• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Kızlar iştah durumunuz nasıl? Ben kendimi durduramiyorum artık sürekli midemi düşünür oldum. Sorun bende mi kızlar sizde durumlar nasıl?

Kızlar bebek doğduktan bir hafta sonra saçlarını kazıtıp çıkan saçın ağırlığı kadar altın vermek gerekiyormuş ihtiyacı olan birine zekat olarak. Bu konuda bir fikri olan var mı ? Benim kv diyip duruyor ama ben bebeğin saçını kesmek istemiyorum kesmeden zekatı verilmez mi ki
Canım var böyle bişey peygamberimizin bi sünneti 7.günde yapılır hatta. Ama ben kazıtmadm. Tahmini olark verdim. Ve illa altın değil durumuna göre altın yada gümüş bu konuda kesin şart yok. Ben sadece ucundan bi iki tık aldım:)) o da arka tarafndan. Zaten saçı yok gibi:) benimki 1 gr anca gelir belki ama 2 gr niyetle ve gümüş çok ucuz altın pahalı:)) orta bişeyle sadaka verdik. Zaten akika kurbanını kestik. Bu saç için para da sadaka oluyor. Ve maddi olarak zora sokulmck bişey.

Kızlar iştah durumunuz nasıl? Ben kendimi durduramiyorum artık sürekli midemi düşünür oldum. Sorun bende mi kızlar sizde durumlar nasıl?
Bende de aksine iştahsızlık var. Zaten doğumn son iki haftası başlamştı hala devam:) meyve ot sıvı gidiyrm ben:)

Hanımlar bebişleriniz uykusu nasıl ya? Benim ki uyanınca bazen 3 saat uyanık kalıyor. Günde iki kez yapıyr bunu nerdeyse. Uykuya da zor dalıyor zaten. Tabi uzun süre uyanık kalmak onun için kötü oldğundan bu sefer huysuzlanıyor ve uykuya dalması iyice zorlanıyor

Hanımlar bebişleriniz uykusu nasıl ya? Benim ki uyanınca bazen 3 saat uyanık kalıyor. Günde iki kez yapıyr bunu nerdeyse. Uykuya da zor dalıyor zaten. Tabi uzun süre uyanık kalmak onun için kötü oldğundan bu sefer huysuzlanıyor ve uykuya dalması iyice zorlanıyor

Şuan o durumdayım.. uyutmaya çalışıyorum. Zor geçiyor uykuya günde 2 kere

Kızlar bugün doktora gittim 38+3te sezaryene alırım drdi doktor , ben normal doğumdan korkuyorum da sezaryen tercih ediyorum o yüzden , 38 de bana erken gibi geldi ya, 39da bari alsaydı da kızım biraz daha büyüseydi içerde diye düşünüyorum, sizin doktorlarınız sezaryen için ne Zaman yaparım diypr
Bende bugün gittim benimde sezeryan bgün tam 37 haftalik olduk haftaya 38 doldurunca yine gidicem ozaman doğum için tarih vericek benim de tahminime göre 38 den sonra alır diye dusunuyorum

Kızlar size bi sorum var doktor sizlere emme öncesi fizyolojik damla verdi mi ve kullanıyomusunuz ? Bize verdi de kullanmadık ne içn veriyo dr bu damlayı ?

Bende de aksine iştahsızlık var. Zaten doğumn son iki haftası başlamştı hala devam:) meyve ot sıvı gidiyrm ben:)
Anormal olan hangisi acaba. Gerçekten kendimi durduramiyorum artık emzirdikce sanki açlıktan bayilcam gibi geliyor anlamadim gitti :D

