- 25 Ekim 2022
- 822
- 667
- 33
- 29
- Konu Sahibi Mervenur277
- #25.141
Benim ruh hali

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bestlak damla veya alerjiniz yoksa rezene çayı tüketebilirsiniz. Bol bol da su. İlk gebeliğimde sezaryenden 2 gün sonra geldi sütüm. 2 gün boyunca gelmese de kuru kuru da olsa emzirdim bebek kokusu kaldı ki sizin evladınız o emdikçe beyinde oksitosin hormonu aktif olacak mutlulukla prolaktin iyice devreye girecekTecrübeli annelerden acil destek beklıyorum lütfen
İlk yürüme zor oldu ama dayanıyorsun. Emzirme hemşiresi geldi ben annemle yapamadım açıkçası emzirmeyi. Göğüs ucum çok büyük geldi bebeğin ağzına emziremedim kaşık biberon ile beslıyoruz şuan.
2 saatte bir 20 cc ver dedi hemşire.
Sizler neler yaptınız ? Bide bana sütün az haftan erken diye dedisüt için burda ne yapabilirim şimdi
Evet bana da böyle yapmışlardı. 4 gün filan ileri atmıştı doktor kaçıncı haftaydı hatırlamıyorum ama ikinci muayene filandı sanırım. Sonradan haftalarım hep o tarihe göre takip edildi, hatta doğum iznine de o tarihe göre çıktım.İlk hamile olduğumuzda ki ölçümlerde geç döllenmelere kesenin büyüklüğüne göre sattı güncelliyorlar. Ben doktoruma o zaman neden güncelliyorsunuz diye sorduğum da anne iyi beslenebilir yada beslenmez fiziksel olarak minyon yada çok iri ebeveynleri olabilir bu bebeğin son zamanlarda doğum tarihini değiştirir ve bu erken doğum yada geç doğum için her iki durumda risk demektir o yüzden şu an ki tarih çok önemli demişti. Ben senin yerinde olsam farklı bir görüş alırdım hiç riske atmazdım bebeğimi.
Ben de 11 gün ileri attı dr, 7 ağustosu 18 i yaptı. Neredeyse 2 hafta. Arkadaşa söyledikleri şeye göre bebeğin gelişimine göre doğum yapacak olsam 3 kiloyu devirmiş 50 cm civarı bir bebek önümüzde ki hafta alınır ama o vakit benim bebeğim 33/34 haftalık doğacak. Böyle bir mantık olabilir mi ? M Meww farklı bir görüş al arkadaşım. Gerekirse dr u değiş gerekirse şikayet et ama hemen söylediğini kabul etme araştır lütfen.Evet bana da böyle yapmışlardı. 4 gün filan ileri atmıştı doktor kaçıncı haftaydı hatırlamıyorum ama ikinci muayene filandı sanırım. Sonradan haftalarım hep o tarihe göre takip edildi, hatta doğum iznine de o tarihe göre çıktım.
Evet canım şehir hastanesiDevlet hastanesi mi dedi ?
Ben zaten 2 Dr takipliyim. Onunda ölçümlerinde hep ilerdeydi bebek. O 8 Mayıs olarak planlıyordu doğumu. Perşembe gittiğimde daha net konusucam bakalimBen de 11 gün ileri attı dr, 7 ağustosu 18 i yaptı. Neredeyse 2 hafta. Arkadaşa söyledikleri şeye göre bebeğin gelişimine göre doğum yapacak olsam 3 kiloyu devirmiş 50 cm civarı bir bebek önümüzde ki hafta alınır ama o vakit benim bebeğim 33/34 haftalık doğacak. Böyle bir mantık olabilir mi ? M Meww farklı bir görüş al arkadaşım. Gerekirse dr u değiş gerekirse şikayet et ama hemen söylediğini kabul etme araştır lütfen.
Kasılma yaşıyorsun canım. Sık ve ritmik değilse normalKızlar bebek karnımda çok sertleşiyor. Sizce normal mi bu haftalar da? Doğmak mı istiyor diye düşünüyorum.
Ben ameliyattan çıkınca hastane hasta bezi verdi depend taktım ertesi günü normal hijyenik ped tak dedi dikişlerin hava almasını engellermişSezaryenle doğum yapacak arkadaşlarım depend aldınız mı? Lohusa pedi daha uygun depend dikisi acıtır dediler ben de almadımAlmalimiyim?
