- 18 Aralık 2024
- 280
- 193
- 18
- 28
- Konu Sahibi Mervenur277
- #25.101
ay keşkeee ya inşallahEveet iznimiz bitmeden yasalaşırsa kapsar inşallah ücretli iznimiz bitene kadar gelir![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ay keşkeee ya inşallahEveet iznimiz bitmeden yasalaşırsa kapsar inşallah ücretli iznimiz bitene kadar gelir![]()
Bu kadar mama karşıtlığı da yine normal doğum diye tutturan kafaların aynısı gibi geliyo bana hatta tıpatıp aynısıKızlarr ebem mama kesinlikle almamı istemedi. Süt gelmiyor diye bir sey yok dedi. Yanlıs sağmaktandır. Gögüse yeterince uyarı gönderememektendir süt gelmemesi dedi. Kendinizi strese sokmadıgınız sürece o süt o gün oradan gelecek merak etmeyin, hatta evlatlık edinen anneden bile süt geliyo falan dedigelmezse o gün seni bulurum bak yaptım tamam dedi görcez bakalım
Bir de sona doğru yaklaşmısken insanlara tahammül seviyem azaldı resmen bi güncelleme geldi bana
şimdiden herkese beni strese sokacak insanı yanımda hicbir sekilde istemiyorum dedim. Hamilelikte halimi hatrımı sormayan insan hastaneye ya da bana bebeğimi görmeye hiç gelmesin. Kalabalık istemiyorum dedim. Bi sessizlik cöktü ortamda sanırım mesajım gerekli yerlere gitmiştir hadi bakalımmm
![]()
Gözün aydın canım çook sevindimKızlar yazılanları okuyamadım, internet çekmiyor pek. Ben de Kıvanç da iyi çok şükür. Az önce yürüdüm biraz yanmam dışında ağrım yok. Kendime gelince ayrıntılı anlatırım. Hepinize teşekkür ederimm![]()
Ya tamamen beyinsizlik, kısıtlama getirmek. Vajinali beklettikleri için 1 bebeğe bile bişey olsa bunun vebaliyle gebersinlerCanım geven hafta doktorla kendi durumumu konuştum ve normal deneyeceğiz öncelikle sorun olursa ona göre müdahale edeceğiz dedi benim durumu biraz farklı sezaryende olsa riskli bir durumum var ama sezaryende kontrollu olunur diye düşünüyorum şuan bir belirsizlik içindeyim doğum konusunda ve şuan bebeğim ters şu halde sezaryen yapmaları lazım
Herkezde aynı şey var canım bende sade bende oluyo sanıyodumBen öncekilerde hatırlamıyorum ama bir haftadır midem sık sık bulanıyor mide suyu ağzıma geliyorzaten zaman az kaldı
Her türlü , ben öyle anladım yani. İsteğe bağlı olarak sezeryan yapılamayacak. Benim ikinci olduğu için zaten zorunlu sezeryan ama mesela bu ilk olsaydı cuma günü doğum planladık. YapamicaktikÖzel hastanelerde yasak diyor açıklama tam kafa karıştırıcı ya devlette de mi yasak her türlü mü tüm gece kabus gördüm şundan dolayı![]()
Perinataloglar da durum esner de bilmiyorum ya can sıkıcı yine de.Benim de dr um perinatolog bu konuyu sorduğumda risk grubunda olduğun için seni etkilemiyor dedi. 2 sezaryen ve tansiyon olunca normal doğumu konuşmuyor dr, riskleri bilsen düşünmezdin bile diyor ki bence dr lar sezaryen için bir açık bulur hallederler o işi![]()
Yok kız ondan demiyorlar ebenin bana anlattığı şu, süt gelişi psikolojiye çok bağlı sen çantana sütüm gelmez diye mama koyduğun anda bilinç altına şartlıyorsun, mama kesinlikle kötü bir şey değil ama onu destek olarak görme gerekirse burdan veriyoruz biz zaten, yine gerekirse aşağıda eczane var alırsın dedi. Doğum içinde aynısını söyledi mesela, herhangi bir doğum tipini kafanda şartlama tam ters etki yaratıyor dedi. Sen daha önceden doğum yaptın tecrübelisin tabiki istiyorsan koy çantana kime neymiş, bende alabilirdim ama hangisi gerekir ne yarar bilmiyorum o yüzden ne isterlerse onu alırım gerekirseBu kadar mama karşıtlığı da yine normal doğum diye tutturan kafaların aynısı gibi geliyo bana hatta tıpatıp aynısı
