Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Kuzum benimki çok kötü hala çok acıyor uclari yarısı yok gibi felaket gümüş kapak aldım bide doktor antibiyotik verdi ama bu sıralar acısı arttı gene

Bende ondan aldım veriyorum ama almıyor

Ben damla kullaniyorum ama genede az givi başka napcami bilmiyorum bende

Aman sakın kucağa alistirma valla kolik olursa bide işin var.ben oğlumda ağladıkça aldım kucağa yemk bile yedirmezdi.saf gibi emzikte vermedim zararlı die.agladikca memeye yapıştırdım.simdi kızımda öyle değil.kucaga çok almıyoruz .bide emzik alistirdim ağlayınca veriyorum.oh mis.
Kizlar bir de sorum olacak bu birinci cocuga bes bin ikinciye aylik bin besyuz lira yardim yalnizca calisan annelere ozgu mu yoksa ev hanimi dahil tum annelere veriliyor mu. Nereye basvuruluyor bilgisi olan var mi
Sosyal hizmetler il müdürlükleri die biliyorum.valla çalışan yada ev hanımı die ayrım yapilmâmis.sartsiz denmiş.1ocak 2025ten itibaren doganlaraymis.yani benim ikinci bebis erken doğdu 6aralikta.biz kaçırdık.normal bekleyeydi bnm kizce 11 ocakti.faydalanirdik bizde
Kızlar bebisler ilk haftalar da kaç dk memede durmalı.
Doydugunda kendi birakiyor memeyi kuzum.

Silikon ucmu kullansam dedim bende ama gümüş kapak aldik sonra bı acısı hafiflet gibi oldu bir iki gündür gene arttı ciğerim sokuluyor sanki bide göğüs sağımı fslan yaomak lazimmi acaba benim pompa manuel beceremedim otomatik kivinin var uygun ondan mı alsam diyorum kullanan arkadaşlar varmı acaba bide süt sağımı yaptıktan sonra meme boşalıyorum bebeği ondan sonra emzirsem süt oluyormu acaba

Canım kremle birlikte kullan gümüş kapağı.bide kalkan dene.emzirdikten sonra boşalt hepsini makinayla.sagdiktan sonra süt kalmaz. ilk önce emzir bebek doysun kendi bırakır memeyi zaten.sonra sağım yap.bidahaki emzirmeye süt dolar .. manuel denemedim nasıldır bilmiyorum.

Lansinoh sürüyorum canım bide doktor Vito yazdı arada onu sürüyorum bu acı nezaman geçer kalkan da alayım otomatik pompam yok mecbur alcaz onuda artık

Bide bizim bebek acmi gazlimi ben hiç anlamiyorum uykudan uyanınca aranıyor meme veriyoruz ama bazen gene huzursuz doynuyormu gazını var kabızlık da var sanki bazen kaka 1 kere yapıyor nasıl anlicam bunları

İkinci bebişte daha rahat olunuyo sanırım.

Kızlar 38+3 üm bugün kontrol vardı suyumuz az değerler böyle normal mi doktoruma güveniyorum ama kilosunu da söylemedi. Küçük bence bebeğim üzülmeyim diye söylemedi galiba bebeğin sağlığı iyi midir acaba

Kızlar salı günü doğum yaptım eşim bugün kızın kimliği vs icin nüfus müdürlüğüne gitti. Şimdi orda söylemişler PTT den hesap açacakmisiz her ayın 25 inde 1.500 TL yatacakmis bebiş için .

