- 20 Ocak 2015
- 1.472
- 1.572
- 34
Benim de ilk emmeye başladığında hala acıyor. Dediğin gibi bir süre sonra yumuşuyor acısı geçiyor15 gündür emziriyorum, 10 gündür sızlıyor, tam yara gbi değil ama agzına alınca bayaa acıyor, sonra emdıkçe yumuşuyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim de ilk emmeye başladığında hala acıyor. Dediğin gibi bir süre sonra yumuşuyor acısı geçiyor15 gündür emziriyorum, 10 gündür sızlıyor, tam yara gbi değil ama agzına alınca bayaa acıyor, sonra emdıkçe yumuşuyor
Benim bebeğim her beslenmeden sonra çıkarıyor üst gazını. Her bebek farklıdır ama tabiki. Normaldir benceKızlar bebekleriniz her beslenmeden sonra üst gaz çıkarıyor mu? Benim bebeğim günde 2 kere anca çıkarıyordur
Siz iyi olunda önemli değil canım benim. İnşallah en kısa zamanda tamamen geçer canımKubraa_07 Canım yazmaya fırsatım olmadı kusura bakma çocuk doktorumuz cengizhan bey sarılık değerimiz son gidişimize göre düşmüştü şükür beslenme çok etkili mama destekli gidiyoruz hala 1 ayın sonunda doktorumuz kesecekmiyiz ona karar verecek ama bizde kan uyuşmazlığı olduğu için ben günde 1 2 verebilirim tekrarlamaması adına çünkü bizim durumlarda uzun sürebiliyormuş bitip tekrar başlayabiliyormuş bizde durumlar şimdilik böyle 26sında kalça çıkığı muanemiz var hayırlısı inşallah
Bence de rutin çok mantıklı olmus. Yoksa sana da yazık. Zaten zor, kolaylaştırmak gerek. Tebrik ederim ama düşünmüşsün araştırmışsın bunları. Benim 2. Hamileliğim bunda bari kolay büyüteyim diyorum. Annem 2 oğlu varken ikizimle beni doğurmus. Üstelik onlar 2ve 5 yasındayken. Kafayı yemek üzereymiş. Halime şükürler olsun diyorumAslında evet uyku rutini daha doğru bir tabir canım ikizlerde rutin düzen şart maalesef çünkü iki kucağım yok 2 kolum var sadece tabiki gece kucağıma alıyorum emziriyorum memede bırakıyorum kokumu aldırıp geri koyuyorum bu sefer diğerine yapmadığımda ona haksızlık gibi oluyor bu sefer onu da alıyorum aynı şeyleri onada yapmak istiyorum ama bir kızım normalden farklı yatmak istemiyor kucakta istemiyor sadece oturup seyrediyor şaşkın şaşkın gece bakıyor etrafa istiyor ki uyumasın odayı izlesin o zaman saatler şaşıyor iki bebek aynı anda olmayınca ben yaşamamış oluyorum düşünsene biri bitiyor bi başlıyor kısır döngü tek bebek gibi değil ne yazık ki rutin düzen o yüzden şart şuan rutin yapıyorum ileride uyku eğitimine geçişi kolay olsun uyku eğitiminden kastım gece olduğunda uyuyacağımzıı anlasınlar sürekli ileride daha da biraz rahat ederim diye düşünüyorum rutin iyidir eğitim değilde rutin şeyler yani
Eşim evet ikizde dediğim gibi zor sun olanda rutin şeyleri yapmadığımızda kısır döngüye giriyoruz o çok yorucu maalesef ama rutin olduğunda birbirlerine ayak uydurunca daha rahat ediyoruz şarkı dediğim ritim yani şimdi altını değişiyoruz sabah oldu güneş açtı aydede gitti güneş geldi yanda güneş gitti ay dede geldi gece oldu uyku geldi gibi şeyler ya da bir şeyler anlatıyorum altını değişiyoruz falan anlatıyorum kaptığımızı ben anladıklarını düşünüyorum bilinç altlarına işliyor söylediklerimiz bence. Ben nini sallıyorum o an ne yaptığımı şarkıyla anlatıyorum bi kitap aldık bir hayvan resim çiziyor diğer hayvanları onu okuyor eşim o da sürece öyle dahil olmak istedi hep onu okuyoruz eşim bazen onu komik okuyor bazen duygusal öyle uyutuyoruz gece de ışık açmadan koridoru açıyorum odaya çok az ışık geliyor öyle besliyorum uykuları bölünmüyor yiyip altı değişip gaz çıkarıyorum geri uyuyorlar zaten koyduğum gibi amacım eğirim değil aslında rutin düzen sağlamak
