Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet ben destekli oturmaya başladığında, yemeği anladığında yani ağzını açtığında, çiğneme hareketleri gibi hareketler görünce başlayayım dedim normalde reflü maması haricinde yediği bütün mamaları çıkaran çocuğum ek gıdada denediğim şeyleri çıkarmıyor6 aydan önce başlamayı düşünmüyorum ama bizim kız çok kustuğu için doktor bu kontrolden sonra belki başlayabileceğimizi söylemişti henüz gitmedik gidince göreceğiz
Geçmiş olsun canım inşallah bu sefer iyi bir başlangıç olurBen başladım yavaştan, havuç ve muz verdim sonra hastalandı ben de ara verdim. Şimdi tekrar başlayacağım
Doğru aslında diğer türlü her yöntem vücudumuza yan etki yapıyor.. etrafımdan da öyle dediler 1 seneyi bulan varmış yine de buraya sormak istedim teşekkürler cevap içinDoktor aslında en iyi yöntemin prezervatif olduğunu söyledi. Ben hamilelik öncesi doğum kontrol hapı kullanıyordum, emzirirken kullanılanlar içerik olarak biraz daha farklıymış sütü etkilememesi için. Doktora sordum, söylediği haptan devam ediyorum. Spiral konusunu da yine bir doktorla görüşmek lazım, hepsinin farklı görüşleri olabiliyor. Deri altı konusunu sormak hiç aklıma gelmemiş ama öyle ya da böyle prezervatif dışında hepsinde hormon var en nihayetinde (hormonsuz spiraller de var galiba yanıltmayayım).
Regl konusunda ise 12 ayı bulabiliyormuş. 4 ayı geçtik ben de hala olmadım. Ortalaması 6 ay sanki bakalım.
En güzeli hemen yaptırmışsınız bende en yakın zamanda bi doktorla görüşeceğim. Bu arada taktırırken acı falan çok oluyor mu bide hormonlu mu hormonsuz muBebeğim haftaya 4 aylık olacak ben de regl olmadım, normal. Spiral taktırdım ben 40 çıkınca
Evet emziriyorum..şimdilik bizde de öyle ama sanırım ben artık bebek istemediğim için kendim de korunucamEmziriyorsan normal bnde 3 aydır adet görmüyorum korkmuştum hatta test yapmıştım ama birşey yok bizde eşim korunuyor
Öyle mi? Ben hap kullanamam ama deri altı düşünüyordum regl olamazsak o da iyi değil iyice sinir stres olmayalımBen 40 çıkınca deri altı implant taktırdım, ben de bir sıkıntı olmadı şu ana kadar, hapla aynı etki gibi düşünebilirsin, bu arada hem hap hem deri altı ikisinde de renk olamiyorsun çünkü yumurtlamıyorsun
Benimki reflü mamasını bile çıkarıyor ama bizim doktor erken destekli oturtmaya karşıydı o yüzden biraz geç kaldık yani Bir haftadır falan destekli oturtuyorum ben ama başını tam tutabiliyor. Zaten bebek hazırsa başlamamak için bir engel yok bence hazır olduğunda belli ediyorlar benimkini ben kucağıma aldığımda oturmaya çalışıyordu ben de o yüzden başladım mesela aynı şekilde yemeye istek görürsem doktor onay vermese bile muhtemelen başlarım ek gıdayaEvet ben destekli oturmaya başladığında, yemeği anladığında yani ağzını açtığında, çiğneme hareketleri gibi hareketler görünce başlayayım dedim normalde reflü maması haricinde yediği bütün mamaları çıkaran çocuğum ek gıdada denediğim şeyleri çıkarmıyor
Ben 40 çıkınca deri altı implant taktırdım, ben de bir sıkıntı olmadı şu ana kadar, hapla aynı etki gibi düşünebilirsin, bu arada hem hap hem deri altı ikisinde de renk olamiyorsun çünkü yumurtlamıyorsun
Hap kullanırken regl olunuyor ama deri altı olayını bilmiyorumDoğru aslında diğer türlü her yöntem vücudumuza yan etki yapıyor.. etrafımdan da öyle dediler 1 seneyi bulan varmış yine de buraya sormak istedim teşekkürler cevap için
En güzeli hemen yaptırmışsınız bende en yakın zamanda bi doktorla görüşeceğim. Bu arada taktırırken acı falan çok oluyor mu bide hormonlu mu hormonsuz mu
Evet emziriyorum..şimdilik bizde de öyle ama sanırım ben artık bebek istemediğim için kendim de korunucam
Öyle mi? Ben hap kullanamam ama deri altı düşünüyordum regl olamazsak o da iyi değil iyice sinir stres olmayalım
ek gıda kusmasına iyi mi geliyormuş? bizim bebek de hala kusmayı tam bırakmadı ama ben ek gıdada daha kötü olur diye düşünüyordum6 aydan önce başlamayı düşünmüyorum ama bizim kız çok kustuğu için doktor bu kontrolden sonra belki başlayabileceğimizi söylemişti henüz gitmedik gidince göreceğiz
anladım canım. belki çok fazla emmiştir ya da gazdan dolayı kusmuş olabilir. bekle bakalım devam edecek miEvet reflü var normalde de kusuyor ama şu an abartı fazla kusuyor emdiği sütün neredeyse tamamını çıkardı Mamada da kustu ama gaz çıkarırken az miktarda.
