• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Kızlar uzun aradan sonra sosyalleşeceğim 6 haftalık yatışın ardından elbise giymek, hazırlanmak ne güzel geldi 😁😁 sevinçten sizinle de paylaşıyorum 18.haftadan merhaba teyzeleri 🎉🥰🧿
Eki Görüntüle 3539965
Ayy göbüşe bak minnacık 🥰🤭
Ben elbise giyemiyorum ya daha rahat ediliyor hamilelikte diyorlar ama sürekli spor takılmaktan biraz sıkıldım elbiseye mi geçiş yapsam bilemedim 🤣🤣

Ben zaten tatlıya düşkün bi insan degilim, arada sırada bi çikolata canım çeker, o da bitter. Ama bu gebelikte canım hiç tatlı istemiyor. En güzeli önüme gelse, bi çatal alasım yok. Geçen kızım kendine alınca bana da gofret almış. Bi ısırık aldım. Geri verdim. Baydı beni. Hayır buna rağmen epey de kilom var. Demek tatlı yesem ne hale geleceğim. :KK45:
Bende bu gebeliğimde asla tatlı yiyemiyorum bir iki çatal aldığım gibi bırakıyorum normalde ye tatlıyı doğur Hakkıyı ye ekşiyi getir Ayşeyi diyorlar benim durum tam tersi daha çok ekşi tuzlu şeyler yemek istiyorum tabi bu sefer tuzlu olan şeylerde zararlı olunca azar azar tüketmeye çalışıyorum bugün canım tatlı çekti bilin bakalım hangi tatlıyı çeksin çeke çeke 🤣🤣🤣(halka tatlısı )
Eşim almış ama bir tanesinin yarısını yedim bıraktım diğeri kaldı öyle 😅😅🤭

Ayy göbüşe bak minnacık 🥰🤭
Ben elbise giyemiyorum ya daha rahat ediliyor hamilelikte diyorlar ama sürekli spor takılmaktan biraz sıkıldım elbiseye mi geçiş yapsam bilemedim 🤣🤣
Benim için koca bir göbüş o 😅. Ne güzel de büyüttüm diye gururlanıyorum her gün mezurayla ölçüyorum hahahaha görmemiş gibi.

Valla bacım, elbise hoştu ama çorap hamile için olmadığından karın kısmımı sıktı çamaşır hizasına indirdim onda da rahat edemedim. Bir de totom üşümesin diye mini tayt giydim çorabın üstüne o da biraz sıkıştırdı malum kız çocuk basen ve popomu büyüttü yani biraz sıkıştım ama, 1,5 aydır ev hastane arası mekik dokuyup eşofman altı ve geniş bluzlar hatta crocsla gezdiğim için mutlu oldum iyi hissettim ☀️💞

Bende bu gebeliğimde asla tatlı yiyemiyorum bir iki çatal aldığım gibi bırakıyorum normalde ye tatlıyı doğur Hakkıyı ye ekşiyi getir Ayşeyi diyorlar benim durum tam tersi daha çok ekşi tuzlu şeyler yemek istiyorum tabi bu sefer tuzlu olan şeylerde zararlı olunca azar azar tüketmeye çalışıyorum bugün canım tatlı çekti bilin bakalım hangi tatlıyı çeksin çeke çeke 🤣🤣🤣(halka tatlısı )
Eşim almış ama bir tanesinin yarısını yedim bıraktım diğeri kaldı öyle 😅😅🤭
lady peacock lady peacock ben tatlı delisiydim insülin direncimi ilaçla baskılıyordum her akşam mutlaka çikolata, puding, bisküvi, dondurma bir şey yerdim istisnasız. Bazen gece kalkıp dolaptaki bal pekmeze ekmek banmışlığım olurdu. Çocuk tatlı sevmiyor. Bazen elim arıyor yiyorum, ağzımda kekremsi kötü bir tat bırakıyor. Bünye istemiyor ya çok enteresan. Ben acı ve bir tane mevsimi olmayan meyve var ona düştüm. Bir de domates yiyince bebik tekmeliyor . ☺️

Dr a gittin mi canım ne dedi ben haftaya gideceğim sanırım belki dayanamaz yarın giderim
Evet gittim bugün kalp atışını görünce dr da bir sıkıntı görünmüyor deyince hareketleri sormadım. Son günlerde karıncalanma hissi oluyor, sanki bebek içerde bir yerden bir yere kayıyor gibi bi his algılıyorum, bunlar rahatlatmıştı beni kontrol öncesi. Senin ilk gebeliğin mi? Benim ilk gebelikte böyle hislerim olmamıştı tekmeler hissediyordum direkt 😀

Benim için koca bir göbüş o 😅. Ne güzel de büyüttüm diye gururlanıyorum her gün mezurayla ölçüyorum hahahaha görmemiş gibi.

