- 29 Kasım 2023
- 1.022
- 841
- 43
- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #8.721
Esim d vit eksikligi icin haftada en fazla 2 seklinde kullaniyor ama gebelik icin farkli bi kullanimi var mi bilmiyorum.Kızlar doktoru d vitamini olarak D-Colefor veren var mı aranızda? Günde 1 diye yazmış reçeteye, ama eczacı kullanımında haftada en fazla 2 diye olduğunu söyledi. Siz nasıl içiyorsunuz?
Sana başlatmadı mı doktor d vitamini?Esim d vit eksikligi icin haftada en fazla 2 seklinde kullaniyor ama gebelik icin farkli bi kullanimi var mi bilmiyorum.
En son 15.haftamda gittim, 20.haftadan sonra baslaticam ek vitaminlere dedi, 19.haftamdayim d vit demir vs baslatmadi henuz. Belki degerlerim iyi diyedir ya da doktorun tarzi bu sekildedir bilmiyorum. Gebelik basindan dogum yapana kadar multivitamin ve omega3 devam ettiriyo.Sana başlatmadı mı doktor d vitamini?
Anladım, bana da en son 18 haftalıkken gittiğimde verdi d vitamini, öncesinde demir ilacı ve multivitamin vermişti, demir ilacı her gün, multivitamin haftada 3 demişti. Değerlerime bakıp vermedi d vitamini direkt verdi.En son 15.haftamda gittim, 20.haftadan sonra baslaticam ek vitaminlere dedi, 19.haftamdayim d vit demir vs baslatmadi henuz. Belki degerlerim iyi diyedir ya da doktorun tarzi bu sekildedir bilmiyorum. Gebelik basindan dogum yapana kadar multivitamin ve omega3 devam ettiriyo.
Ben gebelikten önce içmeye başladım gebelik süresince içeceğimi söylemişti. Senin yazdığına baktım hapmış benimki damla şeklinde günde 3 damla alıyorum. Coledan d3 benimki doz hesaplayamadım.Anladım, bana da en son 18 haftalıkken gittiğimde verdi d vitamini, öncesinde demir ilacı ve multivitamin vermişti, demir ilacı her gün, multivitamin haftada 3 demişti. Değerlerime bakıp vermedi d vitamini direkt verdi.
Evet onlar klasik ilaçlar eskiden benim doktorum da hep öyle verirdi, coledan, decavit, gynoferro sanol filan... şimdi hep bilmediğim değişik ilaçlar veriyor. Ben en iyisi sorana kadar haftada 2 kullanayım zaten kutu içinden 12 tane mi ne hap çıktı. 12 günlük değildir heralde.Ben gebelikten önce içmeye başladım gebelik süresince içeceğimi söylemişti. Senin yazdığına baktım hapmış benimki damla şeklinde günde 3 damla alıyorum. Coledan d3 benimki doz hesaplayamadım.
Bana damla şeklindekine günde 10 damla dedi 3 e göre baya çokmuş yaaBen gebelikten önce içmeye başladım gebelik süresince içeceğimi söylemişti. Senin yazdığına baktım hapmış benimki damla şeklinde günde 3 damla alıyorum. Coledan d3 benimki doz hesaplayamadım.
12li ise bencede hergün değildir ya dozu fazla demekkiEvet onlar klasik ilaçlar eskiden benim doktorum da hep öyle verirdi, coledan, decavit, gynoferro sanol filan... şimdi hep bilmediğim değişik ilaçlar veriyor. Ben en iyisi sorana kadar haftada 2 kullanayım zaten kutu içinden 12 tane mi ne hap çıktı. 12 günlük değildir heralde.
