Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Kızlar herkes deprem telaşında biliyorum ama bir şey sormak istiyorum kafayı yemek üzereyim. Bebek hareketleri son bir haftadır öncekine göre daha az. Önceden de aşırı çok değildi ama belirli saatlerde tekmeleri falan güçlü olurdu. Şimdi mesela yemek yiyorum tık yok. Bazen 1 buçuk saati bulan hareketsizlikler oluyor ve tekmeleri önceki gibi yoğun değil daha çok gerinme şeklinde hareket ediyor. Pazartesi doktora gittim bir sorun görmedi kalp atışında vs. Ama hareketleri azaldıysa yatış vermem lazım dedi ben de kestiremiyorum acaba ben mi abartıyorum. Şu an sizlerde durumlar nasıl? Takipli olduğum hastanede perinatolog var ona bir görünsem mi ne yapsam bilemedim.

Kızlar herkes deprem telaşında biliyorum ama bir şey sormak istiyorum kafayı yemek üzereyim. Bebek hareketleri son bir haftadır öncekine göre daha az. Önceden de aşırı çok değildi ama belirli saatlerde tekmeleri falan güçlü olurdu. Şimdi mesela yemek yiyorum tık yok. Bazen 1 buçuk saati bulan hareketsizlikler oluyor ve tekmeleri önceki gibi yoğun değil daha çok gerinme şeklinde hareket ediyor. Pazartesi doktora gittim bir sorun görmedi kalp atışında vs. Ama hareketleri azaldıysa yatış vermem lazım dedi ben de kestiremiyorum acaba ben mi abartıyorum. Şu an sizlerde durumlar nasıl? Takipli olduğum hastanede perinatolog var ona bir görünsem mi ne yapsam bilemedim.

Bugün kontrole gittim. Normalde de çok güçlü vurmuyordu ama senin gibi bir kaç gündür ekstra hareketlerini az hissettiğimi söyledim doktora. Her bebeğin ritmi ve annenin bunu hissedişi farklıdır dedi. Muayene etti çok şükür kalbi gümbür gümbür sağlığı gelişimi iyi. Yani ufak da olsa varlığını hissediyorsan niye daha çok vurmuyor diye telaş etme bence. Doktor niye yatış dedi ki anlayamadım

arkadaşlar bugün aşımın ikinci dozunu oldum berbat etti ilk dozu hiç bişey yapmadı bu mide bulantısı uyku hali ve resmen içimde sıkıntı yaptı dün depremde bile bu kadar karamsar değildim elim kolum kalkmıyor

İstanbul da da yine artçı oldu sallandık lütfen dua edin.

Canım önceki depremle ilgili iletini de gördüm. Aman diyim aman...korku heyecan tabiki ister istemez oluyor biz de o an sonuna kadar bitmesini bekledik sonrasında oldukça hızlı bir şekilde üstümüzü giyip çıktık. Gözlerim doldu telefonla kimseye ulaşamamak berbat bir his. O operatörlerin Allah cezasını versin. Ama ben özellikle karnıma odaklıydım buna mecburuz. Depremde bir şey olmasa bile panikten kendine zarar verebilirsin o büyük terlikle, ince kıyafetlerle :( Sakince dua edelim önümüzdeki 48 saat artçı olacak deniyor. Allah korusun.

Canım önceki depremle ilgili iletini de gördüm. Aman diyim aman...korku heyecan tabiki ister istemez oluyor biz de o an sonuna kadar bitmesini bekledik sonrasında oldukça hızlı bir şekilde üstümüzü giyip çıktık. Gözlerim doldu telefonla kimseye ulaşamamak berbat bir his. O operatörlerin Allah cezasını versin. Ama ben özellikle karnıma odaklıydım buna mecburuz. Depremde bir şey olmasa bile panikten kendine zarar verebilirsin o büyük terlikle, ince kıyafetlerle :( Sakince dua edelim önümüzdeki 48 saat artçı olacak deniyor. Allah korusun.
Sorma canım çok haklısın çok korkmuştum dua edelim çok bitsin artık 🥹

Ah çok geçmiş olsun 💐

Ben yaklaşık 15 gün ciddi çektim o ağrı ve sancıyı. İnsanı süründürüyor.

