Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    110
Kızlar merhaba 🌸Mart annesiydim ama 11 Şubat ‘ta doğum yaptım .

Aranızda kanguru kullanan var mı ?Ergo baby ya da babyjörn baktım ama o kadar pahalılar ki kullanamazsam kalır diye korkuyorum.

çok geçmiş olsun insan elinden bişey gelmeyip onları öyle hasta görünce çok üzülüyo. çabucak atlatır inşallah bebiş.

ya neden fazladan doz hepatit b veriyoruz çocuğa eski düzendekilere eski düzen devam etsinler. 6 lının içindeki beş zaten olacaktık içine hepatit b eklendi biz birimci ve ikimci ayda olduk zaten hepatit b. cimere yazacam
Anlamadım bende.Yaptırmayacağım sanırım.

Ben de ablama aynısını yapıyorum. Çok fazla dışarıda insanlarla muhatap oluyor. Kurumlara gidiyor işi geregi. Ben de maske tak hasta olabilirsin ortalıkta rsv ve türevleri var dedim dedim. Küstü bana 😂 En son cumartesi geldi diyor ki, bir sen doğurdun zaten bir senin çocuğun var. Yüzünü optu çocuğun, ıslak mendille silip durdum daha da gelme almam eve dedim 😂😂😂
Koca tarafım çok zor her şey bahane arıyorlar pek anlaşamıyoruz olay oluyor söylediğim kendi aileme söyliyorum öpmeyın falan dıye alınmıyorlar oğlum da öğrenmiş eline yüzüne dokunma hasta olur ayağına dokun diyor ama kayınvalidem öğrenemedi 😅6 çocuk büyütüm diye ortaya söylene söylene gitti

sadece ilk seferinde ütuledim. tuvalete bile gidemediğim bir süreçteyim nerdeyse kurutma makinesinden alıp kullanacagim😄tebrik ediyorum sizi 2 bucuk aydir ütüleme buyuk basari valla.
Aynen ben de sadece ilk seferinde ütüledim 🙈 kurutma makinasında da çamaşır makinasında da alerji Plus Baby programını kullanıyorum yeterince hijyen oluyordur inşallah 🤷🏻‍♀️

Koca tarafım çok zor her şey bahane arıyorlar pek anlaşamıyoruz olay oluyor söylediğim kendi aileme söyliyorum öpmeyın falan dıye alınmıyorlar oğlum da öğrenmiş eline yüzüne dokunma hasta olur ayağına dokun diyor ama kayınvalidem öğrenemedi 😅6 çocuk büyütüm diye ortaya söylene söylene gitti
Yetişkinler daha garip zaten, Allah kolaylık versin size. Alınırsa da alınsın, bebeğin sağlığından önemli değil 🤷🏿‍♀️

kizlar benim cadı kızım huy degistirdi. memleketten eve döndük cocuk degisti.atak haftasına falan da bakamadim ona mi geldik acaba. surekli emmek isteyip kucaginda tut beni diyor. tutuyorum ama yapılacak işler diger cocuklar beni cok yoruyor. ufak çaplı depresyona giriyorum gibi hissediyorum. evi ve cocuklari rutine döndürmeye calsiiyorum ama bu süreçte çok zor. dun cok yoruldum bu sefer sut gelmedi sanki . bu şartlar altında da nasil olacak bilmiyorum.

kizlar benim cadı kızım huy degistirdi. memleketten eve döndük cocuk degisti.atak haftasına falan da bakamadim ona mi geldik acaba. surekli emmek isteyip kucaginda tut beni diyor. tutuyorum ama yapılacak işler diger cocuklar beni cok yoruyor. ufak çaplı depresyona giriyorum gibi hissediyorum. evi ve cocuklari rutine döndürmeye calsiiyorum ama bu süreçte çok zor. dun cok yoruldum bu sefer sut gelmedi sanki . bu şartlar altında da nasil olacak bilmiyorum.
8. Hafta atağı olabilir mi 🥹aynı şeyleri yaşıyorum .Uyumak istemiyor ,emmek istemiyor ,tam uyudu diyorum hop uyanıyor .Gülmeleri arttı ,sesler çıkarmaya başladı .Bu arada kızım 34 haftalık doğdu .Belki sizinkiler daha erken bile yapmıştır bunları

Bebeginde süt ve yumurta alerjisi çıkan var mı? Total ige 27 çıktı bugün süt ve yumurta kestim. 20 günde 550 gram almış. Az dedi doktor. Başka bir tesr sonucunu bekliyoruz. Başka besinlere var mı diye. Nasıl beslencem sütüm nasıl artar bilmiyorum. İçimde korku gitmiyor

