• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Aynen uygulayacam dediklerini :KK66: ben suanda zibin giydiriyorum sadece ve uzerine bez kundak yapiyorum kollarini sadece sariyorum yoksa cok korkuyor ellerinden garibim :) bu sekilde tutmama rahmen bacaklar kollar sicak artik alisacak bugun daha iyi dune gore klimayi 27ye getirdim uzerine gelmiyor ama bu serinlik baya iyi geldi kizima

İyi sevindim canım demek ki 26 düşük gelmiş cimcime üşümüş :) alışır alışır.. ben belini sarıyorum sadece kollar açıkta :) kıyamam korktu mu zor tabii mecbur saracaksın :)

Kızlar bebek doğduktan bir hafta sonra saçlarını kazıtıp çıkan saçın ağırlığı kadar altın vermek gerekiyormuş ihtiyacı olan birine zekat olarak. Bu konuda bir fikri olan var mı ? Benim kv diyip duruyor ama ben bebeğin saçını kesmek istemiyorum kesmeden zekatı verilmez mi ki
Saçın kazinmasi sünnet canım hic bişey olmaz korkmayın sadece yapan çok dikkatli olması gerekiyor ben kızım da yapmıştım ayrıca ilk 7 gün içinde saçı kazınan çocuklar zeki oluyor bunun için yurt dışında bi çok arastirma yapilmis bizim peygamberimiz öyle bi insandi ki hicbirzaman kendi nefsinden konuşmaz di onun her hareketi her kelimesi Allahu teâlâ tarafından gelirdi

Kızlar bebek doğduktan bir hafta sonra saçlarını kazıtıp çıkan saçın ağırlığı kadar altın vermek gerekiyormuş ihtiyacı olan birine zekat olarak. Bu konuda bir fikri olan var mı ? Benim kv diyip duruyor ama ben bebeğin saçını kesmek istemiyorum kesmeden zekatı verilmez mi ki
Kesmeden zekati verilebilir bu konu da da bilgilendirim seni şart değil canim benim bu konudaki şansım eşim berber oyüzden içim rahat oluyor eve biri gelip kese bilecekse yada hergün traş olan biri sende kestir

Kizlar bebeklere kesilen kurban da sümmet durumu olanlar için oda şu şekilde oluyor kız bebeğe 1 akıka kurbanı erkek bebeğe 2 akika kurbani düşüyor bunun en güzel olan şekli de şudur doğdu ilk hafta kesebilenin kesmesi buda olmazsa 1 yaşında yada ergenlik çağına gelene kadar kesilebilir zorunluluk yoktur bu sadece Allahü teâlâ ya bi tesekkurdur

N Naturera canım sağlıkla büyütürsun insalalh bebeğini..ne güzeldir şimdi allah bağışlasın..şimdiden memede uyuyorsa ooo kalbini nasıl fetheder o:nazar::emir_bebek: emzirmek gerçekten çok ayrı bir duygu .sütü bol olsun inşallah :kk77: tüm bebelerin

Benim haftaya salı ama gel gör ki gün geçmiyor artık. Bu sıcaklarda bunaldım kaldım evde..sen benden önce dogurursun bak içime doğdu hee..
Ay inşallah ne güzel söyledin :dondurma:valla daha vwr gibi geliyo evi temizledim bugün ne ağrı ne sızı yok s3n benden önce dogursun bende hiç umut yok hayırlısı olsun inşallah sağlıkla kucagimiza alalım hepimiz

