• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Bu masaji her emzirme oncesi yapmaya calisi

Cnm ogleden sonra gönderme imkanin yok muydu daha rahat olurdu ikiniz icin de
İlk dönem öğrenciydik arkadaşlarıyla öğretmeniyle bağ kurdu şimdi hepsi sabahçı oldu o yüzden mecburen sabah gönderiyorum ☹️

Sezeryan olan bacılarım bi sorum var size🤔 Sütünuz dogumdan 12 gun sonra ne durumdaydi? Tek seferde 20 dk saginca mesela kac ml cikiyo? Benim sütüm az heralde ya cocuk mama takviyesiz asla doymuyo.
İlk günlerdeki gibi göğüs sert olmuyor süt dolu olmuyor ama mutlaka süt vardır diye düşünüyorum içinde benim göğüslerim de bugün 20 günüm iki gündür çok yumuşadı ve sanki sütüm yokmuş gibi geliyor bana da

Vermicem diyodum ama çok büyük rahatlık. Üstünü başını, bezini emziksiz asla değiştiremiyorum. Philips avent kullanıyoruz biz. İlk denemede tuttu şükür
Yaaa ne şanslısın.. benimki tutmadı ama zamanlamam mı yanlıştı acaba? İlk ne durumdayken vermiştin hatırlıyor musun? Uyuyırken falan mı?

Merhaba kızlar, nasıl gidiyor annelik🥰
Bizim gaz savcılarının ve uykusuzluktan biraz zor geçiyor günlerimiz, ama alışacağız inşaAllah 😊
Sezaryen olanlar korse kullanıyor musunuz?
Benim doktor 40 ın çıkmadan sakın takma dedi, ama daha önce gittiğim doktor hemen kullanabilirsin diyordu, bu göbek böyle kalacak diye çok korkuyorum 🤭 bugün 22 günlük olduk, doğuma 92 ile girmiştim, sabah tartıldım 79 a düşmüşüm.

Kızlar bebişlere emzik veriyor musunuz? Hangi markayı emdiler?
Avent marka aldım istemedi başta gerçi hala tam anlamıyla istemiyor ama ilk annem verdiğinde aldı. Piş piş diyerek sallayarak veriyoruum. Çok acıkınca yavaş yavaş dudağına degdirerek veriyorum. Oğlum da çok rahat etmiştim umarım kızım da alışır

Eklentiler

• IMG_20250203_180514.webp
    IMG_20250203_180514.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20250203_180512.webp
    IMG_20250203_180512.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 42
Bizim gaz savcılarının ve uykusuzluktan biraz zor geçiyor günlerimiz, ama alışacağız inşaAllah 😊
Benim doktor 40 ın çıkmadan sakın takma dedi, ama daha önce gittiğim doktor hemen kullanabilirsin diyordu, bu göbek böyle kalacak diye çok korkuyorum 🤭 bugün 22 günlük olduk, doğuma 92 ile girmiştim, sabah tartıldım 79 a düşmüşüm.
Ben bı hafta sonra dikişler ağrısı baya geçince taktım hemde evde eski Usul korsem vardı sosyete pazarından almistim yıllar önce onu taktım karnım kalmadı diyebilirim.

Eklentiler

• IMG_20250130_091844.webp
    IMG_20250130_091844.webp
    32,5 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20250130_091835.webp
    IMG_20250130_091835.webp
    32,8 KB · Görüntüleme: 40
Günaydın güzel anneler, ben dün bi sünnet doktoru ile görüştüm. 2-6 ay arası en ideal zaman ama bebek 5 kg üstü olmalı dedi. Geleneksel dikişli yöntemle sünnet ediyormuş. Klipsli veya lazer ile yapılanları önermediğini söyledi. Biz Nisan Mayıs gibi düşünüyoruz. O zamana 5kgyi geçeriz inşallah. Ankarada olanlar Erkan Öztürk doktorun adı. Instagram sayfası da drerkansunnet. Bir kaç doktorla daha görüşürüm tabi bide bunun maddi boyutu var. 5bine sünnet yapan da varmış 25bine sünnet yapan da.
Ben de erkan öztürk'e yaptırmayı düşünüyorum. Mart başı gibi. Benimki iki ayı doldurmuş olacak canım. Sen araştırdın mı bu doktoru?

