Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Yani inşallah yaşamaz. Şimdi hava kirliliğinden yok peteklerden bilmem nelerden burun tıkanıklığı illaki oluyor cocuklarda yazın olur mu hiç bilmiyorum ama belki de oladabilir demişti arkadaşlarım bende aldım dursun dedim
Doğru söylüyorsunuz, zaten Ankara'nın havası çok kirli olduğu gibi evler genelde merkezi ısınmayla ısıtıldığı için aşırı sıcak ve kuru oluyor. Bozkırın ortasında kuruduk kaldık. Yine de severim, canım Ankara 🥰

Hastane çantası için erken mi sizce? İlk doğumumda hazırlamıştım 32’de gerçi de :) çekmeceler düzene girecek o yüzden hazırlama arzum var 😁
34 ten sonra hazırlamayı düşünüyordum normalde pazartesi kontrolüm vardı bebegin asagda durdugunu iki haftanin kritik olduğunu söyledi doktorum.hazırladım bugün ne olur ne olmaz diye☺️

Gebe okulundaki hemşire ve ebeler çantaları 32de hazır edin diyordular son haftalar enerji gelirse de kesinlikle temizlikle işle bitirmeyin o enerjiyi vücut depolasin doğumda ihtiyacı olacak diyordu sadece günlük işleri yapıp geçin yorulmayin dediler emzirme vs çok şey öğrendik ya bugün bu forum ve gebe okuluyla iyiki tanışmışım hiç ilk gebelik gibi hissetmiyorum en ufak endişeme soruma cevap bulabiliyorum🥰❤️

Maalesef orasını söyleyen yok 🥹 evde olsam klimayla idare ederim de annemde olursam yandım takmasam da zaten göbeğim var sezeryan göbeği de kalırsa hiç iyi olmaz 🤦🏻‍♀️
Off işiniz & işimiz zor 😥 Bugün konuştuğum arkadaşım da Temmuz'da doğum yapmıştı. Korseye çok niyet etmiş ama sıcakta hiç takamamış...

Off işiniz & işimiz zor 😥 Bugün konuştuğum arkadaşım da Temmuz'da doğum yapmıştı. Korseye çok niyet etmiş ama sıcakta hiç takamamış...
Ben hiç korse takmadım sporla gitti valla yazın ara verince hop geri gelmişti o değişik bi duruş sezaryen göbeği diyim yani 😀 bunda taksam mı diye düşünüyorum bende 😀

Kendinizi iyi hissediyorsanız, gücünüz yerindeyse hazırlayın aradan çıksın. Ben de 32. haftanın içindeyim. Çalışmalarım yoğun olduğu için o işlere henüz hiç giremedim ama başım bu kadar kalabalık olmasa bir gün ayırıp ben de hazırlamak isterdim sizin gibi. Gerçi biraz da beraber yıkayıp ütüleyelim diyen arkadaşlarımı kırmamak için erteledim. Senden haber bekliyoruz dediler. Kültürümüzün tuhaflığı da şu ki insanlar güya yardıma gelmeyi teklif ettiler ama ben onların gelişini de misafir ağırlamak gibi algılıyorum. Çünkü biliyorum ki en nihayetinde insanları yedirip içirmek gerekecek. O da ekstra efor demek benim için. Kendi içinde çelişkili haller 😄
Doğru haklısınız ama kuru kuruya yıkayıp ütületip göndermek de olmaz 🙈 benim eskiden de kalma kıyafetler olunca baktım yıkamak epey uzun sürecek, geçen hafta hızlıca giriştim. Yeni alınanlar hazır, eskilerden de lekeli olanları geçirmece vs uğraşıyorum. Aklımda kalacağına yapmazsam sıkıntı geliyor🙈

Ah o sıcakta korseleri nasıl takacağız... 🥺
Bugün gebe okulunda bunu da konuştuk göbek istemiyorsak mutlaka normal doğumdan 1 gün sonra sezeryandan da 1 hafta sonra korse takın dediler kundağı da ebe hanımlar kendileri kullanmışlar rahatlık oluyor öneririz dediler ama emzirirken mutlaka bebişin elini teninize degdirin ten teması olsun sonra yine kundak yapın dediler bende muslin örtü alacam kundak için yaz bebişi olacak daha serin olur muslinler
Ben gerçek bir korse alıp kullanmadım ama eski usul kumaş sardım göbeğime. Annem eski çarşaftan kesmişti hatta. Benim doğumlarım hep soğuğa denk gelmişti uzun süre kullanabildim. Ama şimdi yazın sarabilecek miyim pek emin değilim. Ama sarsam iyi olur ben faydasını gördüm bayağı toparlıyor.

