• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    88
Canımcım iyiym her şey yolunda. 🥰🙏biraz sıkıldım açıkçası böyle zamanlarım oluyor benim arada bazen içe kapanıyorum sonra geçiyor falan öyle işte :)senin iyi olmana çok sevindim. Lohusa kafana ayrı bayıldım, tadını çıkar sonra bahanen olmaz 😀 sen biraz daha takıl gelcez biz beybisu 😂
Şşşş çok bekletmeyin sıkılırım bak 😅 sırası gelen bekleme yapmasın buralar çok güzel 🤣🤣🤣🤣🤣

Kızlar saglık ocağında göğüs muayenesi yapılırmı,benim göğüs ağrım çok fena sol göğsümde sanki ağrılı bir kitle var.hareket ettikçe açıyor korkar oldum artık.elime bişey geliyor dokundukça

Kızlar bebek en erken kac haftada dogarsa kuvöze girmez, bilgisi olan var mı , 34, 35, 36 ??
Benimkiler ikiz olduğu için tek çocuğa göre farklı olabilir ama ilk doktorum 34. haftayı geçip 2 kg geçerlerse genelde sıkıntı olmaz demişti şimdiki doktorum ise isterse 1 kg olsun önemli olan ciğer gelişimi demişti sanırım ciğerlere solunuma göre değişen bir durum durum benim mesela riskim olduğu için iki doz ciğer geliştirici vuruldum

Haklı gibi 😂😂 canım alkol çekmişti aslında hamilelikte bir kere de alkolsüz bira içmiştim. Bu çocuk accik sosyal içici olacak gibi 😂😂
Hatırlıyorum sanki yılbasında bi kadeh bişey olmaz falan diye kendini kandırmaya çalısıp alkolsüz birada karar vermiştin 🤣🤣 neyse ilk alkolüme ne zaman izin vereceksiniz diye sorduğunda sen o hakkını kullandın diyebilirsin 🤣🤣

Kızlar saglık ocağında göğüs muayenesi yapılırmı,benim göğüs ağrım çok fena sol göğsümde sanki ağrılı bir kitle var.hareket ettikçe açıyor korkar oldum artık.elime bişey geliyor dokundukça
Canım yaparlar da çok anlamazlar elle muayene eder seni genel cerrahiye yönlendirir. Ultrason ile bakılır ilk etapta en doğrusu o. İhmal etme baktır. Ama gebelikten de olabilir. Umarım ondandır. Sıkı sütyen giyme biraz masaj yap bakalım banyoda sabun ve sıcak su ile hala varsa doktora git. Sağlık ocağı vakit kaybı olur

Canım yaparlar da çok anlamazlar elle muayene eder seni genel cerrahiye yönlendirir. Ultrason ile bakılır ilk etapta en doğrusu o. İhmal etme baktır. Ama gebelikten de olabilir. Umarım ondandır. Sıkı sütyen giyme biraz masaj yap bakalım banyoda sabun ve sıcak su ile hala varsa doktora git. Sağlık ocağı vakit kaybı olur
Valla bir haftadır zaten çok ağrı vardı süt kanalları galan filandır dedim ama bu akşam bir sertlikte hissettim 😩 umarım gebeliktendir bir iki gün sıcak su kompleksi,masaj falan bakarım olmadı mecburen gideceğim.zaten haftasonu bir yerede gidemem,bir yandanda korkuyorum açıkçası ne yalan söyleyeyim 😮‍💨

Valla bir haftadır zaten çok ağrı vardı süt kanalları galan filandır dedim ama bu akşam bir sertlikte hissettim 😩 umarım gebeliktendir bir iki gün sıcak su kompleksi,masaj falan bakarım olmadı mecburen gideceğim.zaten haftasonu bir yerede gidemem,bir yandanda korkuyorum açıkçası ne yalan söyleyeyim 😮‍💨
Korkma git genel cerraha için rahatlar. Doğum sonrası bir de mastit vs uğraşma. Erkenden baktır rahat etsin için. Aklını kurcalamaz en azından. O da sıkıntı çünkü.

