Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım benim pek bilgim yok ama arkadaşım 37. Haftada doğum yapmıştı ama ona suni sancı vermişler solunum sıkıntısı olduğu için küvezde kalmıştı bir kaç günKızlar bebek en erken kac haftada dogarsa kuvöze girmez, bilgisi olan var mı , 34, 35, 36 ??
Allahnrazı olsun canım çok teşekkür ederimCanım benim çok geçmiş olsun güçlü kız bunu da atlatacak hiç yaşamamış gibi olacaksın inşallah dualarım kalbim gönlüm herşeyim sizinle
Ayy çok sağol canım ikimiz için de hayırlı olsun . kova anneler kova kızlar sıkıntısız sorunsuz doğumlar nasip olsun hemencecik yanımıza versinler sağlıkla eve gitmeye nasip etsin.Bebek dönmüştür etmiştir normal canım. Hadi bakalım günümüz aynı Sağlıkla gelsinler
Ben arkadaştan ikinci el babybjörn aldım ama muadil olara mama'ı çok öneriyorlar trdeSelam herkese, ana kucağı öneriniz var mıdır? Elektrikli yada normal farketmez
Ay sayenizde bir şeyler öğrendim ya allah sizden razı olsunAferin sana çözdün işi e öyle bir süre cebelleşcez. Az gelcek çok gel ulan diye çok gelcek accik git diye mecbur
Canım emin olmamakla birlikte benim doktorum hep 37 itibariyle bebek hazır olur olağan dışı bir durum olmazsa kuvöz olayı gerçekleşmez dedi bana hep. Ama öncesi bebeğe göre değişir bence, her bebeğin gelişim süreci değişik. Kendi doktorundan bilgi alsan daha doğru olurKızlar bebek en erken kac haftada dogarsa kuvöze girmez, bilgisi olan var mı , 34, 35, 36 ??
Gün içerisinde sürekli masaj uygula yavaş yavaş. YouTube videoları var. Emin ol önünü kesmezsen o süt durulmaz çok iyi biliyorum çokta çektim. Vakumlu elektrikli süt sağım makinası kullandığım için önünü alamadım. Makina kullanıyorsan onu da bırak. 2 saatte bir sağıyorsan onu 4 saate çıkarmaya çalış süreyi sürekli uzat oda göğsün hepsini değil azcık elinle rahatlat yeterli. Bir hafta sonra ağrıların da kalmaz inşallah.bebek erken doğduğu için çok az içiyor sütü ve boşaltamıyor memeyi ve mecburen sağmak zırunda kalıyorım aksi taktirde meme taş gibi oluyor ve ağrı yapıyor mastite döner diye korkuyorum
Tamamen bebeğin gelişimi ile alakalı. Bebekler genellikle 37 haftadan sonra gelişimlerini tamamladıkları için küvez ihtiyacı duymayabilirler . 34 hafta yukarısı da solunum ve organ gelişimine göre takipte kalınıyor. Misal benim arkadaş 35 haftalıkta bebeği küveze girmedi. Bebeğin gelişimi ve solunum sorunu yoktu.Kızlar bebek en erken kac haftada dogarsa kuvöze girmez, bilgisi olan var mı , 34, 35, 36 ??
Ben gece kalkıp sağmadım gündüzde sabah öğle akşam 3 kez sağdım ama sağma süresi 20-25 dk her memeyi olacak şekilde yaptım yinede süt üretimi arttı. Şimdi süreyi 15 dk da bırakıyorum. Yani şu ilk süt son süt olayı yüzünden son sütü iyice alabilmek için süreyi uzattıydım. Yağlı besleyici süt son süt olduğu için.Gün içerisinde sürekli masaj uygula yavaş yavaş. YouTube videoları var. Emin ol önünü kesmezsen o süt durulmaz çok iyi biliyorum çokta çektim. Vakumlu elektrikli süt sağım makinası kullandığım için önünü alamadım. Makina kullanıyorsan onu da bırak. 2 saatte bir sağıyorsan onu 4 saate çıkarmaya çalış süreyi sürekli uzat oda göğsün hepsini değil azcık elinle rahatlat yeterli. Bir hafta sonra ağrıların da kalmaz inşallah.
