• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Gece bez değişimi yapıyor musunuz? Şimdi biraz daha büyüdüklerinde ve beslenme araları açıldığında neyse de şu an 2 saatte bir emiyor ya, gece yani 3 kere falan emiyor bezini değiştirmeyince çok mu dolar taşar mı pişik mi olur Ben Emin olamadığım için değiştiriyorum ama hata mı yapıyorum acaba?
Ben değiştirmiyorum ve gündüze göre daha az yapıyor yine doluyor ama gündüzde o kadar saate taşardı kesin bizim molfix hiç taşırmadı şimdiye kadar bende bir aylıkken başlamıştım

Gece bez değişimi yapıyor musunuz? Şimdi biraz daha büyüdüklerinde ve beslenme araları açıldığında neyse de şu an 2 saatte bir emiyor ya, gece yani 3 kere falan emiyor bezini değiştirmeyince çok mu dolar taşar mı pişik mi olur Ben Emin olamadığım için değiştiriyorum ama hata mı yapıyorum acaba?
dün gece 2de kaka yapmıştı değiştim sabah 8e kadar değişmedim ilk kez bakalım ne olacak diye. her yeri çiş olmuştu 😭 zaten bezi değiştirirken çıldırıyor niyeyse güç bela değiştim üstünü başını

bugün sağlık ocağına gittik ilk aşı için. çok ağladı ya 😭 geldiğimizden beri de memede bırakınca ağlıyor. bi de sizin gittiğiniz sağlık ocakları temiz mi ben hiç bırakmak istemiyorum çocuğu o yatağa falan. içeride en az 3 kesi oluyor her seferinde bahçede takılıyor genelde bu kediler ve oradan içeri gelip yatıyorlar her yerde tüy var. bu mantıklı mı gerçekten? hiç temiz değil burası soymadan tartalım dedim kadına iyi tamam dedi.

bugün sağlık ocağına gittik ilk aşı için. çok ağladı ya 😭 geldiğimizden beri de memede bırakınca ağlıyor. bi de sizin gittiğiniz sağlık ocakları temiz mi ben hiç bırakmak istemiyorum çocuğu o yatağa falan. içeride en az 3 kesi oluyor her seferinde bahçede takılıyor genelde bu kediler ve oradan içeri gelip yatıyorlar her yerde tüy var. bu mantıklı mı gerçekten? hiç temiz değil burası soymadan tartalım dedim kadına iyi tamam dedi.
Ben dün bıraktım da pişman oldum. Boşluğıma geldi bi dahakine müslin sericem. Baya enjeksiyon uçları falan vardı (iğne değil de o iğnenin plastik ucu) çirkin çirkin. Bizimki de çok ağladı aşıdan sonra morardı çocuk nefes alamadı bi süre üfledim yüzüne öyle düzeldi çok üzüldüm yav

Ben de 2 emzirmede bi değiştiriyorum gece 2 kere falan değişmiş oluyor. Uyurken kakalamazmış çocuklar diye bi yazı okudum hiç dikkat etmedim kaka oluyor mu diye ama çişi doluyor yani napim üzülüyorum :/ alışır daha çok zorlanırsınız diyolar
Hadi kış ayını böyle fazla değişmeden geçirdin yazın zaten mecbursun pişik olur çok çabuk. Bu alışırsın diyenler çok sinir bozucu ya. Yazık günah bu çocuklara bakmayacaksak o zaman doğurmayacaktık pis pis rahatsız eder onu. Bende öyle yapması zaten iki emzirmeye denk geliyor. Uyurken kaka yaparlar mı bilmiyorum benim bebe sürekli kendini sıkıyor kıpkırmızı oluyor sonra gaz atıyor yada atmıyor sanırım kaka yaparken zorlanıyor yani uyku da yapıyor kaka. Sen altını temizleyip emzirip yatırıyorsun sonr uyandığında o çocuk kaka yapmışsa uyku da yapmıştır yani😅

Ben dün bıraktım da pişman oldum. Boşluğıma geldi bi dahakine müslin sericem. Baya enjeksiyon uçları falan vardı (iğne değil de o iğnenin plastik ucu) çirkin çirkin. Bizimki de çok ağladı aşıdan sonra morardı çocuk nefes alamadı bi süre üfledim yüzüne öyle düzeldi çok üzüldüm yav
ya kıyamam 😢 bizim ebe de çok hızlı yaptı aşıyı

