Kızlar bir konuda fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. 39+3 üm, bugün kontrolde idim. Çocuk gecen hafta 3200, bu Salı yani 3 gün önce 3400 bugün de 3600 gr gözüktü ultrasonda. Ben buradan plesantamın hala besleyici ve iyi durumda olduğu sonucunu çıkarıyorum. Ama partikülleşme olduğu için haliyle doktor "artık plasentan yaşlanmaya başlamış" dedi. 3 gün önce açıklığım 3 cm idi. Bugün gene 3 cm çıktı. Hatta "geçen kontrolde daha yumuşaktı sanki rahim ağzın" dedi. Bebeğimin kafası hep zaten haftasından ileri büyüklükte çıkıyordu. Bugün gene "40. hafta büyüklüğünde kafası biraz iri" dedi. Vajinal muayenede bebeğin kafası aşağıda olmasına rağmen tam anlamıyla kemik yapıya oturmamış çıktı, "biraz mobil kafası, parmaklarımla temas edince hareket ettiriyor kafasını" dedi. Velhasılkelam tüm bunlardan dolayı da "sen pazartesi operasyona girecekmiş gibi hazır gel, duruma göre sezeryana alabilirim o gün seni" dedi. Pazartesi günü 39+6 olacağım. Ama içim şu an hiç rahat değil. Benim normal doğumu çok istediğimi biliyor. Hafta 41e hatta 42ye kadar yolu var bunun benim bildiğim, biraz aceleci değil mi? Evet biliyorum bebek zamanla suyu yaşlandıkça strese girip kakasını yapabilir ama daha bizimkinin öyle bir durumu olacak mı şimdiden nasıl bilebilir ki? Bebeğin kafasının biraz iri ve kemik yapıya tam oturmamış olması sizce böyle bir erken müdahaleyi gerektirir mi? Başka bir doktordan daha mı görüş alsam dedim ama, son dakika böyle bir şey beni daha çok strese sokar diye de çekiniyorum. Sanki ilk doğumu olacak olanlarda bebek son dakika dahi o kemik yapıya girebiliyor diye hatırlıyorum emin olmamakla birlikte. Sizlerden benzer deneyimi, bilgisi olan var mı?