• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Kizlar calisanlar icin soruyorum . Bi ssknin yatirdigi ziraat bankasina yatan para varmis birde aile sosyal politikalar bakanliginin pttye yatirdigi bi kereye mahsus olan para varmis bunlar icin form falan dolduruyor muyuz islemler nasil oluyor C Chen31 canim sana hastaneden ne dediler ayin 9 u ile 14 u arasi ziraat bankasindan paranizi cekebilirsiniz felan demislerdi biz islemleri yaptik dediler ama bu para bizim maaslari kurum yatirdigi icin kuruma iade etmek gerekiyormus sanirim
Canim bana hicbi sey demediler hic bilgim yok acikcasi. Okula dogum belgesi vericek esim oyle olunca kendiliginden yatmiyo mu acaba?

Canım hastanede silikon göğüs ucu kullandırmislardi bana 2 hafta boyunca sinirli şekilde emdi hep tutmak istemiyordu vuruyordu tuttuğu zaman da yarım saat falan emiyordu bende doyuyor sanıyordum. Bide kalkanlara çok birikiyordu sütüm bende sütüm çok falan sanmıştım. O zaman doktor bana da mama takviyesi dedi hastanede de hemşireler aptamil vermişlerdi onu almıştık bizde gene. Ama vermeyi çok istemiyordum hala da istemiyorum. Silikon göğüs ucuna vurdu bi gün bende normal tuttum ağzına yavrum nasıl kaptı anlatamam. Meğer onlardan çekemiyormus. Normal emmeye başladığındam beri kilo almaya başladı canım. Silikonla 40 dk ya memeyi bırakmayan çocuk şimdi 15 dk da boşaltıyor göğsümu. Kalkanlara da eskisi gibi birikmediginden anlıyorum bosalttigini. Mamaya gelince doktorum hala çok diretiyor her ogunde icebildigi kadar mama ver diye ama ben o kadar vermiyorum. Bi sabaha karşı ogunde yapıyorum bazen de gündüz veriyorum bir de. Başta kaşıkla uğramıştık ama çok zor oluyor. Ben biberonla verdim sonra hep. Alışmadi çok şükür memeyi de alıyor. Bide kalkan da birikenleri de az az veriyorum gene.
Ay canim ayni seyleri yasamisiz valla senin de mi goguslerin yara oldu? :(
Ben de silikonu biraktim ama cok aciyo emzirirken.

Kızlar doğum oldu çok şükür. Bebeğim yanımda ikimizde cok Iyiyiz şükürler olsun. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. Simdi kızım uyuyor emzirmek için uyandırmaya calisiyoruz uyanmıyor :)
Kendimi çok tuhaf hissediyorum hala idrak edemedim olanlarin farkinda degilim galiba.
Kizim 2700 dogdu minnacik:) doktorun dedigi gibi minyon bi kizim var. Boyuda 49 cm. Ameliyatimda gayet iyi geçti cok şükür hersey yolunda. Allah isteyen herkese nasip etsin
Gozunaydin canim. Allah saglikla kolaylikla buyutmeyi nasip etsin. Bol bol sutunuz olsun insallah...

Kızlar iştah durumunuz nasıl? Ben kendimi durduramiyorum artık sürekli midemi düşünür oldum. Sorun bende mi kızlar sizde durumlar nasıl?
Biz 6 gunluguz benim istahim 0 hicbi sey yemek istemiyorum corba ve kompostayla yasiyorum. Hala dogumu uzerimden atamadim heralde ondan. Yuzum bembeyaz goren herkes beslenmene dikkat et diyo ama icimden gelmiyo. Senin ne zaman acildi canim istahin :)

Canım var böyle bişey peygamberimizin bi sünneti 7.günde yapılır hatta. Ama ben kazıtmadm. Tahmini olark verdim. Ve illa altın değil durumuna göre altın yada gümüş bu konuda kesin şart yok. Ben sadece ucundan bi iki tık aldım:)) o da arka tarafndan. Zaten saçı yok gibi:) benimki 1 gr anca gelir belki ama 2 gr niyetle ve gümüş çok ucuz altın pahalı:)) orta bişeyle sadaka verdik. Zaten akika kurbanını kestik. Bu saç için para da sadaka oluyor. Ve maddi olarak zora sokulmck bişey.
Anladım kuzum verdiğin bilgiler için teşekkürler daha doğmadı bile bebeğim belkide saçı seninki gibi az olur :)

Saçın kazinmasi sünnet canım hic bişey olmaz korkmayın sadece yapan çok dikkatli olması gerekiyor ben kızım da yapmıştım ayrıca ilk 7 gün içinde saçı kazınan çocuklar zeki oluyor bunun için yurt dışında bi çok arastirma yapilmis bizim peygamberimiz öyle bi insandi ki hicbirzaman kendi nefsinden konuşmaz di onun her hareketi her kelimesi Allahu teâlâ tarafından gelirdi
Aynen dediğin gibi canım işi bilen biri lazım sen şanslıymışsın

Ay kizlar takvimim gitmis bi tuhaf oldum nasil geldik bugunlere vay be :)
Bebislerinize su veriyor musunuz kizlar? Benim doktorum mama versen de su verme anne sutu yeter dedi. Saglik ocağı hemsiresi pamukcuk olur agzi ver dedi. Ne yapsam bilemedim.