90lı yıllar ile şimdi aynı olmayabilir keza şehirden şehire de fark var.
Alaycı tavırla -önceki yazan şahsı kastediyorum- cevap vermek etik değil, erkek istememek neden bu kadar büyütüldü anladım. Benim bedenim benim tercihim görüşlere saygı duyulması gerekir. Varsa tavsiyesi olan cevap verir yoksa okuyup geçilir.
Böyle genel bir işleyişte şehirden şehire fark olmuyor. Ki şehirden şehire fark diye bir şey yok eyaletten eyalete fark diye bir şey var ama o da sağlık sistemi ile alakalı konularda değil. 90larda burada yaşayan farklı eyaletteki kişileri de tanıyorum mesela bir tanesi yengem burada doğdu büyüdü 60 yaşında kadın. Dediğiniz gibi bir durum söz konusu bile değil. Ki konu şu değil erkek doktora gitmemek istememeniz tamamen doğal bir durum ama bunu burada grupta özellikle beyan edip mahremiyete dayandırmanız insanlarla polemiğe sebep olur yani bunu göremeyecek herhangi bir durum yok. Öngörünüzün olması lazım kaç yaşında kadın olarak sosyal algınız vardır diye düşünüyorum. İyi bir hamilelik dönemi diliyorum size.

Iyi aksamlar kizlarz bugun doktor kontrolum vardi. 35+1 bebegim 2820 gr. 48 cm boy. Gecen hafta kilo alamiyorum diye tahlil istemisti doktor. Idrar yolu enfeksiyonu cikti, simdi antibiyotige basladim. Bebekte gayet iyi dedi. Bu haftayi kilo alamiyorum, bebegim zayif diye uzulerek gecirmistim ama haftayi +1 kilo ile tamamlamisim 🙂

Tek sıkınti henuz bebegimin yuzunu goremedim. Plesanta yuzunu kapatiyor, yuz bolgesinde sivimda azmis. Ancak genel olaram sivim yeterli. Sadece yuzunu bu sekilde net goremiyorum.

Birde gece gece kayinvalidem tum moralimi bozdu. Aksam yemege beklemisler bizi, bizde kontrolden sonra eve donduk. Meger kaynim gripmis serum taktirmis yatiyormus. Benim artik son haftalarim oldugunu bildikleri halde arayip bir sure gelmeyin, hastayiz demiyorlar, kalkip yemek hazirladik neden gelmediniz dediler. Ya bilmeden giyseydik, bana bulaşsaydi. Nasil riske atabilirler ya. Hamilelikten mi bu kadar yükseliyorum bilemiyorum, kafam karisik, ofkeliyim. Yarin arayip paylayacagim kayinvalidemi.

Iyi aksamlar kizlarz bugun doktor kontrolum vardi. 35+1 bebegim 2820 gr. 48 cm boy. Gecen hafta kilo alamiyorum diye tahlil istemisti doktor. Idrar yolu enfeksiyonu cikti, simdi antibiyotige basladim. Bebekte gayet iyi dedi. Bu haftayi kilo alamiyorum, bebegim zayif diye uzulerek gecirmistim ama haftayi +1 kilo ile tamamlamisim 🙂

Tek sıkınti henuz bebegimin yuzunu goremedim. Plesanta yuzunu kapatiyor, yuz bolgesinde sivimda azmis. Ancak genel olaram sivim yeterli. Sadece yuzunu bu sekilde net goremiyorum.

Birde gece gece kayinvalidem tum moralimi bozdu. Aksam yemege beklemisler bizi, bizde kontrolden sonra eve donduk. Meger kaynim gripmis serum taktirmis yatiyormus. Benim artik son haftalarim oldugunu bildikleri halde arayip bir sure gelmeyin, hastayiz demiyorlar, kalkip yemek hazirladik neden gelmediniz dediler. Ya bilmeden giyseydik, bana bulaşsaydi. Nasil riske atabilirler ya. Hamilelikten mi bu kadar yükseliyorum bilemiyorum, kafam karisik, ofkeliyim. Yarin arayip paylayacagiz kayinvalidemi.
Ben size hak verdim hasta olma ihtimali olanlara dahi sarılmadan selamlasalim diyorum kv vs dahil çocuğunu düşüneceksin normal olarak kırılan kırılabilir buna kırılcaksa.. gözün aydin bu arada maşallah kuzuya ❤️

Ben size hak verdim hasta olma ihtimali olanlara dahi sarılmadan selamlasalim diyorum kv vs dahil çocuğunu düşüneceksin normal olarak kırılan kırılabilir buna kırılcaksa.. gözün aydin bu arada maşallah kuzuya ❤️
Tesekkurler 🙏 bende suanki duygu yogunlugumu bastirayim yarin arayip konusacagim. Ne suan ne dogumdan sonra ayni seyi bir daha tekrarlamasin. Ben kim hasta kim kendini kotu hissediyor bilemem. Onlarin dikkatli davranmasi lazim.