Kızlaar biz bugün doktor doktor gezdik :KK70: sabah sağlık ocağı tahlil için çağırmıştı ona gittim doğum sonu tahliliymiş. Neyse verdik sonucu yarın zaten. Kendi doktoruma gittim. Hala banyo yasak eşim dedi kokacak yetmez mi diye :KK70: 3 gün daha su değmesin dedi ödem akıyor dikişlerden diye. Tekrar gitmeme gerek yokmuş bir sorun olmadığı sürece.. ufaklığı da götürdüm kendi istediğim doktora adam çok iyi ilgilendi. Kilomuz için normal dedi mama ile beslenen bebekler doyumsuz olurmuş yiyip doymak bilmezmiş dikkat et sonra çıkarırsa reflü olur ona göre yedir dedi. Bir de kilo alımı daha fazla olur dedi. Pamukçuk olmaması için mama yedikten sonra 2 çay kaşığı su ver fazlasına gerek yok su bazlı hazırlanıyor mama yeter ona dedi. Diğer doktor gibi su biberonu daya demedi:KK70: 1 ay sonra kalça çıkığı usg miz var. 6 aya kadar her ay rutin kontrol var dedi. Mutlaka gelin dedi. Refleksleri iyiymiş. Kafasını ölçerken metreyi doktorun elinden kaptı zaten kafasında bir şey sevmiyor cadı :) Eşim doktoruma diyetisyeni sordu o da şimdi erken önce toparlansın dedi. Sonunda eşim kilo vermeme ses çıkarmıyor oh beeee.. :))
Bir de eğer bebek kolikse 4 aydan önce geçmezmiş. Damlalar bir işe yaramaz yarıyorsa kolik değildir dedi.
Benim oglum o yüzden mi hep aranıyor, hep ağzı açık :( gerçi sadece mama değil emziriyorum da. Doktor 3 saatte bir mama ver dedi ne zaman biraktiracak mamayi bilmiyorum

Valla bende bilmiyorum eşim halletti dediki bebeğimizin kimliği çıkınca alıp bir yere gidecekmiş orda veriyorlarmış aslında hastanenin seni bilgilendirmesi lazımdı. Hangi hastanede doğum oldu senin
Evet sigortalı canım. Sanırım halletti o hepsini izinliyken. Emzirme parasını bilmiyorum o başvursa geçerli mi ama değilse benim gitmem gerek galiba

Benim oglum o yüzden mi hep aranıyor, hep ağzı açık :KK43: gerçi sadece mama değil emziriyorum da. Doktor 3 saatte bir mama ver dedi ne zaman biraktiracak mamayi bilmiyorum

Büyük ihtimalle canım.. az önce karnını doyurdum uyumadı hala aranıyor zorla uyuttum canım çıktı. Mamayı 2 saate 60 ml veriyorum bazem süre uzuyor 90 veriyorum. Yani doyumsuz oluyorlarmış öğrenmiş olduk. Kilo alımı falan normal olursa bıraktırır sanırım

Valla bende bilmiyorum eşim halletti dediki bebeğimizin kimliği çıkınca alıp bir yere gidecekmiş orda veriyorlarmış aslında hastanenin seni bilgilendirmesi lazımdı. Hangi hastanede doğum oldu senin

Bilmem demediler bir şey.. ortadoğu hastanesinde doğum yaptım canım ben.

Ne kadara yaptın benden 5 gün önce doğuran komşum o hastanede 1750 ye sezeryan yaptı.

Ben Adana cerrahi tıp merkezindeki doktora gidiyordum canım doğum ordaydı o sebeple 1450 ödedik. Spinal sezaryen. Ama ordaki doktora gidip orda doğum olursa farklı. Zaten gittiğim yer o hastane ile bağlantılı.