Canım kesmek istemezsen 3 gr bişeydir en fazla ona göre ver. Zaten bu sünnet yapılması şart değil. Biz kurban kesmeyi tercih ettik. İkisini birden yapamıycaz şuan. Kestirmek zorunda değilsin iatemezsen. Açıkcası ben de korkarım çok minikler daha.
Allah kabul etsin kurbanını canım. Bende de daha doğmadan kıyamamazlık var :)

Evet canim bunu yapmak sünnet. Zaten en fazla 2-3 gr çıkar saçı. Ben saçlarını hep kesip sakladım. Doktorlarda kesilmesinde mahsur görmüyor. Oğlumun kafası mordu. Bizde öylesine kesince farkedip doktora götürmüştük. Doktor iyi ki kesip görüşünüz bu karaciğer rahatsizligi olanlarda olur 6 aylık olunca azalmazsa başka doktora gitmeniz gerekir demisti. Şükür geçmişti hepsi.
Yaa tevafuk işte canım neyseki bir şey çıkmamış

Kesmeden verilmez mi bilmiyorum ama ilk hafta saçları kesilen cocuklarin daha zeki oldukları yönünde araştırmalar varmış. Bende kizim da bilmiyordum. Oğlumun insallah kesecegim
Yaa ilk duydum daha zeki olması canım hava da sıcak baya kessem daha iyi gibi

İyi akşamlar kusura bakma kendi derdimden yazamıyorum bizim sarılık problemimiz var sınırda sütumde iyi doktor sık sık emdir dedi uyaramiyorum zar zor uyanıyor esimde mama almış apdimil 1 bugün biraz verdik içti emzirmedimmide goguslerim sızlıyor bı mama bı öğün süt veriyorum sadece emzirsemmiki kilo kaybımiz var esimde bı öğün mama bı öğün emzir diyor ne yapayım doğuran anneler

Kizlar bugun ilk doktor kontrolumuz vardi. Oglum beklenenden fazla kilo vermis 5 gunde 3715 ten 3300 gr a dusmus. Ben emziriyodum halbuki gogsumde yarim saat kaliyodu meger ememiyomus :KK43: mama takviyesi verdi aptamil aldik ama mama kasigiyla yarisi dokuluyo. Siz hangisini kullaniyosunuz? Yeni doganlar için mama kasigi bulamadik hicbi eczanede :/
Sutumu de sagiyorum aslinda sut var ama cekemiyo oglum yaralardan dolayi. Onu da mama kasigiyla ziyan etmek istemiyorum yarisi dokuluyo zaten 30 cc ancak cikiyo. Biberonla verdik bi kere ama hep versem alisir mi? Biberonla verirken de zaten genzine kaçırdım cok uzuldum herkes ustume geldi boguyodun çocuğu diye :KK43: bu beslenme olayı cok zormus ya..
@Ebudik canim senin de buna benzer bisey olmustu sanki emdigi halde kilo almiyodu nasil cozdunuz bu durumu?
Canim ben mamayi biberonla veriyorum. Philips avent ile. Anne göğüs ucuna en yakın o diye onu almıştım. Beni de emiyor artık aynı zamanda.

Kızlar doğum oldu çok şükür. Bebeğim yanımda ikimizde cok Iyiyiz şükürler olsun. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. Simdi kızım uyuyor emzirmek için uyandırmaya calisiyoruz uyanmıyor :)
Kendimi çok tuhaf hissediyorum hala idrak edemedim olanlarin farkinda degilim galiba.
Kizim 2700 dogdu minnacik:) doktorun dedigi gibi minyon bi kizim var. Boyuda 49 cm. Ameliyatimda gayet iyi geçti cok şükür hersey yolunda. Allah isteyen herkese nasip etsin
Bugün aldığım en güzel haber canım. :) gözünaydın :KK200: allah sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Cok sagol kuzum tavsiyen için kucucuk olunca panikliyor insan. Ben emzirmeye devam ediyorum emmedigi zamanlar sagiyorum yani bi sagista 30 cc cikiyor ikisinden. Gogus ucu yaralari mahvetti beni onlar gecse saatte 1 emziririm ama simdi acidan kivraniyorum 2 3 saatte bir ancak emziriyorum. Insallah duzene gireriz canim sizin gibi.

