• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    251
8 bucuk ay güncelleme si emekleme yok 6 aydan beri sürünme var asker sürünüsü tek kolla gidiyor desteksiz oturma kendi canı isterse yapıyor 1 adet diş çıkardı numara yapmayı öğrenmiş bize göz kırpıyor babası hadi bi selektör çak kızım diyor o da göz kırpıyor ☺️ durduğu yerde tutunup ayağa kalkıyor battaniyesini görünce gülmekten katılıyor dışarı gideceğini anlıyor saçları uzadı iyice . Eksi tarafları ek gıda da yoğurt ve peynire aşırı bir tepki verdi yanakları egzama oluyor poposu pıtırcık pıtırcık kabarıyor ve haftalarca geçmiyor pişmiş yoğurtlu çorbalar ve peynirli gıdalar da da aynısı oluyor halbuki mama yiyor laktoz intoleransı olsa mamaya da olması gerek Mayıs ayının 7sine randevusu var bakalım doktoru ne diyecek
IMG-20250330-WA0008.webp

Merhaba kızlar ben bayadır gelemiyorum buraya Yürüdüğü yada emeklediği zamanları iple çekiyorum . Sürekli ayakta durmak istiyor bizimki buda bizi çok yoruyor. 8 aylık olduk diş yok emekleme yok . Gündüz uykularımız hiç düzelmedi en fazla 1 saat uyuyor genelde 30 dk hala 2 saatte bir tekrar uyku yapıyor niye böyle anlamadım büyük ihtimalle az uyuduğu için , uzun uyuması için uykuya tekrar döndürüyorum bazen anca öyle 2 saat oda çok nadir 😏 Gece uykumuz 8 de başliyor 6.30-7 30 arası uyanıyoruz gece uyanmalar çok sıktı ama 2-3 gündür güzel gidiyoruz ama oda bozulacak gibi dişleri kabarmış inşallah çok rahatsıız etmez tam düzelmişti çünkü 🥲 Ek gıda süreci bizde maşallahı var çok şükür. Kgmuzda evdee kendim tartıma göre 8.600 sizlerde nasıl ?

Bir güncelleme de benden gelsin o halde. 8 aylık olduk diş çıkmadı kabarmış 1 ayı var en fazla dedi doktorumuz. 75 cm 9.600 kg 🧿 Emeklemeyi bayağı çoğalttı artık odalar arası geziyor. Dün ilkk adımını attı ve bugün de ilk kelimesini söyledi “annnee” 🥹🥹🥹 Sıpam benim 🥲 Uyku hala yok ama alıştım artık yav 🫠

Merhaba kızlar ben bayadır gelemiyorum buraya Yürüdüğü yada emeklediği zamanları iple çekiyorum . Sürekli ayakta durmak istiyor bizimki buda bizi çok yoruyor. 8 aylık olduk diş yok emekleme yok . Gündüz uykularımız hiç düzelmedi en fazla 1 saat uyuyor genelde 30 dk hala 2 saatte bir tekrar uyku yapıyor niye böyle anlamadım büyük ihtimalle az uyuduğu için , uzun uyuması için uykuya tekrar döndürüyorum bazen anca öyle 2 saat oda çok nadir 😏 Gece uykumuz 8 de başliyor 6.30-7 30 arası uyanıyoruz gece uyanmalar çok sıktı ama 2-3 gündür güzel gidiyoruz ama oda bozulacak gibi dişleri kabarmış inşallah çok rahatsıız etmez tam düzelmişti çünkü 🥲 Ek gıda süreci bizde maşallahı var çok şükür. Kgmuzda evdee kendim tartıma göre 8.600 sizlerde nasıl ?
7.5 aylık oldu benim oğlumun da gündüz uykuları sıkıntı yarım saat uyuyor genelde haliyle sık uykusu geliyor. Ama alıştım artık bu uykusızluğuna pek bir iş yapamıyorum evde o biraz canımı sıkıyor sadece. Hala yazlık kışlık ayıramadım mesela. Gece uykularımız düzeldi bu arada şükür. Kolay uykuya geçiyor ve eskisi ladar sık uyanmıyor(bi maşallah diyelim🤣)Alltan iki dişi çıktı ve dişler çıkınca huyu suyu düzeldi hırçınlığı geçti. Emeklemeyi çözmek üzereyiz 🥹emekleyemeyince komando gibi sürünerek gidiyor,sürekli peşinde olmak yoruyor. Ek gıdayı da severse yiyor ama tadını beğenmezse aslaaaa. Tartıda oturtarak tarttım 8.300 kg geldi bizde durumlar böyle 🤗

