2024 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    242
İyi günler anneler benim oğlum 30/08 doğumlu doğduğunda solunum sıkıntısı yüzünden kuveste kaldı iki hafta maalesef beni emmeyi reddetti şuan sadece mama ile besleniyor sorum şu olacak Bebelac Gold veriyorum ve bebeğim günde 5 kez altını kirletiyor dışkısı sarı ve içinde puturcukler var Aptamil kullanınca da böyle olmuştu normalmi sizce ve bir mamanın bebeğe yaradığını nasıl anlarım cevaplarsaniz sevinirim

Kuveste oglums eutrox tiroid hapına başlanmıştı günde 1 hap sabah ac karınla veriyordum geçenlerde kontrole gittiğimde hormonların iyi olduğunu söyledi doktorum ve şükür hapı kestik şuan 5 kilo acaba bu tiroid hapimi gelisimini engelledi daha önce kullanan varsa yardımcı olabilirmi

İyi günler anneler benim oğlum 30/08 doğumlu doğduğunda solunum sıkıntısı yüzünden kuveste kaldı iki hafta maalesef beni emmeyi reddetti şuan sadece mama ile besleniyor sorum şu olacak Bebelac Gold veriyorum ve bebeğim günde 5 kez altını kirletiyor dışkısı sarı ve içinde puturcukler var Aptamil kullanınca da böyle olmuştu normalmi sizce ve bir mamanın bebeğe yaradığını nasıl anlarım cevaplarsaniz sevinirim
Normal canım bende bebelac gold kullanıyodum

Kızlar neden bu kadar sessiziz ya oysa ki asıl şimdi ortak dertler ve çözümler için harika bi yer olacak burası 🍀
Gaz için 3ay sonuna kadar sabsimplex kullandık aşırı bi gaz olmamasına rağmen doktor ilk ziyaretlerimizde karnı sert diye önerdi biz de kullandık
Kucakta uyuyup yatağa koyar koymaz uyanma durumuna çözümüm yok zamanla alıştırmak her şeye rağmen yatağına loymaktan başka bi şey uygulayamadık
Süt sağımı yapmadım hep emsin yeter diyorum
Diş kaşınması başladı osanit diş topu var ama tam kullanamıyorum topları kadar küçük ki damağına ovamadan ağza kaçıyor o şekilde de işe yarıyo mu bilen var mı?
Sünnet derdi var istanbuldan sünnet yaptıranlar nerede yaptırdınız? Oğlum yatınca hemen ağlıyor sünnet sırasında nasıl sabit duracak hiç içim rahat değil 🙄
Barış Bağbancı var tavsiye ederim klinikte yaptırırım dersen. Ameliyat maaasına çocuğu oyalamaya bir sürü oyuncak koymuş çocuk anlamaya çalışırken yapıyor bitiyor zaten 20 dk. Ya da süt sağıp onu içirebilirsin masadayken.

Kızlar merhaba, uzun zaman oldu girmeyeli daha doğrusu giremeyeli :) 4. ayımızı bitirdik çok şükür. Gaz sancısı, aşı, sünnet ağrısı derken yeni nefeslendim. Herkes iyidir umarım 🌸 Yardımcı olabileceğim bir konu varsa bebişlerle ilgili yardımlaşalım :) Erken doğum yaptığım için bir tık önden gidiyorum sanırım 🙈

Kızlar merhaba, uzun zaman oldu girmeyeli daha doğrusu giremeyeli :) 4. ayımızı bitirdik çok şükür. Gaz sancısı, aşı, sünnet ağrısı derken yeni nefeslendim. Herkes iyidir umarım 🌸 Yardımcı olabileceğim bir konu varsa bebişlerle ilgili yardımlaşalım :) Erken doğum yaptığım için bir tık önden gidiyorum sanırım 🙈
Bebeğim 2 ay 3 haftalık. Allah aşkına söyle uykular düzene giriyor mu? Perişanım ben