Sorma canim zaten surekli ağlıyorum kendimi yetersiz anne gibi hissediyorum bi de millete laf anlatiyorum. Lansinohla avent var ikisi de cekmeyince gelmiyo ama nefes almadan cekecegini dusunmemistim. :)
Canım valla bizim pek düzene girdi sayılmaz. Daha doğrusu nerdeyse hep mama hala. Günde toplam 100 cc çıkıyor. Onu da veriyorum yine. Göğsümü hiç almıyor. Mecbur sağıyorum. Öyşe de artmıyor süt. Napalım olduğu kadar. Kısmetinde bu kadar varmış anne sütü. Sen devam et artcaktır emdiği için.

Oglusum sarardi teyzesi sarilik olduk maalesef dogdugunda beyaz tenli siyah sacliydi yavrusum :) saclari baya var ya bizimkinin de, cok yakisirlar Eslem'le bence kiziniza talibiz 30 a kadar bekleriz :KK70:
Ay kuzum valla kosturmaktan giremedim foruma memelerim cok fena yara oldu simsiyah uçları kan toplamaktan. Silikon kullanma dedi artik emzirme hemsiresi. Aglaya aglaya emziriyorum. Bi de cekemedigi icin sutum yetmiyo mama takviyesine basladik ama icim gidiyo mama verirken. Of su memeler bi iyilesse dikislerden daha fena oldular. Sen ne durumdasin?

Anlastik o zaman 30 umuzda bekleriz istemeye çiçekli çikolatalı... :KK70:oyy kuyban olsun kaynanasi o simsiyah saçlarına onun ay nasılda tatlıdır o simdik yaaa... :KK36:
İnşallah çabucak geçer annesi alpimizin sarılığı.. Benim kizdada hafiften varda ilerlemez inşallah...
Kız valla yara mi daha zor bu sisligin ağrısı mi bilemiyorum ikiside mevcut bende... O kalkanlar olmasa ağlayarak dolasicam yaralardan ona çözümü gene kısmen de olsa bulduk ama bu şişlik beni mahvediyor sanki tas var gibi göğüslerimde o kadar sizliyorki sanki patlıcak.. Sağmak ve de kızımın emmesi bi nebze rahatlatiyor ama.çözüm değil simdilik :KK43: inşallah alpte emer bian evvel sütün artarda... Rabbim tez sifa versin butun meme acisi cekenlere kadin milletinin yari cani gogsunde oluyor iste memiktolar açık ara önde suan aci konusunda dikiş neymiş yaninda... Bu arada benim kız emiyor ama her emiş seansı ayrı bi işkence heycan yapiyor tutamiyor sinirleniyor ağlıyor bi cinnetler geliyor bana artik zorla tikistiriyorum resmen ağzına hala elini emmeye çalışıyor sıpa sora bi tuttumu... :KK57: Memem yanar memem kanarda... İsyeaaaaannnnn!!!!! diyesim geliyor...

Anormal olan hangisi acaba. Gerçekten kendimi durduramiyorum artık emzirdikce sanki açlıktan bayilcam gibi geliyor anlamadim gitti :KK70:
Hehee:)) benm iştahm bi 5.6.7. Aylarda vardı:) kilolarıda o zamn aldım. Yazın sıcaktan insan hep soğuk ve sıvı şeyler istiyor ne biliyim:) sen yinede dikkat et canım.

Anlastik o zaman 30 umuzda bekleriz istemeye çiçekli çikolatalı... :KK70:oyy kuyban olsun kaynanasi o simsiyah saçlarına onun ay nasılda tatlıdır o simdik yaaa... :KK36:
İnşallah çabucak geçer annesi alpimizin sarılığı.. Benim kizdada hafiften varda ilerlemez inşallah...
Kız valla yara mi daha zor bu sisligin ağrısı mi bilemiyorum ikiside mevcut bende... O kalkanlar olmasa ağlayarak dolasicam yaralardan ona çözümü gene kısmen de olsa bulduk ama bu şişlik beni mahvediyor sanki tas var gibi göğüslerimde o kadar sizliyorki sanki patlıcak.. Sağmak ve de kızımın emmesi bi nebze rahatlatiyor ama.çözüm değil simdilik :KK43: inşallah alpte emer bian evvel sütün artarda... Rabbim tez sifa versin butun meme acisi cekenlere kadin milletinin yari cani gogsunde oluyor iste memiktolar açık ara önde suan aci konusunda dikiş neymiş yaninda... Bu arada benim kız emiyor ama her emiş seansı ayrı bi işkence heycan yapiyor tutamiyor sinirleniyor ağlıyor bi cinnetler geliyor bana artik zorla tikistiriyorum resmen ağzına hala elini emmeye çalışıyor sıpa sora bi tuttumu... :KK57: Memem yanar memem kanarda... İsyeaaaaannnnn!!!!! diyesim geliyor...[/ gece gece ne güldürdü beni he Allahta seni guldursun kiz

Back