Kizlar bugun ilk doktor kontrolumuz vardi. Oglum beklenenden fazla kilo vermis 5 gunde 3715 ten 3300 gr a dusmus. Ben emziriyodum halbuki gogsumde yarim saat kaliyodu meger ememiyomus :KK43: mama takviyesi verdi aptamil aldik ama mama kasigiyla yarisi dokuluyo. Siz hangisini kullaniyosunuz? Yeni doganlar için mama kasigi bulamadik hicbi eczanede :/
Sutumu de sagiyorum aslinda sut var ama cekemiyo oglum yaralardan dolayi. Onu da mama kasigiyla ziyan etmek istemiyorum yarisi dokuluyo zaten 30 cc ancak cikiyo. Biberonla verdik bi kere ama hep versem alisir mi? Biberonla verirken de zaten genzine kaçırdım cok uzuldum herkes ustume geldi boguyodun çocuğu diye :KK43: bu beslenme olayı cok zormus ya..
T Titizz1 canim senin de buna benzer bisey olmustu sanki emdigi halde kilo almiyodu nasil cozdunuz bu durumu?
Canım hastanede silikon göğüs ucu kullandırmislardi bana 2 hafta boyunca sinirli şekilde emdi hep tutmak istemiyordu vuruyordu tuttuğu zaman da yarım saat falan emiyordu bende doyuyor sanıyordum. Bide kalkanlara çok birikiyordu sütüm bende sütüm çok falan sanmıştım. O zaman doktor bana da mama takviyesi dedi hastanede de hemşireler aptamil vermişlerdi onu almıştık bizde gene. Ama vermeyi çok istemiyordum hala da istemiyorum. Silikon göğüs ucuna vurdu bi gün bende normal tuttum ağzına yavrum nasıl kaptı anlatamam. Meğer onlardan çekemiyormus. Normal emmeye başladığındam beri kilo almaya başladı canım. Silikonla 40 dk ya memeyi bırakmayan çocuk şimdi 15 dk da boşaltıyor göğsümu. Kalkanlara da eskisi gibi birikmediginden anlıyorum bosalttigini. Mamaya gelince doktorum hala çok diretiyor her ogunde icebildigi kadar mama ver diye ama ben o kadar vermiyorum. Bi sabaha karşı ogunde yapıyorum bazen de gündüz veriyorum bir de. Başta kaşıkla uğramıştık ama çok zor oluyor. Ben biberonla verdim sonra hep. Alışmadi çok şükür memeyi de alıyor. Bide kalkan da birikenleri de az az veriyorum gene.

Korku yok kuzum at onu kafandan ki rahat doğuma gidersin.. Ah bian evvel tattirsin Rabbim sizede bu duyguyu doğduğu an aklımdan çıkmıyor hic varya o simsiyah saclari gordugum an tarifsiz... ondan azıcık uzak kalsam içim eriyor bitiyorum özleminden... Kendimden çok bebeğinin nazari korkutuyor beni.. Ve benim nazarim degiyor çocuğa en çok.. Fazla seviyorum sanırım... :anne:

Oioi diye bisi bizimki ama emzigi aventinmis kuzum ilk zorlandı benim kızımda ama sonradan aldı pembe tavsanli emzigimizin kulağına yapisiyor çekiştiriyor sarılıyor.. Sürekli zaten almıyor vermiyorumda çok agladiginda bide uyuma asamasinda yatistirma amacli veriyorum ağzına çok komik emiyor cop cop... bak bundan iste.. :KK36:

Çok güzelmiş bende alayım ya sever belki bunu. Uyku sırası yardımcı olsa yeter bana :)

Karnımdaki kadar evet hareketler degismedi pek hala kıpır kıpır hic yeni dunyaya gelmişim azıcık edepli uslu durayim demiyor bu çok fena çok.. :KK70:masallah subhanallah...

Ay ben yanıyorum çocuğum daha çok yanıyor gobek dusmedi diye yikattirmiyorlar bana çocuğumu pisti yavrum benim hatta daha bile ortmeye giydirmeye calisiyolar usur o daha cok kucuk diye pervaneye elimi surebilirmiyim acaba ben kırarlar o eli kiz.. Emzirme zamanlarimiz oldukça sulu geçiyor valla ikimizde kan ter icindeyiz.. Bi daha yazın doğurmak yok..:KK12:

O hisse bakma kız yalan o yalan hep kandırdı beni dogurana kadar.. Yoksa 36 37. hafta bilemedim 38 dogurmustum ben.. :KK70: sağ salim cabicik dogur sende inşallah canım Allahım tez kurtarsın inşallah...

