Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
😔 Üzüldüm açıkcası evet iyi doktorlar ya özele ya yurt dışına gidiyor çok nadir devlette kalan var ona da ulaşana kadar kaç doktor değiştiriyoruz Allah yardımcın olsun
Amin canım herkes özele gitme araştımaya git diyo ama artık son haftalarim bu Dr alıştım güven verdi bana artık Allah'a emanet gidicem biraz oyuzden doğsun ne olacaksa olsun diyorum

Tam detaylı sormak aklıma gelmedi. Bunda ne gibi komplikasyonlar oluyo acaba olurda yüksek çıkarsa. Bana pek öyleymiş gibi gelmiyoda inş. değildir de
24 saatlik idrarındaki protein miktarına bakıyorlar, aslında amaç gebelik zehirlenmesi var mı yok mu onu incelemek. Tansiyon yüksekliği, mide bulantısı, kusma, üst karın ağrısı, bulanık görme gibi belirtileri var, gebelik zehirlenmesinin de hafif ve şiddetli olmak üzere seviyeleri var işte takip ediliyor. 300 üst sınır demişti doktorum benim 225 çıktı, normalde 150 altında olması gerekiyor. 300 üstüne çıkarsa veya tansiyon ani yükselirse acil sezaryen dedi 🥹

24 saatlik idrarındaki protein miktarına bakıyorlar, aslında amaç gebelik zehirlenmesi var mı yok mu onu incelemek. Tansiyon yüksekliği, mide bulantısı, kusma, üst karın ağrısı, bulanık görme gibi belirtileri var, gebelik zehirlenmesinin de hafif ve şiddetli olmak üzere seviyeleri var işte takip ediliyor. 300 üst sınır demişti doktorum benim 225 çıktı, normalde 150 altında olması gerekiyor. 300 üstüne çıkarsa veya tansiyon ani yükselirse acil sezaryen dedi 🥹
Benim tansiyonum en düşük 12/8 lerde bir süredir. 14/9 15/9 da oldu. Bugun hep 13/8 14/8-9 ama doktorum 14/9 u geçerse daha doğrusu küçük 9 u geçerse riskli görüyor. 2 hafta kadar oldu en son idrar tahlili vereli protein görülmedi ama o yüzden mi biraz daha rahat acaba. Aile sağlığı merkezindeki ebe 12/8 icin bile gebeler icin normal demeyiz düşük olmasını bekleriz dedi. Nst deki ebe de hep böyle mi dedi ben de tedirgin oluyorum ama doktorum bir şey demiyor.

Benim tansiyonum en düşük 12/8 lerde bir süredir. 14/9 15/9 da oldu. Bugun hep 13/8 14/8-9 ama doktorum 14/9 u geçerse daha doğrusu küçük 9 u geçerse riskli görüyor. 2 hafta kadar oldu en son idrar tahlili vereli protein görülmedi ama o yüzden mi biraz daha rahat acaba. Aile sağlığı merkezindeki ebe 12/8 icin bile gebeler icin normal demeyiz düşük olmasını bekleriz dedi. Nst deki ebe de hep böyle mi dedi ben de tedirgin oluyorum ama doktorum bir şey demiyor.
Bence daha sık idrar verin mümkünse. Bir de ödeminiz var mı? Ödem de önemli bir belirtiymiş.
Bana 14/9’da acile git dedi doktorum. Sizin yerinizde olsam giderdim bugünkü değerlerinizle.

Bence daha sık idrar verin mümkünse. Bir de ödeminiz var mı? Ödem de önemli bir belirtiymiş.
Bana 14/9’da acile git dedi doktorum. Sizin yerinizde olsam giderdim bugünkü değerlerinizle.
Eskisi kadar ödemim yok ama birazcık yürüsem ya da ayakta dursam hemen şişiyor tekrar, izne çıktıktan sonra dinlendikçe büyük oranda azaldı. Doktorumla tekrar görüşeyim en iyisi. Biraz sakin karşılıyor çoğu şeyi belki tedirgin etmek istemiyor ama buradaki arkadaşları görünce de tedirgin oluyorum yanlış giden bir şeyler var mıdır diye. Çok teşekkür ederim 🌼

