- 22 Mayıs 2023
- 1.694
- 2.314
- 53
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #6.641
Kızlar fetal dna yaptıranlar sorum size. 3lü tarama yaptırmaya gerek var mı ? Ben yok diye biliyorum ama birinin doktoru yine de yapalım demiş sanırım öyle okudum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sigortanız tamamlayıcı mı genel sağlık mı? bir de gebelik için ekstra yaptırmış mıydınız ? benim de var tamamlayıcı sigortam ama gebelikte karşılamaz demişlerdi.Özele gidiyorum medicana ya canım . Sağlık sigortam var iki aya bitck bayağı fazla para istiyorlar yenileme için ondan dolayı Çınarlı da yada devlette devam ederm
Yani ben daha napayımmmBaya da iciyormussun aslında ya gerçektenvalla boğazı tutmak bu haftalardan sonra gerçekten çok zor. Nasıl olacak bilmiyorum bende. Çok yemeyeyim diyorum ama sürekli kendimi bir şeyler yemek isterken buluyorum. Allah hepimize kolaylık versin bu konuda da
su detaylı ultrason ile şeker yüklemesi de bir gecseydi ya. Valla insan onları da atlatmadıkca korkuyor stres oluyor. Bir atlatsak da rahatlasak. Bende canım tatlı falan istiyor çok yememeye çalışıyorum. Ekmekten de kendimi uzak tutabilsem.. şeker yuklemesinde sıkıntı olsun istemiyorum.
Valla fetal DNA icin görüştüğüm doktor gerek yok demişti. Ama ben üniversite hastanesinde yaptırdım malum sonuç 1 ayda çıktı. O arada kontrolüm vardı gittim doktorum yapalim dedi bende itiraz etmedim. Altı üstü kan veriyorum diye düşündüğüm için sanırım. Bebeğin omurilik sistemi mi dedi omurga mi dedi şimdi tam hatırlamıyorum ona bakiliyormus sanırım. Onun sonucu da 1 haftada çıktı sıkıntı yok şükür. Aynı gün fetal DNA sonucum da çıktı. Ama daha doktorum görmedi. Temiz çıktı o da şükür. Detaylıya gideceğim ayın 22sinden sonra. Onun da sonucunu alınca doktoruma randevu alacağım tekrar. Aman bebeklerimiz iyi olsun sağlıklı olsun da ne yapalım derse yaparım yeter ki sağlıklı olsunlar.Kızlar fetal dna yaptıranlar sorum size. 3lü tarama yaptırmaya gerek var mı ? Ben yok diye biliyorum ama birinin doktoru yine de yapalım demiş sanırım öyle okudum
Valla kuzum ya amin inşallah. Benim de canım çok çekiyor dayanamayıp 1 parça falan yiyiyorum napim. Bebeğin canı istiyor diyorumYani ben daha napayımmmekmek sabah yiyorum sadece 1 yada 2 dilim o da kepek çavdar buğday yani bi haftasonu simit yedim o kadar da olsun di mi insanız yani
benimde bu aralar aşırı aşırı tatlı istiyor sorun orda valla yemiyorum da bu arada çikolata falan aşırı canım çekiyor hamileliğin başında asla canım tatlı istemiyordu ne güzeldi
benimde detaylı ve şekere kadar bu sürecim bu arada sonra çok aşırı dikkat edebileceğimi düşünmüyorum yani çünkü o süreçten sonra iyice artacak bu ihtiyaçlar
az kaldı biraz daha dayanalım da sonrası zaten çok az bir zaman inşallah geçer gider kolaylıkla
![]()
Çok aşırı çekerse bende nefsim körelsin diye yerim kendimi de o kadar strese sokamam yaniValla kuzum ya amin inşallah. Benim de canım çok çekiyor dayanamayıp 1 parça falan yiyiyorum napim. Bebeğin canı istiyor diyorumilk hamileligimde canım ne isterse eşim bulmustu, almıştı ne aserdiysem. Ama tek bir meyve bulamamıştı mevsimi değildi tam geçiş dönemiydi hiçbir yerde yoktu. Kızımın göbeğinde onun şeklinde minik bir leke var.