Canım inşallah sütün gelir sorun yaşamazsın. Bebekler zaten sorunsuz geldimi vakum görevi görüyor. Sık emzirmeyle süt çoğaltılır. Benimki küvezde kalmıştı makinaya ihtiyaç duymuştum. Ama elinin altında bulunsun diye eczane de satılıyor elle olan pompalı olanlardan alabilirsin.Deneyimli anneler buradaki mesajları şimdi gördüm de, eğer sütüm gelmezse elektrikli sağma makinesi alacağım ama doğum öncesi manuel süt toplayıcı ya da pompa almak sanırım mantıklı gibi duruyor ne diyorsunuz?
90lı yıllar ile şimdi aynı olmayabilir keza şehirden şehire de fark var.Mahremiyete önem var derken Almanya’da yaşamasam şu yazdıklarınıza inanırdım gerçi günümüzde internet var yapay zeka chatgpt falan şükür ki benim bildiğim gördüğüm Şahit olduğum 9 ay boyunca seninle ilgilenecek olan kadın doğum doktorunu yani frauenarztı herkes kendi seçiyor hatta bir arkadaşım hamile kalınca normalde gittiği doktorunu değiştirdi gebelik takibindeki tutumunu beğenmeyerek. Medeniyet size uğrar aslında olaylara bu kadar sığ bakmasanız. Biraz erkek doktorlara da şans verebilirsiniz. Ya da vermeyedebilirsiniz ama polemik yaratmadan burada doktor önerisi sorarak
20.25 dk 5 dk bile çok canım. Benim demek istediğim. Çok ağrı yaptığı için. Elinizle azcık şişliği alın. Amaç sağıp boşaltmak olmasın. Bir iki gün ağrı yapar sonra alışır meme. Yoksa böyle ilk süt son süt olayı gelmez.Ben gece kalkıp sağmadım gündüzde sabah öğle akşam 3 kez sağdım ama sağma süresi 20-25 dk her memeyi olacak şekilde yaptım yinede süt üretimi arttı. Şimdi süreyi 15 dk da bırakıyorum. Yani şu ilk süt son süt olayı yüzünden son sütü iyice alabilmek için süreyi uzattıydım. Yağlı besleyici süt son süt olduğu için.
Umarım büyük bi sorun yaşamam. Bebeğin ritmine dönebiliriz inşallah.
Canımcım iyiym her şey yolunda. biraz sıkıldım açıkçası böyle zamanlarım oluyor benim arada bazen içe kapanıyorum sonra geçiyor falan öyle işte :)senin iyi olmana çok sevindim. Lohusa kafana ayrı bayıldım, tadını çıkar sonra bahanen olmaz sen biraz daha takıl gelcez biz beybisuSen nerelerdesin ayy kaç gündür. Ben 3 günlük yoktum burada hala var sayılmam ama yok da değilim lohusa kafası da ayrı bir güzelmiş. Başka bir ağlak , feci takıklık ve herkese birer tane şaplak atacakmış gibi hazırda olmam beklerim hepinizi
Hahaha maalesef yaaa öyle oldum:))Mantar ve akıntı queen resmen ya. Senin sayende çok ilerledim bu konuda allah senden razı olsun
Canım tabi sen günü ve saati gönder okumaya ben de çalışırım ayrıca allahın izniyle her şey çok güzel geçicek ayrıca iyi doktorun farkı allah o doktordan razı olsun
Yahu mahremiyetin cinsiyetle ne alakası var. Ben muayene olurken başka kadının girmesini de istemem. Erkek doktor erkek çalışan ne demek. Atatürk’ün kurduğu ülkede bilimin ışığında ilerleyen bir kurumda erkek çalışan demek ne demek acaba? Mahremiyet eşittir erkek gözü mü sadece ? Siz ne anlıyorsunuz mahremiyetten merak ettim. Siz okudunuzu anlamadınız sanırım. Evet bi zahmet gidilsin orda mahremiyetin! alası var ama kadınlar internete giremez gerçi onu da düşünün.Trajikomik!
Eşim Almanya Munih doğumlu, bu sıkıntıların hiçbirini yaşamamış kayınvalidem. Hem mahremiyete önem var, hem 9 ay boyunca seninle tek kişi ilgileniyor onu da sen seçmiyorsun orda seninle yeterince ilgileniyorlar.
