Sağlıcakla gelsin miniğin canımKızlar selam 22 Ocak sabah 8 de bende doğuma giriyorum nasipse doğum yapacak ve yapan tüm annelere sağlıkla büyütmek nasip olsun süt gelmesi için de kuru incir 3-4 tane, 3-4 tane kuru kayısı bir avuç kadar kuru dut bir avuç kuru üzüm bunları 2 litre suda kaynatın ve suyunu için sütünüzü hemen getirecektir ben geçenlerde yaptım hazırlık olsun diye ve doğum yapmadan sütüm geldi doğumu tetiklemesin diye bıraktım pazartesi itibari ile başlayıp hastaneye de yanıma götüreceğim
Kızlar bir konuda fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. 39+3 üm, bugün kontrolde idim. Çocuk gecen hafta 3200, bu Salı yani 3 gün önce 3400 bugün de 3600 gr gözüktü ultrasonda. Ben buradan plesantamın hala besleyici ve iyi durumda olduğu sonucunu çıkarıyorum. Ama partikülleşme olduğu için haliyle doktor "artık plasentan yaşlanmaya başlamış" dedi. 3 gün önce açıklığım 3 cm idi. Bugün gene 3 cm çıktı. Hatta "geçen kontrolde daha yumuşaktı sanki rahim ağzın" dedi. Bebeğimin kafası hep zaten haftasından ileri büyüklükte çıkıyordu. Bugün gene "40. hafta büyüklüğünde kafası biraz iri" dedi. Vajinal muayenede bebeğin kafası aşağıda olmasına rağmen tam anlamıyla kemik yapıya oturmamış çıktı, "biraz mobil kafası, parmaklarımla temas edince hareket ettiriyor kafasını" dedi. Velhasılkelam tüm bunlardan dolayı da "sen pazartesi operasyona girecekmiş gibi hazır gel, duruma göre sezeryana alabilirim o gün seni" dedi. Pazartesi günü 39+6 olacağım. Ama içim şu an hiç rahat değil. Benim normal doğumu çok istediğimi biliyor. Hafta 41e hatta 42ye kadar yolu var bunun benim bildiğim, biraz aceleci değil mi? Evet biliyorum bebek zamanla suyu yaşlandıkça strese girip kakasını yapabilir ama daha bizimkinin öyle bir durumu olacak mı şimdiden nasıl bilebilir ki? Bebeğin kafasının biraz iri ve kemik yapıya tam oturmamış olması sizce böyle bir erken müdahaleyi gerektirir mi? Başka bir doktordan daha mı görüş alsam dedim ama, son dakika böyle bir şey beni daha çok strese sokar diye de çekiniyorum. Sanki ilk doğumu olacak olanlarda bebek son dakika dahi o kemik yapıya girebiliyor diye hatırlıyorum emin olmamakla birlikte. Sizlerden benzer deneyimi, bilgisi olan var mı?
Ay durumumuz aynıymış canım. Yine seninki benden 3 gün daha sonraya çağırmış. Hepimizin hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun. İnşallah kolaylıkla strese girmeden kendileri gelirler de müdahaleye gerek kalmaz. Ben de internetten doğumu başlatan şeyleri inceliyorum. Yukarıda arkadaşın yazdığı kürü deneyeceğim.Canım benimde bugün 39 +6 bebek kilosu 3700 ve karın bölgesi büyük görünüyor ve iri bir bebek dedi. Pazartesi kadar evdeyim pazartesi yatış da yapılabilir suni de denenenilir ölçümler tekrar 2 farklı cihazdan yapılıp sezaryen da olabilir hazırlıklı ol denildi. Plasenta ve hersey yolunda suyu da. Bunca zaman normal olur diye bekledim şimdi bilinmezlik benim içinde ağrı sancı kanama hicbirsey yok. Ona rağmen bebeğin tuvalet durumu da göz önüne alınıp karar verilebilir dedi. Senin ve bebeğin için sağlıklı olan neyse o olsun yalnız degilsin. Bizim hayır bildiklerimizin şer, şer bildiklerimizde hayır olur. Allah yardımcınız olsun
Ahh kıyamam yaa serum fizyolojikle temizleyebilirsen burnunu açık tut bol bol emzir annesi senin sütün en iyi ilaç geçmiş olsunKızlar, benim bebeğim bugün 16 günlük oldu ama hasta oldu yavrum, balgamı var atamıyor, ne yapayım bilmiyorumbir de azcik ateşi var sanki
Allah razı olsun arkadaşım amin inşallahSağlıcakla gelsin miniğin canım
Bugün bizim de ondan sonra ilk rutin kontrolümüz vardı İnan sırada beklerken ilk 20 günlük bile olmadan hasta bir sürü bebek vardı hep anneden bulaşmış öğledendi gerçekten evime misafir kabul etmemek gerektiğini bir kere daha anladımKızlar, benim bebeğim bugün 16 günlük oldu ama hasta oldu yavrum, balgamı var atamıyor, ne yapayım bilmiyorumbir de azcik ateşi var sanki
