Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    231
Ya biz bebekken atak haftalari varmiydi acaba? Suan okuyorum da devamli bi atak haftasindan bahsediliyo. Bence biz atagin olmadigi haftalari konussak daha kolay olacak🤔
Muhtemelen atak demiyorlardı da bu ara huysuz, huzursuz diyorlardı eskiden. Bazı doktorlar atak diye bir şey yok diyor bazıları kesinlikle var diyor. Ama bence de var, atak haftalarından sonra bir sürü yeni özellik geliyor bebeklere 🤗 gülümseme, el emme vs. Atak haftalarında kafa çapı büyüyormuş belki başları ağrıyor bilmiyoruz. Ergenlikte boyumuz uzarken bacaklarımız ağrırdı belki öyle bacakları kemikleri ağrıyordur.🥲

Muhtemelen atak demiyorlardı da bu ara huysuz, huzursuz diyorlardı eskiden. Bazı doktorlar atak diye bir şey yok diyor bazıları kesinlikle var diyor. Ama bence de var, atak haftalarından sonra bir sürü yeni özellik geliyor bebeklere 🤗 gülümseme, el emme vs. Atak haftalarında kafa çapı büyüyormuş belki başları ağrıyor bilmiyoruz. Ergenlikte boyumuz uzarken bacaklarımız ağrırdı belki öyle bacakları kemikleri ağrıyordur.🥲
Oyy kiyamam evet doğru söylüyorsun biyerlri ağrıyorsa ondan da ağlarlar uykuları bölünür uyuyamazlar ataklarda guncelleniyor sürekli bebekler büyüyorlar

Kızlar bugün 3.ay kontrolüne gittik.6700 kg olmuş.Sütün var heralde sen de emzirmişsin diyor napıyım aç mı kalsın 😂Baş çevresi 41.5 oldu normal dedi doktor.Ellerinden tutup kaldırma için onun senin elini sıkması lazım dedi.Yapamayabilir bazıları 1 2 ay sonra yapıyor dedi.Karın üstü egzersizleri sık yaptır dedi.

Kızlar tuvaletten sonra altıma peçete koyuyorum bn akıntı vs için akşam tuvalete gittim afedersiniz peçete yapışmış gibidi bı çektim böyle garip bı akıntı gelmişti aşırı yapışkan ama katı da çocukların oynadığı slime gibi rengi koyu sarı su yaşında ilk defa böyle bı şey görüyorum . Adet mi olacam acaba diye dusundum

Önceden günlük kaka yapıyordu, bu aralar 2 3 güne bi yapmaya başladı, normal kakaya göre de biraz katı oluyor. Aynı mamayı sürekli kullanmak kabız yapabilir dediler başka mama deneyeceğim, açık kutu bitince. Açılmamış mama hala var. Onu da sonra veririm.

Ben ek gıdaya geçiş için çok heyecanlanıyorum 🤣 biran önce başlayalım istiyorum sürekli ek gıda tarifleri izliyorum. Neler alacağımın planını yapıyorum. Tecrübeli anneler bizi yavaş yavaş bilgilendirin. Tadımlar 5. Ayın ortalarında başlıyormuş herhalde. Doktora soracağız elbette ama Tuniş çok iştahlı maşallah bekletmez bizi diye düşünüyorum.

Ben ek gıdaya geçiş için çok heyecanlanıyorum 🤣 biran önce başlayalım istiyorum sürekli ek gıda tarifleri izliyorum. Neler alacağımın planını yapıyorum. Tecrübeli anneler bizi yavaş yavaş bilgilendirin. Tadımlar 5. Ayın ortalarında başlıyormuş herhalde. Doktora soracağız elbette ama Tuniş çok iştahlı maşallah bekletmez bizi diye düşünüyorum.
Canım bugün doktor bana da ek gıdada rahatlarsın dedi.Ben besin alerjisinden dolayı yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum.Ama oğlumun süt ürünleri fındık alerjisi var şimdiden.Belki başka şeyler de vardır.O zamana ne yedireceğim bilmiyorum umarım geçer🥲

