Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    137
Bazen çok riskli durumlarda doktorlar wc dışında kalkmayı yasaklıyorlar. Öyle bir şey demediyse doktor küçük küçük hareket iyi bence
Dün özel bir doktora gittim rahim boyu 35 mm olmus dedi ama asıl.kendi doktoruma gidince belki rahatlarım şimdi biraz enf cikti toz ve fitil verdi kullansam zararı olmaz insallah

Kızlar detaylıda kalbinde geniş vsd görüldü ve yeri neticesinde ameliyat edilmesi gerekir dedi fetal dna yaptırmıştım temizdi şimdi kalp rahatsızlığından dolayı amniyosentez önerdi doktor alt üst olduk sizlerlede paylaşmak istedim dualarınıza talibiz
Bnmde kalpte parklaklk gornuyo dedi ,Allah izniyle hepsi geçer düzelir inşallah, Rabbım dermansız dert vermesn yeter ki.Rabbim sifa versin.

Yo ilk gebelik. ama ben inşaat mühendisiyim zaten mecburi olarak yapılıyor belirli zamanlarda bizlere iş ortamından dolayı, benim 18. Haftamda yapıldı. Doktorumda gerek görmedi. 13 mayısta gidicem eğer yaptır derse yaptırırım ama sanmıyorum diyeceğini ☺️
Yinede doktoruma danıştım tek doz yeterli dedi. Bilginize her doktor farklı yürütebiliyor süreci 👍🏼👍

Ben 8 mm le yakaladık 22. Haftada serklaj oldum serklaj sonrasi kontrolde 20 mm deildi ama acikcasi çok huzursuzum 3 gündür vajina bölgemde kaşıntı var yarın doktora gidecegim
Yine de yakalamissin ya buna da çok şükür diyelim.:) moralim de bozulmasın diye minik bir polyanna’ya dondum ben artık.

Yalnız kasıntı konusunu bir doktora sor, dikiş yerinde enfeksiyon olmasın. Fitil vb kullanıyorsan kesinlikle çok temiz ellerle takmak lazım.

Allah yardımcimiz olsun, yatmak devamlı yatmak hic kolay değil. Ama haftalar da aktı bir şekilde. İlk önce 29 sonra da 30lari görelim insallah saglikla.

Ben 8 mm le yakaladık 22. Haftada serklaj oldum serklaj sonrasi kontrolde 20 mm deildi ama acikcasi çok huzursuzum 3 gündür vajina bölgemde kaşıntı var yarın doktora gidecegim
canım benimde 18haftada 44mmden 32mm e kısalma oldu kanamam ve ağrım oldu öyle öğrendim, 1hafta sonra tekrar kontrol oldu 30mm dendi, Salı kontrolum var ozaman bakılacak ama ağrılarım hep var akşamları çok oluyor bende yatıyorum sadece tuvalete kalkıyorum ve yemek yemeye okadar hareket yasak 5haftadır yatarak geçiriyorum, sadece ki şu ağrılar beni çok endişelendiriyor 😏

canım benimde 18haftada 44mmden 32mm e kısalma oldu kanamam ve ağrım oldu öyle öğrendim, 1hafta sonra tekrar kontrol oldu 30mm dendi, Salı kontrolum var ozaman bakılacak ama ağrılarım hep var akşamları çok oluyor bende yatıyorum sadece tuvalete kalkıyorum ve yemek yemeye okadar hareket yasak 5haftadır yatarak geçiriyorum, sadece ki şu ağrılar beni çok endişelendiriyor 😏
Birkaç gün ekstra magnezyum sitrat kullanmak ister misin? Eğer kasılma ağrısı gibi birseyse rahatlatır, değilse de hiç zararı yok..

Oğlumun alışveriş listesi

• Yeni doğan askılı çıtçıtlı body 2 adet
  • Yeni doğan hastane çıkışı 2 adet
  • 3 ay askılı çıtçıtlı body 3 adet
  • 3 ay kısakol çıtçıtlı body 3 adet
  • 3 aylık kısa tulum 1 tane
  • 3 ay alt üst takım 1 adet
  • 3 ay tulum 4 adet
  • 6 ay askılı çıtçıtlı body 1 adet
  • 6 ay kısa kollu çıtçıtlı body 2 adet
  • 6 ay pijama takımı
  • 6 ay tulum 5 adet
  • 6 ay sadece alt 4 tane
  • 9 ay askılı body 1 adet
  • 9 ay takım
  • 9 ay tulum
  • 1 yaş 3 tane body
  • 2 tane şapka
  • 2 adet naylon önlük
  • 6 adet müslin önlük
  • Banyo havlusu
  • Incia Şampuan, vücut yağı, pişik kremi
  • Tarak seti
  • Emzik Philips avent ve wee
  • Biberon
  • 1-2 numara bez
  • Anne bebek çantası
  • Alt açma ve ıslak mendil organizatörü
  • Ana kucağı
  • Beşik
Ben alıp alacaklarımı böyle listeliyorum ki ne aldım bileyim diye veya ne alacağım bileyim. Yani zaten bir şey lazım olursa gider alırım diye düşünüyorum 🤣 başka çok detay yazanlar var bu grupta önceki mesajlara bakabilirsin.

Son düzenleme:
Kızlar bebek için bir ihtiyaç/alinacaklar listesi hazırlayan oldu mu?

Oğlumun alışveriş listesi

• Yeni doğan askılı çıtçıtlı body 2 adet
  • Yeni doğan hastane çıkışı 2 adet
  • 3 ay askılı çıtçıtlı body 3 adet
  • 3 ay kısakol çıtçıtlı body 3 adet
  • 3 aylık kısa tulum 1 tane
  • 3 ay alt üst takım 1 adet
  • 3 ay tulum 4 adet
  • 6 ay askılı çıtçıtlı body 1 adet
  • 6 ay kısa kollu çıtçıtlı body 2 adet
  • 6 ay pijama takımı
  • 6 ay tulum 5 adet
  • 6 ay sadece alt 4 tane
  • 9 ay askılı body 1 adet
  • 9 ay takım
  • 9 ay tulum
  • 1 yaş 3 tane body
  • 2 tane şapka
  • 2 adet naylon önlük
  • 6 adet müslin önlük
  • Banyo havlusu
  • Incia Şampuan, vücut yağı, pişik kremi
  • Tarak seti
  • Emzik Philips avent ve wee
  • Biberon
  • 1-2 numara bez
  • Anne bebek çantası
  • Alt açma ve ıslak mendil organizatörü
  • Ana kucağı
  • Beşik
Ben alıp alacaklarımı böyle listeliyorum ki ne aldım bileyim diye veya ne alacağım bileyim. Yani zaten bir şey lazım olursa gider alırım diye düşünüyorum 🤣 başka çok detay yazanlar var bu grupta önceki mesajlara bakabilirsin.

Yo ilk gebelik. ama ben inşaat mühendisiyim zaten mecburi olarak yapılıyor belirli zamanlarda bizlere iş ortamından dolayı, benim 18. Haftamda yapıldı. Doktorumda gerek görmedi. 13 mayısta gidicem eğer yaptır derse yaptırırım ama sanmıyorum diyeceğini ☺️
Ay bende tek dozda yırtacaktım ama olduğum aşıda boğmaca yoktu. Sağlık ocağı hemşiresi boğmacalı var doktorunuzla görüşün diyince doktorum olman çok iyi olur dedi. 2.dozu olacağım mecbur 🥲🥲🥲🥲

Harikaymış çok teşekkürler💕

Back
X