Kedi yoktu ama aşırı hijyenik de diyemem. Ben altına battaniye seriyorum sonra altta kalan kısma dikkat ediyorum tekrar kıyafetine gelecek şekil de sarmıyorum onu eve gelir gelmez atıyorum makineye

Gece kaka yapmayı bıraktığında bez değişimi yapmıyorum ben canım. Kaka yoksa pişik de yok 😅

Ben alt değiştirme örtüsünü böyle ortamlarda çok pratik buluyorum. Aşı karşıtı değilim ama çocuğumun canının yanmasına karşıyım 🥲

Çiş pişik yapmıyo mu kız aha da yeni bilgi
Gece gündüz ayrımını öğrendiklerinde bence gece çişi de azalıyor. Gündüz 2 saatte dolup taşacak bez yaklaşık 9 saatte ancak oluyor. Gece hiç tasmadi mesela ama gündüz uyuyor neyse sonra değiştireyim dediğim bezlerden dolup tasanlar oldu. 😂

Ben de 2 emzirmede bi değiştiriyorum gece 2 kere falan değişmiş oluyor. Uyurken kakalamazmış çocuklar diye bi yazı okudum hiç dikkat etmedim kaka oluyor mu diye ama çişi doluyor yani napim üzülüyorum :/ alışır daha çok zorlanırsınız diyolar
Ben en fazla 3 saatte bir degistiriyorum gece gündüz farketmeksizin. Kaka olması sart değil tenleri cok hassas çiş bile yakıyo onların popusunu yazık. Alişsın zaten temizliğe ki rahatsız etsin temizlik arasın

Bebişleriniz başını ne derece tutabiliyor hanımlar ya, tummy time yapayım diyorum yatıp kalıyor arada çabalıyor ama çok değil. Doktor da yapın muhakkak kafasının bi tarafı düzleşmiş boynu yamuk kalır dedi ama yapamıyor muyum acaba
Boynu yamuk kalir nedir yahu bana 1.5 aydan sonra yavas yavas tummy time lar yapalim dedi doktor

Bebişleriniz başını ne derece tutabiliyor hanımlar ya, tummy time yapayım diyorum yatıp kalıyor arada çabalıyor ama çok değil. Doktor da yapın muhakkak kafasının bi tarafı düzleşmiş boynu yamuk kalır dedi ama yapamıyor muyum acaba
Boynu yamuk kalir nedir yahu bana 1.5 aydan sonra yavas yavas tummy time lar yapalim dedi doktor
yatacagi yer pisti ama yeni o buyuk pecetelerden serdi . Aslinda yanimda hersey vardi , bi baktim ebe de elinde alt degistirme ortusuyle geldi allahtan hassaslar o konuda.

Valla kaka yoksa değiştirmeyen var ama ben de genelde değiştiriyorum. Gerçi ben araları uzattım 4 satte bir kalktığım da oluyor. Mama yediği için asla uyanmıyor. Kasmıyorum ben de artık. Ondan ben genelde değiştiriyorum. Molfix pişik gibi yaptı zaten üç saatte bir değiştirmeme rağmen ( gündüz üç saate bir değiştiriyorum kesin) . Geri sleepye döndüm 🤣🤣 sanki biraz öğrendim bağlamayı iki gündür sızmıyor çok şükür. Evde her marka bez var artık 😅

🚨🚨Mama veren anneler 1 aylık civarı bebelerinize öğünde kaç ml mama veriyorsunuz? Ben sözde emziriyorum. Emiyor gibi de. Dün gece sütüm yüzüne düştü hatta, gözlerim yaşardı ama onun üstüne 90 ml mama verince lıkır lıkır içiyor. Hiç mi benden beslenmiyor bu bebe.
Dogduklarini anlamiyolar canisi. Ne kadar versen o kadar icer. Sen mamayi gun icerisinde kac kere veriyosun . Ben 60 veriyorum onu bile azalt diyo doktor sutun yetiyodur dio doktor almasi gereken miktari soyluyor.

yatacagi yer pisti ama yeni o buyuk pecetelerden serdi . Aslinda yanimda hersey vardi , bi baktim ebe de elinde alt degistirme ortusuyle geldi allahtan hassaslar o konuda.
vaay ne güzel. bizim aynı anda üç bebe vardı odada çok tedirgin oldum.

Back