Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Bende de korku başladı bazen biranda nasıl olacak ne yaşarım diye düşünce yağmuru başlıyor hemen frenliyorum kendimi 🥲 hatta sezaryen olsaydı herşeyi kendim planlardım mutlu mutlu giderdim hastaneye diyorum şimdi ucu açık belirsizlik yoruyor beni 🥹 iki doğumunda riskleri ve avantajları var, sevdiğim müzikleri açıp gezmeyi sevdiğim yerleri hayal ediyorum, o gün ne olacaksa olacak akışa bırakmalıyım diye motive ediyorum kendimi 🙏
Ben de korkuyorum ama başından beri nasıl gelmek istiyorsa akışına bırakmak istedim. İkisinde de çok fazla risk var canım sadece bu süreci acı ağrı ile düşünmeyip, o kasılmaların sancıların beni kızıma daha çabuk kavuşturacağını hayal ediyorum. Ve geçecek ne kadar ağrı sancı olursa olsun eninde sonunda hepsi bitecek.

Hatırladığım kadarıyla doktor neden vajinal doğumdan ilerlemesi gerektiğini açıklamıştı size, bence fazla evham yapmayın doktorunuza güvenin. Güvenmiyorsanız farklı bir doktordan da görüş alın. Ben o kanamanın sezaryende nasıl kontrol altında tutabileceklerini düşünmüyorum çünkü onda alabilecekleri önlemi vajinal doğum sırasında da alabilirler :)
Canım vajinal doğum bana daha belirsiz geliyor ne olacağı belli olmuyor burada yazıp kimseyi korkutmak istemem riskli bir durumum varken banada sezaryen daha kontrollü geliyor

Buraya yazmadım yine yalancıdır diye de gece 5 dk da bire düştü sancılarım 😂 sonra tekrar 10-15 dk olunca gitmedim. Sabah kahvaltı sonrası da çıkardım. Belki de sancılar yüzünden oldu
Valla biz biran önce doğurup kurtulalım benim sancılar azaldı sanki bebek geri kaçtı gibi geliyo bana böyle giderse suni sancıyla yaptirmasindan korkuyorum bu sefer kendi sancimla gelsin istiyorum 😥

Kızlar bugün 34+4 oldum bebeğin suyu azalmış ve bebeğe giden damarlarda sıkıntı olduğundan bugün acil alıncak akşam üstü, dualarınızı bekliyorum. 🙏🏻🙏🏻henüz 2240 gram çıkıyo ultrasonda. 😞
Canım dualarım seninle inşallah sağ Salim alırsın kucağına yavrunu 🙏

Hayatım 7 kat yapılan aktif bir kesiden oluşan kanama ile yırtılma sonucu oluşan kanama arasında ne kadar çok fark var biliyorsun dimi ? Doktorlar söylüyor bunu zaten, 3 katı kan kaybı yaşandığını sezaryende . Senin kanama problemin varken eğer bir risk yoksa sezaryen yapmaları dünyanın en saçma şeyi olur.
Haklısın aslında ama mesela ben bir diş cekimi bile yapsam cekimden önce igne vuruyorum kanamayı önlüyor . Simdi normal dogumun günü saati belli olmadıgı icin aniden dogum baslarsa ignemi yaptılar diyelim etki etmezse kanamam durmaz cünkü pıhtılasma degerim %50 olması gerekirken %4 bu deger yok gibi bir sey . Günlerce haftalarca igne yapılmalıki o deger normale dönsün . Günler öncesinden düzenli sekilde ignem yapılsa deger yükselir ameliyat söz konusu olursada kanama önlenirdi bence. Simdiden igne yapmaya baslarsam belki 40. Haftada doguracam gereksiz olur cünkü iğnenin vücutta kalma süresi 12 saat . Dogumhanede kanlar hazırda bulunacakmıs ama cok korkuyorum allah saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin evlatlarımızı

Valla biz biran önce doğurup kurtulalım benim sancılar azaldı sanki bebek geri kaçtı gibi geliyo bana böyle giderse suni sancıyla yaptirmasindan korkuyorum bu sefer kendi sancimla gelsin istiyorum 😥
Benim şiddeti arttı ama düzenli olmadı hala, şöyle bir 5 dk ya düşse düzenli olarak hemen gidicem 😂

Kızlar bugün 34+4 oldum bebeğin suyu azalmış ve bebeğe giden damarlarda sıkıntı olduğundan bugün acil alıncak akşam üstü, dualarınızı bekliyorum. 🙏🏻🙏🏻henüz 2240 gram çıkıyo ultrasonda. 😞
Tüm dualarımız seninle canım, sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah. Haberlerini bekliyoruz 🙏🏻