Ben ;( bugün yine topluyorum yarın bakılacak bir kez dahaArkadaşlar protein kaçağı için idrar toplayan bi arkadaşımız vardı kimdi
Yurt dışında akrabalardan duyunca bizim drlarimiz çok iyi ancak maalesef işinize gelmiyorsa gidin dediler drlarımızda ya ozellerde yada yurt dışına gittiler hastaneler lüks ancak Dr bulmak zor bana devlette tıp fakültesine git riskli gebeliksin seni burda dogurtamam ne sezeryanla nede normalle dedi psikolojik olarak çöktüm resmen iki çocuğum daha var başıma bişey gelirse onlara ne olacak falan bir sürü düşünce aklıma Dr sezeryan olursan beynimde kitle var entube olabilirsin normal olursa kanama yaşarsın seni burda dogurtamam tıp fakültesine git dediler ancak 37 haftalıkken bunu söylediler hem özele hem devlete takipliydim neden bu zamana kadar soylemediniz diye ağlayarak çıktım ve özeldeki druma gidip konuştum beni rahatlattı ben seni dogurtucam bana güven strese girme ancak bebeğin fazla kilo almasın normal gidicez dedi ve druma güvendim ancak neden biz sskliyiz özele bu paraları veriyoruz devlet dururken bunu düşünmüyorlar tıp fakülteleri stajer dolu korkuyorum oraya gidip beni kobay etmelerinde gibi bir sürü sıkıntı
Benim ilk öğrendiğim de adet tarihime göre geriden geliyordu gelişim ama hiç 7 ağustosu değiştirmediler şuan da tam haftasıyla uyumlu ama geçen 1 Hasta vardı adet tarihini yanlış söylemiş doktor Bi kızdı doktorun ölçümüne göre 3 hafta daha var kayıtlarında da öyle kız gelmiş tarih değiştiriyor kıza göre 40 haftayı geçmiş imza attırdı sorumluluğu kıza verdi doğuma gönderdi normalde sat a göre gidiliyorİlk hamile olduğumuzda ki ölçümlerde geç döllenmelere kesenin büyüklüğüne göre sattı güncelliyorlar. Ben doktoruma o zaman neden güncelliyorsunuz diye sorduğum da anne iyi beslenebilir yada beslenmez fiziksel olarak minyon yada çok iri ebeveynleri olabilir bu bebeğin son zamanlarda doğum tarihini değiştirir ve bu erken doğum yada geç doğum için her iki durumda risk demektir o yüzden şu an ki tarih çok önemli demişti. Ben senin yerinde olsam farklı bir görüş alırdım hiç riske atmazdım bebeğimi.
Benimde en başından beri düzenli 1 hafta civarı önde gidiyor gelişimi ama sat güncellemedi doktor, neye göre değiştiriyorlar bilmiyorumBenim ilk öğrendiğim de adet tarihime göre geriden geliyordu gelişim ama hiç 7 ağustosu değiştirmediler şuan da tam haftasıyla uyumlu ama geçen 1 Hasta vardı adet tarihini yanlış söylemiş doktor Bi kızdı doktorun ölçümüne göre 3 hafta daha var kayıtlarında da öyle kız gelmiş tarih değiştiriyor kıza göre 40 haftayı geçmiş imza attırdı sorumluluğu kıza verdi doğuma gönderdi normalde sat a göre gidiliyor![]()
İşte benim de bebek 11 gün geriden başladı çünkü geç döllendi yumurta. Şu an 3 hafta önden gidiyor ama şimdi ki gelişimi önemli değil ilk döllendiği tarih önemli. Bir konuda tam bilgi sahibi olmayınca eğitimi o alanda yapmayınca doktorlara güvenmek gerekiyor da söz konusu bebeklerimiz olunca her şey extra zor oluyorBenim ilk öğrendiğim de adet tarihime göre geriden geliyordu gelişim ama hiç 7 ağustosu değiştirmediler şuan da tam haftasıyla uyumlu ama geçen 1 Hasta vardı adet tarihini yanlış söylemiş doktor Bi kızdı doktorun ölçümüne göre 3 hafta daha var kayıtlarında da öyle kız gelmiş tarih değiştiriyor kıza göre 40 haftayı geçmiş imza attırdı sorumluluğu kıza verdi doğuma gönderdi normalde sat a göre gidiliyor![]()
Benim de bu sabah tansiyon bi tık yüksek çıktı. Günlük ölçüyorum normalde iyiydi hep. Ben de çarşamba sabah başlıcam toplamayaBen ;( bugün yine topluyorum yarın bakılacak bir kez daha
İlk gün sbaah ilk olanı alma 24 saat boyınca topla ertesi sabah ilkini dahil edip getir dedi doğru anlamışım demi.Ben ;( bugün yine topluyorum yarın bakılacak bir kez daha
Evet canım aynen öyle, ilk gün sabah ilk idrarı koymuyorsun, 24 saat boyunca tamamını koyuyorsun, ertesi sabah ilkini koyduktan sonra başka eklemeden tahlile götür 3 saat içinde falan götürürsen iyi olurİlk gün sbaah ilk olanı alma 24 saat boyınca topla ertesi sabah ilkini dahil edip getir dedi doğru anlamışım demi.
Tam detaylı sormak aklıma gelmedi. Bunda ne gibi komplikasyonlar oluyo acaba olurda yüksek çıkarsa. Bana pek öyleymiş gibi gelmiyoda inş. değildir deEvet canım aynen öyle, ilk gün sabah ilk idrarı koymuyorsun, 24 saat boyunca tamamını koyuyorsun, ertesi sabah ilkini koyduktan sonra başka eklemeden tahlile götür 3 saat içinde falan götürürsen iyi olur