Avent marka aldım istemedi başta gerçi hala tam anlamıyla istemiyor ama ilk annem verdiğinde aldı. Piş piş diyerek sallayarak veriyoruum. Çok acıkınca yavaş yavaş dudağına degdirerek veriyorum. Oğlum da çok rahat etmiştim umarım kızım da alışır
Bizde de aynısı var kusacak gibi oluyor ağzına değdirince.. itekliyorum falan ama yok.. başka emzik arayaşına girmiyim o zaman denemeye devam

Sezeryan olduğum hastanede çıktığım gün bana korse taktılar, böyle cırtcırtlı ve komple lastik gibi.. doktoruma sordum yatarken takma ayaktayken tak dedi.. takmadım ama eminim fayda eder

Kızlar bebeğim bugün 40 günlük dün ve bugün içtiği sütün tamamını aynen kustu, kesinlikle değil. Doktora da götürdüm bir şey demedi net, takip edecekler. Sizce neden olabilir? Normal mi? Artık psikolojim bozuldu. Deneyimi olan paylaşabilirse çok sevinirim. İdrar yolu enfeksiyonu var mı diye bakıldı yok.

İlk günlerdeki gibi göğüs sert olmuyor süt dolu olmuyor ama mutlaka süt vardır diye düşünüyorum içinde benim göğüslerim de bugün 20 günüm iki gündür çok yumuşadı ve sanki sütüm yokmuş gibi geliyor bana da
Sağmayı denediniz mi benim de aynı hep fos fos. Sağıyorum ama az çıkıyor. Damla da aldım. Bugün 3 bardak içtim. Annem hoşaf da yaptı sabah akşam içiyorum. 3 4 gündür memelerim boş gibi.
Kızlar bebişlere emzik veriyor musunuz? Hangi markayı emdiler?
Bizimki hiç birini tutmadı. Avent ultra air, ultra soft, silikon emzik, bibs kauçuk emzik. Emzik bizim için baya maliyetli oldu 🤣
Ben de erkan öztürk'e yaptırmayı düşünüyorum. Mart başı gibi. Benimki iki ayı doldurmuş olacak canım. Sen araştırdın mı bu doktoru?
İnternetten araştırdım tanıdığım yaptıran yok. Daha doğrusu sormadım.

Kızlar vücudum toparlansın ve sütüm olsun diye bir multivitamin arıyorum. Elanatal 3, efa mom, i mom falan var aklımda hangisi iyidir kullanan var mı? Ya da farklı bir önerisi olan?
Benimde ilk hafta pek yoktu ama şu an var Şükür. Benim önerim çok şu içmeniz, komposto, yeşillik, dut kurusu yemeniz ve çayını içmeniz. Balı sıcak suyun içine koyup limon sıkmanız günde bir defa, rezene çayı içmeniz ve sağın sütü olsada olmasada. Ne kadar sağarsanız o kadar kanallar da açılıyor

Eşim ailesinin yanına gitti dün. Trabzon bide yakında değil, ha deyince gelsin. Babasını doktora götürdü, yatış vermişler. Ailesi tabiki gidecek ama eşim tek çocuk değil, hem abisi hem kardeşi var. Ve ikisininde eşi lohusa değil. Haftasonu gelecekti, hastaneye yattığı için onu bekleyecekmiş. Artık ne zaman taburcu olursa. Ben de ailemin yanına geldim. Bebek uyumadı ne gece gündüz. Gaz da çıkarıyoruz ayrı bir huysuz. Süt sağıp veriyorum, mama veriyorum aç da değil. Büyüme atağı mı babasına mı kızgın anlamadım. Bana bugün gitme desen gitmezdim diyor. Gitme desem bir ömür trip atacaktı. Ailesinden kimse de sen gelme evde el kadar bebeğin var lohusa eşin var demiyor. Benim gitme demem gerekiyor. Bebek ağlıyor çıldırıyor, ben kamerayı kurmaya çalışıyorum çünkü görmek istiyorlar. Erkek bebek ya altını değiştirirken video istiyorlar. Bana kafayı yedirtecekler. Ailemin yanında da ağlamak istemiyorum banyoya gidip ağlıyorum. O sırada yine ağlıyor. Benim sütüm azalmasında kimin azalsın.

Kızlar bebeğim bugün 40 günlük dün ve bugün içtiği sütün tamamını aynen kustu, kesinlikle değil. Doktora da götürdüm bir şey demedi net, takip edecekler. Sizce neden olabilir? Normal mi? Artık psikolojim bozuldu. Deneyimi olan paylaşabilirse çok sevinirim. İdrar yolu enfeksiyonu var mı diye bakıldı yok.
Kilo alımı nasıl önemli olan o. Kilo alımı normal ise fizyolojik kusma diye bakılıyor çokta yapılacak bir şey yok. Bizde 40gunluk olduk. Bizde de her emmeden sonra süt kesiği gibi kusuyor bugün kontrolümüz vardı doktora söyledim kilo alımı normal olduğu için çok üzerinde durmadi

Back
X