Bazen gıdalar daha katı olduğu için kusmayı azaltabiliyor ya da tamamen kesiyormuş ama ek gıdaya rağmen kusanlar da var. Benimkinde kusma konusunda hiç gelişme yokek gıda kusmasına iyi mi geliyormuş? bizim bebek de hala kusmayı tam bırakmadı ama ben ek gıdada daha kötü olur diye düşünüyordum
anladım canım. belki çok fazla emmiştir ya da gazdan dolayı kusmuş olabilir. bekle bakalım devam edecek mi
büyük konuşmak istemiyorum da yüreğim kaldırmaz galiba ya. ben de yalnız büyümesin kardeş sevgisini tatsın isterdim ama son bir yılda resmen 10 yaş yaşlanmış gibi hissediyorum. kaygı, stres, her gün ağlama krizleri. kalbim büyümüş ve bedenim artık kaldıramıyormuş gibi hissediyorum. annem nasıl 4 çocuk doğurmuş aklım almıyor. belki yaşım 20 falan olsaydı farklı düşünürdümKorunmayı konusmussunuz da kızlar 2. Cocugu dusunuyo musunuz? Aklınızda bi plan var mı? Bi daha başa dönmek biraz korkutucu olsa da sanki kardeşi olsun istiyorum. Tek büyümesin yavrucağım.
Oturmaya başladığında başlıcam şimdi bazen parmak ucuyla bazı şeylerin tadına baktırıyorum sadeceKızlar siz erkenden ek gıdaya başladınız mı ?
Benim zaten 2.bebeğim.. bu ayın sonunda 4.ayına girecek oğlum, kızım da 4 yaşında şuan ve gerçekten çok zor. Şuan kızım kreşe gidiyor biraz daha işime geliyor ama tatilde nasıl bir şey ben yaşıyorum dediğiniz gibi 20 li yaşlar olsa belki biraz daha kolay olabilirdi ama şuan öyle zor dayanıyorum ki yaş oldu 33 buralarda 2 kız 2 erkek bi arkadaşımız vardı Giresun’da yaşıyordu o napıyo acaba ben uzun süre dahil olamadık konuşmalara Allah ona sabır sağlık versin helal olsun diyorumbüyük konuşmak istemiyorum da yüreğim kaldırmaz galiba ya. ben de yalnız büyümesin kardeş sevgisini tatsın isterdim ama son bir yılda resmen 10 yaş yaşlanmış gibi hissediyorum. kaygı, stres, her gün ağlama krizleri. kalbim büyümüş ve bedenim artık kaldıramıyormuş gibi hissediyorum. annem nasıl 4 çocuk doğurmuş aklım almıyor. belki yaşım 20 falan olsaydı farklı düşünürdüm
En az 3 sene sonra maddi ve psikolojik durumumuza göre düşünüyoruz bizKorunmayı konusmussunuz da kızlar 2. Cocugu dusunuyo musunuz? Aklınızda bi plan var mı? Bi daha başa dönmek biraz korkutucu olsa da sanki kardeşi olsun istiyorum. Tek büyümesin yavrucağım.
