• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    219
Kızlar benim sezeryandan 3 gün sonra sütüm gelmeye başladı ama bu süreçte mama vermek sorunda kaldım biberonla şimdi memeyi red ediyor istemiyor napmam lazım

Yani hemen Google amcaya sordum tabi kan pıhtılaşma önlemek içinmiş ilk doğumumda vermemislerdi. Gerçi bunda da vitamin falan vermemsi. Antibiyotik, demir, ağrı kesici arveles parol ve kan sulandırıcı iğne vermiş. Ay iki gün oldu çok ağrım var hala🥺🥹 geçip gitseydi bebisimle daha rahat ilgilenseydim
Ben hiç geçmeyecek sanıyordum 6.günde çok rahatladım bebeğimi kucağıma alıyorum geziyorum bebişe bir şeyler almaya bile gittim.Bol bol yürü ben öyle açıldım🙏🏻
Kızlar benim sezeryandan 3 gün sonra sütüm gelmeye başladı ama bu süreçte mama vermek sorunda kaldım biberonla şimdi memeyi red ediyor istemiyor napmam lazım
Hangi biberonu kullanmıştın?bilgim yok ama inşallah tecrübeli annelerin yardımı olur🙏🏻

Kızlar emzik konusunda ne düşünüyorsunuz? Özellikle tecrübeli anneler. Ben emzik aldım ama bir çok kişi verme diyor. Çok kararsızım 🥹
Oğlumda verdim hemen vermedim memeyi iyice öğrenince emme refleksini güçlendirmek için . 3 yaşına kadar emdi. Kural koymuştuk yataktan çıkarmak yoktu. Yani sadece uykusu gelince emerdi yatakta bırakır çıkardı. Kızımda da verecem bı kaç kere denedim alıyor memeye alışsın iyice aynı şeyi onda da uygulayacam

Kızlar ben 15.01.2025 38+0 da spinal doğum yaptım. 3.300 gram doğdu oğlum. Sütüm geliyor az da olsa. Aynı zamanda mama da veriyorum. Bi yandan sağım yapıyorum. Süt artması için neler yapıyorsunuz doğum yapan anneler en hızlı nasıl arttırabilirim

Ben oğlumda vermedim baya pişmanlık yaşadım.bide kolik ve gazlı bebekti.ama kızımda aldım denedim.simdi arada veriyorum mesela hastaneye fln gittiğimde çok işime yarıyor maşallah alıyor oralarda.ama evde bazen atiyor.Philips avent aldım onu çok iyi die duymuştum.

Bibs marka aldim ama bogulacak gibi olup geri atiyor 🤷‍♀️ tutsa iyi aslinda ama tutmadi gibi

Kaç saatte bir ne kadar mama veriyorsunuz🤔

Kaç günlük oldu ? İnşallah sarılığı da artmaz.Bize de doktor bugün hafif sarılık var dedi yarın 1 haftalık olacak

Ben arada veriyorum kurtarıcı oluyor.hemşire 1 hafta sonra istersen ver demişti.hemen de tuttu emziği

Oğlumda verdim hemen vermedim memeyi iyice öğrenince emme refleksini güçlendirmek için . 3 yaşına kadar emdi. Kural koymuştuk yataktan çıkarmak yoktu. Yani sadece uykusu gelince emerdi yatakta bırakır çıkardı. Kızımda da verecem bı kaç kere denedim alıyor memeye alışsın iyice aynı şeyi onda da uygulayacam
Mesajları alıntıladım cevap yazana kadar uyumuşum 🤦🏼‍♀️ ben de verdim emziği bu gece. Şükür emmesi memeyi tutması iyi. Memede uyuyup kalıyor, alıp yatırınca basıyor çığlığı. Bu gece evde ilk gecemiz hastanede kolaydı refakatçilerim iyiydi. Ben kalkmadan ilgilenip bana veriyorlardı, emdikten sonra gazını çıkarıyorlardı. Şimdi 3müz kalınca biraz zorlandık. Kendi kadar kaka yapmış çiş tüm sırtına gelmiş 🤦🏼‍♀️ soyup temizleyip giydirene kadar evi yıktı. Sinir krizi kısmında bana çekmiş buna karar verdik 😂 karnı tok, tertemiz, gazı çıktı bir türlü uyumuyordu verdim emziği uyudu. Bu gece herkes birbirini biraz daha iyi tanıdı. Daha da öğreneceğiz bakalım 🥰

