Çok güzel fikir verdin bana. Eşin de tam destek anladıgım kadarıyla. Ama benim sesim kötü şarkı söyleyememfirtina16 xanım kısaca böyle. İkizlerde rutin düzen olmazsa çok zor maalesef uyku eğitimi dediğinin şuan ki alama için birbrutin düzen hep aynı ilerleyen bir düzen kurdum kuruyorum sürdürülebilir bir rutin
Ben deYok kız neden tek sen olasın birkaç kişi variz dahaben de bekliyorum
Cnm kndini kastın kastın acaba sinirlerınmi boşaldıKızlar ben çok kötü oldum. Banyodan çıktım birden vücudumdan birsey aktı beni bir titreme tuttu ki anlatamam perişan oldum resmen. Halen de titriyorum, kendimi çok kasıyorum çok ağlıyorum üzülüyorum. Bu günde sarılık olayına taktım resmen. Ondan mı oldu acaba
benim de aynı anlattığın gibi 2 gündür, tam yara değil ucunda küçük yarılmalar var ama kanama v.s. çok şükür yok, ne zaman geçer acaba bu sıkıntı15 gündür emziriyorum, 10 gündür sızlıyor, tam yara gbi değil ama agzına alınca bayaa acıyor, sonra emdıkçe yumuşuyor
Benim doktor pzt kadar olmadığı için dogurmayayim diye ne pilates topunda bir şeyler yapıyorum, ne egzersiz, ne hurma. Sap gibi duruyorum öyleBen de
Evet doktorum da bana öyle söyledi epidural epidural yaptırmayıp o sancıyı bir yaşamanı isterdim zaten beni de zorlayan son yarım saatti ebe suyumu patlattıktan sonrası çok fenaydı işte. 3,5 saatte doğurdum sadece buçuğu sıkıntıydıHahahahay evet benim biraz farklıydı sanırım . Yaa epidural benim açımdan kötü bile oldu sanırım. Çünkü ıkınma hissi sıfırdı bence yırtık da o yüzden oluştu zaten
Bu benim aklımı çok kurcalıyor acaba diyorum doymuyor mu kusmuyor mesela bir de 12 gündür sadece iki kere kustu o da azıcık bir şeyKuzum benim ki de çıkarmıyor her seferinde dediğin gibi iki üç kere anca
Ailem uzak değil kendi akrabalarımla görüşmüyorum annem de iş sahibi olduğu için gelemiyor akşam gelmesi gerekiyor ben de gündüz yıkamak istedim kayınvalide de çalışıyor o yüzden eşimin akrabalarından birini çağırdım bugün onunla hallettik çok şükür ben koskoca bir kalabalığın içinde yalnız biriyimAilen uzak mı
Bu kaçırma şeyi ne zaman geçti ya da geçecek mi hala da kaçırıyor musunOlmuştu kuzum tabi ama bir iki damla kaçırıyordum bazen çok sıkışınca, sen baya kaçırıyor gibi anlatmışsın da ondan biraz şaşırdım
Cansu da yazar ama ben de fikir vereyim. Kendinizce bir uyuma ninnisi seçin mesela ben hep dandini dandini dastana söylüyorumÇok güzel fikir verdin bana. Eşin de tam destek anladıgım kadarıyla. Ama benim sesim kötü şarkı söyleyememdaha çok aglar bi de hangi ninnileri falan söylemek lazım. Nerdwn bulayım kaynak? Kitap için erken değil mi? Ne okuyorsunuz mesela ?
Ay hayır tabiki kız hahahBu kaçırma şeyi ne zaman geçti ya da geçecek mi hala da kaçırıyor musun
Ben oğlumda hata ettim hiç kitap okumadım. O da istemedi sonradan. Aynı hataları yapmak istemiyorumCansu da yazar ama ben de fikir vereyim. Kendinizce bir uyuma ninnisi seçin mesela ben hep dandini dandini dastana söylüyorumhala bile uyurken söylediğim olur. Onu duyunca bebek uyku vakti geldiğini anlıyor bir yerden sonra. Kitap olarak da erken değil. Ben mesela bebeğimle konuşacak bir şey bulamazdim bir yerden sonra, kitap okurdum zaman geçsin diye Sincap yayınlarınin çok güzel kitapları var. Özellikle 4 aydan sonra benim oğlumun çok ilgisini çekmişti, cırtlı kitaplar falan şimdi kocaman bir kütüphanesi var, baştan alıştırmak en güzeli
Benim de bildiğim tek ninni bu olabilir sanırım hahahBen oğlumda hata ettim hiç kitap okumadım. O da istemedi sonradan. Aynı hataları yapmak istemiyorum2. Sınıfa gidiyor nefret ediyor kitap okumaktan. Ekran görüntüsü aldım bakayım o yayınlara. Dandini dandini dastana da olmasa ne yapcaktı bu anneler valla ya. İyiki var ezberim de kötü tek bildiğim bu ninni :)) youtubedan açarım en kötü
Olsun takipli dr.unu bekle pişman olma. Hem dinlen bu günleri özlersinBenim doktor pzt kadar olmadığı için dogurmayayim diye ne pilates topunda bir şeyler yapıyorum, ne egzersiz, ne hurma. Sap gibi duruyorum öylehâlbuki yapmak istiyorum bunları. Yaktı beni bu doktor. Yine kaldım 40. Haftaya
Sanırım utanıyorum sesimden. Etrafımdakilerden. Karnımda konuşmuyorum bile sanki küsüzBenim de bildiğim tek ninni bu olabilir sanırım hahahgerçi ben bununla başlayıp sonra kendim uydurmaya geçiyorum, tınısı aynı ama sözleri uydurmasyon
Valla sonradan değişir mi bilmiyorum şu an için en sevdiği oyuncak bı arabaları bir de kitapları. Onun dışındaki her şey yan oyuncak gibiyemek yerken bile kitap okutuyor. Bazı kitaplarının cümlelerini ezberlemiş bile bence de bu bebisinde bir dene canım. Seveceği kitaplar alırsan ve dümdüz değil de dikkat çekici bir şekilde, abartılı ses tonlarıyla vs okursan bebekler seviyor.