Merhaba sizinle aynı durumdayız sali günü 39.haftada gittiğim kontrolde 3600 gram cikti suyu normalde bu haftalarda azalırmis ama bizim azalmamis benim de düzenli sancim vs herhangi bir belirtim yok. Bebis de kanala girmemiş yan yatiyodu bana çatı kontrolü haftaya yapılacak. 40 olduktan sonra 10 gün daha bekleriz o sırada 3 gunde bir nstye gelirsin dedi doktorum 31 ocağa kadar bekleyeceğiz yani şu an için müdahale etmekten bahsetmedi. Dediğin gibi son dakika dogum kanalına girebilirmis sancılarla olur o ilerleme dediKızlar bir konuda fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. 39+3 üm, bugün kontrolde idim. Çocuk gecen hafta 3200, bu Salı yani 3 gün önce 3400 bugün de 3600 gr gözüktü ultrasonda. Ben buradan plesantamın hala besleyici ve iyi durumda olduğu sonucunu çıkarıyorum. Ama partikülleşme olduğu için haliyle doktor "artık plasentan yaşlanmaya başlamış" dedi. 3 gün önce açıklığım 3 cm idi. Bugün gene 3 cm çıktı. Hatta "geçen kontrolde daha yumuşaktı sanki rahim ağzın" dedi. Bebeğimin kafası hep zaten haftasından ileri büyüklükte çıkıyordu. Bugün gene "40. hafta büyüklüğünde kafası biraz iri" dedi. Vajinal muayenede bebeğin kafası aşağıda olmasına rağmen tam anlamıyla kemik yapıya oturmamış çıktı, "biraz mobil kafası, parmaklarımla temas edince hareket ettiriyor kafasını" dedi. Velhasılkelam tüm bunlardan dolayı da "sen pazartesi operasyona girecekmiş gibi hazır gel, duruma göre sezeryana alabilirim o gün seni" dedi. Pazartesi günü 39+6 olacağım. Ama içim şu an hiç rahat değil. Benim normal doğumu çok istediğimi biliyor. Hafta 41e hatta 42ye kadar yolu var bunun benim bildiğim, biraz aceleci değil mi? Evet biliyorum bebek zamanla suyu yaşlandıkça strese girip kakasını yapabilir ama daha bizimkinin öyle bir durumu olacak mı şimdiden nasıl bilebilir ki? Bebeğin kafasının biraz iri ve kemik yapıya tam oturmamış olması sizce böyle bir erken müdahaleyi gerektirir mi? Başka bir doktordan daha mı görüş alsam dedim ama, son dakika böyle bir şey beni daha çok strese sokar diye de çekiniyorum. Sanki ilk doğumu olacak olanlarda bebek son dakika dahi o kemik yapıya girebiliyor diye hatırlıyorum emin olmamakla birlikte. Sizlerden benzer deneyimi, bilgisi olan var mı?
Burnu açık ama balgamlı öksürüğü var, bir de göğsünde 38.3 ateşi varAhh kıyamam yaa serum fizyolojikle temizleyebilirsen burnunu açık tut bol bol emzir annesi senin sütün en iyi ilaç geçmiş olsun
YouTube da osman gönülal videolari var cnm ay ayKızlar bebeğimin gelişimini takip edebileceğim uygulama önerisi olan var mı
Kızlar bir konuda fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. 39+3 üm, bugün kontrolde idim. Çocuk gecen hafta 3200, bu Salı yani 3 gün önce 3400 bugün de 3600 gr gözüktü ultrasonda. Ben buradan plesantamın hala besleyici ve iyi durumda olduğu sonucunu çıkarıyorum. Ama partikülleşme olduğu için haliyle doktor "artık plasentan yaşlanmaya başlamış" dedi. 3 gün önce açıklığım 3 cm idi. Bugün gene 3 cm çıktı. Hatta "geçen kontrolde daha yumuşaktı sanki rahim ağzın" dedi. Bebeğimin kafası hep zaten haftasından ileri büyüklükte çıkıyordu. Bugün gene "40. hafta büyüklüğünde kafası biraz iri" dedi. Vajinal muayenede bebeğin kafası aşağıda olmasına rağmen tam anlamıyla kemik yapıya oturmamış çıktı, "biraz mobil kafası, parmaklarımla temas edince hareket ettiriyor kafasını" dedi. Velhasılkelam tüm bunlardan dolayı da "sen pazartesi operasyona girecekmiş gibi hazır gel, duruma göre sezeryana alabilirim o gün seni" dedi. Pazartesi günü 39+6 olacağım. Ama içim şu an hiç rahat değil. Benim normal doğumu çok istediğimi biliyor. Hafta 41e hatta 42ye kadar yolu var bunun benim bildiğim, biraz aceleci değil mi? Evet biliyorum bebek zamanla suyu yaşlandıkça strese girip kakasını yapabilir ama daha bizimkinin öyle bir durumu olacak mı şimdiden nasıl bilebilir ki? Bebeğin kafasının biraz iri ve kemik yapıya tam oturmamış olması sizce böyle bir erken müdahaleyi gerektirir mi? Başka bir doktordan daha mı görüş alsam dedim ama, son dakika böyle bir şey beni daha çok strese sokar diye de çekiniyorum. Sanki ilk doğumu olacak olanlarda bebek son dakika dahi o kemik yapıya girebiliyor diye hatırlıyorum emin olmamakla birlikte. Sizlerden benzer deneyimi, bilgisi olan var mı?