Hormonsuz, pek bi acı hissetmedim açıkçası zaten aklım evde bebeğimdeydi onun düşüncesiyle bitse de gitsek modundaydımDoğru aslında diğer türlü her yöntem vücudumuza yan etki yapıyor.. etrafımdan da öyle dediler 1 seneyi bulan varmış yine de buraya sormak istedim teşekkürler cevap için
En güzeli hemen yaptırmışsınız bende en yakın zamanda bi doktorla görüşeceğim. Bu arada taktırırken acı falan çok oluyor mu bide hormonlu mu hormonsuz mu
Evet emziriyorum..şimdilik bizde de öyle ama sanırım ben artık bebek istemediğim için kendim de korunucam
Öyle mi? Ben hap kullanamam ama deri altı düşünüyordum regl olamazsak o da iyi değil iyice sinir stres olmayalım
Asla düşünmüyorum valla hiç 2. istemedim doğumdan sonra da fikrim değişmedi bi tane yeter banaKorunmayı konusmussunuz da kızlar 2. Cocugu dusunuyo musunuz? Aklınızda bi plan var mı? Bi daha başa dönmek biraz korkutucu olsa da sanki kardeşi olsun istiyorum. Tek büyümesin yavrucağım.
Büyük konuşmayayım ama istemiyorum sanırım. Sabrımın kalmadığını fark ettim daha 26 yaşında olmama rağmen kendimi yaşlanmış gibi hissediyorum hatta bazen bir an önce büyüse de rahat etsem diye düşünürken buluyorum kendimi. 2. Çocuk düşünsem en azından arasında 4 yaş olmasını isterim o zamana kadar da zaten azalan sabrım hiç kalmaz bu yüzden tek çocuk olsun diyorumKorunmayı konusmussunuz da kızlar 2. Cocugu dusunuyo musunuz? Aklınızda bi plan var mı? Bi daha başa dönmek biraz korkutucu olsa da sanki kardeşi olsun istiyorum. Tek büyümesin yavrucağım.
Doğru zaten doğum acısı vs biz ne acılar gördük küçücük spiralın lafı olmazHormonsuz, pek bi acı hissetmedim açıkçası zaten aklım evde bebeğimdeydi onun düşüncesiyle bitse de gitsek modundaydım
Biz de öyle düşünüyoruz maddi olarakta daha az harcama yapariz diye içim rahat. Suan evde ki eşyalarla bi 3 çocuk daha buyur gibiEn az 3 sene sonra maddi ve psikolojik durumumuza göre düşünüyoruz biz
ben de 31 yaşında doğurdum, 34 te de bir kardeş diye plan yapıyordum hep ama hayat işte. asla cesaretim yok artık. Gncgm28 den bahsediyorsunuz sanırım. arada yazıyor :)Benim zaten 2.bebeğim.. bu ayın sonunda 4.ayına girecek oğlum, kızım da 4 yaşında şuan ve gerçekten çok zor. Şuan kızım kreşe gidiyor biraz daha işime geliyor ama tatilde nasıl bir şey ben yaşıyorum dediğiniz gibi 20 li yaşlar olsa belki biraz daha kolay olabilirdi ama şuan öyle zor dayanıyorum ki yaş oldu 33 buralarda 2 kız 2 erkek bi arkadaşımız vardı Giresun’da yaşıyordu o napıyo acaba ben uzun süre dahil olamadık konuşmalara Allah ona sabır sağlık versin helal olsun diyorum
Ben de 30da doğurdum 35e kadar yaparsam yaparım sonra yok bir sürü etken var tabi maddi manevi ülkenin durumu oğlanın huyu suyu nasıl olacak büyüyünce bakalım bi de bana ikinciyi onun kadar sevemem gibi geliyo ya niye bilmiyorum aşık oldum oğluma sankiben de 31 yaşında doğurdum, 34 te de bir kardeş diye plan yapıyordum hep ama hayat işte. asla cesaretim yok artık. Gncgm28 den bahsediyorsunuz sanırım. arada yazıyor :)