Ben de yapamazsam epidurale kayarım demiştim. Senin hibi düşünüyordum. Sonra Doktoruma detaylı sordum. Bana dedi ki. Asıl ilk sancı başladıgında takarım epidurali, 8 cm kadar olunca yani sonlara yaklaştıkça dozunu indiririm, hem ıkınma hissin gitmez, tamamen kesersek acını, ıkınmayı yapman zorlaşır. dedi. Asıl sebebi de başlarda yasadıgımız sancılar anneyi yoruyormuş. Yıpratıyormuş. Güç kalmıyormus annede. Doğum anında ıkınmayı güçlü şekilde yapabilmek için epidurali baştan takmak gerekiyor dedi.Yapamazsam epidural isteyeceğim ama sezaryene de kayıyor gibiyim yaklaştıkça korkularım arttı doktor da kafası daha çok yukarda dedi bugünHaftaya duruma göre planlama yapacağız.
canım çok ama çok teşekkür ederim iyi ki varsınKuzum aslında şöyle ben sıcaktan nefret eden biriyim terlemeye falan gelemem. Normalde evin kombisi 34 de çalıştırıyorum ama 34 de bazen ev soğuk oluyor ev yerden ısıtma bell ibir odayı ayarlayamıyorum açınca bütün odalar yanıyor ev aşırı sıcak oluyor kapatınca buz oluyor bir de ara katta oturuyorum alt üst kombi açınca ev hamam oluyor bizim kombiyi 32 ye düşürdüğüm bile oluyor. Salon 25-26 derece evin o zaman bir tane uzun kollu zıbın patikli alt ve gaz sancıları olduğu için çorap giydiriyorum gaz rahat çıkarıyorlar ayakları sıcakken üstlerine müslin örtüyorum ince . Ama yatak odasında yatacaksak orası 23 derece bana bile soğuk geliyor ben kısa kollu geziyorum evde yatak odasında üşüyorum o zaman ya çocuklara hırka giydiriyorum aynı kombine sadece hırka ekliyorum üstlerine müslin örüyorum ya da hırka giydirmiyorum orta kalınlıkta bir tane battaniye örtüyorum. Eldiven kullanmıyorum. Şapka sadece banyo yaptırdıysam 1 saat kafalarında tutuyorum sonra çıkarıyorum çık tutmuyorum. Bazen de uzun kollu zıbın kirliyse kalmadıysa temiz o zaman kısakollu zıbın üstüne hırka altına patikli alt çorap giydiriyorum salondaysak 25 derecede üstlerine sadece zıbın örtüyorum yatak odasında orta kalın battaniye orası 23 derecede genelde. Gündüz salonda yatırıyorum gündğz de salon 25 derece oluyor sabit ama güneş aldığı için iki köşeden de o zaman üstlerine hiçbir şey örtmüyorum ama ara sıra ense ve göğüslerini parmağımla kontrol ediyorum oralar soğuk mu sıcak mı soğuksa ense ve göğsü üstlerine salonda gündüz 25 derecede msğlin örtüyorum sıcaksa örtmüyorum açık kalıyor üstleri. Ben kalıntı tutmuyorum canım çünkü kalın tutunca saçları terliyor iksininde huzursuz oluyorlar sıcaktan emmiyorlar yemiyorlar ağlıyorlarmuyumuyorlar o yüzden kat kat sarıp sarmalamıyorum sıcakta huzursuzlaşıyorlsr onu da dene deneye tecrübe ettim salon çok sıcaktıcorada emmediler yatak odasına gittim evde gezerken o oda 23 derece orada uyanıp emmeye başladılar kıtlıktan çıkmış gibi emdiler ya da salonda uyumuyorlar kendi odaları serin orada uyuyorlar çok sıcağa gelemiyorlar ama dediğim gibi elimle sürekli ense ve göğsü kontrol ediyorum sıcaklar mı soğuklar mı sıcaklarda saçlarına bakıyorum enseleri ıslak mı terliyse bir anda soymuyorum sıcak soğuk çarpmasın diye yavaş yavaş kademeli çıkarıyorum üstlerini ve mutlaka ense terliyor zıbını değiştirip saçlarını tarayıp kurutuyorum tarakla tarayarak
