• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Herkese selam ,

zor olsa da zaman geçiyor zar zor 19. Haftaya geldim başlarda hayal gibiydi. 😅

Uzun zamandan sonra bugün kontole gittim maltepe ersoy hastanesine yeni bi dr gelmiş osman aydın diye iyi biri gibi bi çok şeyi açıkladı tüm sorularıma cevap verdi. Hatta bebiş yüzünü bi türlü dönmedi poz versin diye bile baya uğraştı ama anca bu oldu 🥰ben doktoru sevdim gibi sanırım devam edeceğim bilen tanıyan varsa tavsiye alırım 😊

kanama vs olmadıktan sonra tüm ağrılar normal dedi doktor bebekte ve bende de herşey çok şükür iyiymiş🙏🧿🥰

250 gram olmuş minnoşum ayakları ağzında duruyordu 😍 bi türlü yüzünü göstermedi minnoşum 🤣

Detaylı ultrason için kurtköydeki ersoy hastanesini önerdi perinatoloji sadece orda varmış. Sanırım bi kaç hafta içinde de oraya giderim.
Herkese sağlıklı gebelikler inşallah 🙏

Eklentiler

• EE6B04A5-29A3-4819-97BF-5F6AB549CCA4.webp
    EE6B04A5-29A3-4819-97BF-5F6AB549CCA4.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 43
Slm kızlar tam 17 haftam bitti ama ben hala hareketleri hissetmiyorum nedenli üçüncü gebeliğim diğer ikisinde 16 haftada kanat çırpışı şeklinde başlamıştı 17 haftada minik vuruşları hissediyordum bunda inceden bi karınca geziyo hissi var ama eminde değilim sizde nasıl bu durum

Kesinlikle öyle. Hiç bi şey araştırmasan doktora teslim olmak en güzeli sanırım 😍 bakalım cuma günü isterse ben de vereceğim. Gerçi bana erken mi bilmiyorum 15+3 olacağım

Hamile kalmadan evvel anksiyete için psikolog desteği alıyordum o zaman psikoloğum hamileydi 😀😀 bana şey demişti. Hamilelik başlı başına bi kaygı sebebi. Evde test yapıyorsun pozitif çıkıyor biraz sevinip sonra kan testi veriyorsun. 2 günde bir tekrar o ara o kaygıyı yaşıyorsun o kaygı bitiyor kese göründü mü kaygısı başlıyor. Keseyi görüyorsun kalp atışı başlıyor. O bitiyor ikili taraması üçlü taraması detaylısı her ay sana bi şey çıkartıyorlar 😀😀 gerçekten de öyle 😀 doğduktan sonra da asıl kaygılar başlıyormuş biz bunlara alışsak iyi olacak 😀

anladım kuzucum o zaman yaptıracağız gibi görünüyor hepimiz 🌺
Yapılıyor diye biliyorum canım zaten doktor illa ki yönlendirir ya hadi hayırlı güzel haberler ile gel 🥰

Merhaba biz de 17 haftalık olacağız ama önceden her gün hissettiğim hareketleri şimdi 3 4 günde bir hissediyorum biraz endişe oluşturuyor bu durum bende. Çarşamba kontrolüm var ve korkarak gidicem sanırım.
Önceki gebeliğimde 14 haftalıkken hareketleri az hissediyordum, doktorum daha ben söylemeden dedi bu sıralar hareketleri az hissedersin çünkü plesanta ön tarafta demişti. Yine öyle bir durum olabilir belki
Dr a gittin mi canım ne dedi ben haftaya gideceğim sanırım belki dayanamaz yarın giderim

Kızlar merhaba plesantası aşağıda olanlar yazabilir mi durumunuz nedir kahvemsi lekelenmelerim oluyordu fitil progestan kullanmama rağmen şimdide iğne verdi doktor iğne kullanıcam günde 1 tame

Slm kızlar tam 17 haftam bitti ama ben hala hareketleri hissetmiyorum nedenli üçüncü gebeliğim diğer ikisinde 16 haftada kanat çırpışı şeklinde başlamıştı 17 haftada minik vuruşları hissediyordum bunda inceden bi karınca geziyo hissi var ama eminde değilim sizde nasıl bu durum
Benimde bu ikinci ama bende hissetmiyorum. İlkinde kaçıncı haftada hissetmiştim onuda hatırlamıyorum. 18+1 günlük olduk bugün itibariyle...