34 ten sonra hazırlamayı düşünüyordum normalde pazartesi kontrolüm vardı bebegin asagda durdugunu iki haftanin kritik olduğunu söyledi doktorum.hazırladım bugün ne olur ne olmaz diye☺️
Gule gule kullanin, tam zamaninda kullanmak kismet olsun🍀

Hanımlar bugün bir arkadaşım kesinlikle kundak almalısın dedi. Sizin görüşünüz nedir? Daha önce alıp kullananlar varsa marka, ürün önerebilir misiniz? Herhangi bir kundak iş görür mü? Ya da hiç almayıp müslin örtülerle kundaklasak nasıl olur?
Bizimki pek sevmezdi kundak, cok nadir yaptik. Ancak emzik ve kundagin kurtarici oldugunu duydum cevremden. Bence ozel kundak olmasa da, muslin ya da battaniye ile de yapilsa olur. Kalcayi cok sikmadan, yari kundak gibi.
Bir soru daha gelsin o zaman. Burun aspiratörü elzem mi? En baştan itibaren kullanılır mı?
Ilk gunden degil ama ne olur ne olmaz burnu tikanir, tikanmasa bile kirlenir, rahatsiz edebilir. Otri bebe gayet isimizi gördü. Manuel, kendimiz cekiyoruz. Yedek ucu da eczanede mevcut oluyor.

Ben gerçek bir korse alıp kullanmadım ama eski usul kumaş sardım göbeğime. Annem eski çarşaftan kesmişti hatta. Benim doğumlarım hep soğuğa denk gelmişti uzun süre kullanabildim. Ama şimdi yazın sarabilecek miyim pek emin değilim. Ama sarsam iyi olur ben faydasını gördüm bayağı toparlıyor.
Annemde bez sar korsede dayanamazsin diyo ama duruma göre bakarım birinden ödünç alıp denerim korseyi dayanamazsam kumaş sararim eğer etkili olursa

Hanımlar bugün bir arkadaşım kesinlikle kundak almalısın dedi. Sizin görüşünüz nedir? Daha önce alıp kullananlar varsa marka, ürün önerebilir misiniz? Herhangi bir kundak iş görür mü? Ya da hiç almayıp müslin örtülerle kundaklasak nasıl olur?
Oğlumda kundakta çok rahat ettim ben ilk annemlere izin vermedim baktım uyanıyor devamlı 😁😅 annem inka etti kundakladı kendini uyandırmadı uykusu bölünmedi filan
yaz bebeği olacağı için müslin kumaştan kundak yaparım buyuk ihtimal hazırlar sanki kalın gelecek

Korseyi 1 hafta sonra kullanıyoruz fark ediyor tavsiye ederim kullanılmasını bol bol yürüyüş yapar su içerseniz süper olur kumaş yada karnı sarma tam performans olmuyor çünkü her yeri aynı saramıyoruz

Yatma mecburiyetin mi var canım eğer yoksa şöyle evin için de biraz hızlı adımlar hatta yapabilirsen bacaklarını karnına doğru çekip çok değil biraz çeksen yeterli öyle yurusen faydası oluyor
Yok yorgun hissetmekten kaynaklıydı yatmam🙃 teşekkür ederim

Korseyi 1 hafta sonra kullanıyoruz fark ediyor tavsiye ederim kullanılmasını bol bol yürüyüş yapar su içerseniz süper olur kumaş yada karnı sarma tam performans olmuyor çünkü her yeri aynı saramıyoruz
Daha önce safra kesesi ameliyatı olmuştum. O zaman eşim korse almış bana ama hiç kullanmadım dikişlerimi rahatsız eder diye. O da nereden duyup aldıysa artık 😄 Belki o korseyi denerim ben de. Ama işte akıllarda hep aynı soru: Ne kadar faydalı olursa olsun yaz sıcağında, lohusa hormonlarıyla korseyi nasıl takacağız? 😅

