Popüler Konu 2024 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    186
Sonucum iyi sanırım kızlar, ikinci saat biraz yüksek geldi bana ama doktor henüz yazmadı. Bizim kız iri olacak galiba şekerle alakası yok gibi ama tatlıyı kesicem yine de.
 

Eklentiler

  • 1000012189.jpg
    1000012189.jpg
    60 KB · Görüntüleme: 27
Arkadaşlar uçak yolculuğu hakkında bilgisi olan var mı?Kaça kadar izin veriliyor pratikte 28-35 izinle uçar deniyor da.Daha önce yaşamış olan varsa bilgi verebilir mi?
İlk gebeliğimde 31 haftayken memlekete gitmiştik uçakla. Görevli raporu sormuştu. Kontrole gittiğin zaman rica edersin doktorundan rapor veriyor yolculuk yapabilir diye. Ben sorun yaşamamıştım gidince de dönünce de :)
 
analık endişeleri Loading ..
Kızlar bir y kuşağı olarak ben bu yeni nesli hiç mi hiç beğenmiyorum .. öğretmene saygı yok , büyüğe saygı yok .. hangi öğrenciyle konuşsam ortaokul ve lisedekiler özellikle , bir zengin olma hevesi ve sürekli öğretmenlerini eleştirme , öğretmenlerini beğenmeme .. basit gibi görünse de öğretmen bir çocuğun en önemli yapı taşlarından ve çocuk yapı taşına burun kıvırıyor .. ortaokulda öğretmenim konuşuyorum diye tokat atmıştı , tenefüste gidip onu üzdüğüm için özür dilemiştim , elbette burda şiddeti savunmuyorum , saygımızın olduğundan bahsediyorum .. yeni nesil annelerimizde maşallah çok bilmiş .. sosyal medyadaki psikolog ve pedagogların “ aman böyle yapmayın psikolojisi bozulur , aman şöyle etmeyin darmaduman olur vsvsvsvs” söylemleriyle anne babaların kendisini sürekli eksik hissetmesi ve çocukların sevgi ve ilgiyle zehirlendiğini düşünüyorum ..
y kuşağı olarak biz omzunda çok yükler olan bir nesildik .. annelerimiz , seni 9 ay taşıdımla başlayan ve bitmek bilmeyen ( sözde ) fedakarlıklarıyla zehirlendik.. hem aileye karşı hem hayata karşı borçluymuş gibi büyütüldük .. o yüzden en mutsuz nesil olmayı başardık .. işin burasından bakınca bizler gibi olmasın kimse ama ben yapı olarak fedakar biri olduğumdan kendimi her gün bu hatırlatmayı yapıyorum. Sakın çocuğunu sevginle zehirleme diyorum.. ve yine büyük pencereden , 90 yaşında ananeme bakınca onunda bebekliğinin çok uzak olmadığını, zamanın çok acımasız olduğunu hatırlıyorum ve zaman çok acımasız . Ben çocuğuma doğruluğu , dürüstlüğü, emek vermeyi , şımartılmamayı , saygılı olmayı , onun hayatı onun kararı onun emekleri ve sonuçlarını öğretmeyi düşünüyorum..yani Allah ömür verir de yaşlanırsak , “ oh çocuğumu ne güzel şımarttım , her dediğini yaptım , dünyamı onun etrafında döndürdüm kendimden vazgeçtim” yerine “ dürüstlüğü çalışkan olmayı saygıyı , öğrettim, oda çocuklarına bunu öğretecek “ demenin vicdan rahatlığı olduğunu düşünüyorum..özellikle ailemizi ilgilendiren kararlarda , çocuğun isteklerine göre karar vermemeyi düşünüyorum .. örneğin taşınmamız gerekiyor ve çocuk istemiyor , yapacak bir şey yok . Örneğin , kardeş istiyor o istiyor diye karar vermemek gibi gibi .. ( bununla ilgili bir yazı okumuştum en başarız çocukların demokratik ailelerden , en başarılı çocukların disiplinli ailelerden çıktığına dair) .
Öyle işte 😊
 
X