Kızlar bugün 3.ay kontrolüne gittik.6700 kg olmuş.Sütün var heralde sen de emzirmişsin diyor napıyım aç mı kalsın 😂Baş çevresi 41.5 oldu normal dedi doktor.Ellerinden tutup kaldırma için onun senin elini sıkması lazım dedi.Yapamayabilir bazıları 1 2 ay sonra yapıyor dedi.Karın üstü egzersizleri sık yaptır dedi.
Maşallah 🧿 bize kafa büyük dedi tuhaf. Tuniş ellerimi iyi tutuyor ama kafayı kaldıramıyor daha büyük olduğu için taşıyamıyor.🤣🤣 Tummy time yapınca kaldırıyor ama. Ense tıraşım şekil 😜

Eklentiler

• IMG_20250411_083156.webp
    IMG_20250411_083156.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 48
Bende tam tersi ek gıda olayından korkuyorum yemeyen çocuk çok zor çünkü oğlum öyleydi ek gıdaya geçtik zayıfladı 😭😭

Canım bugün doktor bana da ek gıdada rahatlarsın dedi.Ben besin alerjisinden dolayı yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum.Ama oğlumun süt ürünleri fındık alerjisi var şimdiden.Belki başka şeyler de vardır.O zamana ne yedireceğim bilmiyorum umarım geçer🥲
İlk Sebze ve meyvelerle başlıyoruz herhalde havuç bal kabağı avokado elma muz vs. Bebek tarhanası var ama o ne zaman olur bilmiyorum. Bebek irmiği ile irmik helvası 🤣😜 muhallebi tarzı şeyler şekersiz. Bebe bisküvisi yapımı videoları izliyorum kendim yapmayı düşünüyorum. Cam rendede rendeleyip muhallebiye katıyorlar.

İlk Sebze ve meyvelerle başlıyoruz herhalde havuç bal kabağı avokado elma muz vs. Bebek tarhanası var ama o ne zaman olur bilmiyorum. Bebek irmiği ile irmik helvası 🤣😜 muhallebi tarzı şeyler şekersiz. Bebe bisküvisi yapımı videoları izliyorum kendim yapmayı düşünüyorum. Cam rendede rendeleyip muhallebiye katıyorlar.
Burdan tarifler paylaşalim o günler gelince inşallah insan şaşıriyor her gün ne vereceğini.

Bende tam tersi ek gıda olayından korkuyorum yemeyen çocuk çok zor çünkü oğlum öyleydi ek gıdaya geçtik zayıfladı 😭😭
Öyle olunca bir süre daha devam sütü ile idare edilmiyor mu illa katı gıda mı gerekiyor. Bazı yerlerde 1 yaşına kadar anne sütü veriyorlarmış sadece ek gıdaya 1 yaşında geçiyorlarmış.

Maşallah 🧿 bize kafa büyük dedi tuhaf. Tuniş ellerimi iyi tutuyor ama kafayı kaldıramıyor daha büyük olduğu için taşıyamıyor.🤣🤣 Tummy time yapınca kaldırıyor ama. Ense tıraşım şekil 😜
Doktor persentile bakarak söyledi.Hemşire farklı yerde ölçmüştü ben büyük mü sanki deyince kafasının büyümesi güzel beyni gelişiyor dedi.

Aynı benim oğlum😍😍O saçının alt kısmı aynısı 😂😂Canım benimki de öyle karın üstü koyunca başını kaldırıyor.Doktor daha dik yapıp karın üstü koy dedi öyle deneyeceğim.Emzirme yastığına falan koyarım
ay biz minik öğünler mi hazırlayacağız🥰Kendime uğraşmam o kadar ona neler yaparım😏Ay ben hiç bilmiyorum neyi nasıl yapacağız artık burada da konuşulur bilgilenirim

