2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    231
Ya kızlar bizim oğlanın 2 gündür saçı dökülmeye başladı çok üzülüyorum duygulandım biliyorum dert değil ama yazmak istedim
Bizim kızında dökülüyor.yeniden cikio saçlar.
Kızlar doktornuz size bilgi verdimi bebeler aylık kaç gram alması gerekiyor
Bizim kız 11 günde 300gr almıştı bı zaman.dr a dedim az gibi geldi bana die.yoo ii dedi.gunluk 25gr almış oluyor dedi.
Elimle tuttukca bile tutam tutam geldi kel olmasın nolur nolur
Kel oluyor sonra güzel cikio cnm merak etme.oglum kel olmuştu 6 aylık olana kadar.1yasindan sonra maşallah güzel saçı çıktı.ama biz bide sıfıra vurdurmustuk 1yasina girdiğinde.

Bende kel fobisi var galiba içim tuhaf oluyor ama dediğiniz gibi dipte küçük küçük sert saçlar var yenisi geliyor demek ki

Öğretmenim her ay 1 kilo mu almalari gerekiyor peki

Kızlar öyle hayat koşturmasındayım ki Rabbim bu günlerimizi aratmasın sabah 7.30 da uyanıyoruz bebek biraz oyalanıyor yatağın içinde ikizleri uyandırıyorum üst baş değişimi el yüz yıkama diş fırçalama derken ikizleri hazırlıyorum sonra geliyorum ufaklığa bez değişimi d vitamini emzirme yapıyorum kendim hazırlanıyorum ikizleri alıp okula bırakıyorum oradan işe geçiyorum bu arada ufaklığa baba bakıyor ha birde sabah telaşına süt sağımı sıkıştırıyorum işten geldikten sonra ev harabe gibi olmuş oluyor ikizleri okuldan alıp eve geçiyorum hemen ufaklığın emzirip uyutup ikizlere öğle yemeğine koşturuyorum evi topla süpür sil derken akşam yemeği oluyor inanın akşam 10 da bayılıyorum ikizleri çoğunlukla baba uyutuyor öyle yorucu olmaya başladı ki hayatım ama çok ta memnunum halimden rabbime bin şükür

Kızlar 3. Ayda kafa çapı ne kadar oldu bebeklerinizde. Bize biraz kafası iri dedi hemşire 41 olmuş. Normali 40,5 aslında çok da büyük değil bence ama.
Canım bizim geçen ay 39.5 tu kafa çapı bizim bıngıldak erken kapanacak o yüzden takibe alındı oğlum bıngıldak kapanınca Mr çekilecek beyin boşlukları arasındaki suturlar kapanmış mı ona bakacaklar inşallah erken kapanmaz baya baya küçüldü çünkü bungıldağı

Maşallah

Sevmemistir tadını.bazi mamalarin tadı iyi değilmiş.ben hipp veriyorum tadı güzel.

Eline sağlık çok güzel olmuş cnm
Kuzum benim bi arkadaşım doğduğundan beri hipp mama kullanıyor ama bebekte kilo artışı yapmadı geçen kilo ile ilgili bişeyler yazdın ya ona istinaden yazdım sma optiproya geçtiler çocuk bi anda kilo almaya başladı

Kızlar doktornuz size bilgi verdimi bebeler aylık kaç gram alması gerekiyor
Üçüncü aydan itibaren bebeklerin kilo alımı yavaşlıyormuş aylık ortalama 300 gram yeterliymiş. İlk üç ay kilo alımı fazla oluyor zaten mantıken ilk üç ay gibi kilo alırsa bebeğin altıncı ay 10 kg olması lazım. Instagram’dan takip ettiğim çocuk doktoru paylaştı

Canım nasıl yetişiyorsun bukadar şeye inan ben tek bebekle okadar zorlanıyorum ve adapte olamaya çalışıyorum ki kendime vakit bile ayiramiyorum artık şu işi banada öğret bebe uyutup ev isi uapmak nedir maşallah, tabiki her halimize şükürler olsun sağlıcakla bebeğimi kucağıma aldım her zaman Allah'a şükrediyorum bunun için

Kız sen deli misin ver bebeyi git biraz kafanı dinle, eşinle vakit geçir, yürüyüşe falan çık ve emin ol sonrasında bebekle daha kaliteli güzel vakit geçiriyorsun. Dinleniyorsun, sütün artar, keyfin yerine gelir. Ben neredeyse her gün babaanneye minimum 2 saat bırakıyorum. Bugün mesela evi temizledim her yer pırıl pırıl oldu öyle mutlu oldum ki. Sonra bebişimle çok güzel ilgilendim enerjim aşırı yerinde olunca bebiş de daha keyifli oldu. Bir de ben şimdiden alıştırıyorum ben hariç başkalarında da dursun diye sonra bana yapışık olmasın

Maşallah sana canım kendinle ne kadar gurur duysan az ben bi bebişe yetişemiyorum yoruldum diyorum sen hem üç çocuğa bakıyorsun hem de işe gidiyorsun. Valla bravo kendini arada şımart hak ediyorsun. Allah kolaylık versin inşallah.
Bir şey dikkatimi çekti d vitamini emzirme yapıyorum yazmışsın ya d vitamini tok karnına verilir ilk önce emzirip sonra d vitamini veriyorsun değil mi? Üç çocuklu bir annesin daha iyi biliyorsundur ama söylemek istedim

Kızlar bugün bana yine doktor perileri geldi. Bebişim -adı Kuzey artık öyle bahsedicem - iki gündür çok hapşurmaya başladı, arada bir öksürdü ve durduk yere sızıntı şeklinde pütürlü kustu bir kere de balgamlı kustu. Eşime dedim çocuğu hasta ettik galiba hemen doktora. Neyse gittik doktora güzelce muayene etti çok şükür hiçbir şeyi yok. Bizim yaşadığımız yer çok yeşillik alerji olmuş olabilir dedi. Allerset verdi. 13 gün önce gitmiştim en son doktora, 13 günde 500 gram almış. Ama ben her şeyi kafaya takma, kurma huyumdan ne zaman vazgeçicem en ufak bir şey olsa hemen doktora gidelim Kuzeye bir şey oldu diye düşünüyorum bana akıl verin En küçük şey de bile doktora götürüyorum çocuğun hasta olmayacağı varsa hastanede mikrop kapacak Allah korusun. Ama ne yapayım kafamda kuruyorum, araştırıyorum feci sonuçlar çıkıyor hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…