Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Suni sanci cok mu kotu?
Kisiye göre değisir canım benim arkadaşım suni sanciyi istiyodu daha hızlı aciliyo diye ilk bebegini kendi sancisiyla doğurmuş ikinciyi suni yapmıştı korkutmak istemiyorum benim iki doğumumda da kendi acilmam olmadı yavaş açıldı beni korkutan o sıfır açılmayla başlamak zor biraz acıklık olsun en azından gerisini suni ile yaptırsın sadece isteğim bu

Bir şey danışmak istiyorum ☺️ namaz kılarken eğilip kalkmayı nasıl yapıyorsunuz canlar 35. Haftadayım oturup kalkabiliyorum ama annem artık oturarak kıl çocuğun kafası sıkışacak filan diye korkutuyor
Ben normal kılıyordum bacaklarımı daha fazla açarak ama ,hani sıkıştırmadan 😊
Ama artık oturarak kılıyorum bebek çok aşağıda olduğu için
Bence tamamen sana bağlı bu, kuzenim 4500 kilo normal doğum yapmıştı makatına kadar yırtılmıştı ama şimdi sor yine olsa yine normal yaparım diyor , kişiden kişiye değişiyor. Kilonunda 300 -400 gr eksik yada fazla olabileceğini düşünerek karar ver. Ben kendime göre yorumlayayım normal doğum istediğim için bebeğe kilo aldıracak şeyler hiç yemedim 3500 geçsin istemedim kilosu da hep haftasıyla uyumlu gitti bence bebeklerin keyfine bırakmak en iyisi nasıl gelecekler onlar karar versin :)
Ya bilmiyorum tabi ama bir insan makatına kadar yırtılmadan sonra neden yine olsa yine aynısı derki
Birazda normal doğumun adından dolayı bence
Kesinlikle normal doğum yapanlara ayrı bir hayran bakıyorum ve kendimde onu istiyordum -daha dogrusu en kolayı en sağlıklısı olsun diyordum hep-
Benim çatıdan kaynaklı muhtemelen sezaryen olucak
Benim ve bebeğim icin en sağlıklı olanı seçmek isterim
Yaşadığım sıkıntılı bir şey varsa yine olsa yine o der miyim bilmiyorum
Ama sizin kendi yorumunuza katılıyorum 😊 şartları elverişli hale getirip mantık cercevesine uygun hale getirmek😊

Bir şey danışmak istiyorum ☺️ namaz kılarken eğilip kalkmayı nasıl yapıyorsunuz canlar 35. Haftadayım oturup kalkabiliyorum ama annem artık oturarak kıl çocuğun kafası sıkışacak filan diye korkutuyor
Zorlanıyorsan eğilmeyebilirsin canım da çocuğun kafası niye sıkışsın ki bende kılıyordum dikiş var diye oturarak önüme de 2 yastık koyuyordum eğilmeyeyim diye şu 2 aydır akıntı çok fazla oluyor her dakika çamaşır değişemem diye kılmıyorum 😔 doğumdan sonra Allah tekrar nasip ederse kılacağım inş

Suni sanci cok mu kotu?
Aslında kötü değil ebe şey yazmıştı senin sancına eş değer sadece hızlandırılmış hali kendi sancına bıraksalar aynısını zaten çekeceksin yazmıştı gerçekten de öyle acı eşiğine de bağlı ben 2 doğumumda da aldım kötü hatırlamıyorum bunda da verirler büyük ihtimalle hızlı doğsun diye

