Kız maşallah neyle besledin çocuğuKızlar bugün 3.ay kontrolüne gittik.6700 kg olmuş.Sütün var heralde sen de emzirmişsin diyor napıyım aç mı kalsınBaş çevresi 41.5 oldu normal dedi doktor.Ellerinden tutup kaldırma için onun senin elini sıkması lazım dedi.Yapamayabilir bazıları 1 2 ay sonra yapıyor dedi.Karın üstü egzersizleri sık yaptır dedi.
6900 çıktı da 6700 diyelim dediKız maşallah neyle besledin çocuğubizimki 6200fslan çıktı ama bez vari 6kill dedik baş 40 çıktı bizde kaç aralığı olması gerek
Bizim çocuk doktorumuz çırılçıplak tartiyor net kılosunu öğreniyoruz oylelikleKız maşallah neyle besledin çocuğubizimki 6200fslan çıktı ama bez vari 6kill dedik baş 40 çıktı bizde kaç aralığı olması gerek
Ben de eylem arslan diye birini onda tarif veriyor. Doktor tavsiyesiyle başlıyorlarmış.Ek gida için ben de çok heyecanlanıyorum şu anki duruma göre bebeğim iştahlı insallah ek gıdayı da severek yerler de biz de her gün güzel güzel tarifler hazırlarız onlara. Brn instagramda Gamze kahramanı takip ediyorum bebegi 5 aylıkken tadimlara başladı her gun ne hazirladiysa tarif veriyor labnesini bile kendi yapıyor açıkçası bana da ilham oldu
Maşallah boylu olmuş. Kiloları aynı ama Tuniş 59cm olmuş. Eşim uzun ama amcaları kısa onlara çekecek diye korkuyorum6900 çıktı da 6700 diyelim dediHer istediğinde emziriyorum canım bence babaya çekti o da biraz heybetli.Başı da geniştir büyük şapkalar takar Boyu 63 cm çıktı.Tüm bu bilgileri verdik o persentil eğrisine bakıp normal dedi.
Canım hiç öyle düşünme.İlk ay herkesin bebesi uzamıştı baya benimki çok az uzamıştı.Aydan aya fark olurBen de eylem arslan diye birini onda tarif veriyor. Doktor tavsiyesiyle başlıyorlarmış.
Maşallah boylu olmuş. Kiloları aynı ama Tuniş 59cm olmuş. Eşim uzun ama amcaları kısa onlara çekecek diye korkuyorum
Bizimle de paylaştığın için teşekkür ederizKızlar bi diyetisyenle anlaştığımı söylemiştim. 3 gündür uymaya çalışıyorum ve gözle görülür şekilde sütüm yağlandı. İnanamadım gözlerime. Dereotu sapıyla birlikte 10-15 dal, 2 tam ceviz, 3-4 badem blenderla çekip her emzirmeden 30 dk önce yiyoruz. Bir de tahin, kurudut karıştırıp sabah öğle akşam 1 er yemek kaşığı yiyoruz. (Tahini taze çektirdim bence çok farklı hazırlardan, tavsiye ederim) son olarak gece yatmadan boza içiyorum 1 bardak. Denemek isteyen varsa diye yazmak istedim
5.5 yaşındalar canımSizin ikizler kaç yaşında maşallah
Canım benim ne güzel şeyler yazmışsın annelik öyle güzel ki rabbim gücünü kuvvetini biliyor inan ki bebeğin büyüdükçe kendindeki güce inanamayacaksınAllahım sana güç kuvvet versin canımSana dua edeceğim. Şimdi zorluklarını çekiyorsun ileride meyvelerini toplarsın evlatlarınla mutlu huzurlu kocaman bir ailen olacak ne güzel Keşke ben de senin gibi güçlü olacağımı bilsem cesaret etsem de büyük ailem olabilse Evlatların da sana teşekkür edecekler bir gün kardeşlerinin varlığı için
Zamanla hepsi olacak canım kaygıların da çok normal ve çok haklısınEvet ilk anneligim. Dediğin dogru aslinda anne ne kadar rahat olursa bebek de o kdr rahat oluyo ama elimde degil. Biraz da gec anne oldum belki de ondan hep bi korkum kaygim var. Ama ufaktan kuaföre vs gitmeye basladim sanirim zamanla alisicam ve ufak ufak birakmaya basliycam.