O yüzden çok da sıkmamaya çalışıyorum, abartmadan canımın istediklerini yiyorum. Tabi bazen kaçırıyorum ölçüyü ama genel olarak tutmaya çalışıyorum kendimi
![]()
Ben kızımda doğumdan sonraya aktarmak için 37. Haftada izne ayrılmıştım. 32. Haftada ayrılmak için tam 32 olmak gerekiyor diye biliyorumarkadaşlar aklıma takılan birkaç husus var, 32. Haftadan itibaren doğum iznine ayrılabiliyoruz ya, 31+1 den itibaren mi 32 olarak sayılıyor yoksa 32+1 mi biliyor musunuz? Bir de daha erken rapor alabilme şansımız oluyor mu 24 ya da 28 den sonra mesela?
Yaaa ben düşkünüm ama başında bulantılar vs hiç istemiyordu canım nefret gelmiştiBen zaten tatlıya düşkün bi insan degilim, arada sırada bi çikolata canım çeker, o da bitter. Ama bu gebelikte canım hiç tatlı istemiyor. En güzeli önüme gelse, bi çatal alasım yok. Geçen kızım kendine alınca bana da gofret almış. Bi ısırık aldım. Geri verdim. Baydı beni. Hayır buna rağmen epey de kilom var. Demek tatlı yesem ne hale geleceğim.![]()
Amin amin kuzucumValla fetal DNA icin görüştüğüm doktor gerek yok demişti. Ama ben üniversite hastanesinde yaptırdım malum sonuç 1 ayda çıktı. O arada kontrolüm vardı gittim doktorum yapalim dedi bende itiraz etmedim. Altı üstü kan veriyorum diye düşündüğüm için sanırım. Bebeğin omurilik sistemi mi dedi omurga mi dedi şimdi tam hatırlamıyorum ona bakiliyormus sanırım. Onun sonucu da 1 haftada çıktı sıkıntı yok şükür. Aynı gün fetal DNA sonucum da çıktı. Ama daha doktorum görmedi. Temiz çıktı o da şükür. Detaylıya gideceğim ayın 22sinden sonra. Onun da sonucunu alınca doktoruma randevu alacağım tekrar. Aman bebeklerimiz iyi olsun sağlıklı olsun da ne yapalım derse yaparım yeter ki sağlıklı olsunlar.
Bende de bu sefer gittiğimde AFP için kal aldılar fetal dna yaptırdığım halde bebeğin omur ilik açıklığı vs bakılıyormuş dün verdim akşama kalmadan çıktı çok şükür sorunda çıkmadı şimdi sırada detaylı varAmin amin kuzucumsonuç çıkmış olsa belki de istemezdi 3 lü test. Benim de randevum cuma günü. Eğer 3 lü yapalım derse ben de kabul ederim. İşin uzmanı o sonuçta
doktora güvendikten sonra teslim olmak lazım bazen
![]()
Öğrencilik gibi.. Bi sınavdan çıkıp ötekine geçiyoruzBende de bu sefer gittiğimde AFP için kal aldılar fetal dna yaptırdığım halde bebeğin omur ilik açıklığı vs bakılıyormuş dün verdim akşama kalmadan çıktı çok şükür sorunda çıkmadı şimdi sırada detaylı varbende doktorum ne derse teslim oluyorum valla güvendiğin doktorsa en güzeli öylede yapmak bence yoksa aklın çok karışıyor
Kesinlikle öyle ve bence hiç bitmeyecek bir öğrencilik bu mezun olamıyoruz onlar iyi olsunda biz hep öğrenmeye sınava girmeye devamÖğrencilik gibi.. o sınavdan çıkıp ötekine geçiyoruz![]()
Aynen öyle ya nasıl olsa emzirirken bebeğe süt olsun diye sağdan soldan boyuna ye diye baskı oluyorÇok aşırı çekerse bende nefsim körelsin diye yerim kendimi de o kadar strese sokamam yaniyaaaa ne tatlııı
evet evet sıkmadan bir düzene oturtarak yapmak kaçırdığın zamanlarda diğer öğünle telafi etmek şeklinde ilerleyebiliriz Napalım geçici bir süreç nasıl olsa emzirirken bol bol yeriz
![]()
