Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Evet doktor da doğru söylemiş ben burda şehir hastanesinde yattım ya peritonoloji bölümünde doktor değil asistan muayene ediyor bilgi az ben o yüzden korktum birinin dediği diğerini tutmuyor sırf ipe bakmak için vajinal muayene etti asistan tamam baksın bakmasa nasıl öğrenecek ama bari birde ölçüm yapsın yatış verecek diğer arkaşını arayıp soruyor vereyim mi diye onu geçtim hemşireler hep yeni mezun eşyaların yerini bilmiyorlar bilgisizler hastaya bişey olsa nasıl mudahale edecek tek serum takmak iğne yapmak değil herşey gebelerde hep yeni mezun onun için en eski hastaneyi seçtim yoksa orası tek kişilik odalardı daha konforluydu ama bilgi olmadıktan sonra gereği yok keşke eski hastanelerden tecrübeli doktor ebe hemşire toplayıp öyle açsalardı onlar bilgilerini paylaşırlardı diye düşündüm
Her şeyde olduğu gibi hekimlerimizde de kalite düştü işte, eğitim sistemi kötüleştikçe her alanda ayağımıza dolanacak 🥲 şimdi bende iyi çocuk doktoru bulma kaygısı başladı mesela, şimdiden sonraki asıl meselemde bu

Benim doktorum geçen gün bu konu hakkında dedi ki annelere baskı uygulayacaklarına iyi doktorlar yetiştirsinler, meslektaşlarımın çoğu hem konforu, hem malpraktis kaygısı, hem de mesleki yetersizlikleri sebebiyle vajinal doğumdan kaçıyor. Bazı devlet hastanesi isimleri verdi asistanların hali içler acısı dedi, tıp fakültesinde verilen eğitim eskiye göre çok kötüleşti dedi. Bana vajinal kesi atma ve dikiş yöntemini çizerek anlattı örnek olarak bunu çoğu bilmiyor dikişin geç kaynaması bile çoğu zaman doktorun uygulamasından dedi. Sistem kökten hatalı, bu baskıdan dolayı kadın doğumcular azalır doğuran sayısı da düşer gittikçe
Kesinlikle benim gözlemim de aynı yönde malesef bazı şeyler farkedildiğinde iş işten geçmiş oluyor. 50 li yıllarda nüfusun yarısı çocuklardan oluşurken şimdi 20 küsürü çocuk ve git gide azalacak uzak doğu ülkeleri bize imrenirken biz onlardan beter hale düşeceğiz genç nesil konusunda 😔

Bende katılıyorum kimse kimseye karışamaz ama geçen hatta buraya arkadaşın biri de yazmıştı ya normal istiyorum ama doktor psikolojin kaldırmaz sezeryan olacaksın demişti kendi karar veriyor hastayı önemsemiyor belki kadın kolay doğuracak ama çoğu doktor şunu düşünüyor gibi normali beklese hangi saatte olacağı belli değil gece kalkıp hastaneye gelip sabaha kadar beklemek de var sezeryanın saati günü belli hemen yap çık tek hastanın isteğini düşünüp bu kararını vermemişlerdir
Ne içim karar verdiler tam anlamıyla bilemeyiz ama tek yönlü bir şey değil bundan eminim he doğruluğu tartışılır bir çok değişken oluyor bu tarz konularda içinde olmadığımız için net bir şey söylemekte zor oluyor. Ben tüm anne adayları için bebişleri ve kendi psikolojileri doğrultusunda en iyisini yaşamalarını diliyorum 🙏

Deneyimli annelerimize bir sorum var doğum öncesi kusma ya da mide yanması/ekşimesi gibi sorunlar yaşayan oldu mu ?
Canım bir haftadir bende öyleyim. Ne yesem midem bulanıyor
Kızlar bugün 34+4 oldum bebeğin suyu azalmış ve bebeğe giden damarlarda sıkıntı olduğundan bugün acil alıncak akşam üstü, dualarınızı bekliyorum. 🙏🏻🙏🏻henüz 2240 gram çıkıyo ultrasonda. 😞
Canım sağlıkla gelsin bebeğin inşallah. Dualrim sizinle🙏🏻
Kızlar yazılanları okuyamadım, internet çekmiyor pek. Ben de Kıvanç da iyi çok şükür. Az önce yürüdüm biraz yanmam dışında ağrım yok. Kendime gelince ayrıntılı anlatırım. Hepinize teşekkür ederimm👶🏻💐
Gözün aydın canım çok sevindim. Güle güle sevgiyle büyüsün Kıvanç 🙏🏻💐

