Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Doğru haklısınız ama kuru kuruya yıkayıp ütületip göndermek de olmaz 🙈 benim eskiden de kalma kıyafetler olunca baktım yıkamak epey uzun sürecek, geçen hafta hızlıca giriştim. Yeni alınanlar hazır, eskilerden de lekeli olanları geçirmece vs uğraşıyorum. Aklımda kalacağına yapmazsam sıkıntı geliyor🙈
O lekeleri geçirebildiniz mi? Bende ona uğraşıcam da leke konusunda çok başarılı sayılmam 😬

Kızlar ya nasılsınız. Şu son haftalar baya zorluyor beni. Belli bi ağrım sızım yok. Ama gece uyandığımda ağlayasım geliyor. Sanki daralıyorum . Çok zormuş hamilelik diye ortalıkta dolanıyorum. Ağırlk mı çöktü bilmiyoeum. Gündüz hir şekilde geçiyor da gece zorluyor beni 😕

Kızlar ya nasılsınız. Şu son haftalar baya zorluyor beni. Belli bi ağrım sızım yok. Ama gece uyandığımda ağlayasım geliyor. Sanki daralıyorum . Çok zormuş hamilelik diye ortalıkta dolanıyorum. Ağırlk mı çöktü bilmiyoeum. Gündüz hir şekilde geçiyor da gece zorluyor beni 😕
Mide yanması uyutmuyo benide😩

Al benden de o kadar insan uyumaktan sıkılır mı ama saat başı kalkıp hala sabah olmadı mı diyorum sabahta sersemler gibi uykusuzluktan yıkılıyorum her bulduğum yere fakat uyku yine yok sanki tüm vücudum ağrıyor nefesim daralıyor gibi hissediyorum :KK43:

Al benden de o kadar insan uyumaktan sıkılır mı ama saat başı kalkıp hala sabah olmadı mı diyorum sabahta sersemler gibi uykusuzluktan yıkılıyorum her bulduğum yere fakat uyku yine yok sanki tüm vücudum ağrıyor nefesim daralıyor gibi hissediyorum :KK43:
Evet ya eşim soruyor bir yerin mi ağrıyor bi sıkıntın mı var diye. Belli bir cevap veremiyorum. Üstümü başımı parçalayasım var sadece😂

O lekeleri geçirebildiniz mi? Bende ona uğraşıcam da leke konusunda çok başarılı sayılmam 😬
Leke geçirmek için ben oxili bir deterjan uyguluyorum. Benim kullandığım Farmasi’nin Oxi Clean ürünü. Ama herhangi başka oxi li ürünler de olur diye düşünüyorum. Kaynar suya deterjanla birlikte çamaşırların özellikle lekeli kısımlarını basıyorum, su soğuyana kadar yaklaşık yarım saat 1 saat öyle bekletiyorum. Bazıları pırıl pırıl oluyor, arada nadir çıkmayanlar da oluyor tabi. Onlar başka hiç çıkmıyor. Beyazlar için çamaşır suyu da kullanıyorum. Bu suya basma işlemi bitince makineye atıp bebek deterjanıyla 30 derece yarım saatlik programda yıkıyorum, en sonunda bir kez de deterjansız 15 dk lık programda durulama yapıyorum.

Leke geçirmek için ben oxili bir deterjan uyguluyorum. Benim kullandığım Farmasi’nin Oxi Clean ürünü. Ama herhangi başka oxi li ürünler de olur diye düşünüyorum. Kaynar suya deterjanla birlikte çamaşırların özellikle lekeli kısımlarını basıyorum, su soğuyana kadar yaklaşık yarım saat 1 saat öyle bekletiyorum. Bazıları pırıl pırıl oluyor, arada nadir çıkmayanlar da oluyor tabi. Onlar başka hiç çıkmıyor. Beyazlar için çamaşır suyu da kullanıyorum. Bu suya basma işlemi bitince makineye atıp bebek deterjanıyla 30 derece yarım saatlik programda yıkıyorum, en sonunda bir kez de deterjansız 15 dk lık programda durulama yapıyorum.
Bu dediklerim eski lekeyse yaptığım uygulama. Eğer leke yeniyse ve benim de vaktim imkanım varsa hemen daha leke hiç kurumadan beyaz kalıp sabunla lekeyi çitiliyorum, sonra hiç suyla durulamadan öylece sabunlu şekilde sepete atıyorum, başka işlem yapmadan. Ne zamanki diğer çamaşırlar da birikip normal yıkama vakti geliyor, bütün çamaşırları birlikte yıkıyorum. O zaman oxi ile basmama gerek kalmadan lekelerin çoğu geçiyor. Beyaz sabun taze lekelerde bayağı etkili. C Corpuss