İyi ki gittin Dr a. Antibiyotik şifan olur ins 🤲🏼
Bu arada kaynından haber var mı ? Bi ara böbreklerinden rahatsız demiştin..
İnşallah canım teşekkür ederim. Kaynım çok şükür toparladı taburcu oldu. Biyopsi yapmışlardı patoloji sonucunu bekliyorlar şimdi. Klinik olarak birseye uyduramadılar bakalım inşallah kotu birsey cikmaz böylelikle atlatmış olur.

arkadaşlar bugün aşımın ikinci dozunu oldum berbat etti ilk dozu hiç bişey yapmadı bu mide bulantısı uyku hali ve resmen içimde sıkıntı yaptı dün depremde bile bu kadar karamsar değildim elim kolum kalkmıyor
İkinci dozda aynı durumu yaşadım bende ertesi gün hafifledi biraz, şifa olsun inşallah

Konuştum doktorla bugün aynı durumu magnezyum rahatlatir beslenmene de dikkat et çok yeme dedi ve bol dinlen dedi 🤷🏻‍♀️
İnan o kadar az yedim ki yine de catlayacak gibiyim. Hatta sofraya oturmadan da öyleydim. Eşim de diyor ki o kadar az yemekle nasıl nefes alamaz hale geliyorsun. 🤦🏻‍♀️ Adam anlamıyor hissimi. Magnezyumu ikiye çıkarayım o zaman o_O

İnan o kadar az yedim ki yine de catlayacak gibiyim. Hatta sofraya oturmadan da öyleydim. Eşim de diyor ki o kadar az yemekle nasıl nefes alamaz hale geliyorsun. 🤦🏻‍♀️ Adam anlamıyor hissimi. Magnezyumu ikiye çıkarayım o zaman o_O
Doktor kullanabilirsin dediyse kullan, tam kalkacakken muayeneden bı kramp girdi, ugrassam doktora anlatamazdim, kaç haftadır neden magnezyum talep etmedin falan dedi, gerginlikten baskıdan rahatsizligimi anlattım, bebek büyüdükçe zaten baskı oluyor dedi ciğerler sıkıştığı için ve sinüsler sis olduğu için de nefes alınmıyor dedi, hastası da yoktu geç gittim baya muhabbet ettik yani mantıklı aciklamalar yaptı, ayakta dururken bile duruşta dikkatli olunmazsa ağrı gerginlik baskı yapıyormuş 🤷🏻‍♀️

Doktor kullanabilirsin dediyse kullan, tam kalkacakken muayeneden bı kramp girdi, ugrassam doktora anlatamazdim, kaç haftadır neden magnezyum talep etmedin falan dedi, gerginlikten baskıdan rahatsizligimi anlattım, bebek büyüdükçe zaten baskı oluyor dedi ciğerler sıkıştığı için ve sinüsler sis olduğu için de nefes alınmıyor dedi, hastası da yoktu geç gittim baya muhabbet ettik yani mantıklı aciklamalar yaptı, ayakta dururken bile duruşta dikkatli olunmazsa ağrı gerginlik baskı yapıyormuş 🤷🏻‍♀️
Aynennnn ayaktayken bile patlayacak gibiydim bugün. 🤦🏻‍♀️

Aynennnn ayaktayken bile patlayacak gibiydim bugün. 🤦🏻‍♀️
Bende iki uc haftadir var bu durum. Her aksam nefes alamiyorum. Karnim bile sabaha gore fena odem topluyor. Azicik yurusem fenalardayim.Parmagimi bi karnima bastiriyorum
Bembeyaz oluyor adeta. Sebebinede hep gaz dedi doktor.magnezyum verdi gunde 2 kere. Rezeneyi ister salataya karistir ister cayini yap dedi. Hepsini aliyorum cozum oldu mu dersen olmadi 🤣 insanlarada abartiyormusum gibi geliyor hatta bu durum 🧐

Ay tam olarak böyleyim şuan😕 doktor da unutmuş magnezyum yazmayı
Yakında dr a gitmeyeceksen aile hekimine yazdır bacım.

Magnimore i pek düzenli kullanmadım, kutusu bitmek üzere. Magosit i de Dr yeni yazdı. Bundan sonra düzenli alacağım ins.

