2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    231
Kızlar burada pek aktif değilim ama yazdıklarınızı okuyup bilgi sahibi oluyorum. Benim bebegim 2.5 aylik oldu dogumu ozel hastanede yapmistim 1.ay kontrolü için devlet hastanesine götürdüm fakat doktor aylık kontrol için doktora götürmeye gerek olmadığını saglik ocağının yaptığı takibin yeterli olduğunu söyledi. Sizler her ay kontrole doktora götürüyorsunuz değil mi? Yine sizden gördüğüm göz muayenesi yaptirmissiniz onu da sordugumda 6.ayda götürürsün dedi yani kısacası süreci kendi arastirmalarimla yönettim şimdiye kadar.
İstanbul avrupa yakasinda doktor arayisindayim tavsiyelerinizi bekliyorum

Bana da 1 2 3 ve 6.aylarda rutin kontrole gel dedi.Göz muayenesi için 6.aya kadar götürebilirsin dedi

Bizede aylık gelin dedi devlete gidiyorum canım kilo boy baş çevresi bakıyor 3 aylık olduk yarın bakalım duruma göre gidicez bize göz muayenesi bişey demedi bendd sormayı unutmuştum

Bana da 1 2 3 ve 6.aylarda rutin kontrole gel dedi.Göz muayenesi için 6.aya kadar götürebilirsin dedi

Bizede aylık gelin dedi devlete gidiyorum canım kilo boy baş çevresi bakıyor 3 aylık olduk yarın bakalım duruma göre gidicez bize göz muayenesi bişey demedi bendd sormayı unutmuştum
Bence de bir doktor görmeli en azindan her şey yolundaysa bile bunu doktordan duymak istiyorum. Saglik ocağı aşıya goturdugumde boy kilo vs bakıyor ama bana sanki biseyler eksikmiş gibi geliyor hiç bir konuda bilgilendirilmesi şimdiye kadar

Çocuk doktorunun incelemesi daha başka olur tabi bencede

google araştırmasına öncelikle son vermeni tavsiye ediyorumİlk çocuk olunca benim de hep bir yüreğim ağzıma geliyor anneme söylüyorum o hep olur normal bebek bu diyorBelki bir gün biz de o seviyeye geliriz
Evet yaa benim de eşim, annem, babam, arkadaşlarım vs hepsi bebek bu normal diyorlar hapşuracak, kusacak, ağlayacak normal diyorlar ama ne bileyim ben sanki bir sorunu varmış da bulamıyorum gibi hissediyorum. Maşallah bebeğimi her gören de çok uslu sen yaramaz bebek görmemişsin diyor. Aslında doğru, ben tek çocuğum ve etrafımda arkadaşlarımın, kuzenlerimin falan hiç çocuğu yok. Hayatımda ilk defa kendi bebeğimi kucağıma aldım başka bebek kucağıma bile almamıştım. Böyle olunca bebek nasıl bir şey bilmiyorum bile

Tabii ki 1 yaşına kadar aylık kontrol çok önemli. 1 yaşından sonra da üç ayda bir kontrol tavsiye ediyorlar diye biliyorum. Ama şu an aylık kontrole mutlaka götürün. Çünkü bebeğin gelişimiyle ilgili çocuk doktoru muayene sırasında bir sürü şeye bakıyor. Sağlık ocağında sadece boy kilo ölçümü yapılıyor. Aylık kontrollerde çocuk doktoru ayına göre gelişimine bakıyor. Mesela bizler için şu an sosyal gülümsemesi var mı, ellerinden tutup kaldırınca başını tutabiliyor mu, karınüstü koyunca kafasını dik tutup durabiliyor mu vs gibi şeylere bakıyor. Yada kulağına, poposuna vsde bakıyor. Ben şu ana kadar hep özele götürdüm bugün devlet hastanesini de bir deneyeyim dedim. Devlet hastanesindeki doktor özellikle dedi aylık kontrollere mutlaka getirin diye, sizin götürdüğünüz doktor niye öyle dedi çok saçma. Siz ihmal etmeyin götürün lütfen

Evet ilk anneligim. Dediğin dogru aslinda anne ne kadar rahat olursa bebek de o kdr rahat oluyo ama elimde degil. Biraz da gec anne oldum belki de ondan hep bi korkum kaygim var. Ama ufaktan kuaföre vs gitmeye basladim sanirim zamanla alisicam ve ufak ufak birakmaya basliycam.

