2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Çok güzel fikir verdin bana. Eşin de tam destek anladıgım kadarıyla. Ama benim sesim kötü şarkı söyleyemem daha çok aglar bi de hangi ninnileri falan söylemek lazım. Nerdwn bulayım kaynak? Kitap için erken değil mi? Ne okuyorsunuz mesela ?

Cnm kndini kastın kastın acaba sinirlerınmi boşaldı

15 gündür emziriyorum, 10 gündür sızlıyor, tam yara gbi değil ama agzına alınca bayaa acıyor, sonra emdıkçe yumuşuyor
benim de aynı anlattığın gibi 2 gündür, tam yara değil ucunda küçük yarılmalar var ama kanama v.s. çok şükür yok, ne zaman geçer acaba bu sıkıntı

Benim doktor pzt kadar olmadığı için dogurmayayim diye ne pilates topunda bir şeyler yapıyorum, ne egzersiz, ne hurma. Sap gibi duruyorum öyle hâlbuki yapmak istiyorum bunları. Yaktı beni bu doktor. Yine kaldım 40. Haftaya

Son düzenleme:
Hahahah ay evet benim biraz farklıydı sanırım . Yaa epidural benim açımdan kötü bile oldu sanırım. Çünkü ıkınma hissi sıfırdı bence yırtık da o yüzden oluştu zaten
Evet doktorum da bana öyle söyledi epidural epidural yaptırmayıp o sancıyı bir yaşamanı isterdim zaten beni de zorlayan son yarım saatti ebe suyumu patlattıktan sonrası çok fenaydı işte. 3,5 saatte doğurdum sadece buçuğu sıkıntıydı
Kuzum benim ki de çıkarmıyor her seferinde dediğin gibi iki üç kere anca
Bu benim aklımı çok kurcalıyor acaba diyorum doymuyor mu kusmuyor mesela bir de 12 gündür sadece iki kere kustu o da azıcık bir şey
Ailem uzak değil kendi akrabalarımla görüşmüyorum annem de iş sahibi olduğu için gelemiyor akşam gelmesi gerekiyor ben de gündüz yıkamak istedim kayınvalide de çalışıyor o yüzden eşimin akrabalarından birini çağırdım bugün onunla hallettik çok şükür ben koskoca bir kalabalığın içinde yalnız biriyim
Olmuştu kuzum tabi ama bir iki damla kaçırıyordum bazen çok sıkışınca, sen baya kaçırıyor gibi anlatmışsın da ondan biraz şaşırdım
Bu kaçırma şeyi ne zaman geçti ya da geçecek mi hala da kaçırıyor musun

Reactions: The
Cansu da yazar ama ben de fikir vereyim. Kendinizce bir uyuma ninnisi seçin mesela ben hep dandini dandini dastana söylüyorum hala bile uyurken söylediğim olur. Onu duyunca bebek uyku vakti geldiğini anlıyor bir yerden sonra. Kitap olarak da erken değil. Ben mesela bebeğimle konuşacak bir şey bulamazdim bir yerden sonra, kitap okurdum zaman geçsin diye Sincap yayınlarınin çok güzel kitapları var. Özellikle 4 aydan sonra benim oğlumun çok ilgisini çekmişti, cırtlı kitaplar falan şimdi kocaman bir kütüphanesi var, baştan alıştırmak en güzeli

Bu kaçırma şeyi ne zaman geçti ya da geçecek mi hala da kaçırıyor musun
Ay hayır tabiki kız hahah yani maksimum birkaç hafta sürmüştür herhalde.
Şu yıkama konusunda da ben nerdeyse hep tek yıkadım. Alış gitsin , kimseye ihtiyacin yok boşver

Ben oğlumda hata ettim hiç kitap okumadım. O da istemedi sonradan. Aynı hataları yapmak istemiyorum 2. Sınıfa gidiyor nefret ediyor kitap okumaktan. Ekran görüntüsü aldım bakayım o yayınlara. Dandini dandini dastana da olmasa ne yapcaktı bu anneler valla ya. İyiki var ezberim de kötü tek bildiğim bu ninni :)) youtubedan açarım en kötü

Reactions: The
Benim de bildiğim tek ninni bu olabilir sanırım hahah gerçi ben bununla başlayıp sonra kendim uydurmaya geçiyorum, tınısı aynı ama sözleri uydurmasyon
Valla sonradan değişir mi bilmiyorum şu an için en sevdiği oyuncak bı arabaları bir de kitapları. Onun dışındaki her şey yan oyuncak gibi yemek yerken bile kitap okutuyor. Bazı kitaplarının cümlelerini ezberlemiş bile bence de bu bebisinde bir dene canım. Seveceği kitaplar alırsan ve dümdüz değil de dikkat çekici bir şekilde, abartılı ses tonlarıyla vs okursan bebekler seviyor.