Anladım canım çok zor valla Allah kolaylık versinEvet doktorum da bana öyle söyledi epidural epidural yaptırmayıp o sancıyı bir yaşamanı isterdim zaten beni de zorlayan son yarım saatti ebe suyumu patlattıktan sonrası çok fenaydı işte. 3,5 saatte doğurdum sadece buçuğu sıkıntıydı
Bu benim aklımı çok kurcalıyor acaba diyorum doymuyor mu kusmuyor mesela bir de 12 gündür sadece iki kere kustu o da azıcık bir şey
Ailem uzak değil kendi akrabalarımla görüşmüyorum annem de iş sahibi olduğu için gelemiyor akşam gelmesi gerekiyor ben de gündüz yıkamak istedim kayınvalide de çalışıyor o yüzden eşimin akrabalarından birini çağırdım bugün onunla hallettik çok şükür ben koskoca bir kalabalığın içinde yalnız biriyim
Bu kaçırma şeyi ne zaman geçti ya da geçecek mi hala da kaçırıyor musun
Aslında evet uyku rutini daha doğru bir tabir canımuyku rutini y
Eşim evet ikizde dediğim gibi zor sun olanda rutin şeyleri yapmadığımızda kısır döngüye giriyoruz o çok yorucu maalesef ama rutin olduğunda birbirlerine ayak uydurunca daha rahat ediyoruzÇok güzel fikir verdin bana. Eşin de tam destek anladıgım kadarıyla. Ama benim sesim kötü şarkı söyleyememdaha çok aglar bi de hangi ninnileri falan söylemek lazım. Nerdwn bulayım kaynak? Kitap için erken değil mi? Ne okuyorsunuz mesela ?
Ya bugün zaten eşimin yengesi sadece bebeği tuttu ben yıkadım aslında hem tutup hem yıkama yapabilir miyim bilmiyorum. Her gün yıkamak istiyorum rahatlasın diye yarın cesaretimi toplayıp bi denicem eşim evdeyken file var zaten üstüne yatırabilirim aslında ama sırtını nasıl yıkıcam sonraAy hayır tabiki kız hahahyani maksimum birkaç hafta sürmüştür herhalde.
Şu yıkama konusunda da ben nerdeyse hep tek yıkadım. Alış gitsin , kimseye ihtiyacin yok boşver
Yapamazsam epidural isteyeceğim ama sezaryene de kayıyor gibiyim yaklaştıkça korkularım arttı doktor da kafası daha çok yukarda dedi bugünPırtını yapıyor zaten kendi kendine benim sıkıntım üst gazı
Doktorunun tepkisini bana da söyle ne olursun ona göre ben de günde bir kere veririm
Canım bizim de sanırım ya beş altıncı günde 15 çıktı kanda. Mama takviyesi yaptık 4 saatte 1. İki gün sonra tekrardan yüzünden ölçüldü altıya düşmüştü değeri 6 saatte 1 mama dedi sonra doktor. Cumartesi günü de 3.9 çıktı mamayı istersen ver istersen verme dedi ben günde bir ya da iki kere veriyorum
Hem de nasıl işiyorum. Benim genelde tuvaletten kalkınca oluyor ya da çok tuvaletim geldiğinde ama sızıyor yani. Doktor Kegel egzersizi yap dedi normalmiş altıma işemem çok fazla ıkındığımız için olmuş. Benim doktor basur geri depti herhalde
Benim kız çıkartmıyor ya günde bir ya ya da iki kere duyuyorum
Canım ben epidural yaptırmadım o yüzden ben tamamen o sancıyı yaşadım ama sen epidural yaptıracaksan daha kolay olur ya zaten yarım saat falan çok kötü oluyor ondan sonra kafa çıktıktan sonra da kalmıyor bir sıkıntı. 3,5 saatte dogurdum 3 saati gayet normaldi son yarım saat sıkıntıydı
Vallahi bilmiyordum bunu canımHejaR12 cnm bn hamileyken kursa gdıyordum zten, bn hamişim dıye hocamız hep lohusalıktan falan bahsederdı lohusalıkla ılgılı anlatır, ıbadetlerden bahsederdı. kanaman bıtınce lohusalık biter cnm, ıbadetlere başlayabılırsın 40 gün eşinle birlıkte olamassın.