Ben hiç düşkün biri değildim. Ta ki 5 sene önce kızıma hamile kalasiya kadar. O zaman hormonlardan bana bir guncelleme geldi. Eksiye bayılan ben hiç ekşi istemez oldum, sürekli tatlı ister oldum. Ve bu değişiklik doğumdan sonra da devam etti biliyor musun? Yani eksiyi az tatlıyı çok yemeye devam ettim. Şimdi bu gebeliğimde en çok acı, tatlı falan istiyor canım. Acı için kendimi tutmak zorunda kalıyorum ama tatlida frenleyemiyorum bazenBen zaten tatlıya düşkün bi insan degilim, arada sırada bi çikolata canım çeker, o da bitter. Ama bu gebelikte canım hiç tatlı istemiyor. En güzeli önüme gelse, bi çatal alasım yok. Geçen kızım kendine alınca bana da gofret almış. Bi ısırık aldım. Geri verdim. Baydı beni. Hayır buna rağmen epey de kilom var. Demek tatlı yesem ne hale geleceğim.![]()
Aynen öyle doktoruma o kadar çok güveniyorum ki ne dese tamam modundayim. Eşim de aynıAmin amin kuzucumsonuç çıkmış olsa belki de istemezdi 3 lü test. Benim de randevum cuma günü. Eğer 3 lü yapalım derse ben de kabul ederim. İşin uzmanı o sonuçta
doktora güvendikten sonra teslim olmak lazım bazen
![]()
Benin doğum kapsamlı sigortaydı geçen yıl 19 bine yaptırmıştım 3 ay içinde gebe kalsam doğumu dq karşılayacaktı fakat kalamadım . Sadece muayeneler ve bütün testleri özelde yaptırdım zaten verdiğim 19 bindi şu ana kadar muayene ve tahlillerim 35 bini geçmiştir sigorta karşıladısigortanız tamamlayıcı mı genel sağlık mı? bir de gebelik için ekstra yaptırmış mıydınız ? benim de var tamamlayıcı sigortam ama gebelikte karşılamaz demişlerdi.
Benin doğum kapsamlı sigortaydı geçen yıl 19 bine yaptırmıştım 3 ay içinde gebe kalsam doğumu dq karşılayacaktı fakat kalamadım . Sadece muayeneler ve bütün testleri özelde yaptırdım zaten verdiğim 19 bindi şu ana kadar muayene ve tahlillerim 35 bini geçmiştir sigorta karşıladısigortanız tamamlayıcı mı genel sağlık mı? bir de gebelik için ekstra yaptırmış mıydınız ? benim de var tamamlayıcı sigortam ama gebelikte karşılamaz demişlerdi.
Benimki yapacağız farklı şeylere bakılıyor ikisinde dedi. Anladığım kadarıyla fetal dna da genetik hastalıklara bakılıyor sadece. Üçlü tarama da organlarına gelişimine vs. Gerçi fetal dna testlerinin kapsamı da değişiyor sanırım o yüzden sormak lazımKızlar fetal dna yaptıranlar sorum size. 3lü tarama yaptırmaya gerek var mı ? Ben yok diye biliyorum ama birinin doktoru yine de yapalım demiş sanırım öyle okudum
32+0 dan itibaren izne ayrılabiliyorsun daha erken izin olmuyor ama rapor alınabilir tabi doktor verirsearkadaşlar aklıma takılan birkaç husus var, 32. Haftadan itibaren doğum iznine ayrılabiliyoruz ya, 31+1 den itibaren mi 32 olarak sayılıyor yoksa 32+1 mi biliyor musunuz? Bir de daha erken rapor alabilme şansımız oluyor mu 24 ya da 28 den sonra mesela?
Kesinlikle öyle. Hiç bi şey araştırmasan doktora teslim olmak en güzeli sanırımBende de bu sefer gittiğimde AFP için kal aldılar fetal dna yaptırdığım halde bebeğin omur ilik açıklığı vs bakılıyormuş dün verdim akşama kalmadan çıktı çok şükür sorunda çıkmadı şimdi sırada detaylı varbende doktorum ne derse teslim oluyorum valla güvendiğin doktorsa en güzeli öylede yapmak bence yoksa aklın çok karışıyor
Hamile kalmadan evvel anksiyete için psikolog desteği alıyordum o zaman psikoloğum hamileydiÖğrencilik gibi.. Bi sınavdan çıkıp ötekine geçiyoruz![]()
anladım kuzucum o zaman yaptıracağız gibi görünüyor hepimizBenimki yapacağız farklı şeylere bakılıyor ikisinde dedi. Anladığım kadarıyla fetal dna da genetik hastalıklara bakılıyor sadece. Üçlü tarama da organlarına gelişimine vs. Gerçi fetal dna testlerinin kapsamı da değişiyor sanırım o yüzden sormak lazım![]()