Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    110
Bizdeki de elektirikli hiç sevmiyor ya 😔
Hep kucakta çok yoruluyorum
Doğduğundan beri elektrikliyi direk kullandım. Benimki ordan alıştı. Gündüz sürekli dönemeçli her yerde yatırıyorum. Hiç bir yere alışkanlık yapmasın diye. Kızım alışmıştı gündüz başka yerde uyumuyordu. Bunda o hatayı yapmım gördüğü yerde uyusun geçsin dedim.

Selam kızlar nasılsınız? Ben iyi olmaya çalışıyorum ilaçlarıma yenileri eklendi. İlk regl dün oldum. Süt tam çekilmedi ama çekilmesi de zor bebek ağlaması duydukça 😣 mastitten döndüm allahtan olmadım. Ada çayı nane çayı içtim bol bol hala daha içiyorum süt çekilsin diye ama tam çekilmedi. Bebeğim gazlı o ağladıkça ben ağlıyorum. Çok zor çok 😔

Kızlar sünnetle ilgisi var mı bilmiyorum. Artık pipi ağrımıZ yok. Tabi günlük bakımları ve korunması devam ediyor. 2 gündür oğlum sakinleşti. Uykuya kendisi daldı bi kaç defa. Daha mutlu uyanıyor uykusuz olsa dahi. Uyanık kaldığı saatlerde beni yormuyor. Sünnetli olduğu için kucağımıza alamıyorduk. Sanırım gaz problemi çözüldü. Alt gazını güzel çıkarıyor. Üst gazı da kolay çıkıyor. Sanırım babamın dediği oldu. Oğluşuma sünnet yaradı. İnşallah böyle devam eder. Buda oğlumun gün boyu içinde uyuduğu mini beşiğimiz. Alt açma yeriydi kullanmadım öyle. Bu şekil 1. 2 ay işimi görür. İnşallah sıkılmaz. 😅
böyle büyük olaylarda huyu değiştirirler ya aşıdır bilmem nedir belki de sünnet onda huy değişimine neden oldu olumlu anlamda olmuş maşallah inşallah öyle devam eder.
Bizde de bir değişiklik var gaz konusunda artık üst gazi pek çıkarmaya gerek kalmıyor gibi bazen kendi çıkarıyor bazen hiç gaz olmuyor gaz çıkarmayı ne zaman kesmeliyiz onu da hatırlamıyorum pek
Bebek arabası travel sistem puseti kullanmıyorum direkt bebek arabasını kullanıyorum.Kanguru kullandım ama aldıgımız kanguruyu beğenemedim ben doktoruma sormuştum siz kullanabilirsiniz demişti ama genelde 3 aydan sonra öneriyolar diye biliyorum.Kanguru olsa kesinlikle daha iyi ama dışarıda uyuturken bebek arabssı şart.Bastona geçmedik(çünkü ablamdan aldığım baston bebek arabasını yerim yok diye görümceme verdim en büyük hatam :)) ama bence baston çok iyi çok kolaylık

Benim süt konusunda çözümüm göğüs kalkanıydı ama kullanımı çok zordu sterl et temizle tak falan baya kötü.E bebekten göğüs pedi aldım yıkanabilirlerden kumaş şeklinde.Onu takıyorum bazen çok ıslanıyor değiştiriyorum.Çok pratik oldu benim için.Bide memeler terbiye oldu sanırım öyle akmıyor artık çok çok dolmadıysa.Ter konusuds banyoya evet her gün benimde fırsatım olmuyor ama iki günde bir hıphızlı giriyorum en wzından keseleniyorum saça vakit bulamasamda.Siveno rolon kullanıyorum içeriği temiz deselerde temiz değilmiş sanırım bilmiyorum ama kokutmuyor.Kilo konusu berbat 53 kiloydum doğumda 75 tim sadece 5 kilo verdim ben çok saçma oysaki çocuk 3 buçuk çıktı zaten.70 in üstüne de çıkmış olabilirim süt olsun diyr yemediğim şey yok çünkü.Kaş bıyık ağda hak getire yarın halletmek istiyorum hepsini artık iğreniyorum yani.Basenler iğrenç duruyor hiçbişeyi yakıştırmıyorum bide heryerim çatladı göbeğimde 0 çatlak ama göbek dışında heryerin çatlak oysaki yağlarımı ihmal etmedim heryerime sürdüm ama işe yaramadı.Şu bebeler rahat dursa da doya doya bakım yapsak en özlediğim şey çünkü her gün kendime vakit ayırırdım kendime bakardım çok özlüyorum.Yemek konusu zaten olmuyor oğlum hiç durmuyor hep bende çok nadiren yapabşliyorum eşim gelince yapıyorum veya dışarıdan istiyoruz 😭 Geçecek inşallah allahım yardım etttt 😂
baston bebek arabaları gerçekten çok hafiflik olsun küçük olmaları olsun avantajlı. bir ay Sonra yavaş yavaş kullanabiliriz sanırım. Kanguru bir tane aldım ama inşallah doğru bir seçim olmuştur wellgro markası. Ortahalli bir kanguru ne çok iyi ne çok kötü gibi.
Selam kızlar nasılsınız? Ben iyi olmaya çalışıyorum ilaçlarıma yenileri eklendi. İlk regl dün oldum. Süt tam çekilmedi ama çekilmesi de zor bebek ağlaması duydukça 😣 mastitten döndüm allahtan olmadım. Ada çayı nane çayı içtim bol bol hala daha içiyorum süt çekilsin diye ama tam çekilmedi. Bebeğim gazlı o ağladıkça ben ağlıyorum. Çok zor çok 😔
tekrar çok geçmiş olsun bizler iyiyiz inşallah sen de en kısa zamanda daha sık aramızda olursun tıbbi gereklilikten dolayı süt vermiyorsun ya hormonsal bir destek süt kesimini daha hızlı sonlandırmaz mı bir kadın doğuma danışabilirsin sanki.