Haklısın aslında ama mesela ben bir diş cekimi bile yapsam cekimden önce igne vuruyorum kanamayı önlüyor . Simdi normal dogumun günü saati belli olmadıgı icin aniden dogum baslarsa ignemi yaptılar diyelim etki etmezse kanamam durmaz cünkü pıhtılasma degerim %50 olması gerekirken %4 bu deger yok gibi bir sey . Günlerce haftalarca igne yapılmalıki o deger normale dönsün . Günler öncesinden düzenli sekilde ignem yapılsa deger yükselir ameliyat söz konusu olursada kanama önlenirdi bence. Simdiden igne yapmaya baslarsam belki 40. Haftada doguracam gereksiz olur cünkü iğnenin vücutta kalma süresi 12 saat . Dogumhanede kanlar hazırda bulunacakmıs ama cok korkuyorum allah saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin evlatlarımızı
Banada aynısı denildi doğuma gitmeden önce kanlarım hazırda bekleyecek inşallah şu doğum sürecini sag salim atlatiriz

Buraya yazmadım yine yalancıdır diye de gece 5 dk da bire düştü sancılarım 😂 sonra tekrar 10-15 dk olunca gitmedim. Sabah kahvaltı sonrası da çıkardım. Belki de sancılar yüzünden oldu
Mide bulantısı kusma doğum öncesi oluyormuş, doktor öyle söylemişti :)

Ben de korkuyorum ama başından beri nasıl gelmek istiyorsa akışına bırakmak istedim. İkisinde de çok fazla risk var canım sadece bu süreci acı ağrı ile düşünmeyip, o kasılmaların sancıların beni kızıma daha çabuk kavuşturacağını hayal ediyorum. Ve geçecek ne kadar ağrı sancı olursa olsun eninde sonunda hepsi bitecek.
Hep kavuşma anını hayal ediyorum şuan yine gözlerim doldu 😭 eşimin göğsüne yattığı anı düşünüyorum bir de… 🥹 herşeye katlanırım azıcık kaldı kızımı merak ediyoruuum 🥹🥹♥️🙏🙏🙏

Senin genetik bir durumun vardı yanlış hatırlamıyorsam doktorların en doğru yönetimin ne olduğunu zaten netleştirip ona göre önlem almışlardır.

Sana mesela şimdi sezaryen olman lazım diyorlarsa illa normal olsun diye diretirsen mantıklı olmaz bahsettiğim bu. Adamlar biliyorlar durumu ve riskleri gerekli önlemi alıyorlar zaten.

Kim nasıl istiyorsa gönlünce olsun tabii ki herhangi bir doğum şeklini savunduğum ya da ayıpladığım için değil söylediğim , herkesin kendi bedeni kendi kararı. Ama bu tarz riskli durumlarda otorite doktorlar, bizim için neyin doğru olduğunun kararını en iyi onlar verir yıllarca bu işin eğitimini alıp bu alanda uzmanlaşıp yüzlerce farklı hasta ile karşılaşıyorlar. He doktoruna da güvenmiyorsan o zaman 2. Görüş alırsın başka doktorlara da danışırsın. Körü körüne bir şey konusunda diretmek ilginç geliyor bana.

Bende de korku başladı bazen biranda nasıl olacak ne yaşarım diye düşünce yağmuru başlıyor hemen frenliyorum kendimi 🥲 hatta sezaryen olsaydı herşeyi kendim planlardım mutlu mutlu giderdim hastaneye diyorum şimdi ucu açık belirsizlik yoruyor beni 🥹 iki doğumunda riskleri ve avantajları var, sevdiğim müzikleri açıp gezmeyi sevdiğim yerleri hayal ediyorum, o gün ne olacaksa olacak akışa bırakmalıyım diye motive ediyorum kendimi 🙏
Bende de öyle kuzum çok korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok demişler eninde sonunda buradan çıkacak bu oğlus diyorum kendi kendime. Anne olmak çok zor ya sezeryan da zor, vajinal doğum da zor. Kafamda artı eksiler yapıyorum. Vajinal doğum evet sağlık açısından daha iyi. Önden peşin çekiyorsun ağrıları sancıları doğumdan sonra hemen ayaklanıyorsun bu aşaması kafamda hep çok daha pozitif. Sezeryanda da gün belli kafan daha rahat planlı olması çok daha pozitif bu yönleri çok artı ama doğumdan sonra taksit taksit cekiyosun ağrıları sızıları her anlamda analık zor kızlar😅 sağlıkla gelsinler canım
Benimde günüm 5 mayıs hatta ameliyat randevusunu 12 ye aldı dr um saati bile belli korku değil ama fazlaca stres yüklendim 2 sezaryenim olmasına rağmen tedirginim bir aksilik olursa diye annelikten bunlar 😊
Stres olmamak elde değil canım ya🥺🥺 tarih ve saat coo güzel🥰benim dr aksam 5den sonra yapar büyük ihtimalle ama bakalım kısmet😆 sağlıkla kavusalımmm🙏🏻🥰

Back
X