Benim ikinci gebeliğim. İlkinde 17. Haftada hissetmistim. Bu cimcimede 14 de falan his vardı gibiydi emin degildim 15de falan çok net hissettim. Şimdi sürekli hissediyorum vuruyor her gün mutlaka. Senin de hissetmen yakındır eminim. ❤️
Kızlar merhaba plesantası aşağıda olanlar yazabilir mi durumunuz nedir kahvemsi lekelenmelerim oluyordu fitil progestan kullanmama rağmen şimdide iğne verdi doktor iğne kullanıcam günde 1 tame
Benim asagidaydi son kontrolde ama ne kanama alanım vardı ne lekelenmem..hiç olmadı. O yüzden senin durumunla alakalı pek bilgim yok

sigortanız tamamlayıcı mı genel sağlık mı? bir de gebelik için ekstra yaptırmış mıydınız ? benim de var tamamlayıcı sigortam ama gebelikte karşılamaz demişlerdi.
Tamamlayıcı sağlık benimki gecen yıl yaptırmıştım 9 bine gebelik teminatlı, bu yilda yenilettim 45 bin dogum ve tum tahliller ucretsiz +10 muayene

Benimde plesenta aşağıda canım dün kontrolüm vardı hala aynin yerdeymis 25. Haftaya kadar normal karsiliyoruz bunu dedi bakalim inşallah değişir yerleri.

Konudan bağımsız dun akşamdan beri kalp çarpıntısı yaşıyorum bugun de sabahtan beri başım çatlıyor dayanamadim parol ictim ama hala geçmedi bas agrisi neyse de çarpıntı korkutmaya başladı beni

Burada doktor arayan anneleri görünce farkettim ki benim hiç aklımda böyle bir şey yok çünkü Kanada da özel hastane yok, doğum yapacağınız gün hastanede hangi doktor varsa o sizin doktorunuz oluyor, şanslı iseniz normalde görüştüğünüz doktor denk gelir😅 isteyen ebe ile de devam ediyor onlar doğum zamanı hastaneye geliyormuş ama ben iki sefer de doktorla devam etmek istedim
Ben de uzun yıllardır Fransa’daydım. Aynen Kanada’daki gibi doğum. Türkiye’de hiç güvenmiyorum doğumla ilgili. Bazen geri gidip orada mı doğursam diyorum sırf bu yüzden..

Benimde plesenta aşağıda canım dün kontrolüm vardı hala aynin yerdeymis 25. Haftaya kadar normal karsiliyoruz bunu dedi bakalim inşallah değişir yerleri.

Konudan bağımsız dun akşamdan beri kalp çarpıntısı yaşıyorum bugun de sabahtan beri başım çatlıyor dayanamadim parol ictim ama hala geçmedi bas agrisi neyse de çarpıntı korkutmaya başladı beni
Ben bugün dahiliyeye gittim. Rutin kan tahlilleri yanında haşimato için tsh falan bakılsın diye. Tansiyon sorunu da yaşıyorum ya, Dr a sordum. Az veya çok, belki her gün baş ağrısı yaşıyorum dedim. Nerde ağrı dedi. Şakaklarımda dedim. Dedi ki hamilelikte bebeğin ihtiyaçları dolayısıyla kan miktarı ve hacmi artar. Bu da kan damarlarının genişlemesine ve baş ağrısına yol açar. Hormonların yükselmesi de tetikler dedi. Biraz sabret geçecek dedi.

Ben bugün dahiliyeye gittim. Rutin kan tahlilleri yanında haşimato için tsh falan bakılsın diye. Tansiyon sorunu da yaşıyorum ya, Dr a sordum. Az veya çok, belki her gün baş ağrısı yaşıyorum dedim. Nerde ağrı dedi. Şakaklarımda dedim. Dedi ki hamilelikte bebeğin ihtiyaçları dolayısıyla kan kan miktarı ve hacmi artar. Bu da kan damarlarının genişlemesine ve baş ağrısına yol açar. Hormonların yükselmesi de tetikler dedi. Biraz sabret geçecek dedi.
Ay evet benim de sakaklarım patlicak gibi.
Dün kan vericektim ama doktor ac gelmen lazim bidahaki muayenede alırız dedi ama bidahaki muayeneye 1 ay var yarin sabah bende sağlık ocağına gidiyim kan veriyim bari. 🙏

arkadaşlar aklıma takılan birkaç husus var, 32. Haftadan itibaren doğum iznine ayrılabiliyoruz ya, 31+1 den itibaren mi 32 olarak sayılıyor yoksa 32+1 mi biliyor musunuz? Bir de daha erken rapor alabilme şansımız oluyor mu 24 ya da 28 den sonra mesela?
Şöyle söyliyim. 32+0da çalışamaz raporu alıyoruz. Eğer ikizse 30. Haftada çalılamaz alınabiliyor. 24. Haftadan itibaren nöbet tutma işlemi varsa kurumuzda nöbetten muaf oluyosunuz. Onun dışında erken ayrılmazsınız bunlar resmi tarihler. Çalışabilir alırsanızda 37+0a kadar en fazla çalışabilirsiniz. Eğer bunun dışında düşük riski kanama vs varsa hamilelikte doktor raporuyla işe gitmeyebilirsiniz tek hekim en fazla 10 gün rapor verir. 10 gündan fazla rapor için de heyet raporu gerekir. Başka merak ettiğiniz varsa cevap verebilirim. Ben kurumumda idari birimde çalışıyorum o yüzden biraz haşır neşirim bu konularla

Back
X