Biraz okudum yazılanları hepimizin farklı farklı dertleri var 😵‍💫
Benim bebeğimde ilk gripini oldu çok erkenden zaten hep göz çapaklanması vardı cumartesi kv gittik kp hastaymış o halle bide çocuğu kucağına aldı o akşam öksürük başladı doktor henüz ciğerlere yer etmemiş ama çok temkinli ol dedi uykular zaten yoktu bide hastalık eklendi içim parça parça oluyor o öksürünce inşallah düzelir hemen bende geçen Çarşamba spiral taktırdım özel bi hastanede yarın onun için kontrole gitmem lazım bebeğime kv bakacak ama nasıl olcak bilmiyorum ben bile meme harici susturamıyorum bizde böyle durumlar 😪 Rabbim hepimize kolay kolaylık versin

Kızlar sağlık ocağımız aradı şu 6 lı aşı gelmiş.Hiç güvenmiyorum çok korkuyorum.5 liydi 6 lı oldu evet hepsi yine yaptırılacaktı ama sonuçta yine de yeni bir aşı.Yaptıran var mı?

Biraz okudum yazılanları hepimizin farklı farklı dertleri var 😵‍💫
Benim bebeğimde ilk gripini oldu çok erkenden zaten hep göz çapaklanması vardı cumartesi kv gittik kp hastaymış o halle bide çocuğu kucağına aldı o akşam öksürük başladı doktor henüz ciğerlere yer etmemiş ama çok temkinli ol dedi uykular zaten yoktu bide hastalık eklendi içim parça parça oluyor o öksürünce inşallah düzelir hemen bende geçen Çarşamba spiral taktırdım özel bi hastanede yarın onun için kontrole gitmem lazım bebeğime kv bakacak ama nasıl olcak bilmiyorum ben bile meme harici susturamıyorum bizde böyle durumlar 😪 Rabbim hepimize kolay kolaylık versin
çok geçmiş olsun insan elinden bişey gelmeyip onları öyle hasta görünce çok üzülüyo. çabucak atlatır inşallah bebiş.
Kızlar sağlık ocağımız aradı şu 6 lı aşı gelmiş.Hiç güvenmiyorum çok korkuyorum.5 liydi 6 lı oldu evet hepsi yine yaptırılacaktı ama sonuçta yine de yeni bir aşı.Yaptıran var mı?
ya neden fazladan doz hepatit b veriyoruz çocuğa eski düzendekilere eski düzen devam etsinler. 6 lının içindeki beş zaten olacaktık içine hepatit b eklendi biz birimci ve ikimci ayda olduk zaten hepatit b. cimere yazacam

kızlar bu doğum yardımı için eşim aramış aile Bakanlığının ilçe şubesini benim sistemde eski tutar görünüyordu eşim daha önceden başvuru yaptığı için yeniden başvuru yapmanız gerekiyor demişler e-Devlet üzerinden şimdi yapabildim geçen günlerde denemiştim olmamıştı e-Devletten giriş yapınca arama kısmına doğum yardımı yazınca başvuru ekranı çıkıyor

Hanımlar bebişlerin kıyafetlerini hâlâ ütülüyor musunuz ? Ne zamana kadar ütülenir? Biz hâlâ ütülüyoruz da sorayım dedim size.
sadece ilk seferinde ütuledim. tuvalete bile gidemediğim bir süreçteyim nerdeyse kurutma makinesinden alıp kullanacagim😄tebrik ediyorum sizi 2 bucuk aydir ütüleme buyuk basari valla.