Valla bacım, elbise hoştu ama çorap hamile için olmadığından karın kısmımı sıktı çamaşır hizasına indirdim onda da rahat edemedim. Bir de totom üşümesin diye mini tayt giydim çorabın üstüne o da biraz sıkıştırdı malum kız çocuk basen ve popomu büyüttü yani biraz sıkıştım ama, 1,5 aydır ev hastane arası mekik dokuyup eşofman altı ve geniş bluzlar hatta crocsla gezdiğim için mutlu oldum iyi hissettim ☀️💞
Oyyy sen o göbüşe koca diyorsan bizimkilere ne diyeceksin merak ettim 🤣🤣🤭

Olsun hamişler her haliyle güzeller 🥰 tabi biraz bakım yapınca ekstra motive olunuyor bizlere
Yazın giymek belki daha mantıklı olur elbise için kışın altına bir şeyler giymek zorunlu oluyor ama yakışmış bu seferlikte böyle olsun 🤗🥰

Biz de bugün cinsiyetimizi öğrendik, bir oğlum var, onu ne kadar erkek hissettiysem bunu da o kadar kız hissetmiştim🙈 dr cinsiyeti erkek deyince eşim bir süre tepkisiz kaldın niye diye sordu, gayriihtiyari şaka yaptım demesini bekledim😂 hala çok şaşkınım bütün işaretler kız olduğu yönündeydi halbuki😅

Biz de bugün cinsiyetimizi öğrendik, bir oğlum var, onu ne kadar erkek hissettiysem bunu da o kadar kız hissetmiştim🙈 dr cinsiyeti erkek deyince eşim bir süre tepkisiz kaldın niye diye sordu, gayriihtiyari şaka yaptım demesini bekledim😂 hala çok şaşkınım bütün işaretler kız olduğu yönündeydi halbuki😅
Ahahah🤣🤣tutmamış bu sefer demekki bende garanti kız diyordum çünkü kızımda yaşadığım durumların aynısı vardı bir iki şey hariç ama doktor erkek deyince şaşırmıştım 😀
Hayırlı evlat olsun sağlıkla gelsin inşallah 🥰

Şöyle söyliyim. 32+0da çalışamaz raporu alıyoruz. Eğer ikizse 30. Haftada çalılamaz alınabiliyor. 24. Haftadan itibaren nöbet tutma işlemi varsa kurumuzda nöbetten muaf oluyosunuz. Onun dışında erken ayrılmazsınız bunlar resmi tarihler. Çalışabilir alırsanızda 37+0a kadar en fazla çalışabilirsiniz. Eğer bunun dışında düşük riski kanama vs varsa hamilelikte doktor raporuyla işe gitmeyebilirsiniz tek hekim en fazla 10 gün rapor verir. 10 gündan fazla rapor için de heyet raporu gerekir. Başka merak ettiğiniz varsa cevap verebilirim. Ben kurumumda idari birimde çalışıyorum o yüzden biraz haşır neşirim bu konularla
Merhaba ben de öğretmenim. Tahmini doğum 7 ağustos civarı görünüyor. 23 temmuz 37 hafta doluyor. Mecburi 37de izin başlatmam lazım. 23 Temmuzdan sonra geriye 13 hafta mı doğum iznim kalacak. Yani ben 23 ekimde mi işe başlamalıyım?
Yaz tatilinde zaten idari izinliyiz fakat doğum izni başlıyor her halükarda değil mi? Bir de Bebeğimle en uzun emzirme sürecini geçirmek için ne zaman izne ayrılmam mantıklı olur? Çok teşekkür ederim :KK200:

Şöyle söyliyim. 32+0da çalışamaz raporu alıyoruz. Eğer ikizse 30. Haftada çalılamaz alınabiliyor. 24. Haftadan itibaren nöbet tutma işlemi varsa kurumuzda nöbetten muaf oluyosunuz. Onun dışında erken ayrılmazsınız bunlar resmi tarihler. Çalışabilir alırsanızda 37+0a kadar en fazla çalışabilirsiniz. Eğer bunun dışında düşük riski kanama vs varsa hamilelikte doktor raporuyla işe gitmeyebilirsiniz tek hekim en fazla 10 gün rapor verir. 10 gündan fazla rapor için de heyet raporu gerekir. Başka merak ettiğiniz varsa cevap verebilirim. Ben kurumumda idari birimde çalışıyorum o yüzden biraz haşır neşirim bu konularla
Çok teşekkür ederim yanıtlayan tüm arkadaşlarıma 🥰

Kızlar fetal dna yaptıranlar sorum size. 3lü tarama yaptırmaya gerek var mı ? Ben yok diye biliyorum ama birinin doktoru yine de yapalım demiş sanırım öyle okudum
Ben bugün doktora gittim ve üçlü testi ikili test sonrası sehır hastanesinde direk yapmıslardı ben ordan sonra fetal dna yaptırdım . Bugün dr kontrolde üçlüyü niye yaptrdın nipt testten sonra gerek yoktu dedi. Yani anlamsız 3 lü 4 lü. Nipt yaptırdıysanız