En heyecanlı kısım ek gıda abilerden önlük vakumlu tabak vs var ama bende alışveriş yapacağım aklımda irmik vs alacağım markayı da oluşturdum aslında ilk defa alışveriş yapacak anneler ufaktan almaya başlayın hepsi aynı anda alınınca biraz pahalı olabilir çünkü benim mama kaşığı birkaç su geçirmez önlük meyve filesi cam rende buharda pişirme aparatı ve mama kaşığı almam lazım geri kalan herşey var evde zatenBen ek gıdaya geçiş için çok heyecanlanıyorumbiran önce başlayalım istiyorum sürekli ek gıda tarifleri izliyorum. Neler alacağımın planını yapıyorum. Tecrübeli anneler bizi yavaş yavaş bilgilendirin. Tadımlar 5. Ayın ortalarında başlıyormuş herhalde. Doktora soracağız elbette ama Tuniş çok iştahlı maşallah bekletmez bizi diye düşünüyorum.
Canım ben bu dediklerini günlük yiyorum da boza denememiştim ondan da içeyim sütü artırır mı acaba bende bu ara süt azalması var sanki özellljle sağ göğsümdeKızlar bi diyetisyenle anlaştığımı söylemiştim. 3 gündür uymaya çalışıyorum ve gözle görülür şekilde sütüm yağlandı. İnanamadım gözlerime. Dereotu sapıyla birlikte 10-15 dal, 2 tam ceviz, 3-4 badem blenderla çekip her emzirmeden 30 dk önce yiyoruz. Bir de tahin, kurudut karıştırıp sabah öğle akşam 1 er yemek kaşığı yiyoruz. (Tahini taze çektirdim bence çok farklı hazırlardan, tavsiye ederim) son olarak gece yatmadan boza içiyorum 1 bardak. Denemek isteyen varsa diye yazmak istedim
Böyle yazınca bende heyecanlandim. Ek gıda alışveriş listelerimixi de paylaşalım oğlum da çok tecrübesizdim kızımda sanırım burda soracağım bı sürü teyzesi olduğu icin şanslıyımEn heyecanlı kısım ek gıda abilerden önlük vakumlu tabak vs var ama bende alışveriş yapacağım aklımda irmik vs alacağım markayı da oluşturdum aslında ilk defa alışveriş yapacak anneler ufaktan almaya başlayın hepsi aynı anda alınınca biraz pahalı olabilir çünkü benim mama kaşığı birkaç su geçirmez önlük meyve filesi cam rende buharda pişirme aparatı ve mama kaşığı almam lazım geri kalan herşey var evde zaten
Evet ben de konuşulunca heyecanlandımBöyle yazınca bende heyecanlandim. Ek gıda alışveriş listelerimixi de paylaşalım oğlum da çok tecrübesizdim kızımda sanırım burda soracağım bı sürü teyzesi olduğu icin şanslıyım
Bende mama tabağı ve bardağı alacağım diğerleri var önlük, cam rende, buharda pişirme vs. Vitalköy diye bir yerde ek gıda başlangıç seti var onu alabilirim.En heyecanlı kısım ek gıda abilerden önlük vakumlu tabak vs var ama bende alışveriş yapacağım aklımda irmik vs alacağım markayı da oluşturdum aslında ilk defa alışveriş yapacak anneler ufaktan almaya başlayın hepsi aynı anda alınınca biraz pahalı olabilir çünkü benim mama kaşığı birkaç su geçirmez önlük meyve filesi cam rende buharda pişirme aparatı ve mama kaşığı almam lazım geri kalan herşey var evde zaten
Ben de yiyodum çoğunu ama emzirmeden 30 dk önce yenmesi burada önemliymiş. Valla boza mayalı bişey bence arttırıyo çünkü benim de yetmiyodu. Bu gün sadece 1 kez mama verdim. Bütün gün emzirdim akşam dahil. Sadece yatarken mama verdim. Denemekten zarar gelmez umarım işe yararCanım ben bu dediklerini günlük yiyorum da boza denememiştim ondan da içeyim sütü artırır mı acaba bende bu ara süt azalması var sanki özellljle sağ göğsümde
Rica ederim hepimizin en büyük sorunu sütBizimle de paylaştığın için teşekkür ederizuygun bir zamanında sana da uyar sa şunu da sorar mısın önerir miymiş Ben bir şişe bitirdim ikinciyi alıp almamakta kararsızım kızım bir ayda güzel kilo almış ama bundan mı Emin olamıyorum. Bununda sütü yağlandırdıgi iddia ediliyor
Ek gidaya gectikten sonra, hazir mama yani bnm suan verdigim golden goat daha mi az vericem sizce yoksa o da aynen devam eder mi? Emziriyorum ama tam doyuracak kadar sutum yok. Hazir mamadan kurtulsam psikolojik olarak da rahatliycam sankiBende mama tabağı ve bardağı alacağım diğerleri var önlük, cam rende, buharda pişirme vs. Vitalköy diye bir yerde ek gıda başlangıç seti var onu alabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?