Benim kendi annem 40im cikana kadar bizde kaldi sonra dondu memlekete. O da öyleydi ay devamli "aç bu cocuk". Yahu bazen yeni mama verdigim oluyodu annem mesela pazara gidip gelmiş haberi yok, kapıdan girer bebek ağlıyosa o anda aaa bu cocuk cok acikmis belli. "Yahu 5dk once yedi" derdim

Kucağına alıp hafif yaylanarak sallan bir yandan pişpiş sesi çıkar bir yandan poposuna hafifçe vur ben hep böyle uyutuyorum beş on dakikada uyumuş oluyor, bir de böyle denesene
Bn de boyle uyutuyorum koluma yatirip bir de emzik veriyorum tutuyodur umarım sizinki de. Poposuna hafif patpat yapip pışşpış layinca gozler gidiyo zaten.

Çok normal canım.Biraz daha zaman geçsin inanıyorum biz de bazı konularda evham yapmadan daha soğukkanlı davranacağız

Kucağına alıp hafif yaylanarak sallan bir yandan pişpiş sesi çıkar bir yandan poposuna hafifçe vur ben hep böyle uyutuyorum beş on dakikada uyumuş oluyor, bir de böyle denesene
3 34brc34 Ben de bu şekilde uyutuyorum ekstrem bir şey yoksa 5 dk sürüyor.Normalde emzik kabul etmiyor bu pozisyonda emzik tutuyor

Çok normal canım.Biraz daha zaman geçsin inanıyorum biz de bazı konularda evham yapmadan daha soğukkanlı davranacağız
İnşallah ya yoksa bu kadar kaygılı olmak çok yorucu mesela bugün iki çocuğu olan yakın arkadaşım geldi o da diyor bende ilk çocuk da senin gibiydim şimdi ikinci çocuk da hiçbir şeyi kafaya takmıyorum nasıl büyüdüğünü anlamadım bile. Bütün anneler bence bizim şu an yaşadıklarımızı yaşıyor herkes bu yollardan geçmiş. İnşallah zamanla bizler de rahatlayacağız

Kızlar 3. Ayda kafa çapı ne kadar oldu bebeklerinizde. Bize biraz kafası iri dedi hemşire 41 olmuş. Normali 40,5 aslında çok da büyük değil bence ama.
Bizim de her Dr a gidisimizde yan tarafta boy kilo baş ölçümü yapılıp öyle Dr yanına giriliyor.3 aylıkken ölçüldü ,her gidisimizde heyecanla ölçümlere bakan ben ozamn bakmadım.dr un yanına girdik Dr kendi ölçtü bide.noldu sorun mu var dedim .baş çevresi sinirda kendim olccem bundan sonra aylık kontrol edelim küçük gibi geldi dedi bilgisayardan baktı haa normalmis dedi. Prematüre dogdugu için sanirim.bas çevresi 34dogmustu.ama olcumunda 38 buçuk yada 39 buçuk gördüm gibiydi.saf gibi o heyecanla da sormadım kaç şuan die.
Öğretmenim her ay 1 kilo mu almalari gerekiyor peki
Cnm Bize ebemiz 600gramdan az almamalı demişti 3 ay kontrolüne gittigimizde
Evet cnm ya çok kilo almıyor pek.suan mama ağırlıklı vermeye başladım çünkü sütum azaldı iice.4ay 5gunluk olduk ve 6kilo evde ölçümum.ama düşük doğmuştu 2 bucukla çıkmıştık hastaneden ondan da mı bilmiyorum.aldigim mamalar var mecbur onu da bitirmem gerekecek.
Bende böyleyim burunları aksa randevu alıyorum hemn
Ben olsam hemen bırakır kendime bir kahve ısmarlarim keşke benimde öyle birakcak birisi olsa yakınımda eşime bırakıp en fazla market gezmeye kadar çıkabiliyorum
Ben onu da yapamıyorum kızım maşallah duruyor ,oğlumda arada bende gitcem der ama ondan saklı kaçarsam mecbur durur ama akşama anca cikabilirim eşimden okuldan gelince ,ozamana da ben çıkmak istemiyorum üşengeçlik oluyor.bide marketin eve biraz arası var.
Hangi mamayı veriyorsun?

Kucağa emzirir pozisyonda durmayı hic sevmiyor ağlıyor öyle

Golden goat ama değiştireceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…