Doktorlar açıklama yapıyor, hamilelerin iki canlı oldukları düşüncesiyle çok yemelerini önermiyorlar. Ablanız diyetisyen ve şekeriniz yüksek çıkıyorsa size bir diyet hazırlasın bakın göreceksiniz, hamile olmanıza rağmen yemeniz gereken miktar çok da fazla değil. Ben ilk hamileliğimde 53 kilo ile başladım, doktor dedi ki siz zayıfsınız yiyebilirsiniz. 14 kilo aldım ve 35. haftadaki doğumda çocuk 2.800 doğdu. Toplamda sadece 5,5 kilo gitti. Hamilelik sürecinde yürüdüm ve hamile yogası yaptım. Doğum sonrasında yıllar içinde 55'e kadar inebildim ve çoğunlukla 60-65 arası gezindim.
İkinci hamileliğime 63 kilo ile başladım. Şekerim bu kez çok yüksek çıktı, endokrinolojiye ve diyetisyene gittim. 3-4 ay boyunca diyetisyenin verdiği diyetlere (ara ara güncellendi, ama çok minik artışlar) uydum. Bariz şekilde normal zamanda yediğimden daha az yedim. 67,5 kilo ile doğuma girdim. Çocuk 39+0'da sapasağlam 3465 gr doğdu ve ben de doğumdan 58-59 kilo ile çıktım. Yani toplamda da 8-9 kilo vermiş oldum. Çok yürüyememiştim ama hamile yogası yapmıştım. Özetle hamilelikte 4 kilo aldım, doğumdan başlangıca nazaran daha zayıf çıktım ama çok şükür hiçbir problem olmadı. Bu arada, diyetisyen en az 7 kilo almanız gerek diyordu, doktorumsa 7 kilodan az alman hiç sorun değil, her şey sağlıklı ilerliyor diyordu.
2 çocuğum da çok şükür sağlıklıydı ama doğum sonrası da 2. çocuğumda daha iyi geçti.
Anneler, kayınvalideler, eş dost çok şey söylüyor. Doktor böyle diyor deyince de nihai olarak doktor ne bilir, kaç çocuk doğurmuş büyütmüşe kadar getirebiliyorlar. Doğum sonrasında da devam edecek maalesef ama siz iyi araştırın, uzman tavsiyelerine uyun. Düzenli beslenip vitamininizi, takviyenizi de alırsanız Allah'ın izniyle çok yememekten bir kaybınız, riskiniz olmaz.