Tamamen kendimce yorumlayacagim canim kilo icin birsey soyleyemem ama kafa capi biliyorsun ki vajinal dogumda cok onemli evet yapabilirsin annem beni 5100 gram dogurmus ama seni korkutmak icin soylemiyorum olabilecek komplikasyonlar icin vajinal kesin buyuk olur muhtemel eger bunu goze aliyorsan vajinal beklenebilir ve denenebilir neden olmasin ben beklemez sezeryan olurdum ama yine soyluyorum ben sezeryan dogumu isteyen ve vajinal dogume cok uzak biriyim tabi vajinal denenip olmaz ise sezeryanada donebilirsin tamamen senin yoneliminle ve doktorun profesyonelligiyle alakali
Cevabın icin tesekkür ederim canım. Benim de en büyük korkum kesinin büyük olması cünkü makata kadar yırtılmanın iyileşme süreci cok ama cok zormus ebem öyle demisti 🥹🥹 yani iki doğum arasında doğurmamayı tercih ediyorum. Doktoruma söyleyince o da güldü ama senin için en temiz sezeryan olur diyor. Bakalım büyük ihtimalle öyle olacak hayırlısı🙏🏻
Benimde bebeğim iriydi 4 kiloyu bulur dedik ama diyet yaptım 39 haftanın içindeyim 3450 gram ölçtü drum normali bekliyorum
Canım ben daha 36. Haftadayım ve oğlus 3.300grmı gecmis diyet kurtarmaz beni yani
Bence tamamen sana bağlı bu, kuzenim 4500 kilo normal doğum yapmıştı makatına kadar yırtılmıştı ama şimdi sor yine olsa yine normal yaparım diyor , kişiden kişiye değişiyor. Kilonunda 300 -400 gr eksik yada fazla olabileceğini düşünerek karar ver. Ben kendime göre yorumlayayım normal doğum istediğim için bebeğe kilo aldıracak şeyler hiç yemedim 3500 geçsin istemedim kilosu da hep haftasıyla uyumlu gitti bence bebeklerin keyfine bırakmak en iyisi nasıl gelecekler onlar karar versin :)
Makata kadar yırtılmak zaten en büyük korkum ve fobim🥹🥹🥹

Bu gece de biz uyuyamadık kızlar. Sancım vs yok ama sanırım doğum korkuları fena başladı. Uyuyamıyorum🥲
Canım ben ne zaman korkacak olsam eski kadınlar aklıma gelir, tarlada işe gidip doğum yapıp işe devam eden kadınlar :) eskiden annem anlatırdı ananem annem hariç herkesi evde doğurmuş hatta bi teyzemi tek başına camın demirine tutunarak doğurdu diye çok söylerdi, düşünsene dayanılmayacak bir şey olsa bu insanlar o kadar çocuk yapar mı :) o dönem kadınların bu kadar dirayetli olmalarının sebebi bence iş yapmaları ayy ben hamileyim deyip yatmamaları diye düşünüyorum :) sporcu anneler daha kolay doğum yapar diyor mesela ebeler falan aynı mantık :) hee tabi doğuma giderken büyük ihtimallle ben panik atak falan geçiririm orası ayrı 😂😓

Canım ben ne zaman korkacak olsam eski kadınlar aklıma gelir, tarlada işe gidip doğum yapıp işe devam eden kadınlar :) eskiden annem anlatırdı ananem annem hariç herkesi evde doğurmuş hatta bi teyzemi tek başına camın demirine tutunarak doğurdu diye çok söylerdi, düşünsene dayanılmayacak bir şey olsa bu insanlar o kadar çocuk yapar mı :) o dönem kadınların bu kadar dirayetli olmalarının sebebi bence iş yapmaları ayy ben hamileyim deyip yatmamaları diye düşünüyorum :) sporcu anneler daha kolay doğum yapar diyor mesela ebeler falan aynı mantık :) hee tabi doğuma giderken büyük ihtimallle ben panik atak falan geçiririm orası ayrı 😂😓
Ya kesinlikle katılıyorum buna canım şimdiye kadar ben de hep bu kadar insan çatır çutur doğuruyo da sen mi doğuramayacaksın kızım diye kendimi hep dizginledim ama sanırım sonlara gelince bi heyecan bi korku geliyo 🤪

Kafası sıkışma olayını hiç duymadım ama oturup kalkabiliyosan maşallah sana ben iki aydır oturarak kılıyorum. Yani teşehhüdde oturur gibi oturup ruku ve secdesini yaparak kılıyorum.