Ya şöyleki gebelikten dolayı belki 50 defa gidiyoruz her seferinde peçeteyle bastırıp silme. Misal ben sabah akşam değişiyorum akıntıdan dolayı. Akşam duşla günümü kapatıyorum. Sürekli sert bir şekilde de silemiyorum oda etkiliyor. bol su da içiyoruz. Kötü bit koku yoksa korkma normal canım yarına geçedebilir. Uyurken de iç çamaşırını çıkarabilirsin azcık bol olsun hava alsın canım
.
Evet sürekli sil sil kuru kalsın koku olmasın diye uğraşırken olmuş olabilir bende sürekli çamaşır değiştirmeye dikkat ediyorum. Çok şükür bu gün kaşıntı olmadı ama yine tuvaletini yaparken yanma hissettim kaşınan yerlerde tahriş olmuş ya belli oldu o
Bugün biraz ayakta kaldım galiba bel ağrım da ondan oldu çünkü dinlenince hemen geçti. Kasılmalar da alta baskı yaparak arttı sonra kasık ağrıları oluşmaya başladı şimdi de kasık ağrısı hala devam ediyor
Seni de hep merak ediyorum pek yazmasam da mesajları takip ediyorum detaylardan haberim var yani 🙃 açıklığın ilerlememiş olması çok iyi bence kasılmalar biraz bizi sabırsızlaştırıyor olsa da takibini düzenli yapmaya çalış bir gün o kasılmalar yerini doğuma alır muhakkak 🥹🥰
Canım naptın bu gün girip okuyamadım. Yorulmak kasılmaları çok çabuk tetikliyor ya bende inşallah hayırlısı ile doğumlarımız su gibi geçer
Veziir Veziir eğer akıntın pütürlü ise ona uygun fitil şart ama eğer değilse kaşıntı sadece vulvada ise(yani dıştan görünen kısımda ise) travazol mecbur kalmazsan kullanma çünkü steroidli o. Zalain daha uygun olur. Bir de kuru tut tuvalet kağıdı klorlu vs olduğu için tavsiye etmem. Pamuklu bezle kurula veya mümkün olduğu kadar havalandır kuru kalsın. Yatarken bacaklarını ayır yat hava almadı açısından iyi olur. Bilirsiniz tüm mantarlar yediklerimiz de dahil nemli ortamı sever orada ürer. Ayrıca çok muayene olduğu için hem tahriş olur hem flora bozulur
Akıntım pütürlü değil enfeksiyondan dolayı yeşil 🤦🏼‍♀️ travazol valla dün akşam kullanıcaktım neredeyse çok kötü kaşınıyordu. Zaman dediğinde bizde yoktu. Neyseki bişey kullanmadım sabaha da geçti dediğin gibi tuvalet sonrası pamuk kullanarak kuruladım hep çok daha iyiyim sürekli silmekten ve muaynelerden dolayı tahriş olduğunu düşünüyorum.

İşte buda böyle bi ikilem hem hemen gelsinler kokularına doyamayalım diyoruz hemde aman biraz daha dursunlar da dıs dünyaya ayak uydurabilsinler gelişimleri tamamlansın diyoruz bunlarda aşka dahil mi doktor hanım diyesim geliyor bazen 😌
Ben her gün bu ikilem arasında defalarca kalıyorum 😍

Birde gece gece kayinvalidem tum moralimi bozdu. Aksam yemege beklemisler bizi, bizde kontrolden sonra eve donduk. Meger kaynim gripmis serum taktirmis yatiyormus. Benim artik son haftalarim oldugunu bildikleri halde arayip bir sure gelmeyin, hastayiz demiyorlar, kalkip yemek hazirladik neden gelmediniz dediler. Ya bilmeden giyseydik, bana bulaşsaydi. Nasil riske atabilirler ya. Hamilelikten mi bu kadar yükseliyorum bilemiyorum, kafam karisik, ofkeliyim. Yarin arayip paylayacagim kayinvalidemi.
haklısınız bence. sonuçta her an doğuma gidilebilir ve hastalık halinde doğum süreci de sonrası da çok zor. düşünmeleri lazım elbette bi de üstüne trip yapmak. iyiki gitmemişsiniz