Eklentiler

• IMG_5360.webp
    IMG_5360.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_5361.webp
    IMG_5361.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 7
Yakında dr a gitmeyeceksen aile hekimine yazdır bacım.

Magnimore i pek düzenli kullanmadım, kutusu bitmek üzere. Magosit i de Dr yeni yazdı. Bundan sonra düzenli alacağım ins.
Pazartesi gideceğim yazdırayım inşallah çok teşekkür ederim kramplarım da fena şu sıralar

Selam kızlar nasılsınız?
Dün doktor kontrolüm vardı.Her şey yolunda çok şükür 🙏🏻
28+2yiz 1297 gr 37 cm olmuş miniğim🫠
Doktor ilk çocuk ile arasındaki ayı sordu (bu doktora 2.kez gidiyorum) 21 ay olacak diyince ilk 1 yıl çok zor olacak ama küçük bebeğin yürümeye başlayınca hepsi kolaylaşacak birbirleri ile oynayacaklar bir de ikisi de erkek oyuncak farkı vs olmayacak ilgi alanları aynı olacak olan yüzden 1 yıl düşünme sabret sonrası çok güzel olacak dedi içime bir umut doğdu sanki böyle şeyleri duydukça okudukça bi neşelenip mutlu oluyorum🥰
Canım ne güzel bebiş iyiymiş, doktor da çok güzel konuşmuş umut olmuştur sana da çok sevindim ❤️ 🥰
Allah razı olsun canımmm çok sagol serumun etkisiyle daha iyim inş tekrarlamaz diye umuyorum hastaneler tıklım tıklım valla
Geçmiş olsun canım tekrardan. İnşallah tekrarlamaz. Zor oluyor hamileyken de.
Canım çok teşekkür ederim, idrar yolu enfeksiyonu çıktı crp çok yüksek yatış verdi doktorum ama kızım bensiz asla uyumaz durmaz, günlük antibiyotik almaya hastaneye gideceğim yine de toparlamazsan yatırırım dedi. Midem de çok bulanıyor bugün hic halim yok. Bebisim çok şükür iyidi, inşallah çabuk toparlarım dua edin ♡
Cok geçmiş olsun canım. İyi ki gitmişsin. İnşallah en kısa zamanda toparlarsin ve yağışa gerek kalmaz 🤲❤️ bebeğin iyi olmasına çok sevindim ❤️ 😍
Bende gittim bugün kontrole, yalancı kasılmalar bebekte ağırlaştıgi için böyle hissediyorsun magnezyum rahatlatır dedi, tahlil aldı bı gorelim ne var ne yok dedi, bebiş 1.400olmus boyunu olcemiyorum dedi, beslenme işini konuştuk devam dedi, makat gelişi ama henüz erken daha döner, rahim agzin uygun sıkıntı yok dedi, dedi de dediii, korkulacak birşey söylemedi iki hafta sonra gel kontrole dedi, 34 sonrasında da zaten haftalık randevusz cagiracaklarmis, adım adım yaklaşıyoruz sanırım 😊
Yaşadıklarımız demek yalancı kasılmalarmis kuzum. Pek düzenli kullanmadım bende magnezyumu. Hatta hiç düzenli kullanmadım. Bebeğin iyi olmasına, senin iyi olmana çok sevindim. Evet adım adım yaklaşıyoruz ya beni heyecan basıyor. Bir yandan da zaman geçmiyor gibi geliyor. 😍❤️🤲

Bugün kontrole gittim. Normalde de çok güçlü vurmuyordu ama senin gibi bir kaç gündür ekstra hareketlerini az hissettiğimi söyledim doktora. Her bebeğin ritmi ve annenin bunu hissedişi farklıdır dedi. Muayene etti çok şükür kalbi gümbür gümbür sağlığı gelişimi iyi. Yani ufak da olsa varlığını hissediyorsan niye daha çok vurmuyor diye telaş etme bence. Doktor niye yatış dedi ki anlayamadım
Sizin gittiğinizi duymak iyi oldu çok şükür bir sorun yokmuş böyle devam ederiz inşallah 🙏🏻

Back
X