Benim kizda da var. Hani sizinki kadar olmayabilir ama var yani. Ellerini falan yalıyor bizimki ben ondan olduğunu düşünüyorum. Memeyi emer gibi emmeye calistigi için tükürük geliyor diye biliyorum. Biraz daha büyük olsalar diş sebebiyle dicem de o değildir:)
Bebekler 2 3 aylarında oral döneme girerler. Ağızda tükürük, elini ağzına götürme vs bu dönemde başlıyor.
Ravla lohusa yağını içen annelerim nasıl içiyorsunuzKullanım önerisi göremedim
her sabah 1 çorba kaşığı aç tok farketmez
Kızlar memeleriniz hep sert dolgun mu?Benim bir hafta öncesine kadar öyleydi şuan yumuşak.Sütüm azaldığı için mi böyle yoksa terbiye mi oluyor anlamadım
Bazen helva falan yediğimde üstüne de suyu çok içtiğimde füze gibi oluyorlar sertleşiyorlar. Ama genelde orta seviye diyeyim ne çok yumuşak ne çok sert.
40 ı çıkınca kontrol yapılırmış. Ben gittiğimde 45. Günlüktüm hpv için smear bakıldı. Korunma yöntemini sordu. Regl olunca gelirsin dedi. Spiral takmak istersen takarız falan dedi. Hala regl olmadım 3,5 ay oldu.
ya ben de 55. günümde kırmızı kanama görmüştüm ve regl diye düşünmüştüm 3 buçuk ay oldu hala kanama yok bişey yok anlamadım
çok geçmiş olsun insan elinden bişey gelmeyip onları öyle hasta görünce çok üzülüyo. çabucak atlatır inşallah bebiş.

ya neden fazladan doz hepatit b veriyoruz çocuğa eski düzendekilere eski düzen devam etsinler. 6 lının içindeki beş zaten olacaktık içine hepatit b eklendi biz birimci ve ikimci ayda olduk zaten hepatit b. cimere yazacam
fazladan olmuyoruz. Eskiden hepatit b doğumda , 1. Ayda ve 6. Ayda olınuyordu. Artık doğumda , 2. Ve 4. Aylarda olacak. 2 ve 4 deki aşı 5 li karmanın içine eklenecek ve 6 lı karma olucak adı. Ve bebeğe vurulan enjeksiyon azalmış oldu.
Hanımlar bebişlerin kıyafetlerini hâlâ ütülüyor musunuz ? Ne zamana kadar ütülenir? Biz hâlâ ütülüyoruz da sorayım dedim size.
Ben de hala ütülerim. Gittiği yere kadar desenler😂
Bir videoda izlemiştim, oturma pozisyonunda diz ustunde ileri geri yavaşça hareket ettiğinde (başını çene altindan tutuyoruz) ağızdan çıkartıyordu. Ben kızıma sırta vurup cikartamayinca hep diz üstü yapıyorum hemen çıkartıyor. Ama kusmamasina dikkat etmek lazım.
Hayal edemedim söylediğiniz pozisyonu o derece kafam çalışıyor 😂
rota aşısı yaptıran var mı yazıldıysa kaçırdım
2 ve 4. Aylarda yapılır bizimki gibi. Yada 3. Ve 5. Aylarda da yapılabilir. 2 doz şeklimde

Bebeginde süt ve yumurta alerjisi çıkan var mı? Total ige 27 çıktı bugün süt ve yumurta kestim. 20 günde 550 gram almış. Az dedi doktor. Başka bir tesr sonucunu bekliyoruz. Başka besinlere var mı diye. Nasıl beslencem sütüm nasıl artar bilmiyorum. İçimde korku gitmiyor
Avokado , (ceviz muz tahin bal dörtlüsü)yeşillik ,söğüş tabağı ,bol zeytin bunlar kahvaltı için güzel ve sağlıklı lezzetler en azından sizin için

Kızlar sağlık ocağımız aradı şu 6 lı aşı gelmiş.Hiç güvenmiyorum çok korkuyorum.5 liydi 6 lı oldu evet hepsi yine yaptırılacaktı ama sonuçta yine de yeni bir aşı.Yaptıran var mı?
canım yurtdışında Avrupa’da direkt 6lı yapılıyordu her zaman zaten. Biz o şekilde yaptırdık. Bilmiyorum içini rahatlatır mı ama, bi yan etki de olmadı şimdilik. Bence bu kolaylık olsun diye yapılmış bir şey içine ek aşı eklememişler

