Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Kızlar BİM’e OiOi ürünleri gelmiş. Ek gıda için almak isteyen varsa aklında olsun. Trendyol’la karşılaştırdım, 150₺ civarı fark var

Bir de biberonları yıkadıktan sonra koyulan bulaşıklık gibi bi şey var ya, 50₺ idi. Ona da bakabilirsiniz

Ayrıca farklı bebek ürünleri de var

Herkese güzel bir gün dilerim 🙏🏼

Ben de normalde Kosla Vanish kullanıyorum, çok memnunum. Ama tabii bebek çamaşırlarına kullanılır mı onu bir bilen söylesin ☺️
Tabi bebek kıyafetlerinde narin tüllü boncuklu kısımları varsa o kısımlara zarar verir. Ve evet kimyasal bir ürün ama sonradan tekrar bitkisel bebek deterjanı ile yıkanınca kalıntıları gider diye inandığım için hep böyle yaptım ama o kimyasal kumaşın içine işler filan derseniz tabi orasını siz bilirsiniz. İçiniz nasıl rahat ederse o şekilde yapın.

Aynı ben 😅 Göğüslerim, karnım açıkta, cam açık, adamcağız yanımda yorgana dolanmış ısınmak için, ben alev alev öf pöfff bayılacağım modunda 😂
üşüteceğim hasta olacağım diye üstümü örtüyor gece gece yine örttün üstümü sıcak diye de söyleniyorum az daha sıcak basma devam ederse salona yollayacağım galiba :KK6: :KK71:

Tabi bebek kıyafetlerinde narin tüllü boncuklu kısımları varsa o kısımlara zarar verir. Ve evet kimyasal bir ürün ama sonradan tekrar bitkisel bebek deterjanı ile yıkanınca kalıntıları gider diye inandığım için hep böyle yaptım ama o kimyasal kumaşın içine işler filan derseniz tabi orasını siz bilirsiniz. İçiniz nasıl rahat ederse o şekilde yapın.
Aslında başlarda bu şekilde titizleniriz de sonradan salarız gibime geliyor hayat tecrübeme dayanarak 😅

doğru tespit yaşandı hehehe
İnsanoğlu her yerde aynı 😅 Özeniyoruz tabii, en sağlıklısını en doğrusunu yapalım diye ama sürdürülebilirlik de maddi manevi kaynak istiyor 😊 Mom's Green çamaşır deterjanları aldım. Aynı markadan biberon temizleme deterjanı da aldım. Bakalım kaç kere daha alacağım 🤷‍♀️ Belki yenidoğan evresini geçince devam etmem 🤷‍♀️

Al benden de o kadar insan uyumaktan sıkılır mı ama saat başı kalkıp hala sabah olmadı mı diyorum sabahta sersemler gibi uykusuzluktan yıkılıyorum her bulduğum yere fakat uyku yine yok sanki tüm vücudum ağrıyor nefesim daralıyor gibi hissediyorum :KK43:
Ben de doktora gitmeden bi dus aliyim dedim nefes nefese çıktım. Kahvaltıdan sonra da ayılıp bayılıyorum. Bi de ateş basıyor.

Bu dediklerim eski lekeyse yaptığım uygulama. Eğer leke yeniyse ve benim de vaktim imkanım varsa hemen daha leke hiç kurumadan beyaz kalıp sabunla lekeyi çitiliyorum, sonra hiç suyla durulamadan öylece sabunlu şekilde sepete atıyorum, başka işlem yapmadan. Ne zamanki diğer çamaşırlar da birikip normal yıkama vakti geliyor, bütün çamaşırları birlikte yıkıyorum. O zaman oxi ile basmama gerek kalmadan lekelerin çoğu geçiyor. Beyaz sabun taze lekelerde bayağı etkili. @Corpuss
Canim sende bugun gidiyordun de mi doktora?