Size ne arkadaşım benim bebeğim benim büyütme besleme şeklim sanane aldım kpydum çantama gelmeyen memeyi kanirtcak halim yok destekliycem mamayla ebeye mi sorcam cocguma mama verirken
Benim annem de darlıyor perşembe günü yanımda gelsin istemiyorum ama başka gidecek kimse yok dikiş alınca belki hemen doğar diyorum yok doğmasın Allah korusun zamanını beklesin diyor zamanı geldi zaten diyorum yok 40 ı beklemeliymiş anlamıyor bazen sesimi yükseltiyorum geri niye sinirlendim diyorum ama anlamıyor biz kaynanam gilde kalmaktan sıkıldık kendine bıraksak doğurunca da burda kalmamızı istiyor rahat etmek varken ben niye burda kalayım en iyisi kimsenin gelmemesiEn güzeli negatif kişilerden uzak durmak
Son zamanlar doğumu bekleme stresi yetiyor birde başkaları hiç çekilmiyor
Işte bende annemden kaynana gorumce bukadar nefret beslemedi laf sokmadı annem gerçekten beni çok yordu 2 yıldır çok![]()
Tatlım dik pozisyonda uyumaya çalış Allah korusun hem boğulma tehlikesi var hem de yemek borusunda uzun süreli mide asidi deformasyonu olursa sıkıntı sonra iyileşmiyor çok süründürüyorAynısı bende var canım iki üç gün ilaç kullandjm ama bugün daha birşey almadım
Bence bu yönlendirme isteğe bağlı sezeryan doğum isteyenlere değil sadece, doktorlar için hatta bence özellikle doktorlar için çünkü bazı dr lar fiziksel yeterliliği olup vajinal doğum isteyen anneleri 1 tık ilerisini söylüyorum ilk doğumu vajinal gerçekleşmiş 2. Doğumu başlamış ama uzun süren doğumlarla uğraşmak istemeyip 30 dk da halledeceği seçeneği tercih ediyor hastalarının da psikolojisini bu yönde etkileyip sonra sisteme isteğe bağlı sezaryen diye giriyor çünkü sorumluluk almak istemiyor gibi düşünüyorum ben daha çoğunuPerinataloglar da durum esner de bilmiyorum ya can sıkıcı yine de.
Tatlım dik pozisyonda uyumaya çalış Allah korusun hem boğulma tehlikesi var hem de yemek borusunda uzun süreli mide asidi deformasyonu olursa sıkıntı sonra iyileşmiyor çok süründürüyor
Cajım az kaldı artık sonunda kavuşacağımızı düşünüp öyle geçiriyorum günlerimi benBende ondan korkuyorum canım dik yatmaktan ensem tutuluyo ama başka türlü zaten uyuyamıyorum
Benim doktorum geçen gün bu konu hakkında dedi ki annelere baskı uygulayacaklarına iyi doktorlar yetiştirsinler, meslektaşlarımın çoğu hem konforu, hem malpraktis kaygısı, hem de mesleki yetersizlikleri sebebiyle vajinal doğumdan kaçıyor. Bazı devlet hastanesi isimleri verdi asistanların hali içler acısı dedi, tıp fakültesinde verilen eğitim eskiye göre çok kötüleşti dedi. Bana vajinal kesi atma ve dikiş yöntemini çizerek anlattı örnek olarak bunu çoğu bilmiyor dikişin geç kaynaması bile çoğu zaman doktorun uygulamasından dedi. Sistem kökten hatalı, bu baskıdan dolayı kadın doğumcular azalır doğuran sayısı da düşer gittikçeBence bu yönlendirme isteğe bağlı sezeryan doğum isteyenlere değil sadece, doktorlar için hatta bence özellikle doktorlar için çünkü bazı dr lar fiziksel yeterliliği olup vajinal doğum isteyen anneleri 1 tık ilerisini söylüyorum ilk doğumu vajinal gerçekleşmiş 2. Doğumu başlamış ama uzun süren doğumlarla uğraşmak istemeyip 30 dk da halledeceği seçeneği tercih ediyor hastalarının da psikolojisini bu yönde etkileyip sonra sisteme isteğe bağlı sezaryen diye giriyor çünkü sorumluluk almak istemiyor gibi düşünüyorum ben daha çoğunu
