• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Ben 40+2de suni sancı ile normal doğum yaptım. Bana da sürekli kafası mobil diyorlardı doğum sırasında ama normal doğdu (25-26 saat sürdü). Ha çok zor oldu, şimdi olsa sezaryen olurdum ama bir şekilde hallettik 🤦🏼‍♀️ sezaryen kadar olmasa da çok dikişim var. Ve yeri o kadar kötü ki oturamıyorum kalkamıyorum. 2 hafta önceye kadar bana da kafa büyük diyorlardı minnacık kafası var oğlumun 🤗Doğum sonrası kafa muayenesi istediler özellikle, hiç bir sıkıntı yok şükür. Kilosu da ultrasonda ölçülenden düşük doğdu 200gr kadar
Ah çok geçmiş olsun. Bundan sonra huzurla mutlulukla büyütürsünüz inşallah. Eski mesajlarınıza baktım. Kilosu da gayet yerinde imiş, iri de değilmiş bebeğiniz, o sebeple doğumunuzun zor olmasına üzüldüm gerçekten. Bazen diyorum ki hangi doğum şeklinin hayırlı olacağını bilemezsin, doktora bırak. Bazen de doktor evhamlı, o beklemek istemiyor diye niye erkenden doğuma gireyim, belki biraz daha beklesem suni sancıya ya da sezeryana gerek kalmayacak diyorum.

Ah çok geçmiş olsun. Bundan sonra huzurla mutlulukla büyütürsünüz inşallah. Eski mesajlarınıza baktım. Kilosu da gayet yerinde imiş, iri de değilmiş bebeğiniz, o sebeple doğumunuzun zor olmasına üzüldüm gerçekten. Bazen diyorum ki hangi doğum şeklinin hayırlı olacağını bilemezsin, doktora bırak. Bazen de doktor evhamlı, o beklemek istemiyor diye niye erkenden doğuma gireyim, belki biraz daha beklesem suni sancıya ya da sezeryana gerek kalmayacak diyorum.
İnşallah 🤗 evet hangisi daha hayırlı biz bilmiyoruz. Ben suda doğum istiyordum, sancı sırasında ayağa bile kaldırmadılar ne suyu 😂 sizin bebeğinizde hayırlısıyla gelsin 🤗
Neden verilmemesi gerektiğini söylüyor ben arada veriyorum 🥲
Meme reddi. Emzik sert meme yumuşak. Air soft bizdeki emzik ama her türlü memeden sert. Bir de emerken tükürüğünü yutup minnak midesini tükürükle doldurup doydum sanıyor emmek istemiyormuş.

Ay durumumuz aynıymış canım. Yine seninki benden 3 gün daha sonraya çağırmış. Hepimizin hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun. İnşallah kolaylıkla strese girmeden kendileri gelirler de müdahaleye gerek kalmaz. Ben de internetten doğumu başlatan şeyleri inceliyorum. Yukarıda arkadaşın yazdığı kürü deneyeceğim. :KK200:
Doktor sancı ağrı belirti yok diye stres yapma bu bir anda da olabilecek bir şey olmazsa da suni sancı.ile.deneyeceimiz.bir sy dedi. Dene bakalım inşallah ise yarar sağlıkla kucağına nasip olsun

Kızlar ben de kontrolden geliyorum bugün 40+2 bebeğim 3.900 olmuş son 5 gün verdi doktor, aslında plasenta yaşlanması su azlığı vs de yok ama gelmezse 41de suni denenecek. Ama neden doğuramadım bilmiyorum müdahalesiz doğum istiyorum aslında 🥹 Ama her şey yolunda ne sancı kanama ağrı hiçbir şey yok. Demek biz ne düşünsek de bebeklerimiz kendi zamanını kendi seçiyor şaşırıyorum son haftaya kaldığım için😳
Aramıza hosgeldin ocak annelerinin sonucusuyuz sanırım 40 haftalarda olan bende erken doğumdan korkuyordum şimdi de dogmuyor diye daha fazla irilesmesinden korkuyorum bebeğin.