Kizlar harika haftalar diye bir kitap var bunun pdf inde var. Herkesin edinmesini cok isterim. Bebeklerin atak haftalarini zamanlarini belirtilerini ve sonuclarini anlatiyir. Ben kizimda okumustum beni cok rahatlatmisti. Cok zorlandigim cok zaman oldu butun gun emzirmek zorunda kaldigim zamanlar aglamasin ywterki diye. Kitabi takip edip bu surecin bitecegini bilmek sabretmeme yardimci olmustu. Tavsiye ederim🌷🌷

C Cevreci77 bebek reflusu hakkinda bilgisi olan var mi diye sormustun. Kizimda ne cektim refluden. Simdi oncelikle ben sadece kendi tecrubelerimi anlatacagim doktor degilim. Oncelikle reflu zaten bebegin sutu sindirme zorlugundan kaynaklaniyor. Bu durumun da genelde sebebi süt alerjisi oluyor. Yani cocuk annesinin sutunu icince sut yemek borusundan yukari kaca kaca orayi yara yapiyor. Bunun genel olarak sebebi de annenin inek sutu urunleri tuketmis olmasi oluyor. Ben aylarca inek sutu urunu hicbirsey yemedim. Susam sucuk vb gibi mide rahatsizligi olan insanlarin tuketmemesi gereken urunleri tuketince de sorun oluyordu. Bu alerji ayni zamanda vucutta egzama dokuntusune de neden oluyor. Ve bebegin aşırı gazli olmasina sebep oluyor. Bebis sutu icince caninin yanacagini anladigi icin memede agliyor ve sütü icmek istemiyor kendini geri cekiyor. Ve bebek reflusunden yani her bebekte olan kusma eyleminden farki bebek fiskirir tarzda kusuyor. Yandan hafif akma degil de ictigi sut fiskirarak cikiyor agzindan. Oncelikli olarak anne sıkı bir diyet yapacak. Bebegi mumkun oldugunca dik emzirecek ve emzirdikten sonra bir süre dik tutacak karnina bastirmayacak ki bebisin sutu yukari cikmasin. Gazini cikarirkwn dikkatli olacak. Gaz konusunda damla kullanmani oneririm. Benim kizima doktor enterogis damla vermisti cok faydasini görmüştüm. Cocuk cok aci cekiyor yoksa. Egzmalari da kasindigi icin onlar da bebisi aglatiyor. Ben bol bol kantaron yağı kullanmistim. O iyi geliyordu. Yoksa doktor Bepanthol ile kortizonlu bir krem vermisti adini hatırlamıyorum su anda. Ankaradaysani incek te orhan pekuz var tavsiye ederim. Kiİma teshisi o koymuştu. Diger dojtorlar bana inanmamisti bazi sorunlar yasamistik kizimla oysaki sebebi refluymus. Ama bebiş büyüdükçe geciyor bu durum. Allah kolaylık versin 🌷🌷

Kizlar bir de sorum olacak bu birinci cocuga bes bin ikinciye aylik bin besyuz lira yardim yalnizca calisan annelere ozgu mu yoksa ev hanimi dahil tum annelere veriliyor mu. Nereye basvuruluyor bilgisi olan var mi

C Cevreci77 benim iki yil once bir geupta bir anneye ayrintili yazdigim bir mesaj varfi reflu hakkinda. Hatta yazdigim ilk mesaj olmasi lazim. Hesabimi onun icin açmıştım. O mesaji gorebiliyorsan o mesajim daha ayrintiliydi yasadiklarim daha tazeyken yazmistim. Simdi zaman gecince unutabiliyor insan haliyle

C Cevreci77 simdi hatirladim doktor bir de şurup vermisti reflu icin ama adini hatırlamıyorum. Dedigim gibi ankara da orhan pekuz a muayene olmanizi tavsiye ederim. Cok gecmis olsun🌷🌷

Kızlar ben 15.01.2025 38+0 da spinal doğum yaptım. 3.300 gram doğdu oğlum. Sütüm geliyor az da olsa. Aynı zamanda mama da veriyorum. Bi yandan sağım yapıyorum. Süt artması için neler yapıyorsunuz doğum yapan anneler en hızlı nasıl arttırabilirim
Bestlak damla bol su hoşaf

Kızlar doğumdan sonra hastaneden çıkarken reçete veriyorlar ya bana kan sulandırıcı iğne yazmış deri altından vurulacak. Neden dedim gerekli dedi🤣 hamileliğimde kullanmadım şimdi doğum sonrası verince şaşırdım. Sezeryan ile doğum yaptım
Bana da verdi canım doktor. İkinci sezaryanım. İlki planlı değildi vermemişti. Bunda 5 gün verdi. Tamamen farklı doktorlar. İkincisi planlı sezaryan ve vki 30 olduğu içinmiş. Sen bol bol hareket et bana o şekilde tavsiye verdiler.

Back