2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    271
Merhaba kizlar. Hamile olabilirim demiştim ama maalesef test yanlış çıktı. Yani hamile değilim. Bu arada bebişlerinizin boy kilolarını sorsam ayıp mı etmiş olurum bilemiyorum. 12 aylık kontrolünde kızımın boy 1,69 kilo da 9,800 çıktı. Yani sizce değerler nasıl? Sizin bebislerin degerleri ne? Doktora götürmeyi planlıyorum tam kontrol için
Kız bebek bizimkisi. 5 kasım doğumlu 11 kg boy ise 76
Persentil hesaplama cetvelinden hangi aralıkta olduğuna bakabilirsin. Genelde doktorlar %30 un aşağısına düşmezsini önermiyorlar. Ama doğum kilosu aile genetiği gibi faktörler de etkili

Arkadaşlar tüp bebek tedavisi ile ikizlere hamileyim 11. Haftalıkken yani geçen hafta kanamam oldu hemen acile gittim sonra sabahı doktorumada gittim bi kaç gün sonra başka doktorada gittim bebekler yaşıyor kanama alanı yok dediler ben günde 5 tane progestan fitil ve 3 günde bir promester iğne vuruyorum zaten ilaç kullanıyorsun yapacak bir şey yok deyip eve yolladılar düşük olacaksa olacak dediler 1 hafta koyu kırmızı koyu kahverengi kanama oluyordu pazartesi gece bu kanama sulu şekilde yoğun kırmızıya döndü doktora gittim bebekler yaşıyor kanama alanı yok ilaçlarına devam deyip eve yolladı ama kanamam durmuyor bebeklerimi kaybedeceğim diye çok korkuyorum
Bir arkadaşımda ikizlere hamile kalıp 9 ayını da kanamalı geçirdi. Sonunda ise sağlıklı küveze bile girmeyen bebekleri oldu. Bazı vücutlarda bı tip durumlar yaşanabiliyor. Sen bir kaç doktora daha git. Özellikle perinatoloji takipli ol.

Bir arkadaşımda ikizlere hamile kalıp 9 ayını da kanamalı geçirdi. Sonunda ise sağlıklı küveze bile girmeyen bebekleri oldu. Bazı vücutlarda bı tip durumlar yaşanabiliyor. Sen bir kaç doktora daha git. Özellikle perinatoloji takipli ol.
Teşekkür ederim inşallah bende sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım

Ya işte eski köklü hastane Baska oluyo.. Bide sanrm bu klinik şefleriyle alakalı.. Umraniyedekı prof murat muhcu, höh dedim yani.. Bana göre doktorlar cebbar olmalı atik olmalı.. Yada yerinde dokunuşla olayı çözebilmeli.. Beni ultrasonla inceleyen kadın doktor vardı bitane gece, gözlerindeki o işini sevdgını ve ehil oldugunu anladm, zekiyim ben diodu..

İnşallah güzel olur hersey, ama eger degerler düşerse de bırakırlar mı bilmem.. Sanki en az iki hafta burdaym.. Olsun en azından kafam rahat doktorlara karsı.. Bu da yeter bana☺️🙏
Murat muhcu nasıldı ? Bende ona gideceğim memnun kalmadınız mı?

Selamlar hayırlı geceler arkadaşlar bişi sorucam bir yaş aşısı yapan varmı herhangi bir yan etki oldu mu acaba yarn bizde gidip olucas çağırdılar sağlık ocağından kaç tane iğne vurulacak herhangi bir ateşleme falan oldu mu yapanlar yazarsa sevinirim

Selamlar hayırlı geceler arkadaşlar bişi sorucam bir yaş aşısı yapan varmı herhangi bir yan etki oldu mu acaba yarn bizde gidip olucas çağırdılar sağlık ocağından kaç tane iğne vurulacak herhangi bir ateşleme falan oldu mu yapanlar yazarsa sevinirim
Yaptıralı baya oldu sanırım üç taneydi yan etkisi bizde olmadı şükür.

Yaptıralı baya oldu sanırım üç taneydi yan etkisi bizde olmadı şükür.
Tamam canım çok teşekkür ederim inşallah bizimde yan etkisi olmaz bizim sağlık ocağı geç aradı bilmiyorum neden onuda birazdan gidince sorucam 2 hafta önceden aramaları gerekiyodu

Murat muhcu nasıldı ? Bende ona gideceğim memnun kalmadınız mı?

Murat mührü sanrm oranın klınık şefi.. Ben memnun kalmadım.. Umranıye kadın doğumdan hiç memnun kalmadım komple.. Orada yatışım devam etseydı sanrm erken doğuma alıcaklardı.. Bi arkadasıma da kürtaj önermişler ümraniye kadın doğumda.. İyiki aldırmamısım dedi hatta.. Eğer devlete gidecekseniz göztepe süleyman yalçına gidin.. Muamele olarak özel hastane degıl, ama doktorların elınden gelenı yaptgnı hissediyosunuz.. Bu da zaten en önemli şey bence.. Hatta devlette dogumlarım oldu benım, bir haydarpaşa ıkı göztepe oldu.. İkisindende memnun kaldım.. Şöyle söyliyim, göztepe ye gitmicektm ben, acilde kan vermıstm orda değerleri yüksek görünce eve geldgmde doktorlar art arda beni aradılar acil gelin diye.. Devlet hastanesinden böyle bşey beklemıodm acıkcası.. Göztepe ye gidin derim👍

