• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    219
Bende onu anlamıyorum iki soyisim var.bi sorun dimi.iki soyismin de anne soyismi olduğu açık bellidir..Allah'tan farketmiş eşin.yoksa bide onla uğraş dur artik
Evet kimliğe yazılırsa mahkemeyle çözülüyormuş 🤦🏼‍♀️
Kızlar bebeğim 300 gram vermiş kilo kaybı Çokmuş yarın yenidoğan polikinliğine gidicem umarım bi sıkıntı olmaz. Birde hafif sarılığı var
Kaç günde verdi 300 gramı? Tuniş de ilk gün 120gr ikinci gün 90 gr verdi. Bugün doktorla görüştüm ilk 5 gün kilo vermesi normal, 10. Gün doğum kilosuna dönmesi lazım dedi.

Kızlar emzik konusunda ne düşünüyorsunuz? Özellikle tecrübeli anneler. Ben emzik aldım ama bir çok kişi verme diyor. Çok kararsızım 🥹

Ay evet bende onu gördüm şimdi buraya yazmak için girdim sen yazmissin cnm.cok saçma bence.benim doğum 11 Ocakti normalde kızım erken doğdu 6aralikta.aralikta doğan yada daha öncesi çocuklar çocuk değil mi.oncesi cocuk olanlar nüfusa kayıtlı değiller mi.nufus artışı icin yapılıyor madem.
Bizim bebişler nüfus artışını etkilemiyor cnm 😄

Evet kimliğe yazılırsa mahkemeyle çözülüyormuş 🤦🏼‍♀️

Kaç günde verdi 300 gramı? Tuniş de ilk gün 120gr ikinci gün 90 gr verdi. Bugün doktorla görüştüm ilk 5 gün kilo vermesi normal, 10. Gün doğum kilosuna dönmesi lazım dedi.
2 günde verdi. Tekrar tekrar ölçmüş hemşire hatta çok fazla vermiş demiş.

Yarim gun calisma ve kismi calisma farkli kavramlar. Bizlerin analik izin hakkı sonrasi yani ucretli izin ve uzerine 6 ay ucretsiz izinleri kullandiktan sonra başlayan bir kismi calisma hakkimiz var. O da cocuk ilkokul cagina gelene kadar haftalik 30 saati aşmayacak sekilde, esimizin de calistigini belgelerek kismi calisma dilekcesini isverene verebiliyoruz. Bu surecte sut izni kullanilamiyor. Yani hem sut izni kullaniyim hem kismi calisayim hakkimiz yok. Kismi olmadan normal mesaiye devam edersek sayet sut izni hakki doguyor. Ben size mevzuati da gondereyim orda kanun maddesi var. Avukat degilim ama bir avukat kadar bilgi sahibi oldum bu konuda😅
Teşekkür ederim yorumunuzu yeni gördüm ama maalesef işyerim kabul etmedi bende bir süre çalışıp işten çıkacağım şuan 3 ay daha ücretsiz izindeyim , döndüğümde tam mesai haftanın 6 günü çalışıcam bu da zor olucak yapamıcam mecbur çıkıcam

Kızlar emzik konusunda ne düşünüyorsunuz? Özellikle tecrübeli anneler. Ben emzik aldım ama bir çok kişi verme diyor. Çok kararsızım 🥹
Ben oğlumda vermedim baya pişmanlık yaşadım.bide kolik ve gazlı bebekti.ama kızımda aldım denedim.simdi arada veriyorum mesela hastaneye fln gittiğimde çok işime yarıyor maşallah alıyor oralarda.ama evde bazen atiyor.Philips avent aldım onu çok iyi die duymuştum.

Bibs marka aldim ama bogulacak gibi olup geri atiyor 🤷‍♀️ tutsa iyi aslinda ama tutmadi gibi

Kuzum çok geçmiş olsun bizde aynı şeyleri yasadik 19 çıktı ertesi gün öğlen 12 ye düştü çok şükür ben şuan mamada veriyorum biraz rengi daha düzelmedi yavrumun benim meme uclarim çok kötü oldu emzirmekte de çok zorlanıyorum ama dayanmaya çalışıyorum arkadaşım🙁
Kaç saatte bir ne kadar mama veriyorsunuz🤔
Kızlar bebeğim 300 gram vermiş kilo kaybı Çokmuş yarın yenidoğan polikinliğine gidicem umarım bi sıkıntı olmaz. Birde hafif sarılığı var
Kaç günlük oldu ? İnşallah sarılığı da artmaz.Bize de doktor bugün hafif sarılık var dedi yarın 1 haftalık olacak
Ben arada veriyorum kurtarıcı oluyor.hemşire 1 hafta sonra istersen ver demişti.hemen de tuttu emziği

Kaç saatte bir ne kadar mama veriyorsunuz🤔

Kaç günlük oldu ? İnşallah sarılığı da artmaz.Bize de doktor bugün hafif sarılık var dedi yarın 1 haftalık olacak

Ben arada veriyorum kurtarıcı oluyor.hemşire 1 hafta sonra istersen ver demişti.hemen de tuttu emziği
2 gğnlük daha canım 🥲 sık sık emzirmeye çalışıyorum inşallah artmaz

Back