadım, çok ayakta kalmadım. Eşimle de uzak durduk öyle söyliyim :)
Dert etme biraz dinlenerek geçir bakalım
Teşekkür ederim destekleyici mesajın için dikkat edeceğim 🙏 rabbim sağ salim bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin ❤️

Kızlar dün ben kontrole gitmiştim doktor sekreterine plesenta anteriorda dedi benim için sonra bana hareketlerini hissediyormusun dedi evet dedim dışarıdan da hissediyorum buda şöyle bir şeymiş plesanta ön karındaymış bebekle aramızda bir engel varmış gibi hareketlerini geç hissedebilirmişiz . Halen hissedemeyenler vardı onlarda da böyle bir ihtimal olmuş olabilirr☺️

Kızlar dün ben kontrole gitmiştim doktor sekreterine plesenta anteriorda dedi benim için sonra bana hareketlerini hissediyormusun dedi evet dedim dışarıdan da hissediyorum buda şöyle bir şeymiş plesanta ön karındaymış bebekle aramızda bir engel varmış gibi hareketlerini geç hissedebilirmişiz . Halen hissedemeyenler vardı onlarda da böyle bir ihtimal olmuş olabilirr☺️
Hala hissedemeyen kişi evet o benim 🥹🥹🥹🥹

Sizinde öyledir belkii bu yeni yeni araştırmalar sonucu farkedilen bir şeymiş. Ön karında olması da bir sorun teşkil etmiyormuş☺️
Böyle birşeyi duyduğum iyi oldu detaylıya kadar hala hissetmezsem gittiğimde sorarım 🥹
Kendi doktorum 24te bile hissedebilirsin acele etme dedi 🫠🫠 insan merak ediyor
Gün içinde de uzanıp dinlenme fırsatım olmuyor aslında akşam uzanınca elimi koyuyorum tık yok 😅 tam diyorum bir şey oldu arkasından guruldama geliyor 🙈😂

Böyle birşeyi duyduğum iyi oldu detaylıya kadar hala hissetmezsem gittiğimde sorarım 🥹
Kendi doktorum 24te bile hissedebilirsin acele etme dedi 🫠🫠 insan merak ediyor
Gün içinde de uzanıp dinlenme fırsatım olmuyor aslında akşam uzanınca elimi koyuyorum tık yok 😅 tam diyorum bir şey oldu arkasından guruldama geliyor 🙈😂
😅 Ama bende mesela hissettiğim halde sürekli hissetmiyorum genelde gece hareket ediyor bazen hiç hissetmiyorum sizinde geceye denk geliyor olabilirr. Kız mı erkek mi bilmiyorum kızsa narinde olabilir benimki erkek fır dönüyor içeride😅

Kızlar ben yakınımdaki devlet hastanesini sevmedim hem temiz olması açısından hemde doktor hasta ilişkisinden , başka bir doktora gittim beğendim onu ama ev ile arası 40 dk sizce ona devam etsem doğum zamanı çok sıkıntı olur mu sancı vesaire başladığı zaman ?
tabii ki yakın hastane olması en konforlu şey ama uzak olursa da sıkıntı olmaz, çünkü kasılmalar ilk başladığında değil, sıklığı artıp 5 dk da bire düştüğünde hastaneye gelin diyor doktorlar. O yüzden çok acil hastaneye gitmenize gerek yok, tabi eğer 3. çocuksa filan biraz durum değişebilir çok daha hızlı ilerliyor süreç diyorlar. 😂 ama sizin ilk bebekti heralde hatırladığım kadarıyla, o yüzden aman yetişemeyiz yolda doğururum diye korkmayın yani 😂

😅 Ama bende mesela hissettiğim halde sürekli hissetmiyorum genelde gece hareket ediyor bazen hiç hissetmiyorum sizinde geceye denk geliyor olabilirr. Kız mı erkek mi bilmiyorum kızsa narinde olabilir benimki erkek fır dönüyor içeride😅
Kız benimki 🙈 yani doktorda ultrasonda görüyorum kıpır kıpır ama bende hiç his yok 😅 onu yaşayınca umudu kestim doğmaya yakın hissederim herhalde 😂

tabii ki yakın hastane olması en konforlu şey ama uzak olursa da sıkıntı olmaz, çünkü kasılmalar ilk başladığında değil, sıklığı artıp 5 dk da bire düştüğünde hastaneye gelin diyor doktorlar. O yüzden çok acil hastaneye gitmenize gerek yok, tabi eğer 3. çocuksa filan biraz durum değişebilir çok daha hızlı ilerliyor süreç diyorlar. 😂 ama sizin ilk bebekti heralde hatırladığım kadarıyla, o yüzden aman yetişemeyiz yolda doğururum diye korkmayın yani 😂
İnşallah inşallah 😅😅

Kız benimki 🙈 yani doktorda ultrasonda görüyorum kıpır kıpır ama bende hiç his yok 😅 onu yaşayınca umudu kestim doğmaya yakın hissederim herhalde 😂
Ben boyle hafif hissedenlerin ic karni genis diye dusunuyorum ya, ben 7 aylik gibiyim karnim cok buyuk ve hareketleri baya baya hissediyorum masallah. 16 da baslamisti şu 20 den sonraki 1 hafta daha cok hisseder oldum sayacak kadar 🥹
Bence birkac gune kalmaz hepiniz hissedersiniz cunku buyuyolar

Bunu bende bir yerde okumustum, peki bebek buyurken plesentanin konumunu degistirebilirmi 😌

Tesekkur ederim canimm benim, ablamlar babamlae vs bizdeydi pek girip takip edemedim, okumaya basladim yarim kaldi 😌
Bir de bu plesenta olayindan biraz etkilendim 😌
Ne demekk sıkıntı olmasın her türlü ortadan kaybolabilirsiniz 😅 Diğer konuda ya Allah nasip edince her şey güzel olur bence dua et ☺️

Back