Bence beklemezse yemk sularindan vermeyi dene çay kasigiyla yada kendi kasigi varsa.cok değil tadımlık verceksin.cunku şuan mama meme gittiği için karnı tok olur.
Bnm oğlum 4 yaşına girdi hala daha yediği şeyler sayilidir. 1yasina kadar ek gıdaya gecemedik biz.onun da yan etksii sanırım.
Öyle olunca bir süre daha devam sütü ile idare edilmiyor mu illa katı gıda mı gerekiyor. Bazı yerlerde 1 yaşına kadar anne sütü veriyorlarmış sadece ek gıdaya 1 yaşında geçiyorlarmış.
Aman ha 1 yaşını beklemeyin.ben 1yasina kadar bsy yediremedim oğluma.suan yediği şeyler sayilidir ve aşırı seçer yedigi şeyleri.simdiden kızıma yemk sularından vermeye çalışıyorum 4 ayligiz ya biz .

Yok canım vermek lazım bir yaş çok uzun bı süre
Bence beklemezse yemk sularindan vermeyi dene çay kasigiyla yada kendi kasigi varsa.cok değil tadımlık verceksin.cunku şuan mama meme gittiği için karnı tok olur.

Bnm oğlum 4 yaşına girdi hala daha yediği şeyler sayilidir. 1yasina kadar ek gıdaya gecemedik biz.onun da yan etksii sanırım.

Aman ha 1 yaşını beklemeyin.ben 1yasina kadar bsy yediremedim oğluma.suan yediği şeyler sayilidir ve aşırı seçer yedigi şeyleri.simdiden kızıma yemk sularından vermeye çalışıyorum 4 ayligiz ya biz .
Evet ben de oğlum da çok sıkıntı yaşadım Bu konuda ama tabi her bebek aynı olacak diye bir şey yok kimseye de korkutmak istemem bu konuda kötü tecrübemle biraz da ben bilemedim ona neler vereceğimi nasıl vereceğimi bence ilk çocuk cahilliği şimdi kızım da biraz daha güvenim var kendime ama yemeyen çocuğa da çok bir şey yapamıyorsun ya oğlum da benim 5 yaşında biz de hala oturup da yemek yemişliği yok

Cnm bal ilk bir yasta kesinlikle verilmez cocuga zehirler Allah korusun

Tabii ki 1 yaşına kadar aylık kontrol çok önemli. 1 yaşından sonra da üç ayda bir kontrol tavsiye ediyorlar diye biliyorum. Ama şu an aylık kontrole mutlaka götürün. Çünkü bebeğin gelişimiyle ilgili çocuk doktoru muayene sırasında bir sürü şeye bakıyor. Sağlık ocağında sadece boy kilo ölçümü yapılıyor. Aylık kontrollerde çocuk doktoru ayına göre gelişimine bakıyor. Mesela bizler için şu an sosyal gülümsemesi var mı, ellerinden tutup kaldırınca başını tutabiliyor mu, karınüstü koyunca kafasını dik tutup durabiliyor mu vs gibi şeylere bakıyor. Yada kulağına, poposuna vsde bakıyor. Ben şu ana kadar hep özele götürdüm bugün devlet hastanesini de bir deneyeyim dedim. Devlet hastanesindeki doktor özellikle dedi aylık kontrollere mutlaka getirin diye, sizin götürdüğünüz doktor niye öyle dedi çok saçma. Siz ihmal etmeyin götürün lütfen 🙏🏻🤗
Sanirim istanbulda hastaneler çok kalabalık olduğu için böyle bir yaklaşım gösterdi. Götüreceğim tabi ki şu an doktor arayisindayim belki gruptan memnun kaldigi doktorunu onerenler olur diye fikir almak istedim

Ek gida için ben de çok heyecanlanıyorum şu anki duruma göre bebeğim iştahlı insallah ek gıdayı da severek yerler de biz de her gün güzel güzel tarifler hazırlarız onlara. Brn instagramda Gamze kahramanı takip ediyorum bebegi 5 aylıkken tadimlara başladı her gun ne hazirladiysa tarif veriyor labnesini bile kendi yapıyor açıkçası bana da ilham oldu

Back
X