Murat mührü sanrm oranın klınık şefi.. Ben memnun kalmadım.. Umranıye kadın doğumdan hiç memnun kalmadım komple.. Orada yatışım devam etseydı sanrm erken doğuma alıcaklardı.. Bi arkadasıma da kürtaj önermişler ümraniye kadın doğumda.. İyiki aldırmamısım dedi hatta.. Eğer devlete gidecekseniz göztepe süleyman yalçına gidin.. Muamele olarak özel hastane degıl, ama doktorların elınden gelenı yaptgnı hissediyosunuz.. Bu da zaten en önemli şey bence.. Hatta devlette dogumlarım oldu benım, bir haydarpaşa ıkı göztepe oldu.. İkisindende memnun kaldım.. Şöyle söyliyim, göztepe ye gitmicektm ben, acilde kan vermıstm orda değerleri yüksek görünce eve geldgmde doktorlar art arda beni aradılar acil gelin diye.. Devlet hastanesinden böyle bşey beklemıodm acıkcası.. Göztepe ye gidin derim👍
Ben açıkcası 5-6 muayenedir ümraniyeye gidiyorum ilgi alaka çok iyi detaylı ultrasona girdim 30 dakika detaylı şekilde sohbet ederek anlattılar devlet memuru olduğumu söyledim sohbet ettik belki o yüzden insan seçip iyi davranmış olabilirlerde.Özel hastaneye gittiğim doktor kanlarımı devlette takip etmemi muayene için özele gelmemi söyledi sadece son 3 ay doğum için doktor seçeceğim özelde

Ben açıkcası 5-6 muayenedir ümraniyeye gidiyorum ilgi alaka çok iyi detaylı ultrasona girdim 30 dakika detaylı şekilde sohbet ederek anlattılar devlet memuru olduğumu söyledim sohbet ettik belki o yüzden insan seçip iyi davranmış olabilirlerde.Özel hastaneye gittiğim doktor kanlarımı devlette takip etmemi muayene için özele gelmemi söyledi sadece son 3 ay doğum için doktor seçeceğim özelde

Özelde takip olcaksanz eğer devletin memnuniyet durumu çok da mühim degıl o zaman😁 testlerinizi yaptırın geçin.

Hayırlı akşamlar arkadaşlar
Oğlum üstteki iki dişi çıkıyor beyazı göründü iki defadır geceleri acilde geçiriyoz ilki yüksek ateşle evde ne ettiysek düşüremedk gittik serumla ancak indi ateşi ayakları buz gibiydi kafası yanıyordu vücudu da , iki serum üst üste verince doktor öyle geçti, ikinci gidişimizde kusma ve ishal öyle böyle değil yavrum kusmaktan baygin düştü hamileym de o halimle nsl bir stres yaşadığımı bir Allah biliyor çok ağladım oğluma bişeymi oldu diye mahvoldum resmen kusmasi durdu çok şükür ama ishali devam ediyor doktor dişten dolayı olduğunu söyledi ve hafif bir enfeksiyon da geçiriyor korkulacak bir şey yok dedi ve üç gündür doğru düzgün bir şey yemiyor iştahlı oğlum gitti yerine bambaşka biri geldi sanki sizlerde öyle bir dönemden gectnzmi bebişlerinz iştah durumu nsl diş dönemi bu kadar Zor mu geçiyor 🥺

Hayırlı akşamlar arkadaşlar
Oğlum üstteki iki dişi çıkıyor beyazı göründü iki defadır geceleri acilde geçiriyoz ilki yüksek ateşle evde ne ettiysek düşüremedk gittik serumla ancak indi ateşi ayakları buz gibiydi kafası yanıyordu vücudu da , iki serum üst üste verince doktor öyle geçti, ikinci gidişimizde kusma ve ishal öyle böyle değil yavrum kusmaktan baygin düştü hamileym de o halimle nsl bir stres yaşadığımı bir Allah biliyor çok ağladım oğluma bişeymi oldu diye mahvoldum resmen kusmasi durdu çok şükür ama ishali devam ediyor doktor dişten dolayı olduğunu söyledi ve hafif bir enfeksiyon da geçiriyor korkulacak bir şey yok dedi ve üç gündür doğru düzgün bir şey yemiyor iştahlı oğlum gitti yerine bambaşka biri geldi sanki sizlerde öyle bir dönemden gectnzmi bebişlerinz iştah durumu nsl diş dönemi bu kadar Zor mu geçiyor 🥺
Geçmiş olsun çok, bana göre enfeksiyon kaynaklı o duruma düşmüştür, dişin o kadar etki edeceğini sanmıyorum biz hiç öyle bir şey yaşamadık şimdiye kadar. İştah kaybı evet olabiliyor ama anlattıklarınızı çok dişle bağdaştıramadım ben doktoru öyle demiş ama bilemedim

Geçmiş olsun çok, bana göre enfeksiyon kaynaklı o duruma düşmüştür, dişin o kadar etki edeceğini sanmıyorum biz hiç öyle bir şey yaşamadık şimdiye kadar. İştah kaybı evet olabiliyor ama anlattıklarınızı çok dişle bağdaştıramadım ben doktoru öyle demiş ama bilemedim
Kesinlikle katılıyorum etrafımda çok kişiye sordum diş okadar etkilemez dediler enfeksiyon olduğunu söyledi ama kana karışmamış rahat olun dedi bende bilemedim ne yapsam ki acaba

X