Canım yatan hiç bir parayı iade etmek
Kizlar calisanlar icin soruyorum . Bi ssknin yatirdigi ziraat bankasina yatan para varmis birde aile sosyal politikalar bakanliginin pttye yatirdigi bi kereye mahsus olan para varmis bunlar icin form falan dolduruyor muyuz islemler nasil oluyor @Cedric_CT canim sana hastaneden ne dediler ayin 9 u ile 14 u arasi ziraat bankasindan paranizi cekebilirsiniz felan demislerdi biz islemleri yaptik dediler ama bu para bizim maaslari kurum yatirdigi icin kuruma iade etmek gerekiyormus sanirim
Canım yatan hiç bir parayı iade etmek zorunda değilsin. Onlar senin analık hakkın. Devlet parayı sana yatırıyor ve senin yerine sigortayı ödüyor. Yani kurumun hiçbir kaybı yok ki senden parasını alsın..istersen bir muhasebeci ile görüş.

Kızlar bugün doktora gittim 38+3te sezaryene alırım drdi doktor , ben normal doğumdan korkuyorum da sezaryen tercih ediyorum o yüzden , 38 de bana erken gibi geldi ya, 39da bari alsaydı da kızım biraz daha büyüseydi içerde diye düşünüyorum, sizin doktorlarınız sezaryen için ne Zaman yaparım diypr

Kızlar doğum oldu çok şükür. Bebeğim yanımda ikimizde cok Iyiyiz şükürler olsun. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. Simdi kızım uyuyor emzirmek için uyandırmaya calisiyoruz uyanmıyor :)
Kendimi çok tuhaf hissediyorum hala idrak edemedim olanlarin farkinda degilim galiba.
Kizim 2700 dogdu minnacik:) doktorun dedigi gibi minyon bi kizim var. Boyuda 49 cm. Ameliyatimda gayet iyi geçti cok şükür hersey yolunda. Allah isteyen herkese nasip etsin

Kızlar doğum oldu çok şükür. Bebeğim yanımda ikimizde cok Iyiyiz şükürler olsun. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.. Simdi kızım uyuyor emzirmek için uyandırmaya calisiyoruz uyanmıyor :)
Kendimi çok tuhaf hissediyorum hala idrak edemedim olanlarin farkinda degilim galiba.
Kizim 2700 dogdu minnacik:) doktorun dedigi gibi minyon bi kizim var. Boyuda 49 cm. Ameliyatimda gayet iyi geçti cok şükür hersey yolunda. Allah isteyen herkese nasip etsin

Çok sevindim canım.. minyon olsun alır o kilo annesi :)) sağlıkla büyüsün bol bol sütü olsun kuzunun :)

İyi sevindim canım demek ki 26 düşük gelmiş cimcime üşümüş :) alışır alışır.. ben belini sarıyorum sadece kollar açıkta :) kıyamam korktu mu zor tabii mecbur saracaksın :)
Cok sagol canim sicak cok baskaymis yaa biz klimaya guvendik geldik evimize ama oda korkutucu elimiz ayagimiza dolasti :)

Cok sagol canim sicak cok baskaymis yaa biz klimaya guvendik geldik evimize ama oda korkutucu elimiz ayagimiza dolasti :)

Öyle canım sıcak başa bela.. kendin olsan idare ediyorsun bir şekilde ama bebek zor oluyor. Yaz bebeği daha başkaymış yani... mayıs güzeldi bee :D fan hızını da düşürebilirsin bu arada püfür püfür üflemez sürekli o zaman. Bak o da şimdi aklıma geldi.

Canım ssk nın çalışan için olanı hakkında bilgim yok çalışmıyorum. Ancak aile ve sosyal politikalar bakanlığının her anneye çalışsın çalışmasın verdiği para var. İlk bebek için 300 ikinci için 400 üçüncü için ise 600 tl. n de başvuru yapabiliyor buna ama annenin adına ptt ye yatırılıyor para. Eşime eylülün ilk haftası demişler yatar diye. Bunun için aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gitmeniz gerekli sen ya da eşin başvurabilir. 1 kere veriliyor zaten.
Çalışanlara 5 bin tl veriyorlar canım.

Bu arada kocan sigortalı ise bide 122 tl emzirme parası verecekler sana başvur sen

Çalışanlara 5 bin tl veriyorlar canım.

Bu arada kocan sigortalı ise bide 122 tl emzirme parası verecekler sana başvur sen

Evet sigortalı canım. Sanırım halletti o hepsini izinliyken. Emzirme parasını bilmiyorum o başvursa geçerli mi ama değilse benim gitmem gerek galiba

Back