Canım benimde bugün 39 +6 bebek kilosu 3700 ve karın bölgesi büyük görünüyor ve iri bir bebek dedi. Pazartesi kadar evdeyim pazartesi yatış da yapılabilir suni de denenenilir ölçümler tekrar 2 farklı cihazdan yapılıp sezaryen da olabilir hazırlıklı ol denildi. Plasenta ve hersey yolunda suyu da. Bunca zaman normal olur diye bekledim şimdi bilinmezlik benim içinde ağrı sancı kanama hicbirsey yok. Ona rağmen bebeğin tuvalet durumu da göz önüne alınıp karar verilebilir dedi. Senin ve bebeğin için sağlıklı olan neyse o olsun yalnız degilsin. Bizim hayır bildiklerimizin şer, şer bildiklerimizde hayır olur. Allah yardımcınız olsun
Kızlar ben de kontrolden geliyorum bugün 40+2 bebeğim 3.900 olmuş son 5 gün verdi doktor, aslında plasenta yaşlanması su azlığı vs de yok ama gelmezse 41de suni denenecek. Ama neden doğuramadım bilmiyorum müdahalesiz doğum istiyorum aslındaAy durumumuz aynıymış canım. Yine seninki benden 3 gün daha sonraya çağırmış. Hepimizin hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun. İnşallah kolaylıkla strese girmeden kendileri gelirler de müdahaleye gerek kalmaz. Ben de internetten doğumu başlatan şeyleri inceliyorum. Yukarıda arkadaşın yazdığı kürü deneyeceğim.
Ben dün gece verdim bugün emzirme danışmanı biraz kızdıBende ondan aldım veriyorum ama almıyor
İnşallah bu 5 gün dolmadan gelir kolaylıkla. Sizlerin kafa boyutu ve kanala girmeleriyle ilgili yorum yaptı mı doktorunuz. Yani başları kanalda sabitlenmiş mi sizinkilerin?Kızlar ben de kontrolden geliyorum bugün 40+2 bebeğim 3.900 olmuş son 5 gün verdi doktor, aslında plasenta yaşlanması su azlığı vs de yok ama gelmezse 41de suni denenecek. Ama neden doğuramadım bilmiyorum müdahalesiz doğum istiyorum aslındaAma her şey yolunda ne sancı kanama ağrı hiçbir şey yok. Demek biz ne düşünsek de bebeklerimiz kendi zamanını kendi seçiyor şaşırıyorum son haftaya kaldığım için
Ben 40+2de suni sancı ile normal doğum yaptım. Bana da sürekli kafası mobil diyorlardı doğum sırasında ama normal doğdu (25-26 saat sürdü). Ha çok zor oldu, şimdi olsa sezaryen olurdum ama bir şekilde hallettikKızlar bir konuda fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. 39+3 üm, bugün kontrolde idim. Çocuk gecen hafta 3200, bu Salı yani 3 gün önce 3400 bugün de 3600 gr gözüktü ultrasonda. Ben buradan plesantamın hala besleyici ve iyi durumda olduğu sonucunu çıkarıyorum. Ama partikülleşme olduğu için haliyle doktor "artık plasentan yaşlanmaya başlamış" dedi. 3 gün önce açıklığım 3 cm idi. Bugün gene 3 cm çıktı. Hatta "geçen kontrolde daha yumuşaktı sanki rahim ağzın" dedi. Bebeğimin kafası hep zaten haftasından ileri büyüklükte çıkıyordu. Bugün gene "40. hafta büyüklüğünde kafası biraz iri" dedi. Vajinal muayenede bebeğin kafası aşağıda olmasına rağmen tam anlamıyla kemik yapıya oturmamış çıktı, "biraz mobil kafası, parmaklarımla temas edince hareket ettiriyor kafasını" dedi. Velhasılkelam tüm bunlardan dolayı da "sen pazartesi operasyona girecekmiş gibi hazır gel, duruma göre sezeryana alabilirim o gün seni" dedi. Pazartesi günü 39+6 olacağım. Ama içim şu an hiç rahat değil. Benim normal doğumu çok istediğimi biliyor. Hafta 41e hatta 42ye kadar yolu var bunun benim bildiğim, biraz aceleci değil mi? Evet biliyorum bebek zamanla suyu yaşlandıkça strese girip kakasını yapabilir ama daha bizimkinin öyle bir durumu olacak mı şimdiden nasıl bilebilir ki? Bebeğin kafasının biraz iri ve kemik yapıya tam oturmamış olması sizce böyle bir erken müdahaleyi gerektirir mi? Başka bir doktordan daha mı görüş alsam dedim ama, son dakika böyle bir şey beni daha çok strese sokar diye de çekiniyorum. Sanki ilk doğumu olacak olanlarda bebek son dakika dahi o kemik yapıya girebiliyor diye hatırlıyorum emin olmamakla birlikte. Sizlerden benzer deneyimi, bilgisi olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?