Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Kızlar selam 22 Ocak sabah 8 de bende doğuma giriyorum nasipse doğum yapacak ve yapan tüm annelere sağlıkla büyütmek nasip olsun süt gelmesi için de kuru incir 3-4 tane, 3-4 tane kuru kayısı bir avuç kadar kuru dut bir avuç kuru üzüm bunları 2 litre suda kaynatın ve suyunu için sütünüzü hemen getirecektir ben geçenlerde yaptım hazırlık olsun diye ve doğum yapmadan sütüm geldi doğumu tetiklemesin diye bıraktım pazartesi itibari ile başlayıp hastaneye de yanıma götüreceğim

Ayrıca yanıma anne çayı bestlak damla ve solgar markasını bira mayası kapsülü var ikizlerimde de çok memnun kalmıştım sütümü
Artırmıştı onu da koydum başlayacağım inşallah

Sağlıcakla gelsin miniğin canım

Canım benimde bugün 39 +6 bebek kilosu 3700 ve karın bölgesi büyük görünüyor ve iri bir bebek dedi. Pazartesi kadar evdeyim pazartesi yatış da yapılabilir suni de denenenilir ölçümler tekrar 2 farklı cihazdan yapılıp sezaryen da olabilir hazırlıklı ol denildi. Plasenta ve hersey yolunda suyu da. Bunca zaman normal olur diye bekledim şimdi bilinmezlik benim içinde ağrı sancı kanama hicbirsey yok. Ona rağmen bebeğin tuvalet durumu da göz önüne alınıp karar verilebilir dedi. Senin ve bebeğin için sağlıklı olan neyse o olsun yalnız degilsin. Bizim hayır bildiklerimizin şer, şer bildiklerimizde hayır olur. Allah yardımcınız olsun

Ay durumumuz aynıymış canım. Yine seninki benden 3 gün daha sonraya çağırmış. Hepimizin hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun. İnşallah kolaylıkla strese girmeden kendileri gelirler de müdahaleye gerek kalmaz. Ben de internetten doğumu başlatan şeyleri inceliyorum. Yukarıda arkadaşın yazdığı kürü deneyeceğim.

Kızlar, benim bebeğim bugün 16 günlük oldu ama hasta oldu yavrum, balgamı var atamıyor, ne yapayım bilmiyorum bir de azcik ateşi var sanki
Ahh kıyamam yaa serum fizyolojikle temizleyebilirsen burnunu açık tut bol bol emzir annesi senin sütün en iyi ilaç geçmiş olsun

Kızlar, benim bebeğim bugün 16 günlük oldu ama hasta oldu yavrum, balgamı var atamıyor, ne yapayım bilmiyorum bir de azcik ateşi var sanki
Bugün bizim de ondan sonra ilk rutin kontrolümüz vardı İnan sırada beklerken ilk 20 günlük bile olmadan hasta bir sürü bebek vardı hep anneden bulaşmış öğledendi gerçekten evime misafir kabul etmemek gerektiğini bir kere daha anladım

Bu önümüzdeki hafta doğuracak bütün arkadaşlarımız sağlıkla kucağımıza alın inşallah biz kucağımızda bebişlerimizle sizin güzel haberlerinizi bekliyor olacağız her zaman dualarımdasınız okuyorum Çok cevap veremiyorum ama her zaman burayı takip ediyorum bu grupta son gebede doğurana kadar safları terk etmeyeceğiz

Merhaba sizinle aynı durumdayız sali günü 39.haftada gittiğim kontrolde 3600 gram cikti suyu normalde bu haftalarda azalırmis ama bizim azalmamis benim de düzenli sancim vs herhangi bir belirtim yok. Bebis de kanala girmemiş yan yatiyodu bana çatı kontrolü haftaya yapılacak. 40 olduktan sonra 10 gün daha bekleriz o sırada 3 gunde bir nstye gelirsin dedi doktorum 31 ocağa kadar bekleyeceğiz yani şu an için müdahale etmekten bahsetmedi. Dediğin gibi son dakika dogum kanalına girebilirmis sancılarla olur o ilerleme dedi

Arkadaşlar biz bugün emzirme danışmanına gittik. Aslında Tuniş iyi tutuyor ve emiyor ama ilk bebeğim olduğu için yenidoğan doktoru gitmem gerektiğini söyledi. Daha önce ebe ile görüştüğümde memeye başkası dokunmasın demişti hatırlarsanız bir kaç arkadaşta sormuştu, emzirme danışmanı şöyle bir açıklama yaptı, özellikle memenin kahverengi kısmından süt kokusu, anne kokusu geliyor, başkası dokununca o kokuyu bozuyor. Bebek rahatsız oluyor, emmek istemiyor. Yıkamak gerekiyor biri dokununca. Bir de bende gümüş kapak vardı kullanma dedi. Nemli bıraktığı için bakteri üreme ortamı olur dedi. Yara olsa bile son sütten güzelce sür memene iyileşir dedi. Hiç bir krem önermedi. Ancak enfeksiyon falan olursa doktor yazar o zaman kullan dedi.

Kızlar ben de kontrolden geliyorum bugün 40+2 bebeğim 3.900 olmuş son 5 gün verdi doktor, aslında plasenta yaşlanması su azlığı vs de yok ama gelmezse 41de suni denenecek. Ama neden doğuramadım bilmiyorum müdahalesiz doğum istiyorum aslında Ama her şey yolunda ne sancı kanama ağrı hiçbir şey yok. Demek biz ne düşünsek de bebeklerimiz kendi zamanını kendi seçiyor şaşırıyorum son haftaya kaldığım için

İnşallah bu 5 gün dolmadan gelir kolaylıkla. Sizlerin kafa boyutu ve kanala girmeleriyle ilgili yorum yaptı mı doktorunuz. Yani başları kanalda sabitlenmiş mi sizinkilerin?

Ben 40+2de suni sancı ile normal doğum yaptım. Bana da sürekli kafası mobil diyorlardı doğum sırasında ama normal doğdu (25-26 saat sürdü). Ha çok zor oldu, şimdi olsa sezaryen olurdum ama bir şekilde hallettik sezaryen kadar olmasa da çok dikişim var. Ve yeri o kadar kötü ki oturamıyorum kalkamıyorum. 2 hafta önceye kadar bana da kafa büyük diyorlardı minnacık kafası var oğlumun Doğum sonrası kafa muayenesi istediler özellikle, hiç bir sıkıntı yok şükür. Kilosu da ultrasonda ölçülenden düşük doğdu 200gr kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…