Doğru haklısınız ama kuru kuruya yıkayıp ütületip göndermek de olmaz 🙈 benim eskiden de kalma kıyafetler olunca baktım yıkamak epey uzun sürecek, geçen hafta hızlıca giriştim. Yeni alınanlar hazır, eskilerden de lekeli olanları geçirmece vs uğraşıyorum. Aklımda kalacağına yapmazsam sıkıntı geliyor🙈
Aynen, kuru kuruya iş yaptırıp gönderilir mi. İzzet ikram olmadan olmaz. Bakalım inşallah önümüzdeki günlerde, haftalarda o gücü kendimde bulabilirim 😅 Bence siz iyi yapmışsınız başlamakla. Her geçen gün ağırlaşıyoruz. Sizlerde de var mı bilmiyorum ama sanırım şöyle ayda bir filan bir büyüme atağı geliyor çocuğa. O haftalar kasıklarım çok ağrıyor, hatta vajinama doğru vuran bir rahatsızlık hissi oluyor. Dünden beri yine başladı. Herhalde büyüyor sıpa 🧿 O rahatsızlık hissiyle de iş yapılmıyor. Aman ne zormuş, Allah hepimize son düzlükte yardım etsin 🙏🏻

Daha önce safra kesesi ameliyatı olmuştum. O zaman eşim korse almış bana ama hiç kullanmadım dikişlerimi rahatsız eder diye. O da nereden duyup aldıysa artık 😄 Belki o korseyi denerim ben de. Ama işte akıllarda hep aynı soru: Ne kadar faydalı olursa olsun yaz sıcağında, lohusa hormonlarıyla korseyi nasıl takacağız? 😅
Bende safta kesesi ameliyatı oldum açık mı olmuştu ameliyatınız ben kapalı oldum 3 minik kesi vardı sadece ve ameliyattan sonra çok güzel zayıflamıştım karnım dümdüzdü Ah ah 😁🥹

Valla sıcak olması bizim bolbol sıvı almamıza yarayacak 😁😁ben az pozitif düşünmek istiyorum korse atlet yada badi üstüne takmıştım yazın kullanırken bir tık daha rahattı benim bünye müsait sezeryan göbeği kalmasına o yüzden takcam boyun düzleşmesi de var o yüzden en kısa surede üstümdeki agırlıktan kurtulmam lazım doğumdan sonra

Bende safta kesesi ameliyatı oldum açık mı olmuştu ameliyatınız ben kapalı oldum 3 minik kesi vardı sadece ve ameliyattan sonra çok güzel zayıflamıştım karnım dümdüzdü Ah ah 😁🥹

Valla sıcak olması bizim bolbol sıvı almamıza yarayacak 😁😁ben az pozitif düşünmek istiyorum korse atlet yada badi üstüne takmıştım yazın kullanırken bir tık daha rahattı benim bünye müsait sezeryan göbeği kalmasına o yüzden takcam boyun düzleşmesi de var o yüzden en kısa surede üstümdeki agırlıktan kurtulmam lazım doğumdan sonra
Kapalıydı benim de. Ama korseyi kullanmaya cesaret edemedim. Bir de göbeğim filan da yoktu. Dedim ya eşim nereden duymuş da almış gelmiş bilmiyorum, belki de unuttum 😅 Pozitif düşünelim zaten, ben de o kafadayım. Sadece şu an bile çok sıcaklıyorum. Geceleri cam açık yatıyorum. Lohusalıkta, Haziran ayında bu sıcak basmaları korse ile nasıl olur onu kestiremiyorum 😅

Kapalıydı benim de. Ama korseyi kullanmaya cesaret edemedim. Bir de göbeğim filan da yoktu. Dedim ya eşim nereden duymuş da almış gelmiş bilmiyorum, belki de unuttum 😅 Pozitif düşünelim zaten, ben de o kafadayım. Sadece şu an bile çok sıcaklıyorum. Geceleri cam açık yatıyorum. Lohusalıkta, Haziran ayında bu sıcak basmaları korse ile nasıl olur onu kestiremiyorum 😅
Valla haziran lohusa ateş basması 😅😂🤣. Hasta olma olasılığı olmasa şuan acacağım pencereyi o derece basıyor sıcak suan bile

Back
X