Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2024 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı
- Konu Sahibi palm angels
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Sadece mama ile beslenen bebeğinize ne zaman ek gıdaya başladınız yoğurt meyve suları purelerk yada kaşık mamalarinaMerhaba:) benim bebeğim de emmedi ne yazık ki, erken doğduğu için doktorumuz mama başladı ve mamaya alışınca meme reddi yaşadık. Aptamil ve Sma mama kullandım ben bu süreçte. Dışkılama ile çok alakalı bir durum var mı bilmiyorum, her hafta sağlık ocağında kilo ölçümü yaptırdım ben. Her ay 750-1000 gram arasında kilo alması mamanın yaradığı anlamına geliyormuş, doktorumuz bu şekilde bilgi verdi bize. Yakında herhangi bir sağlık ocağı vs yoksa siz kendiniz evde takip edebilirsiniz, siz kendi kilonuza bakın ve daha sonra bebeği kucağınıza alarak tartılın aradaki fark az çok fikir verir size. Nacizane verebileceğim tavsiye bunlar, umarım yararı olur :)
6. Aydan önce ek gıdaya başlatmıyor doktorlar genelde ama ben 3. ayını doldurduğunda tadımlara başladım ufaktan, annem sağlıkçı olduğu için biraz o yönlendiriyor beni. Şimdi 4. ayını doldurdu bebeğim, meyve püreleri ve sebze pürelerine başladım. Evde kendim meyveleri pişirip rondodan geçirip püre yapıyorum. Ayva, armut ve muz verdim şimdiye kadar. Sebze için havuç ve kabak denedim püre yapıp. Bebeğe göre değişir ama benim bebeğimde herhangi bir problem olmadı, sağlık açısından alerji vs durumu oluşmadı. Ama yine bir doktora danışmakta yarar var bence.Sadece mama ile beslenen bebeğinize ne zaman ek gıdaya başladınız yoğurt meyve suları purelerk yada kaşık mamalarina
2-3 ay civarı kabızlık vardı, 5 günde bir kaka yapıyordu. 4. aya girdikten sonra biraz daha normale döndü, sebze ve meyve vermeye başladım çünkü. Şimdi 2 günde bir yapıyor ve kabızlık durumu kalmadı. Bol su içiyorum aynı zamanda, su durumuna dikkat etmek gerekiyor mama içtiği içinKakası nasıldı günde kaç defa yapiyordu
Cevapların için teşekkürler2-3 ay civarı kabızlık vardı, 5 günde bir kaka yapıyordu. 4. aya girdikten sonra biraz daha normale döndü, sebze ve meyve vermeye başladım çünkü. Şimdi 2 günde bir yapıyor ve kabızlık durumu kalmadı. Bol su içiyorum aynı zamanda, su durumuna dikkat etmek gerekiyor mama içtiği için
Benim bebeğimde inek sütü alerjisi var. Sadece kimyasal mama ile besleniyor. 4 aylık ken başlattı doktorumuz. Şuan kendimize yaptığım çorbalara tuz ve baharat koymadan önce biraz ayırıp veriyorum. 5. Aya girdik.Sadece mama ile beslenen bebeğinize ne zaman ek gıdaya başladınız yoğurt meyve suları purelerk yada kaşık mamalarina
Herkese merhabalar. Bizde 3 bucuk aylık olduk. Meme reddi yaşadık 2 bucuk aylıkken. Patolojik reflümüz vardı. Bağırsaklarımızda çok hassastı. Alerji maması kullandık 1 ay. Bende diyete girdim. Sütü sağarak veriyorum. Alerji mamasını yeni bıraktık. Bende diyeti açtım falan derken. Kaos dönemler yaşadık. Kilo alımımızda durmuştu. Yeni yeni toparlanıyoruz diyelim. Ama en çok üzüldüğüm şey meme reddi
Kızlar bebekleriniz ismini tanıyor mu?
Benimki tanımaya başladı canımKızlar bebekleriniz ismini tanıyor mu?
Kızlar selaaambayadır bakmamıştım 4.5 aylık olduk benim bebişim biraz zayıf henüz 6 kiloya yeni ulaştık sayılır. İdrar yolu enfeksiyonumuz oldu, antibiyotik kullandık belki o da etkiledi ama doktor genetik diyor. Hep zayıf oldugu için maalesef meme-mama gittik ama 15 gündür meme reddi var napsam bilemedim sadece geceleri emziriyorum uyandırıp. Siz yaşadınız mı geçti mi ne durumdasınız ?