Bazı günler ağızdan gaz çıkartamıyor acaba neden ya her beslenme sonrası gaz için baya uğraşıyorum ama çıkmıyor yediğim her şey e dikkat ediyorum 😒 sonra gaz sancısı oluyo avaz avaz ağlamalar, bazı günde çok rahat çıkartıyor 3 aya az kaldı ama bu gaz sorunu hiç bitmeyecek gibi

Hanımlar bebişlerin kıyafetlerini hâlâ ütülüyor musunuz ? Ne zamana kadar ütülenir? Biz hâlâ ütülüyoruz da sorayım dedim size.
Kurutma makinesinde hijyenik ayarda 4 saate kurutuyorum ütü yapmıyorum gerçi kendi gömleklerimi ütülemeye vaktim bile kalmıyor sıfır destek+1 cocuk bir bebek ile yaşam mücadelesi veriyorum 🤣doğum iznini hiç böyle hayal etmemiştim

sadece ilk seferinde ütuledim. tuvalete bile gidemediğim bir süreçteyim nerdeyse kurutma makinesinden alıp kullanacagim😄tebrik ediyorum sizi 2 bucuk aydir ütüleme buyuk basari valla.
Sizde birkaç çocuk var, çok normal
Biz daha ilk çocuk diye sanirim yapıyoruz. 😁 Şimdi utuledim bir ton birikmiş, inanılmaz yorucu. Bir de küçük küçük olunca insan daha da yoruluyor. Ama bana değil, o tebrik babasına. Ben toplasan 3 kez ancak ütü yapmışımdır babası 13 kez. 😂😂😂 Bazen diyor ki, bence bizden başka kimse ütü yapmiyor, neyse ki dramatize edip, kızın ütüsüz mü gezsin,senin kızın hem de diyorum hemen tav oluyor 😁

Bazı günler ağızdan gaz çıkartamıyor acaba neden ya her beslenme sonrası gaz için baya uğraşıyorum ama çıkmıyor yediğim her şey e dikkat ediyorum 😒 sonra gaz sancısı oluyo avaz avaz ağlamalar, bazı günde çok rahat çıkartıyor 3 aya az kaldı ama bu gaz sorunu hiç bitmeyecek gibi
Bir videoda izlemiştim, oturma pozisyonunda diz ustunde ileri geri yavaşça hareket ettiğinde (başını çene altindan tutuyoruz) ağızdan çıkartıyordu. Ben kızıma sırta vurup cikartamayinca hep diz üstü yapıyorum hemen çıkartıyor. Ama kusmamasina dikkat etmek lazım.

rota aşısı yaptıran var mı yazıldıysa kaçırdım

vakit buldukça ütülüyorum ütüleyemezsem kurutma makinesinden çıkıyor zaten diye kullanıyorum bazen
Kurutma makinesinde hijyenik ayarda 4 saate kurutuyorum ütü yapmıyorum gerçi kendi gömleklerimi ütülemeye vaktim bile kalmıyor sıfır destek+1 cocuk bir bebek ile yaşam mücadelesi veriyorum 🤣doğum iznini hiç böyle hayal etmemiştim
Ben de kurutmadan çıkartıyorum ama yine de yapıyoruz. Ne bileyim biraz takılıyorum kiyafet konusunda.

Bizim bebeğin elleri hep ağızda kim görse elini öpüyor uyarıyorum kayınvalidem küstü elini öpmeyelim dedim diye yüzünü öpme elini öpme napcam dedi uzaktan sev dedim 🤣 küsmüş
Ben de ablama aynısını yapıyorum. Çok fazla dışarıda insanlarla muhatap oluyor. Kurumlara gidiyor işi geregi. Ben de maske tak hasta olabilirsin ortalıkta rsv ve türevleri var dedim dedim. Küstü bana 😂 En son cumartesi geldi diyor ki, bir sen doğurdun zaten bir senin çocuğun var. Yüzünü optu çocuğun, ıslak mendille silip durdum daha da gelme almam eve dedim 😂😂😂

Bizim bebeğin elleri hep ağızda kim görse elini öpüyor uyarıyorum kayınvalidem küstü elini öpmeyelim dedim diye yüzünü öpme elini öpme napcam dedi uzaktan sev dedim 🤣 küsmüş
Kussunler ya, okuyoruz burada arkadaslari perişan oluyorlar bebişler hasta olduğu için. İlk 6 ay bağışıklık için çok çok önemli. Allah bütün çocuklara saglik versin, hastane yüzünü göstermesin. 🍀🫶🏿💙🧿🙏🏿

Back
X