Bende katılıyorum kimse kimseye karışamaz ama geçen hatta buraya arkadaşın biri de yazmıştı ya normal istiyorum ama doktor psikolojin kaldırmaz sezeryan olacaksın demişti kendi karar veriyor hastayı önemsemiyor belki kadın kolay doğuracak ama çoğu doktor şunu düşünüyor gibi normali beklese hangi saatte olacağı belli değil gece kalkıp hastaneye gelip sabaha kadar beklemek de var sezeryanın saati günü belli hemen yap çık tek hastanın isteğini düşünüp bu kararını vermemişlerdirBence bu yönlendirme isteğe bağlı sezeryan doğum isteyenlere değil sadece, doktorlar için hatta bence özellikle doktorlar için çünkü bazı dr lar fiziksel yeterliliği olup vajinal doğum isteyen anneleri 1 tık ilerisini söylüyorum ilk doğumu vajinal gerçekleşmiş 2. Doğumu başlamış ama uzun süren doğumlarla uğraşmak istemeyip 30 dk da halledeceği seçeneği tercih ediyor hastalarının da psikolojisini bu yönde etkileyip sonra sisteme isteğe bağlı sezaryen diye giriyor çünkü sorumluluk almak istemiyor gibi düşünüyorum ben daha çoğunu
Ben de gaviscon rahatlatti heni canimBen miğde yanmasından ölüyorum şuan ağladım falan yani o derece kötü
Kizlar su izin konusu icin toplu dua zinciri yapalimKesinlikle ya daha dün konuştuk eşimle ücretsiz izin dönemi kemer sıkacağız falan şakalaşıyorduk o da gün doğmadan neler doğar dedi bugün bak gördün mü diyor banaben kısa zamanda olacağını düşünüyorum
![]()
Evet doktor da doğru söylemiş ben burda şehir hastanesinde yattım ya peritonoloji bölümünde doktor değil asistan muayene ediyor bilgi az ben o yüzden korktum birinin dediği diğerini tutmuyor sırf ipe bakmak için vajinal muayene etti asistan tamam baksın bakmasa nasıl öğrenecek ama bari birde ölçüm yapsın yatış verecek diğer arkaşını arayıp soruyor vereyim mi diye onu geçtim hemşireler hep yeni mezun eşyaların yerini bilmiyorlar bilgisizler hastaya bişey olsa nasıl mudahale edecek tek serum takmak iğne yapmak değil herşey gebelerde hep yeni mezun onun için en eski hastaneyi seçtim yoksa orası tek kişilik odalardı daha konforluydu ama bilgi olmadıktan sonra gereği yok keşke eski hastanelerden tecrübeli doktor ebe hemşire toplayıp öyle açsalardı onlar bilgilerini paylaşırlardı diye düşündümBenim doktorum geçen gün bu konu hakkında dedi ki annelere baskı uygulayacaklarına iyi doktorlar yetiştirsinler, meslektaşlarımın çoğu hem konforu, hem malpraktis kaygısı, hem de mesleki yetersizlikleri sebebiyle vajinal doğumdan kaçıyor. Bazı devlet hastanesi isimleri verdi asistanların hali içler acısı dedi, tıp fakültesinde verilen eğitim eskiye göre çok kötüleşti dedi. Bana vajinal kesi atma ve dikiş yöntemini çizerek anlattı örnek olarak bunu çoğu bilmiyor dikişin geç kaynaması bile çoğu zaman doktorun uygulamasından dedi. Sistem kökten hatalı, bu baskıdan dolayı kadın doğumcular azalır doğuran sayısı da düşer gittikçe
Ben ailedeki en mübarek kişilere haber salıcam annemden dua etsinler diye, en çok ihtiyacımız olan haber buBen de gaviscon rahatlatti heni canim
Kizlar su izin konusu icin toplu dua zinciri yapalimhamileyiz tutar belki
Cidden.. nasil rahatlariz var yaBen ailedeki en mübarek kişilere haber salıcam annemden dua etsinler diye, en çok ihtiyacımız olan haber bu![]()