Ben normal kılıyordum bacaklarımı daha fazla açarak ama ,hani sıkıştırmadan 😊
Ama artık oturarak kılıyorum bebek çok aşağıda olduğu için

Ya bilmiyorum tabi ama bir insan makatına kadar yırtılmadan sonra neden yine olsa yine aynısı derki
Birazda normal doğumun adından dolayı bence
Kesinlikle normal doğum yapanlara ayrı bir hayran bakıyorum ve kendimde onu istiyordum -daha dogrusu en kolayı en sağlıklısı olsun diyordum hep-
Benim çatıdan kaynaklı muhtemelen sezaryen olucak
Benim ve bebeğim icin en sağlıklı olanı seçmek isterim
Yaşadığım sıkıntılı bir şey varsa yine olsa yine o der miyim bilmiyorum
Ama sizin kendi yorumunuza katılıyorum 😊 şartları elverişli hale getirip mantık cercevesine uygun hale getirmek😊
Kafası sıkışma olayını hiç duymadım ama oturup kalkabiliyosan maşallah sana ben iki aydır oturarak kılıyorum. Yani teşehhüdde oturur gibi oturup ruku ve secdesini yaparak kılıyorum.
Zorlanıyorsan eğilmeyebilirsin canım da çocuğun kafası niye sıkışsın ki bende kılıyordum dikiş var diye oturarak önüme de 2 yastık koyuyordum eğilmeyeyim diye şu 2 aydır akıntı çok fazla oluyor her dakika çamaşır değişemem diye kılmıyorum 😔 doğumdan sonra Allah tekrar nasip ederse kılacağım inş
Arkamda koltuk veya yatak var oturup kalkarken ondan destek alıyorum tek elimle o yüzden çok sıkıntı olmadı ama insan hamilelikte her şeyde korkuyor. Doktorum aslında hareket daha iyi dedi ama bazen hıçkırıkları tam kasığımda hissedince bi korkuyorum

Arkamda koltuk veya yatak var oturup kalkarken ondan destek alıyorum tek elimle o yüzden çok sıkıntı olmadı ama insan hamilelikte her şeyde korkuyor. Doktorum aslında hareket daha iyi dedi ama bazen hıçkırıkları tam kasığımda hissedince bi korkuyorum
Haftan iyiyse sıkıntı olmaz canım herkes kanala girsin diye ördek yürüyüşü falan yapıyor sende namazda ittirirsin aşağı doğru

Eşim işe gitti 7 gibi , yeni dalmışım tam 7.20 gibi tekrar deprem oldu. Böyle yaşamak çok zor ya napıcaz biz bilmiyorum . bu korkudan bütün sancım ağrım çekildi sanki
Allah yardım etsin canım tek kalmamaya çalış 2 senedir bizimki bitmedi alışmak zorunda kalıyoruz mecbur ama her defasında da aynı korku yaşanıyor 😔

Oturunca bence daha çok daralıyor beni dövüyor içerde resmen. Birde doğumu kolaylaştıran hareketler de namaz hareketlerine çok benziyor niye sıkışsın ki. Okadar squat yapiyoruz çömeliyoruz 🥰

Cevabın icin tesekkür ederim canım. Benim de en büyük korkum kesinin büyük olması cünkü makata kadar yırtılmanın iyileşme süreci cok ama cok zormus ebem öyle demisti 🥹🥹 yani iki doğum arasında doğurmamayı tercih ediyorum. Doktoruma söyleyince o da güldü ama senin için en temiz sezeryan olur diyor. Bakalım büyük ihtimalle öyle olacak hayırlısı🙏🏻

Canım ben daha 36. Haftadayım ve oğlus 3.300grmı gecmis diyet kurtarmaz beni yani

Makata kadar yırtılmak zaten en büyük korkum ve fobim🥹🥹🥹
Yani makata kadar yırtık olmaz doktor yan taraftan kontrollü keser ama alttan kesilecegine üstten kesilmesi evla bence. Benim 3400 kg olmuştu ne yırtık ne kesi vardı o yuzden simdide normal cok istiyorum. doktor bana 1 ay kala 2 hafta önde dikkat et dedi bende bebeğe kilo yapan herşeyi kesip normal beslenmistim ise yaramıştı. Birde ultrason cihazı philipsse pek yanılma olmuyor nokta atışı gibi doğru çıkıyor oda aklında bulunsun 🥰

Back
X