Selam kızlar 1000.sayfadan beri mesajları okuya okuya anca yetişebildim bir hafta rahat oldu sanırım 😂 doğumdan sonra bakamadım sizleri çok merak etmiştim ne durumdasınız diye de genelimizde durumlar benzermiş onu anladım ☺️
Bizim kız bugün 70 günlük oldu. Çok şükür ciddi bir şikayetimiz yok gazını rahat çıkarıyor üst gazını kendi çıkarmayı öğrendi. İlk günlerde biberon kullandık ve meme reddine yol açtı emzirme desteği alarak çok şükür memeye tekrar döndürebildik. Uykusu da düzenli 8 buçuk gibi gece uykusuna yatıyor 4-5 saat uyanmadan uyuyor sonra da 2-3 saatte bir uyanıyor sabah 7 de ayakta ve gündüz uykusu max 45 dk o biraz yorucu oluyor 🫣 bayramda hastalandık ikimizde o süreç çok zor geçti serum felan takıldı minicik ellerine şimdi şükür iyi ama az bi öksürüğü kaldı bende de burun geniz akıntısı kaldı. Son olarak kilo alımı da ilk ay çok iyiydi ama bu ay biraz düştü hastalanınca da 10 gündür neredeyse hiç alamadı. Buzlukta sütüm var 10-15 poşet onları nasıl verebilirim biberon aventin var ama ilk günlerde meme reddi olunca da bi korktum ondan birde nasıl ısıtmak gerekiyor

Kızlar vajinal doğum yapıp dikiş yerinde hala hassasiyet yaşayan var mı? Benim geçmişti ama 2-3 gündür yine bi hassasiyet başladı wcde peçeteyle rahat silemiyorum

Selam kızlar 1000.sayfadan beri mesajları okuya okuya anca yetişebildim bir hafta rahat oldu sanırım 😂 doğumdan sonra bakamadım sizleri çok merak etmiştim ne durumdasınız diye de genelimizde durumlar benzermiş onu anladım ☺️
Bizim kız bugün 70 günlük oldu. Çok şükür ciddi bir şikayetimiz yok gazını rahat çıkarıyor üst gazını kendi çıkarmayı öğrendi. İlk günlerde biberon kullandık ve meme reddine yol açtı emzirme desteği alarak çok şükür memeye tekrar döndürebildik. Uykusu da düzenli 8 buçuk gibi gece uykusuna yatıyor 4-5 saat uyanmadan uyuyor sonra da 2-3 saatte bir uyanıyor sabah 7 de ayakta ve gündüz uykusu max 45 dk o biraz yorucu oluyor 🫣 bayramda hastalandık ikimizde o süreç çok zor geçti serum felan takıldı minicik ellerine şimdi şükür iyi ama az bi öksürüğü kaldı bende de burun geniz akıntısı kaldı. Son olarak kilo alımı da ilk ay çok iyiydi ama bu ay biraz düştü hastalanınca da 10 gündür neredeyse hiç alamadı. Buzlukta sütüm var 10-15 poşet onları nasıl verebilirim biberon aventin var ama ilk günlerde meme reddi olunca da bi korktum ondan birde nasıl ısıtmak gerekiyor
Çok geçmiş olsun. Bende avent kullanıyorum. Sütümü benmari usulü eritiyorum. Hastanede yoğun bakım hemşireleri öyle öğretti. Yoğun bakından beri biberon kullanıyor. Meme reddi yaşamadık çok şükür.

bizde şuan biberon ısıtıcı var ama öncesinde su ısıtıp kase içine su doldurup biberonu yerleştirip ısıtıyordum öyle yapabilirsiniz.
Kızlar vajinal doğum yapıp dikiş yerinde hala hassasiyet yaşayan var mı? Benim geçmişti ama 2-3 gündür yine bi hassasiyet başladı wcde peçeteyle rahat silemiyorum
benim normal doğum üzerinden 9 yıl geçti. dikiş yerim hala bazen varlığını hissettiriyo.

gecmis olsun öncelikle. buzluktan soğuga yakin ilik suya cikariyorum once . eriyince sicak suya koyuyorum benzeri usulü. biz de meme reddi yaşadık. Hala siringayla veriyorum sut vermem gerekirse.geri dönmeyin biberona derim.

Back
X