Olsun takipli dr.unu bekle pişman olma. Hem dinlen bu günleri özlersin Ben de güya erken doğum yapacaktım bu gidişle 40olurum ben de Bebek baya üstte. Ama sancım kasılmam hepsi var epeydir. Günlerdir cam yer sildim yordum kendimi. Bugün hep gezdim. Ağrı vs var ama bebek üstte. Nasıl inecek. Ben şimdi pilates topu buldum. Üstünde napcam bilmiyorum. Yarın araştırırım. 8 çiz dedi dr. Onu denicem. Zıplasam olur mu peki

Sanırım utanıyorum sesimden. Etrafımdakilerden. Karnımda konuşmuyorum bile sanki küsüz ben ninmi söylerken aklıma kemal sunalın anasını uyutmaya çalışırken söylediği ninni geliyor b.kunu yiyim anne yat zıbar anne diyor ya en son tepesi atıp

Bence senin çocuk ilerde de sever merak etme. Bişeye takılıyorlarsa yıllarca sürüyor sevgileri.

Anladım canım çok zor valla Allah kolaylık versin

Aslında evet uyku rutini daha doğru bir tabir canım ikizlerde rutin düzen şart maalesef çünkü iki kucağım yok 2 kolum var sadece tabiki gece kucağıma alıyorum emziriyorum memede bırakıyorum kokumu aldırıp geri koyuyorum bu sefer diğerine yapmadığımda ona haksızlık gibi oluyor bu sefer onu da alıyorum aynı şeyleri onada yapmak istiyorum ama bir kızım normalden farklı yatmak istemiyor kucakta istemiyor sadece oturup seyrediyor şaşkın şaşkın gece bakıyor etrafa istiyor ki uyumasın odayı izlesin o zaman saatler şaşıyor iki bebek aynı anda olmayınca ben yaşamamış oluyorum düşünsene biri bitiyor bi başlıyor kısır döngü tek bebek gibi değil ne yazık ki rutin düzen o yüzden şart şuan rutin yapıyorum ileride uyku eğitimine geçişi kolay olsun uyku eğitiminden kastım gece olduğunda uyuyacağımzıı anlasınlar sürekli ileride daha da biraz rahat ederim diye düşünüyorum rutin iyidir eğitim değilde rutin şeyler yani
Eşim evet ikizde dediğim gibi zor sun olanda rutin şeyleri yapmadığımızda kısır döngüye giriyoruz o çok yorucu maalesef ama rutin olduğunda birbirlerine ayak uydurunca daha rahat ediyoruz şarkı dediğim ritim yani şimdi altını değişiyoruz sabah oldu güneş açtı aydede gitti güneş geldi yanda güneş gitti ay dede geldi gece oldu uyku geldi gibi şeyler ya da bir şeyler anlatıyorum altını değişiyoruz falan anlatıyorum kaptığımızı ben anladıklarını düşünüyorum bilinç altlarına işliyor söylediklerimiz bence. Ben nini sallıyorum o an ne yaptığımı şarkıyla anlatıyorum bi kitap aldık bir hayvan resim çiziyor diğer hayvanları onu okuyor eşim o da sürece öyle dahil olmak istedi hep onu okuyoruz eşim bazen onu komik okuyor bazen duygusal öyle uyutuyoruz gece de ışık açmadan koridoru açıyorum odaya çok az ışık geliyor öyle besliyorum uykuları bölünmüyor yiyip altı değişip gaz çıkarıyorum geri uyuyorlar zaten koyduğum gibi amacım eğirim değil aslında rutin düzen sağlamak

Ay hayır tabiki kız hahah yani maksimum birkaç hafta sürmüştür herhalde.
Şu yıkama konusunda da ben nerdeyse hep tek yıkadım. Alış gitsin , kimseye ihtiyacin yok boşver
Ya bugün zaten eşimin yengesi sadece bebeği tuttu ben yıkadım aslında hem tutup hem yıkama yapabilir miyim bilmiyorum. Her gün yıkamak istiyorum rahatlasın diye yarın cesaretimi toplayıp bi denicem eşim evdeyken file var zaten üstüne yatırabilirim aslında ama sırtını nasıl yıkıcam sonra

Yapamazsam epidural isteyeceğim ama sezaryene de kayıyor gibiyim yaklaştıkça korkularım arttı doktor da kafası daha çok yukarda dedi bugünHaftaya duruma göre planlama yapacağız.

Kızlar ben bi sure şampuan kullanmıyım diyorum bebeğe sizce ne yapmalıyım bugün duru suyla yıkadık sadece

Yaa ben buralara gelemiyorum artık. Maşallah baya doğum yapanlar olmuş. Hepinize hayırlı uğurlu olsun kızlar. Rabbim analı babalı hayırlısı ile sağlıkla bebişlerinizi büyütmeyi nasip etsin inşallah

Vallahi bilmiyordum bunu canım
Hatta ben 16 haftalık doğum yaptığım zaman alo fetvayı arayıp sormuştum bu lohusa işini aynı dediğin gibi kanama bitince namaza başlayabilirsin dedi ama normal zamanında doğmuş bebeğin lohusalıpında 40 gün beklemek gerek dedi, ben de tekrar araştırayım, derin mevzular bunlar, sağol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…