Lansinoh sürüyorum canım bide doktor Vito yazdı arada onu sürüyorum bu acı nezaman geçer kalkan da alayım otomatik pompam yok mecbur alcaz onuda artık
Manuelle otomatik degisirdir muhakkak.bnm oglumda ilk bı kaç gün oldu.krem sürdüm kalkan kullandım geçti.bide ayva çekirdeği jeli, zeytinyaği,tahinin üstüne çıkan yağı var ya onu duydum.bide bunları dene istersen.gercejten çok kötü oluyor.ben tepinerek emzirirdim oğlumu.sukur kızımda olmadı
Bide bizim bebek acmi gazlimi ben hiç anlamiyorum uykudan uyanınca aranıyor meme veriyoruz ama bazen gene huzursuz doynuyormu gazını var kabızlık da var sanki bazen kaka 1 kere yapıyor nasıl anlicam bunları
Ayaklarını sürekli karnına doğru çekiyorsa kesin gazı vardır.gazini çıkarmadan yatırma sakın.uyaninca emzir.2saati geçmeden ver memeyi mamayı.sarilik olduğu için 1saatte de verebilirsin uyandırıp.kabiz olunca da husursuz olur.yenidogan bebekler baya bı kaka yapar.enn azindan ben öyle biliyorum .bnm kız kaka yapar bide altını açıp alırken yapar
İkinci bebişte daha rahat olunuyo sanırım.
İlk cocugumda okadar hevesliydim ki.yatagina koysam sanki özlüyor gibi oluyor alırdım.bazen saatlerce kucagimda tutardım.sonra çocuk kucakci oldu.simdi kızımda emzirio gazını çıkarıp bırakıyorum.yazik oda ya uyur ya etrafa bakinirken uyur.bide ilk zamn yoğun bakimdaydi 10gun ee orda olunca kucak görmedi alışma süreci de olmadı.rahatlik bu yönden var şükür .ama kızımda geceleri biraz huysuz gündüzleri zoru olmuyor maşallah

Kızlar bir konuda fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. 39+3 üm, bugün kontrolde idim. Çocuk gecen hafta 3200, bu Salı yani 3 gün önce 3400 bugün de 3600 gr gözüktü ultrasonda. Ben buradan plesantamın hala besleyici ve iyi durumda olduğu sonucunu çıkarıyorum. Ama partikülleşme olduğu için haliyle doktor "artık plasentan yaşlanmaya başlamış" dedi. 3 gün önce açıklığım 3 cm idi. Bugün gene 3 cm çıktı. Hatta "geçen kontrolde daha yumuşaktı sanki rahim ağzın" dedi. Bebeğimin kafası hep zaten haftasından ileri büyüklükte çıkıyordu. Bugün gene "40. hafta büyüklüğünde kafası biraz iri" dedi. Vajinal muayenede bebeğin kafası aşağıda olmasına rağmen tam anlamıyla kemik yapıya oturmamış çıktı, "biraz mobil kafası, parmaklarımla temas edince hareket ettiriyor kafasını" dedi. Velhasılkelam tüm bunlardan dolayı da "sen pazartesi operasyona girecekmiş gibi hazır gel, duruma göre sezeryana alabilirim o gün seni" dedi. Pazartesi günü 39+6 olacağım. Ama içim şu an hiç rahat değil. Benim normal doğumu çok istediğimi biliyor. Hafta 41e hatta 42ye kadar yolu var bunun benim bildiğim, biraz aceleci değil mi? Evet biliyorum bebek zamanla suyu yaşlandıkça strese girip kakasını yapabilir ama daha bizimkinin öyle bir durumu olacak mı şimdiden nasıl bilebilir ki? Bebeğin kafasının biraz iri ve kemik yapıya tam oturmamış olması sizce böyle bir erken müdahaleyi gerektirir mi? Başka bir doktordan daha mı görüş alsam dedim ama, son dakika böyle bir şey beni daha çok strese sokar diye de çekiniyorum. Sanki ilk doğumu olacak olanlarda bebek son dakika dahi o kemik yapıya girebiliyor diye hatırlıyorum emin olmamakla birlikte. Sizlerden benzer deneyimi, bilgisi olan var mı?

Birkaç güne artar sütün benim de öyle olduEczaneden bestlak alabilirsin hastanede onlardan önermişlerdi

Kızlar bebisler ilk haftalar da kaç dk memede durmalı.
Bunu ben de merak ediyorum bazen çok az duruyor bazen uzun kalıyor.Bir öğünde kaç ml olmalı bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…