ben de tam biberon reddi olan başlıklara bakmak için girmiştim. bizim de 3 ağustos doğumlu iki gündür biberon reddi yaşıyoruz asla içmiyor çiğneyip bırakıyor ucunu. saatlerce aç kalıyor bana mısın demiyor. çareyi uykuda vermekte buldum öyle anlamıyor içiyor neyseki. meme zaten hiç almıyor. biz ek gıdaya 4.ay başında geçtik kaşıkla yiyor bu arada belki kaşık istediği için yapıyordur bilemiyorum. dra sordum dönemsel olabilir zorlamayın dedi. ben de diş diye düşünüyorumKızlar selaaambayadır bakmamıştım 4.5 aylık olduk benim bebişim biraz zayıf henüz 6 kiloya yeni ulaştık sayılır. İdrar yolu enfeksiyonumuz oldu, antibiyotik kullandık belki o da etkiledi ama doktor genetik diyor. Hep zayıf oldugu için maalesef meme-mama gittik ama 15 gündür meme reddi var napsam bilemedim sadece geceleri emziriyorum uyandırıp. Siz yaşadınız mı geçti mi ne durumdasınız ?
Benimki de 13 ağustos.. ben de sordum doktora dönemseldir geri döner memeye sabırlı ol dedi geceleri emzir dedi bir tek işte uykuluyken gece emiyor ek gıdaya başlamadık biz henüz belki kaşık gibi bi opsiyonu olduğu için bıraktı sizin bizimki de biberon var diye tenezzül etmiyor sanırım artık ama insan üzülüyor ya sütlerim çok aşırı azaldı.. memeye gelince öyle bir ağlıyor ki sanki bişey yapıyoruz. Evet diş de olabilir bizimkinin bir de pamukcuk oldu 2 haftadır bitmediben de tam biberon reddi olan başlıklara bakmak için girmiştim. bizim de 3 ağustos doğumlu iki gündür biberon reddi yaşıyoruz asla içmiyor çiğneyip bırakıyor ucunu. saatlerce aç kalıyor bana mısın demiyor. çareyi uykuda vermekte buldum öyle anlamıyor içiyor neyseki. meme zaten hiç almıyor. biz ek gıdaya 4.ay başında geçtik kaşıkla yiyor bu arada belki kaşık istediği için yapıyordur bilemiyorum. dra sordum dönemsel olabilir zorlamayın dedi. ben de diş diye düşünüyorum
Bizde 13 ağustos doğumluyuz Atak haftasındayız canım. Üç gündür meme reddi yaşıyoruz salya artışı ve huysuzluğu var uykuya tam dalamıyor diştendir diye sanıyorum.Benimki de 13 ağustos.. ben de sordum doktora dönemseldir geri döner memeye sabırlı ol dedi geceleri emzir dedi bir tek işte uykuluyken gece emiyor ek gıdaya başlamadık biz henüz belki kaşık gibi bi opsiyonu olduğu için bıraktı sizin bizimki de biberon var diye tenezzül etmiyor sanırım artık ama insan üzülüyor ya sütlerim çok aşırı azaldı.. memeye gelince öyle bir ağlıyor ki sanki bişey yapıyoruz. Evet diş de olabilir bizimkinin bir de pamukcuk oldu 2 haftadır bitmedi
3 gün yine iyiymiş canım bizim sünnetle karıştı 15 gündür var uyku da sorun olmadı ama huysuzluk bizim de oldu başlarda.. sen mama veriyor musun peki ?Bizde 13 ağustos doğumluyuz Atak haftasındayız canım. Üç gündür meme reddi yaşıyoruz salya artışı ve huysuzluğu var uykuya tam dalamıyor diştendir diye sanıyorum.
Henüz sünnet olmadı ya inmemiş testisi var keşke yaptırabilsek doktor bekletiyor. Evet günde üç kez mama da alıyor .3 gün yine iyiymiş canım bizim sünnetle karıştı 15 gündür var uyku da sorun olmadı ama huysuzluk bizim de oldu başlarda.. sen mama veriyor musun peki ?
Kızlar bebekleriniz günde kaç kez kaka yapıyor ve kıvamı nasıl? Bizim sıvı kaka yapıyor normal mi ?
Genellikle 2-3 defa yapıyor ama nadiren hiç yapmadığı günlerde oluyor. Bizimki de sıvı şekilde yapıyor.Kızlar bebekleriniz günde kaç kez kaka yapıyor ve kıvamı nasıl? Bizim sıvı kaka yapıyor normal mi ?
Evet hemen iyileşiyor çok rahat geçti bizim de sünnet şükür inşallah bir an önce testisi düzelir bebişinizinHenüz sünnet olmadı ya inmemiş testisi var keşke yaptırabilsek doktor bekletiyor. Evet günde üç kez mama da alıyor .
Genelde günde 1 yapıyor benimki, kıvamı evet sıvıkKızlar bebekleriniz günde kaç kez kaka yapıyor ve kıvamı nasıl? Bizim sıvı kaka yapıyor normal mi ?