Kızlar ben 15.01.2025 38+0 da spinal doğum yaptım. 3.300 gram doğdu oğlum. Sütüm geliyor az da olsa. Aynı zamanda mama da veriyorum. Bi yandan sağım yapıyorum. Süt artması için neler yapıyorsunuz doğum yapan anneler en hızlı nasıl arttırabilirim
Rezene tane kimyon ve nane sıcak suda 15dk demleyip içilebilir sıcaklıkta için bana iyi geldi sağıyorum ben de hastanede silikon uç aldırdılar şu an iki göğüs ucum da yara oldu Bebek de şu an göğüs ucumu tutmuyor philips aventin tepkili biberonundan aldım

Doktor sancı ağrı belirti yok diye stres yapma bu bir anda da olabilecek bir şey olmazsa da suni sancı.ile.deneyeceimiz.bir sy dedi. Dene bakalım inşallah ise yarar sağlıkla kucağına nasip olsun
Ben buraya yazmıştım sancım yoktu doktorum ertesi gün suni deneyecekti ama o akşam birden sancım geldi beni çok bunaltmıyordu nasıl olsa sabah gidecegiz simdi gidelim dedik suyumu actigi gibi yogun sancım geldi suni sancıya gerek bile kalmadı ama alabiliyorsanız kesinlikle epidural öneriyorum

Bu arada çok olumsuz şeyler yaşadık doğum yapacağım hastanede tek bir oda boşluk yokmuş hic bilmedigim bir hastaneyi sırf doktoruma güvendigim için kabul ettim hastaneden hiç memnun kalmadım doktorum ve gelen ebe dışında her şey berbattı özel demeye bin şahit ister epidural yapmadılar cocuk doktoru sırf esim tartıştı diye bebege dogunca bakmadı neyseki bugün iyi bir çocuk doktoru bulup götürdük güzelce muayene ettirdik ücretide vs alınmadı ilk 28 gün ücretsizmiş yeni öğrendik

Selam anneler
Dogumuma 3 gün kaldı 🙏🥹
Bestlak damla almıştım kullanmaya başlasam mi bebege herhangi bi zararı olur mu 🤗 Doktor tavsiyesiyle hamileyken kullanan var mı

Kızlar pazar günü doğum yaptımben, o ilk sütüm geldi hemen, bebiş de emdi çok şükür.. bi kaç kere de mana verdik takviye.
Şimdi 6.gün bitti. Baya sertleşti memişler..
emiyor ama yine de sertliği tamamen geçmiyor.. ama pompayla sağsam bu sefer daha da üretim artar di mi..
ne yapılmalı sizce?
Bi de siz kaç saatte bir kaçar dk emziriyorsuz kızlar yaa.. ne zormuş bir çok bilinmez var 🥲🥲🥲

Arkadaşlar biz bugün emzirme danışmanına gittik. Aslında Tuniş iyi tutuyor ve emiyor ama ilk bebeğim olduğu için yenidoğan doktoru gitmem gerektiğini söyledi. Daha önce ebe ile görüştüğümde memeye başkası dokunmasın demişti hatırlarsanız bir kaç arkadaşta sormuştu, emzirme danışmanı şöyle bir açıklama yaptı, özellikle memenin kahverengi kısmından süt kokusu, anne kokusu geliyor, başkası dokununca o kokuyu bozuyor. Bebek rahatsız oluyor, emmek istemiyor. Yıkamak gerekiyor biri dokununca. Bir de bende gümüş kapak vardı kullanma dedi. Nemli bıraktığı için bakteri üreme ortamı olur dedi. Yara olsa bile son sütten güzelce sür memene iyileşir dedi. Hiç bir krem önermedi. Ancak enfeksiyon falan olursa doktor yazar o zaman kullan dedi.
Teşekkür ederiz paylaştığın için bende bunu düşünüyordum . Tahin üstündeki yağ yaraya iyi gelir dediler sürdüm Masal emmek istemedi sonra kokusundan demek ki🥲

Kızlar pazar günü doğum yaptımben, o ilk sütüm geldi hemen, bebiş de emdi çok şükür.. bi kaç kere de mana verdik takviye.
emiyor ama yine de sertliği tamamen geçmiyor.. ama pompayla sağsam bu sefer daha da üretim artar di mi..
ne yapılmalı sizce?
Bi de siz kaç saatte bir kaçar dk emziriyorsuz kızlar yaa.. ne zormuş bir çok bilinmez var 🥲🥲🥲
Oğluma doğum yaptıktan sonra hatırladığım tek şey 2 saatte bir en az 20 dakika memede kalmasaydı şimdi kızım da biraz daha spontan ilerliyorum ama dediğin gibi benimle göğüslerim sertleşti ve bebek tam boşaltamıyor sonrasında da sagmıyorum çünkü göğüs uçlarım zaten yara oldu makinam da yok pompam da yok elle de sağmak bilmiyorum canım istemiyor umarım mastit olmam