Bende ilk hafta günlük 12 damla ikinci hafta 9 damla sonraki hafta 6 damla daha sonrasında da 3 damla diye gittiBana damla şeklindekine günde 10 damla dedi 3 e göre baya çokmuş yaa
Çok teşekkür ederim şimdi kaynatım kullanınca yazarım tekrarTuvalette sürüp Bir dk kadar bekletip kurulamanız gerekiyor. Ben dün sabahtan beri 8-10 defa yaptım. İl sürdüğümde hemen bir akıntı geldi sonrakilerde azaldı zaten. Bugün sabah kesildi kaşıntı da akıntı da bir günde aşırı etkisini gördüm umarım size de etki ederçok geçmiş olsun
Bende diğer ilaçlara haftalık ilaç kutusu aldım onları çok unutmuyorum ama damlayı arada bir unutuyorum12li ise bencede hergün değildir ya dozu fazla demekkigenelde bir aylık oluyor bu tarz ilaçlar haftada iki olunca denk geliyor gibi
Bende ilk hafta günlük 12 damla ikinci hafta 9 damla sonraki hafta 6 damla daha sonrasında da 3 damla diye gittidüzenli kullandığım söylenemez unutuyorum genelde bazen 6 içiyorum bazen hiç içmiyorum
Normalde damla olan d vit, d vit seviyemiz yeterli seviyeye gelene kadar gunde her 10 kiloya karsilik 1 damla seklinde kullanilir mesela 80 kg biri gunde 8 damla kullanir gibi, d vit yeterli seviyeye geldikten sonra gunde 2-3 damlaya dusurulur. Bu donemde ihtiyac fazla diye 10 damla verilmis olabilir. Diger arkadasin da doktoru d vit seviyesinin yeterli oldugunu dusunuyosa o yuzden gunde 3 damla vermis olabilir. Kimin doktoru ne diyosa o dogrudurBana damla şeklindekine günde 10 damla dedi 3 e göre baya çokmuş yaa
Aa bu yorumunuzu okumamistim, dusundugum gibi olmus o zaman once fazla baslatmis yeterli seviyeye geldigini dusundugu noktadan sonra azaltmis doktorunuz.12li ise bencede hergün değildir ya dozu fazla demekkigenelde bir aylık oluyor bu tarz ilaçlar haftada iki olunca denk geliyor gibi
Bende ilk hafta günlük 12 damla ikinci hafta 9 damla sonraki hafta 6 damla daha sonrasında da 3 damla diye gittidüzenli kullandığım söylenemez unutuyorum genelde bazen 6 içiyorum bazen hiç içmiyorum
Ben 53 kiloyum 5 bana 5 bebişe herhaldeNormalde damla olan d vit, d vit seviyemiz yeterli seviyeye gelene kadar gunde her 10 kiloya karsilik 1 damla seklinde kullanilir mesela 80 kg biri gunde 8 damla kullanir gibi, d vit yeterli seviyeye geldikten sonra gunde 2-3 damlaya dusurulur. Bu donemde ihtiyac fazla diye 10 damla verilmis olabilir. Diger arkadasin da doktoru d vit seviyesinin yeterli oldugunu dusunuyosa o yuzden gunde 3 damla vermis olabilir. Kimin doktoru ne diyosa o dogrudur
Ama normalde o sekilde, belki gebelikte daha cok ihtiyac var diye fazla baslatiyolardir bak mesela diger arkadasin ilk hafta baslangici 12 damla, 120 kg degildir herhaldeBen 53 kiloyum 5 bana 5 bebişe herhalde
Aynen öyle fazlasının zararı olmaz inşallahAma normalde o sekilde, belki gebelikte daha cok ihtiyac var diye fazla baslatiyolardir bak mesela diger arkadasin ilk hafta baslangici 12 damla, 120 kg degildir herhalde
valla vücudumuzdaki bütün faydalı şeyleri emiyor bu bebişler ne hafıza bıraktı ne akılBende diğer ilaçlara haftalık ilaç kutusu aldım onları çok unutmuyorum ama damlayı arada bir unutuyorum
evet ilk tahlilde değer 80 çıkmış çok düşük dedi ve o yüzden 12 verdi. doktoruma karşı tam teslimiyet durumundayım ne derse tamam diyip yapıyorumNormalde damla olan d vit, d vit seviyemiz yeterli seviyeye gelene kadar gunde her 10 kiloya karsilik 1 damla seklinde kullanilir mesela 80 kg biri gunde 8 damla kullanir gibi, d vit yeterli seviyeye geldikten sonra gunde 2-3 damlaya dusurulur. Bu donemde ihtiyac fazla diye 10 damla verilmis olabilir. Diger arkadasin da doktoru d vit seviyesinin yeterli oldugunu dusunuyosa o yuzden gunde 3 damla vermis olabilir. Kimin doktoru ne diyosa o dogrudur
66 kiloyumAma normalde o sekilde, belki gebelikte daha cok ihtiyac var diye fazla baslatiyolardir bak mesela diger arkadasin ilk hafta baslangici 12 damla, 120 kg degildir herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?