Canım efer elindeyse su süreç içerisinde görüşme ben babamla bir aydır konuşmuyorum neden kendimi ve bebeğimi Üzeyimki bı ay önce konuştuk ağlatmaktan mahvoldum kardeşlerim ara gönlünü al falan diyorlar şuan hiiiicc kendimi üzemem kusura bakmasınlar
Bende öyle yapicam elimde canım görüşmelerim çok kısaydı zaten şimdi doğuma kadar hiç görüşmeyeceğim en iyisi bu

Kızlar bende eve yeni geldim. Bu güne kadar sat 15 mayisti bugün bir hafta geri çekti dr. Ben 35+5 olduğumu söyledim ama sisteme 36+4 girildi. Bebek 3 kilo olmuş dedi. Perşembe kan ve nst yapılacak. Anestezi ile görüşücez. Haftaya gün veririm dedi. En geç diğer hafta alırız dedi. Şaşkınım 🤷🏻‍♀️

Benim annem de darlıyor perşembe günü yanımda gelsin istemiyorum ama başka gidecek kimse yok dikiş alınca belki hemen doğar diyorum yok doğmasın Allah korusun zamanını beklesin diyor zamanı geldi zaten diyorum yok 40 ı beklemeliymiş anlamıyor bazen sesimi yükseltiyorum geri niye sinirlendim diyorum ama anlamıyor biz kaynanam gilde kalmaktan sıkıldık kendine bıraksak doğurunca da burda kalmamızı istiyor rahat etmek varken ben niye burda kalayım en iyisi kimsenin gelmemesi
Doğuma kadar görüşmemek en iyisi. Zaten şehir dışında 1 gün sonra eve gelince haber edeceğim belki gelmekten vazgeçer.

Kızlar bende eve yeni geldim. Bu güne kadar sat 15 mayisti bugün bir hafta geri çekti dr. Ben 35+5 olduğumu söyledim ama sisteme 36+4 girildi. Bebek 3 kilo olmuş dedi. Perşembe kan ve nst yapılacak. Anestezi ile görüşücez. Haftaya gün veririm dedi. En geç diğer hafta alırız dedi. Şaşkınım 🤷🏻‍♀️
Gelişimi 1 hafta önde diye sisteme neden öyle yazdığını anlamadım. Normalde önde ya da geride deseler de baz alınan sat oluyor. Hayırlısı olsun sizin adınıza canım. 🙏💐

Gelişimi 1 hafta önde diye sisteme neden öyle yazdığını anlamadım. Normalde önde ya da geride deseler de baz alınan sat oluyor. Hayırlısı olsun sizin adınıza canım. 🙏💐
Evet aynen işte. Zaten hep önde ölçülüyordu ama doğum tarihini değiştirmemişti. Bugün bebek ilerde ona göre planliycaz dedi 🤷🏻‍♀️

Her şeyde olduğu gibi hekimlerimizde de kalite düştü işte, eğitim sistemi kötüleştikçe her alanda ayağımıza dolanacak 🥲 şimdi bende iyi çocuk doktoru bulma kaygısı başladı mesela, şimdiden sonraki asıl meselemde bu
Aynen canım oğlumda bi doktor bulmuştum ama sonradan nereye gittiyse bulamadım şimdi yeni doktor bulmak lazım

Canım sanırım son zamanlarda daha hızlı büyüyorlar, bende 34+5im ben uzun olmama rağmen boyu hep geriden geliyordu 2-3 gün bugün 1 hafta öne geçmiş kiloyada 2500-2600 arası demişti.. Bebişler birden büyüyorlar galiba . Yine de bence erteleyebileceğin kadar ertelettir bana doktorum hep özellikle kilo ölçümlerinde hata payı var 300-400 gr kadar diyor

Doğuma kadar görüşmemek en iyisi. Zaten şehir dışında 1 gün sonra eve gelince haber edeceğim belki gelmekten vazgeçer.
Valla ben kimseyi aramıyorum beni arıyorlar hoşuma gidenle uzun konuşuyorum hoşuma gitmeyene cvp vermeyerek kapatmasını sağlıyorum