Bir güncelleme de ben paylaşayım bari 😁 8 ay 21 günlük ama düzeltilmiş 7 ay 5 günlük. 1 tane bile dişimiz yok kabarıklık da yok. Sürünme emekleme yok ama ellerinden tutunca kendi ayağa kalkıyor yürüyor koltukta ayakta bıraktığımda köşesinde duruyor sanırım emeklemeden yürüyeceğiz gibi duruyor çünkü yüzüstü koyduğum an kıyametler kopuyor gündüz uykumuz 2 uykuya düştü o da benim zorlamamla 1 er saat anca oluyor gece uykusuna gelirsek 11 den aşağı asla yatmıyor gece de sürekli ağlayarak kalkıyor. 8600 kg 68 cm. Baba diyor ama anne yok 😅🥲 baybay ve alkış yapabiliyoruz. Okuyan varsa teşekkürlerimi sunuyorum biraz uzun oldu 😅

Bebekken şikayet ettiğim her konudan özür diliyorum ya. Git gide zorlaşıyo sanki her şey :(

Bir güncelleme de ben paylaşayım bari 😁 8 ay 21 günlük ama düzeltilmiş 7 ay 5 günlük. 1 tane bile dişimiz yok kabarıklık da yok. Sürünme emekleme yok ama ellerinden tutunca kendi ayağa kalkıyor yürüyor koltukta ayakta bıraktığımda köşesinde duruyor sanırım emeklemeden yürüyeceğiz gibi duruyor çünkü yüzüstü koyduğum an kıyametler kopuyor gündüz uykumuz 2 uykuya düştü o da benim zorlamamla 1 er saat anca oluyor gece uykusuna gelirsek 11 den aşağı asla yatmıyor gece de sürekli ağlayarak kalkıyor. 8600 kg 68 cm. Baba diyor ama anne yok 😅🥲 baybay ve alkış yapabiliyoruz. Okuyan varsa teşekkürlerimi sunuyorum biraz uzun oldu 😅
Babayla alkışı nasıl öğrettin ya ben alkış yaptırmaya çalışıyorum yumruk yapıyo ellerini açmıyo😄

ben de güncelleyeyim (özellikle prematüre anneleri için) ☺️ düzeltilmiş 7 ay 22 günlük, kronolojik 9 aylık bebem. alttan 2 diş büyüyor. emekleme, sürünme yok ama bazen geri geri sürünüyor. bazen de otururken poposuyla ilerlemeye çalışıyor. ellerini uzatıp beni ayağa kaldırın diyor sürekli. ayakta durmaya bayılıyor ama adım atmıyor nerdeyse hiç. bazen geri geri adım atıyor sadece. dedede, bababa ve gegege diyor. bugün ceee demeye başladı. 70 cm, 8400 gr. kendi başına doğrulamıyor, desteksiz oturuyor ama yine de sırtına korumalık takıyorum ben. inşallah yakın zamanda yürürler, koştururlar 😍😍

Ben de güncelleyeyim 7 ay 7 günlük ve dünyayı bana zindan ediyor. İlk 4 ay gece sadece 2 kez uyanan kızım şimdi saat başı uyanıyor. Alttan 2 diş çıktı üst dişler de kabarmış. Bu sıralar sürekli kulağını çekiyor, dişten diye düşünüyorum. Yuvarlanma kısmını geçtik emekleme pozisyonu alıp kendini bir öne bir arkaya sallıyor sonra birden öne atıyor emekleme çabası diye yorumluyorum. Henüz bir kelime. Gündüz uykuları da 2 ye düştü günde 1 saat zor uyuyor

Babayla alkışı nasıl öğrettin ya ben alkış yaptırmaya çalışıyorum yumruk yapıyo ellerini açmıyo😄
Babayı kaynanam öğretti bizde kaldılar sabahtan akşama kadar çocuğun başında baba diye heceledi 🤣 alkışı da kuzenleri öğretti çocuklardan öğrendi yani nedense çocuklardan daha hızlı bişeyler öğreniyor ☺️

Ay kızlar biz artık oğlumla yapışık yaşıyoruz sabahtan akşama oyun halısında yatıyorum o da biraz oyuncaklara bakıyor biraz üzerimde geziniyor beni ısırıyor yalıyor 😅 oyyy bu evre biraz azalsa güzel olacak

Gece uykuları düzelen var mı ya da daha çok bozulan? Biz gece saat başı uyanıyoruz şu an. Kızım her saat aralıksız kalkıyor gözler kapalı ağlıyor emip geri uyuyor doymuyor mu acaba ya da üst dişi çıkıyor dedi doktor ondan mı böyle yapıyor ki

Ay kızlar biz artık oğlumla yapışık yaşıyoruz sabahtan akşama oyun halısında yatıyorum o da biraz oyuncaklara bakıyor biraz üzerimde geziniyor beni ısırıyor yalıyor 😅 oyyy bu evre biraz azalsa güzel olacak
Bizde de yeni başladı yanından asla ayrılamıyorum ağlarak peşimde sürünüyo

Bizde de yeni başladı yanından asla ayrılamıyorum ağlarak peşimde sürünüyo
Al benden de okadar bugun resmen k*çmız ayrı durmadı 🤣 hatta yanında oldugumu unutup agladıgı oldu ya egilip yuzune bakınca irkildi cocuk unutmus orda oldugumu resmen temassız dakika gecirmedik. Sürekli elini uzatıp kucakkk dio.

Back
X