evet ya bebeğimin vücudu bembeyaz yüzü sarı esmer gibi duruyor aaa esmer olmuş bebeğin diyorlar :) sarılık yüzünde devam ne zaman gecer ki acabaMama bir doktor verdi ben de başka doktora gittim o da kilo alımı iyi mama vermeyelim 3 gün takip dedi bacak bölgesine satılık inmemeliymiş eğer inerse hastanede yatırırız dedi şükür inmedi karnında kaldı sonra geri çekildi ve suratın daki kaldı o da geçmez miş bir müddet
ben de nadir olmakla birlikte arada içiyordum şimdi de hamileliğimden beri ayvalık tostu cola aşeriyorum içi full ketçap mayonez hemen yapmam lazım gazlar başlamadan :)Arada içiyordum
Kaç dk da bir düzenli miKızlar bende adet ağrısı gibi ağrı oluyor aynı zmanda kasılma ama geçiyor hiç bişey olmamış gibi oluyor biraz sonra aynı ağrı tekrarlıyor bu doğum sancısı mi
Rica ederim kuzum ne demekcanım çok ama çok teşekkür ederim iyi ki varsın
Aa sen ikiz misin canım anneciğine gerçekten Allah güç kuvvet vermiş ikizlerde kolaylaştırmak gerek bir de ben tek bakıyorum olabildiğince araştırmak durumundayım ikisine de elimden geldiğince yetmeye çalışıyorum şuan çok şükür rabbim güç kuvvet veriyor işime siniyor bakma şeklim tabiki daha iyisi olabilir sma en azından elimden geleni yapıyorum diyebiliyorum benim abiminde ikizleri var oradan biliyorum düzensizlik ikizlerde nasıl başa bela o yüzden öyle olmak istemediğim için ordan gözlemlediklerimim tersini yapıyorumBence de rutin çok mantıklı olmus. Yoksa sana da yazık. Zaten zor, kolaylaştırmak gerek. Tebrik ederim ama düşünmüşsün araştırmışsın bunları. Benim 2. Hamileliğim bunda bari kolay büyüteyim diyorum. Annem 2 oğlu varken ikizimle beni doğurmus. Üstelik onlar 2ve 5 yasındayken. Kafayı yemek üzereymiş. Halime şükürler olsun diyorum
Sinirlerin bozulmuş olabilirmkuzu myabikş kafaya takmış olabilirsin sakinleş her bebek sarılık oluyor elbet çoğu. Bugün dr kapısında 10 ailenin 8 i biz dahil sarılık için bekliyorduk düşünKızlar ben çok kötü oldum. Banyodan çıktım birden vücudumdan birsey aktı beni bir titreme tuttu ki anlatamam perişan oldum resmen. Halen de titriyorum, kendimi çok kasıyorum çok ağlıyorum üzülüyorum. Bu günde sarılık olayına taktım resmen. Ondan mı oldu acaba
Bir ayı bulurmuş cnmevet ya bebeğimin vücudu bembeyaz yüzü sarı esmer gibi duruyor aaa esmer olmuş bebeğin diyorlar :) sarılık yüzünde devam ne zaman gecer ki acaba
Aynen ikiz olmak çok başka bir şey. Bi de tek yumurtayız seninkiler tek mi çift mi?Aa sen ikiz misin canım anneciğine gerçekten Allah güç kuvvet vermiş ikizlerde kolaylaştırmak gerek bir de ben tek bakıyorum olabildiğince araştırmak durumundayım ikisine de elimden geldiğince yetmeye çalışıyorum şuan çok şükür rabbim güç kuvvet veriyor işime siniyor bakma şeklim tabiki daha iyisi olabilir sma en azından elimden geleni yapıyorum diyebiliyorum benim abiminde ikizleri var oradan biliyorum düzensizlik ikizlerde nasıl başa bela o yüzden öyle olmak istemediğim için ordan gözlemlediklerimim tersini yapıyorum