Evet aynen işte. Zaten hep önde ölçülüyordu ama doğum tarihini değiştirmemişti. Bugün bebek ilerde ona göre planliycaz dedi 🤷🏻‍♀️
Biz de 34+5’iz bugün. Aramızda tam 1 hafta varmış. Ve haftaya gittiğimde benim oğlumu da yaklaşık 3kg ölçecek. Önde yazmaya çalışırsa ben izin vermem. 😕 Başından beri de böyle gidiyor zaten belliydi. Çok garip ya her şeyi sorgular oldum. 😕

Biz de 34+5’iz bugün. Aramızda tam 1 hafta varmış. Ve haftaya gittiğimde benim oğlumu da yaklaşık 3kg ölçecek. Önde yazmaya çalışırsa ben izin vermem. 😕 Başından beri de böyle gidiyor zaten belliydi. Çok garip ya her şeyi sorgular oldum. 😕
Evet öyle cidden. Ama şehir hastanesi ve çok güvenilir bir dr olduğu için çok diretmedim. Perşembe daha ayrıntılı konuşurum artik

Evet doktor da doğru söylemiş ben burda şehir hastanesinde yattım ya peritonoloji bölümünde doktor değil asistan muayene ediyor bilgi az ben o yüzden korktum birinin dediği diğerini tutmuyor sırf ipe bakmak için vajinal muayene etti asistan tamam baksın bakmasa nasıl öğrenecek ama bari birde ölçüm yapsın yatış verecek diğer arkaşını arayıp soruyor vereyim mi diye onu geçtim hemşireler hep yeni mezun eşyaların yerini bilmiyorlar bilgisizler hastaya bişey olsa nasıl mudahale edecek tek serum takmak iğne yapmak değil herşey gebelerde hep yeni mezun onun için en eski hastaneyi seçtim yoksa orası tek kişilik odalardı daha konforluydu ama bilgi olmadıktan sonra gereği yok keşke eski hastanelerden tecrübeli doktor ebe hemşire toplayıp öyle açsalardı onlar bilgilerini paylaşırlardı diye düşündüm
Yurt dışında akrabalardan duyunca bizim drlarimiz çok iyi ancak maalesef işinize gelmiyorsa gidin dediler drlarımızda ya ozellerde yada yurt dışına gittiler hastaneler lüks ancak Dr bulmak zor bana devlette tıp fakültesine git riskli gebeliksin seni burda dogurtamam ne sezeryanla nede normalle dedi psikolojik olarak çöktüm resmen iki çocuğum daha var başıma bişey gelirse onlara ne olacak falan bir sürü düşünce aklıma Dr sezeryan olursan beynimde kitle var entube olabilirsin normal olursa kanama yaşarsın seni burda dogurtamam tıp fakültesine git dediler ancak 37 haftalıkken bunu söylediler hem özele hem devlete takipliydim neden bu zamana kadar soylemediniz diye ağlayarak çıktım ve özeldeki druma gidip konuştum beni rahatlattı ben seni dogurtucam bana güven strese girme ancak bebeğin fazla kilo almasın normal gidicez dedi ve druma güvendim ancak neden biz sskliyiz özele bu paraları veriyoruz devlet dururken bunu düşünmüyorlar tıp fakülteleri stajer dolu korkuyorum oraya gidip beni kobay etmelerinde gibi bir sürü sıkıntı

Evet öyle cidden. Ama şehir hastanesi ve çok güvenilir bir dr olduğu için çok diretmedim. Perşembe daha ayrıntılı konuşurum artik
İlk hamile olduğumuzda ki ölçümlerde geç döllenmelere kesenin büyüklüğüne göre sattı güncelliyorlar. Ben doktoruma o zaman neden güncelliyorsunuz diye sorduğum da anne iyi beslenebilir yada beslenmez fiziksel olarak minyon yada çok iri ebeveynleri olabilir bu bebeğin son zamanlarda doğum tarihini değiştirir ve bu erken doğum yada geç doğum için her iki durumda risk demektir o yüzden şu an ki tarih çok önemli demişti. Ben senin yerinde olsam farklı bir görüş alırdım hiç riske atmazdım bebeğimi.

Back
X