Protein görülmediği için rahat olabilir canım sanırım normal tansiyon hastalığı ile gebelik zehirlenmesi farklı, tansiyon yüksekliğinde bebeğin gelişimi etkileniyor bildiğim kadarıyla ama gebelik zehirlenmesi varsa anne ve bebeğin hayatı riske giriyormuş ;( benim zehirlenme belirtisi olduğu için tansiyon çok önemli dedi 13/9 birkaç kez oldu tedirgin oldu doktorum, ama sen yine idrar tahlilini sık isteyebilirsin zaten az zamanımız kaldı tedbiri elden bırakmamak lazım

Hamilelikten öncede hep düşük tansiyonum vardı
Hatta 12/8 bende mide bulantısı yapardı
Benimde şu son zamanlar tansiyonum çıktı
Doktor tahlil istedi bir sey çıkmadı
Üstüne evde yine çıktı
Çıkınca gel demişti
Acile gittim
Şükür bir sey çıkmadı
Ebe şunu dedi ama aklınızda bulunsun "tansiyonun çıkınca bir kere limonlu su iç
1 saat kadar takip et
Düşmezse gel hemen ,tekrar tekrar düşürmeye çalışma artık " dedi

Kızlar sarı renkli sümüksü akıntı nişan olabilir mi? Bilen veya başına gelen varmı? Avuç içim kadar böyle bi akıntı geldi
1 hafta önce geldi canım gece sarı sümüksu bişey geldi ama baya yoğun sabahta kanlı mukus tarzı geldi ama 1 haftayı geçti ne olduğunu anlayamadım ben hala nişan diyorum ama

Protein görülmediği için rahat olabilir canım sanırım normal tansiyon hastalığı ile gebelik zehirlenmesi farklı, tansiyon yüksekliğinde bebeğin gelişimi etkileniyor bildiğim kadarıyla ama gebelik zehirlenmesi varsa anne ve bebeğin hayatı riske giriyormuş ;( benim zehirlenme belirtisi olduğu için tansiyon çok önemli dedi 13/9 birkaç kez oldu tedirgin oldu doktorum, ama sen yine idrar tahlilini sık isteyebilirsin zaten az zamanımız kaldı tedbiri elden bırakmamak lazım
Annemde gebelik zehirlenmesi yaşamıştı. Tansiyonu çok çok yükseliyordu ama kolaylıkla geçti doğumu, kardeşim de 3,5 kg civarı vardı 10 sene oldu tam net hatırlamıyorum kilosunu ama tombikti gayet sağlıklıydı. Sizin ki de çok çok güzel olacak inan ki. İnşallah sorunsuzca geçer 🙏🏻

Nişan gelip iki hafta sonra bile doğum olabilir eltim nişan geldikten 11 gün sonra doğum yapmıştı
Evet öyle söyleniyor ben bu şekilde akıntı olduğumu görmedim farklı sarı ve kokusuzdu eğer enfeksiyon tarzı olsa kokulu olurdu diye düşünüyorum sabahta baya bı kanli şekilde geldi çok umutlanmistim bir haftaya doğar diye 😢

Aynı şeyleri yaşadım bende demekki gerçekten önemli. Doktorlarda ebelerde asm deki ebe de aynı şeyi söyledi 9 tehlikeli görünüyor hamilelikte küçük önemli bebek oksijensiz kalabilir. Düşük tutmaya çalış tuzu azalt kahve çay kes canım sarımsaklı yoğurt istirahat yürüyüş birde ayaklarının altına yastık koyup uzanmakta basıncı düşürüyor

Hamilelikten öncede hep düşük tansiyonum vardı
Hatta 12/8 bende mide bulantısı yapardı
Benimde şu son zamanlar tansiyonum çıktı
Doktor tahlil istedi bir sey çıkmadı
Üstüne evde yine çıktı
Çıkınca gel demişti
Acile gittim
Şükür bir sey çıkmadı
Ebe şunu dedi ama aklınızda bulunsun "tansiyonun çıkınca bir kere limonlu su iç
1 saat kadar takip et
Düşmezse gel hemen ,tekrar tekrar düşürmeye çalışma artık " dedi
Birazdan deneyeyim teşekkür ederim ☺️🙏🏻