ben de kimse yazmıyor diye bakmıyordum uzun zamandır, bir bakayım dedim aynı problem bizde de var. meme reddi 2 aylıkken başladı yaklaşık. günde 1-2 defa sağıp biberonla veriyorum toplam günlük 150-200 ml anne sütü anca içiyor.mama veriyorum :KK43:
Merhaba canım nasılsın ben de kimse yazmıyor diye fazla girmiyordum Bir de doğum yaptığında bir iş çok başım kalabalıktı ben de bilmiyorum ne yapacağımı ya benim görümcemin oğlu da öyle ek gıdaya başlatmış doktor daha 4'üne girmedim Bir hafta falan vardı öyle girmesine başlamış biz daha 4'e girmedik 3 ay 20 günlük şu an bir 10 gün sonra 4 oluyor çok zorla veriyorum ya aç bıraka bıraka yani 4 aylık büyük biberona geçmem lazım hala küçük biberonda kaldık galiba benimki diş çıkarma evresine girmiş göğsümü kopartıyor resmen verince iki damağın arasında bırakıyor çekiyor eli sürekli ağzında Allah yardımcımız olsun

İyi günler benim bebeğim sadece mama ile besleniyor şuan Bebelac Gold veriyorum mamanın bebeğime yaradığını nasıl anlarım şu aralar sarı içinde puturcukler olan kaka yapıyor günde 4 5 defa kilo alan bebek çok diskilayanmi az diskilayan bebekmi cevaplarsaniz sevinirim

Kizlar bebeğim bugünlerde sol kulağına özellikle uykusu gelince kasarak elini atıyor doktorumuz içi kızarmış dedi damla kullaniyorum antibiyotik ile fayda etmedi onerebileceginiz doğal tarifler varmi

Sünnet ağrısı derken nasıl oldu acaba? Hareket etmeden durdu mu bebeğiniz ağlamadan? Sonraki ağrı sancı zorluk kaç gün sürdü? E ebrser

İyi günler benim bebeğim sadece mama ile besleniyor şuan Bebelac Gold veriyorum mamanın bebeğime yaradığını nasıl anlarım şu aralar sarı içinde puturcukler olan kaka yapıyor günde 4 5 defa kilo alan bebek çok diskilayanmi az diskilayan bebekmi cevaplarsaniz sevinirim
Merhaba:) benim bebeğim de emmedi ne yazık ki, erken doğduğu için doktorumuz mama başladı ve mamaya alışınca meme reddi yaşadık. Aptamil ve Sma mama kullandım ben bu süreçte. Dışkılama ile çok alakalı bir durum var mı bilmiyorum, her hafta sağlık ocağında kilo ölçümü yaptırdım ben. Her ay 750-1000 gram arasında kilo alması mamanın yaradığı anlamına geliyormuş, doktorumuz bu şekilde bilgi verdi bize. Yakında herhangi bir sağlık ocağı vs yoksa siz kendiniz evde takip edebilirsiniz, siz kendi kilonuza bakın ve daha sonra bebeği kucağınıza alarak tartılın aradaki fark az çok fikir verir size. Nacizane verebileceğim tavsiye bunlar, umarım yararı olur :)

Sünnet ağrısı derken nasıl oldu acaba? Hareket etmeden durdu mu bebeğiniz ağlamadan? Sonraki ağrı sancı zorluk kaç gün sürdü? E ebrser
Biz bir klinikte yaptırdık sünneti, 3 aylıktı bebeğim. Önce o bölgeyi uyuşturdular ve sonrasında iğne yaptılar iyice uyuşması için. Bacaklarını sabit kalması için bağlıyorlar kemer tarzı birşeyle. Çizgi film açmamızı istediler o şekilde bebeğin dikkati dağıldı, işlem süresince çizgi film izledi sürekli ve anlamadı birşey. 20 dakikada bitti işlem zaten ama sonrasında ağlama krizleri başladı ve ağrısı 2 gün sürdü. Calpol veriliyor bu süreçte ağrısı azalsın diye, 2 gün sonra normale döndü. 6 aydan büyük bebeklerde hafif sersemleterek işlem yapıyorlarmış, bebek birşey anlamıyor her iki durumda da ama sonraki 2 gün biraz sancılı geçiyor. Bebekten bebeğe değişebilir tabiki durum.

X