Selam anneler
Dogumuma 3 gün kaldı 🙏🥹
Bestlak damla almıştım kullanmaya başlasam mi bebege herhangi bi zararı olur mu 🤗 Doktor tavsiyesiyle hamileyken kullanan var mı
Buradan bir arkadaşım iki üç gün öncesinden kullanmaya başladım ben demişti Ben doğumdan sonra kullanmaya başladım 2 gün biraz 3 gün tam sütüm gelmişti beslak damla'dan mı oldu yoksa bol bol hoşaf içtim su içtim ondan ne oldu bilmiyorum

Bu arada çok olumsuz şeyler yaşadık doğum yapacağım hastanede tek bir oda boşluk yokmuş hic bilmedigim bir hastaneyi sırf doktoruma güvendigim için kabul ettim hastaneden hiç memnun kalmadım doktorum ve gelen ebe dışında her şey berbattı özel demeye bin şahit ister epidural yapmadılar cocuk doktoru sırf esim tartıştı diye bebege dogunca bakmadı neyseki bugün iyi bir çocuk doktoru bulup götürdük güzelce muayene ettirdik ücretide vs alınmadı ilk 28 gün ücretsizmiş yeni öğrendik
Canım senin ve bebeğin adına çok üzüldüm ama neyse ki sağ Salim kavuşmuşsunuz ve bundan sonra ki süreçte olumsuz bütün şeyleri unutturacak güzel şeyler yaşarsınız inşallah ♥️

Oğluma doğum yaptıktan sonra hatırladığım tek şey 2 saatte bir en az 20 dakika memede kalmasaydı şimdi kızım da biraz daha spontan ilerliyorum ama dediğin gibi benimle göğüslerim sertleşti ve bebek tam boşaltamıyor sonrasında da sagmıyorum çünkü göğüs uçlarım zaten yara oldu makinam da yok pompam da yok elle de sağmak bilmiyorum canım istemiyor umarım mastit olmam
Yaaa bizimki de emiyor aslında ama işte boşaltıyor mu bilemiyorum.. mastit olmak benim büyük kabusum yaa
Benim de uçlar başladı acımaya malesef, pompa eller serbest var bi tane denemeye korkuyorum daha da acıtıyor diyorlar.. kafalar karışık 🤭

Kızlar, benim bebeğim bugün 16 günlük oldu ama hasta oldu yavrum, balgamı var atamıyor, ne yapayım bilmiyorum 😭 bir de azcik ateşi var sanki
Ahh gecmis olsun cnm. 10gundur neler cekioz biz. kızım balgami sökmek için öğürmye başladı sonra öksürüğe cevirdi.salgin varmış.inflanze mıdır nedir böyle bı virüs.bizimde balgam öksürük hala devam edio hele geceleri daha kötü.dr şurup damla verdi onları kullandık biraz hafifledi.ama çok şükür ki bizde ateş olmadı.ben ,oğlum,kızım hepimiz grip olduk.
Teşekkür ederiz paylaştığın için bende bunu düşünüyordum . Tahin üstündeki yağ yaraya iyi gelir dediler sürdüm Masal emmek istemedi sonra kokusundan demek ki🥲
Ayy cnm sürdükten sonra bebek emcegi zaman yikaman yada silmen gerek o tür şeyleri.lansinoh kremde gerek yok ama.

ne yapılmalı sizce?
Bir kerede memeyi boşaltamıyorsa ikinci emmede de onu ver ben öyle öyle boşaltmaya çalışıyorum. Bir kere de boşaltamıyor zavallım. Emzirme danışmanı 25dk yarım saat dedi ama uyuyor dayanamıyor bebiş. Uyandırıyorum yine uyuyor savaş çıkıyor bi meme için 🤦🏼‍♀️

Merhaba kızlar bir çoğunuz doğum yaptı kurtardı, gözünüz aydın ❤️ benim doğum tarihi 27 Ocak pazartesi sabah 9 olarak plandı. 2. Sezaryen olacak ve aşırı korkuyorum 🥲 36+6 da kontrole gittim bebek 2850 gr dı bana zayıf geldi, boynunda da 3 kordon dolanmış olduğu için aklımda hep bebekte açıkçası. Bi yandan da 2 buçuk yakındaki kızımı nasıl idare edeceğim diye düşünüyorum 😂

Back