Ama 21.yüzyıl Türkiyesinde mahremiyet diyince hemen Afganistan deniliyor. Medeniyet bize hiç uğramaz.
Alay edilecek konu. Çünkü erkek doktor tecavuz etmiyor. Erkek çalışana denk gelemeyeyim demek ne demek. Size tüm erkekler ne yapıyor acaba nasıl bakıyor bizim bilemediğimiz. Siz nasıl ayrımcılık ve cehalet örneği sergilendinizin farkında değilsiniz. Kimin aklına geliyor sapıkca düşünceler şahsen benim hiç gelmez. Eşimin de babamın da oğlumun da gelmez. Böyle itham edilmek ayrıştırıcı dilinizin farkına varın bi. Karşı cünse genelleme yapıp ne hissettirdiğinizi in düşünün. Bilimin cinsiyeti olmaz.90lı yıllar ile şimdi aynı olmayabilir keza şehirden şehire de fark var.
Alaycı tavırla -önceki yazan şahsı kastediyorum- cevap vermek etik değil, erkek istememek neden bu kadar büyütüldü anladım. Benim bedenim benim tercihim görüşlere saygı duyulması gerekir. Varsa tavsiyesi olan cevap verir yoksa okuyup geçilir.
Kuzenim 36da doğurdu, ertesi gün birlikte çıktılar hastanedenKızlar bebek en erken kac haftada dogarsa kuvöze girmez, bilgisi olan var mı , 34, 35, 36 ??
Ablacım seni ilgilendiren hiçbir şey yok. Hayırla çocuğunu kucağına alırsın inşaallah.Alay edilecek konu. Çünkü erkek doktor tecavuz etmiyor. Erkek çalışana denk gelemeyeyim demek ne demek. Size tüm erkekler ne yapıyor acaba nasıl bakıyor bizim bilemediğimiz. Siz nasıl ayrımcılık ve cehalet örneği sergilendinizin farkında değilsiniz. Kimin aklına geliyor sapıkca düşünceler şahsen benim hiç gelmez. Eşimin de babamın da oğlumun da gelmez. Böyle itham edilmek ayrıştırıcı dilinizin farkına varın bi. Karşı cünse genelleme yapıp ne hissettirdiğinizi in düşünün. Bilimin cinsiyeti olmaz.
Anladım güzel kardeşim konunun benimle cidden hiç ilgisi yok. mesele ben ya da başkası da değil de neyseselametleAblacım seni ilgilendiren hiçbir şey yok. Hayırla çocuğunu kucağına alırsın inşaallah.
Selam ! (25/63)
Emmeye başladığı an sütüm kaynıyor ve kendiliğinden akmaya başlıyor hatta memeden çocuğu çektiğimde fışkırıyor karşıya doğru. Makas olayını ve deneyeceğim teşekkürlerŞöyle ki geri yaslanarak yarı yatarak yani uzanarak emzirmek yan yatarak emzirmek bunları gündüz beslemeler de yapmanı öneriyorlar gece annenin yorgun düşmesi uyuya kalması durumunda riskli olmasın diye yani oturur pozisyonda yer çekiminin de etkisiyle sütün gelişi hızlanır zaten buna da Hiperlaktasyon denir emzirmeden önce sağım yapılabilir ama bunu makine ile değil az miktarda elle sağım yapabilirsen memeyi daha az uyarırsın ve fazla sütü de almış olursun memenin kahverengi kısmını uca doğru parmakların ile makas şeklinde sıkmak ta bi yöntem özellikle yan yatısta ve sırt üstü yatıs pozisyonunda emzirirken bebeğin burnunun tıkanıp nefessiz kalmasını da engelleyebilirsin bu sekılde. he bi de şey var nasıl süt gelsin diye sıcak uygulama yapıyorsak emzirme sonrasında soğuk uygulama iyi gelir tabi bunu her emzirme sonunda yapmamak lazım günde bir yada iki kez yapmak yeterli olur, yenidoğanlarda pek önerilmez ama bebeğin kılosu ayına uygunsa blok emzirme de önerilir ama onun için biraz erken bence sizin için sen bu yöntemleri dene bi bakalım birde sütün tazyikli geldiğini nasıl anladın bunu anlamanın bi kaç yolu var bunların olduğundan yani sütün tazyikli geldiğinden emin ol sınra dene bence