Bu dediklerim eski lekeyse yaptığım uygulama. Eğer leke yeniyse ve benim de vaktim imkanım varsa hemen daha leke hiç kurumadan beyaz kalıp sabunla lekeyi çitiliyorum, sonra hiç suyla durulamadan öylece sabunlu şekilde sepete atıyorum, başka işlem yapmadan. Ne zamanki diğer çamaşırlar da birikip normal yıkama vakti geliyor, bütün çamaşırları birlikte yıkıyorum. O zaman oxi ile basmama gerek kalmadan lekelerin çoğu geçiyor. Beyaz sabun taze lekelerde bayağı etkili. C Corpuss
Ya çok teşekkürler bana da fikir oldu 🙏 leke konusunda bir sürü leke çıkarıcı denedim ama beklemiş lekeler çıkmıyor. Eşimin tişörtlerinde de hep bir damla yağ lekesi kalıyor. Yemek yerken çok döker 😂 çıkartamıyorum. Tazeyken de müdahele edemiyorum söylemiyor sağolsun. Şimdi abladan kalan bebek kıyafetleri var baya bi lekeli onları halledicem. Sizin yöntemi deneyeyim. Oxili deterjan bulmam lazım tabi önce.

Birde ben hamilelikte kokulardan çok tiksindiğim için deterjan değiştirdim. Ne kadar organik deterjan gördüysem denedim. Koku yönünden çok rahat ettim ama temizmiş gibi görünmedi hiç çamaşırlarım. Özellikle beyazlar sarımsı çıktı hep. Doğal ama etkili, kokusu rahatsız etmeyecek deterjan önerilerinize açığım. Çok pahalı olmasa iyi olur 🙈 çok kullanıyorum çünkü 😬

Ay alın benden de o kadar yarım saatten fazla kesintisiz uyku yok ağrım yok mide yanması yok şükür zombi gibi oldum sabah erkenden uyanıyorum. Gündüzde uykum yok böyle olunca hep baş ağrısı. Sadece geceleri sıkıntı bir anda ateş basıyor acayip ter yapıyor. Hamilelik çok zor gerçekten Allah kolaylık versin hepimize sonu güzel olsun

Ay alın benden de o kadar yarım saatten fazla kesintisiz uyku yok ağrım yok mide yanması yok şükür zombi gibi oldum sabah erkenden uyanıyorum. Gündüzde uykum yok böyle olunca hep baş ağrısı. Sadece geceleri sıkıntı bir anda ateş basıyor acayip ter yapıyor. Hamilelik çok zor gerçekten Allah kolaylık versin hepimize sonu güzel olsun
Direnelim az kaldı😂

Benim arkadaşlarımdan biri 4 ay diğeri 2 ay önce doğum yaptı onların ikisi de al burun aspiratörü çok lazım oluyor dedi aldım bende Nexus die bi markanın kini kullanıyor ikisi de bana da onu önerdiler onu aldim gerçi bizimkiler yaz bebegi olacaklar ama ilk başta kullanmasak bile kışın yine lazım olacak şimdiden alıp koymak mantıklı geldi bana
Bende bundan aldım ama bakalım nasıl olacak erken almak fiyat açısından etkili ben 2 ay önce 500 e almıştım iki katınıda geçmiş fiyatı

Önce sicak suda beyaz sabun ile citileyip beklettim. Sonra normal deterjan ve rossmanda buldugum bir leke cikarici ile yıkadım. Sonra deterjansiz tekrar yikadim iyice durulansin diye. Camasirlari da guneste kuruttum, kurutucuya atmadim. Hafif gecmeyen lekeler kalmisti, onlari da gunes almis goturmus. Gunes boyle leke de cikarirmis meger 🤓

korkuyorum üşüteceğim diye ama yapacak bir şey yok birde ben göbeğimi filan açıyorum basıyor fena sıcak sanki ağustos sıcağı :olamaz:
Ay bana oldu işte hep bu terden hiç hasta olmadım hamilelik boyunca 2 gündür boğazlarım çok kötü ağrıyor. Bşyde içemiyorum ne yapsambilemedim

Ben de normalde Kosla Vanish kullanıyorum, çok memnunum. Ama tabii bebek çamaşırlarına kullanılır mı onu bir bilen söylesin ☺️

Ay bana oldu işte hep bu terden hiç hasta olmadım hamilelik boyunca 2 gündür boğazlarım çok kötü ağrıyor. Bşyde içemiyorum ne yapsambilemedim
Geçmiş olsun bol bol dinlen sıvı al boğazın içinde pekmez bal filan al yumuşak tutmaya çalış

korkuyorum üşüteceğim diye ama yapacak bir şey yok birde ben göbeğimi filan açıyorum basıyor fena sıcak sanki ağustos sıcağı :olamaz:
Aynı ben 😅 Göğüslerim, karnım açıkta, cam açık, adamcağız yanımda yorgana dolanmış ısınmak için, ben alev alev öf pöfff bayılacağım modunda 😂

Kuru dut, elma dilimleri, kabuk tarçın, karanfil kaynatın için. Boğazınız hemen yumuşar. Benim ilkyardım kitimdir bu 😅

Back
X