Benimki yapacağız farklı şeylere bakılıyor ikisinde dedi. Anladığım kadarıyla fetal dna da genetik hastalıklara bakılıyor sadece. Üçlü tarama da organlarına gelişimine vs. Gerçi fetal dna testlerinin kapsamı da değişiyor sanırım o yüzden sormak lazım 🤷🏻‍♀️
İkili test Trizomi 21 , Trizomi 18 böyle genetik hastalıklarda tarama testi yapıyor 3 lü testte yine bu hastalıklar ve nöral tüp defekti denen bir hastalık riskine daha bakıyorlar kanda 3 değere göre. Bir risk hesaplıyor yani. Organ ve gelişimleri ayrıntılı ultrasonda kalp beyin tüm organlar detaylıca tek tek perinatolog tarafından yapılır ve rapor verilir . Normal kadın doğumcuların rapor yazma yetkisi yok detaylı ultrasonda . Benim bilgilerim bu sekılde 😊😊

Hayırlı olsun sağlıkla al evladını kucağına inşallah ❤️ 😍

Kızlar bu haftalarda kanama yaşayan var mı ilk defa kanamam oldu 17. Haftada. ama şuan hiç ağrım yok kanama da kesildi. ciddi bişey midir acile gitcem birazdan. 2 gündür çok yorulmuştum misafirlerim vardı dün biraz karnım ağrımıştı onunla alakalı olabilir mi ya
Ben de kanama yaşadım ben de temmuz annesiyim benim 13. Haftadan 16. Haftaya kadar sürdü şimdi de enfeksiyon ile uğradıyorum kırmızı kan gördüysen ve bu ilkse tabiki gitmen gerekli canım

Kizlar yardıma ihtiyacım var hamileliğim yeni öğrendiğimde böyle olmuştum en son sonra kesilmişti şimdi tekrar ediyo ağır bı depresyon geçiriyorum buralarda bı arkadaş vardı ona destek olmuştum en son ama şuan çok kötüyüm dualarınıza talibim eşimin ailesi ile ortak iş yapıyoruz bende çalışıyorum iş mi ağır geliyo kafammi bilmiyorum etrafımda ki herkesi kırıp yaraliyorum farkindayim eşim bile dayanamıyor artık bana sinir stres sürekli lastik gibi gerginim dünya yıkılmış altında kalmış gibiyim Allah affetsin yaşamak istemiyorum normalde tam tersi bı insanım ekstra neşeli pozitif güler yüzlü gelecek umudu olan tam bir neşe içinde yaşayan mutlu bı insandım beklemediğimiz bı anda geldi bebek 9 yıl bekar gibiydik eşimle yer içer gezerdik şimdi sorumluluk mu eklendi ne oldu bilmiyorum boğuluyorum çıkamıyorum dualarınıza önerilerinize açığım sosyalleşme şansım yok haftada 6 gün işteyim pazar günü eşimle kahvaltı yada yemeğe gideriz her hafta ama o sırada evdeki işlerim olduğu için dışarıyı kendime zehir ediyorum aynı anda hem ev hem iş hem eş hemde bu kafayla çok zorlanıyorum lütfen dua edin bana çok uzun oldu hakkınızı helal edin

Hayırlı olsunn👏 ben de kızımda erkek hissetmiştim. Bunda da kız hissediyordum erkek çıktı😅

Kizlar yardıma ihtiyacım var hamileliğim yeni öğrendiğimde böyle olmuştum en son sonra kesilmişti şimdi tekrar ediyo ağır bı depresyon geçiriyorum buralarda bı arkadaş vardı ona destek olmuştum en son ama şuan çok kötüyüm dualarınıza talibim eşimin ailesi ile ortak iş yapıyoruz bende çalışıyorum iş mi ağır geliyo kafammi bilmiyorum etrafımda ki herkesi kırıp yaraliyorum farkindayim eşim bile dayanamıyor artık bana sinir stres sürekli lastik gibi gerginim dünya yıkılmış altında kalmış gibiyim Allah affetsin yaşamak istemiyorum normalde tam tersi bı insanım ekstra neşeli pozitif güler yüzlü gelecek umudu olan tam bir neşe içinde yaşayan mutlu bı insandım beklemediğimiz bı anda geldi bebek 9 yıl bekar gibiydik eşimle yer içer gezerdik şimdi sorumluluk mu eklendi ne oldu bilmiyorum boğuluyorum çıkamıyorum dualarınıza önerilerinize açığım sosyalleşme şansım yok haftada 6 gün işteyim pazar günü eşimle kahvaltı yada yemeğe gideriz her hafta ama o sırada evdeki işlerim olduğu için dışarıyı kendime zehir ediyorum aynı anda hem ev hem iş hem eş hemde bu kafayla çok zorlanıyorum lütfen dua edin bana çok uzun oldu hakkınızı helal edin
Canımm biz varız bizimle sosyalleş 😍 merak etme hormonların etkisinden böyle olabilirsin. Kendini sıkma. Eğer kötü hissediyorsan eşine söyle ve bir süre işe gitme dinlen. Ortak iş yaptığınıza göre bir süre seni idare edebilirler diye düşünüyorum. O süreçte sana iti gelen ne varsa onu yap. Arkadaşlarınla buluş, ne bileyim dua et , meditasyon yap. Baktın olmuyor psikolojik destek alabilirsin. Çok faydası oluyor.ne olursa olsun Ama bunu. Geçici bir süreç olduğunu unutma. Geçecek merak etme

Back
X