Kızlar söylemek isterseniz tabi bebekleriniz kaç.günlük kaç.kilo aldı. Keşke evde tartı olsaydı ama yok biz 1 aylık olmayı bekliyoruz sağlık ocağına gitmek için :)

Ah memiktolarimiz güzel memiktolarimiz bu hallerede mi dusecektiii...:olamaz: kız o silikon ne kicimtrik bişi ole beceremedim ben Eslem ağladı hep çıkıp çıkıp duruyo malzemeden çalmışlar mubaregi az bi geniş memeyi kaplayan bişi yaparlarmış bari ya.. Valla doğurmak daha kolaymis dikisler yanıyor sıcaktan yapışiyo resmen donumu indiremiyorum memiktolar zati bildigin gibi oh yeah...
Emzik ver kuzum emzik candir gerisi heycandir emzik = manuel susturucu.. Oyuncakli oioi emzigimiz var bizim ona sarılıp uyuyoruz :KK36: aglicaklar uyumiycaklar bizde uyumicaz artik napalim deger mi deger kuzum bizimki de bu gece kök söktürdü ananesiyle bana.. Alpi cok merak ediyorum sacli mi oglusun yakışıklı mi bakiyim.. Benim kizim kapkara sacli cok gucel teyzesi ya... Bak bende kızımı verecek hayırlı bi es aramaya baslamistim karşılaşırlarsa neden olmasin alp iyi bi kısmet olabilir ama 30 undan evvel vermem kızımı ona gore :KK70:

Oglusum sarardi teyzesi sarilik olduk maalesef dogdugunda beyaz tenli siyah sacliydi yavrusum :) saclari baya var ya bizimkinin de, cok yakisirlar Eslem'le bence kiziniza talibiz 30 a kadar bekleriz :D
Ay kuzum valla kosturmaktan giremedim foruma memelerim cok fena yara oldu simsiyah uçları kan toplamaktan. Silikon kullanma dedi artik emzirme hemsiresi. Aglaya aglaya emziriyorum. Bi de cekemedigi icin sutum yetmiyo mama takviyesine basladik ama icim gidiyo mama verirken. Of su memeler bi iyilesse dikislerden daha fena oldular. Sen ne durumdasin?

Canım 30 cc ne aralıkla çıkıyor?
Benim günde 100 cc çıkıyor ortalama. Ama bu neredeyse sadece bir öğün. 80 cc veriyorum 2-3 saatte bir. Ben de aptamil kullanıyorum. 3 doktot da aptamil verdi bize. Genzine kaçması normal. Kaşıkla kaçma ihtimali daha çok. İlk 15 gün çok kaçırdı genzine çınar da. Mama yedirirken bir elin boynunun altında olsun kaçırdığı an biberonu bırak kafayı sırtıyla birlikte azcık dik. Sağ elinle azcık bastırarak iki kaşının ortasını yukarı doğru çek geçene kadar. Hemen geçiyor zaten. Sen panik olma hızlı davran alnını çek yeter. Başkası konuşsun boşver. Çok rahatsız ediyorlarsa bir kere kız yeter. :KK66: ilk zamanlar normal kilo cermesi. Çoğumuzun aynı oldu.
Cok sagol kuzum tavsiyen için kucucuk olunca panikliyor insan. Ben emzirmeye devam ediyorum emmedigi zamanlar sagiyorum yani bi sagista 30 cc cikiyor ikisinden. Gogus ucu yaralari mahvetti beni onlar gecse saatte 1 emziririm ama simdi acidan kivraniyorum 2 3 saatte bir ancak emziriyorum. Insallah duzene gireriz canim sizin gibi.

Canım kilo evet çok vermiş ama toparlar üzülme. Biberona gelince benim cadı her mama yemesine kaçırıyor boğazına acelesinden bu normal niye üstüne gelmiş hepsi senin abartmışlar. Lanisoh biberon be mamajoo biberon anne memesi gibi çekmedikçe gelmiyor onlardan birini tercih edersen seni de bırakmaz canım.ayrıca 30 cc az evet. Biz 2 saate bir 60 yiyiyoruz bazen 90 da oluyor 3 saati bulursak. Biz bebelac kullanıyoruz bu arada
Sorma canim zaten surekli ağlıyorum kendimi yetersiz anne gibi hissediyorum bi de millete laf anlatiyorum. Lansinohla avent var ikisi de cekmeyince gelmiyo ama nefes almadan cekecegini dusunmemistim. :)

Son düzenleme:
Back