Kızlar hazır konusu açılmışken bisey sormak istiyorum deneyimli annelere. Bu konuda eşimle farklı düşünüyoruz ama bir de size danışayım. Bebislerimiz doğduğunda çocuklardan veya buyuklerden sakınmali miyiz. Şimdi küçük çocuklar pek laftan anlamıyor bebeklerin üstüne geliyorlar. Ben sakinma taraftarıyım eşim diyor ki ama bağışıklık kazanması lazım filan. Sağlıkçı olan arkadaşlar varsa bu konuda bilgilendirebilir mi.

Kızlar hazır konusu açılmışken bisey sormak istiyorum deneyimli annelere. Bu konuda eşimle farklı düşünüyoruz ama bir de size danışayım. Bebislerimiz doğduğunda çocuklardan veya buyuklerden sakınmali miyiz. Şimdi küçük çocuklar pek laftan anlamıyor bebeklerin üstüne geliyorlar. Ben sakinma taraftarıyım eşim diyor ki ama bağışıklık kazanması lazım filan. Sağlıkçı olan arkadaşlar varsa bu konuda bilgilendirebilir mi.
Çocuklarını yenidoğanken herkesten sakınmalısın. Sen hariç kimse öpmemeli ve kucaktan kucağa gezmemeli çok fazla ziyaretçi gelmemeli. Çocuklardan sakınmalı mıyım derken de şimdi şöyle. Senin kendi çocuğun olur Bebeklerinin abisidir ablasıdır yani kendi çocuğunda tabii ki sakınmazsın çünkü sizin aile içindeki bağışıklığa zaten kendi vücudu alışacak ama elalemin çocuğuyla yenidoğan bebekleri neden içli dışlı edesin ki. Yani anlayamadım canım soruyu ben. Mantığı çözemedim sorry

Çocuklarını yenidoğanken herkesten sakınmalısın. Sen hariç kimse öpmemeli ve kucaktan kucağa gezmemeli çok fazla ziyaretçi gelmemeli. Çocuklardan sakınmalı mıyım derken de şimdi şöyle. Senin kendi çocuğun olur Bebeklerinin abisidir ablasıdır yani kendi çocuğunda tabii ki sakınmazsın çünkü sizin aile içindeki bağışıklığa zaten kendi vücudu alışacak ama elalemin çocuğuyla yenidoğan bebekleri neden içli dışlı edesin ki. Yani anlayamadım canım soruyu ben. Mantığı çözemedim sorry
Canım bende böyle düşünüyorum zaten ama eşim diyor ki iste kardeşlerimizin çocukları ya da hala teyze amca dayı filan yani onlara onların çocuklarına nasıl ellemeyin filan dicez diyor. Yani ben kimsenin çocuğunu elime alıp sevmem yeni doğanı ben de aynı şekilde olsun isterim de işte. Eşimle anlaşamadık bu konuda

Canım bende böyle düşünüyorum zaten ama eşim diyor ki iste kardeşlerimizin çocukları ya da hala teyze amca dayı filan yani onlara onların çocuklarına nasıl ellemeyin filan dicez diyor. Yani ben kimsenin çocuğunu elime alıp sevmem yeni doğanı ben de aynı şekilde olsun isterim de işte. Eşimle anlaşamadık bu konuda
Kardeşlerinizin yenidoğan bebeği ziyaret etmesini anlarım ok ama çocukları neden sizin çocuğa dokunsun ki gerek yok. Hala amca teyze de bi zahmet ilk 2 ay en azından 40 gün size gelmeyiversin. Ne alaka yani yenidoğan bebeği ziyaret bahanesiyle gelecekler savunmasız sabiyi hasta edecekler. Çok tehlikeli aman uzak dursunlar. Yenidoğan dönemi geçince de yavaş yavaş tek tek gelsinler. O çocuklar hasta olunca onlar gelip bakıp uğraşmayacak. Ana baba olarak siz perişan olacaksınız. Gerek yok. Aynen böyle aktar eşine.

Back