Kızlar bugün doktor randevum var. Biliyorsunuz evde sürekli yatiyorum. Erken dogum riski var tabi ki ama ben guzel şeylere odaklanıyorum. Rahim agzi kisaligi, previa ve açıklık var. Fakat ben işimi Allaha bıraktım. Ve kritik haftaları geçtik cok sukur. İnşallah buraya da akşamüstü guzel haberlerle dönerim. Hepimiz sağlıkla mutlulukla geçirelim bu sureci insallah. 🙏🥰🩵🩷

Kızlar bugün doktor randevum var. Biliyorsunuz evde sürekli yatiyorum. Erken dogum riski var tabi ki ama ben guzel şeylere odaklanıyorum. Rahim agzi kisaligi, previa ve açıklık var. Fakat ben işimi Allaha bıraktım. Ve kritik haftaları geçtik cok sukur. İnşallah buraya da akşamüstü guzel haberlerle dönerim. Hepimiz sağlıkla mutlulukla geçirelim bu sureci insallah. 🙏🥰🩵🩷
Güzel haberler alırsınız inşallah🙏🏻🙏🏻

Canim sende bugun gidiyordun de mi doktora?
Evet canım çok sağ ol sorduğun için 😘 bugün doktora gittim kısalma boyu aynı devam ediyor hiç değişmemiş, ben o kadar yatıyorum belki daha iyileşmiştir diye bekliyordum ama neyse en azından daha kötüleşmemiş buna da şükür. Yine yatışa devam. Bebeğin kilosu çok hızlı artmış maşaallah 10 günde 400 gr almış, doktor çok şaşırdı. Gerçekten 10 gün önce mi gelmiştiniz dedi, kayıtlara baktı filan. Bilmiyorum gerçekten hızlı mı almış yoksa bana moral vermek için mi öyle dedi. Mutlu olduk yani. Normalde 1 hafta geriden geliyordu kilosu, şimdi haftasını yakalamışız çok şükür. Aynı şekilde beslenmene devam et dedi. Her gün ilikli kemik suyu içiyorum zaten. Hakiki doğal kolajen. Önceki hamileliğimde hatırladığım düzenli ilik suyu içmiştim, ilk etapta hızlı etki etmişti, ama sonra sürekli bu şekilde fazla kilo artışı olmamıştı, normal hızında devam etmişti. Neyse çok şükür geri kalmasın da. Her hafta çağırdı artık, öncesinde NST’ye girip öyle gel bana dedi. Bakalım sağlıkla sürecimizi tamamlayalım inşaallah. Progestan iğnelere haftada 2 devam. Diğer demir ilacı, d vitamini, multivitamin, magnezyum devam. Başka yeni ilaç vermedi.

Haydi bakalım sen de çok güzel haberlerle gel inşaallah ❤️

Aslında başlarda bu şekilde titizleniriz de sonradan salarız gibime geliyor hayat tecrübeme dayanarak 😅
Ben sanırım 2 yaşına kadar bitkisel bebek deterjanı kullandım sonra bıraktım normal deterjanlara geçtim. Normal deterjana geçtiğim dönemde de yine bizim çamaşırlarla çocukların çamaşırlarını ayrı yıkıyordum, birbirlerine olumsuz enerji geçiyormuş filan diyorlardı öyle bir şey duymuştum etkilenmiştim 😅 yeni yeni 1 senedir filan karıştırıyorum her şeyi. Ama şimdi bebek tabi yine hep ayrı yıkarım diğer çocuklarınkiyle de karıştırmam onu.

Hayırlı cumalar kızlar 🫠 ikizlerle 29. Haftaya girdik şükür deprem tedirgin etti biraz ama iyi sayılırız . İki gündür sol kasığımda bir ağrı var eski sezaryen yerim mi enfeksiyon mu bilmiyorum. İdrarda yanma yok . Yarın doktor kontrolüm var inşallah ben de güzel haberler ile gelirim . Bu gaz sorununu nasıl çözeceğiz o da çok ağrı sancı yapıyor ben de . :( bir öneriniz olur mu

Canım güzel haberlerle gel inşallah 🙌

İnsanoğlu her yerde aynı 😅 Özeniyoruz tabii, en sağlıklısını en doğrusunu yapalım diye ama sürdürülebilirlik de maddi manevi kaynak istiyor 😊 Mom's Green çamaşır deterjanları aldım. Aynı markadan biberon temizleme deterjanı da aldım. Bakalım kaç kere daha alacağım 🤷‍♀️ Belki yenidoğan evresini geçince devam etmem 🤷‍♀️
Bebeklerin cildi cok hassas oluyor ve ozellikle gunumuz bebekleri cok alerjik 🤷🏻‍♀️ bizi zorlamayacak deterjanlarla devam etmek bence fena olmaz. Lekeleri tabi salariz gider 😅

Back
X