• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Aynen ya, biz de beceremiyoruz, herhalde gazi yok diyip birakiyoruz bi sure sonra ama bagirsakta birikti herhalde ki onlar nasil cikacak. Masaj da yapiyoruz. biz 25. Gundeyiz yeni basladi daha gaz sancilari
Bizim de öyle ya çocuk ıkınıp sıkılıp kendi gazını kendi çıkartıyor yine😢 Göbek bağı da daha düşmedi o karın masajlarını da doğru düzgün yapamıyorum daha korkuyorum bişi olacak göbeğine diye
Pcosveanneadayi’nın söylediği şeyi deniycem bir de şimdi. Umarım o işe yarar

Benimkide şuan yine kucakta yatağa koyduğumda uyanmayacağı mucizevi aralığı yakalamaya çalışıyorum 😅 o hıçkırık, gaz çıkarma seansı ve hapşırık bitirdi beni😅
Çok şükür ben yatmadan önce pehlivan gibi yağlıyorum masaj yapıyorum . Gaz çıkarırken hıçkırık olmasın diye dua ede ede sırtına masaj yaptım 😂 dalınca da yavaş yavaş bıraktım yatağına. Bir elimi göbeğine diğerini başına koyuyorum kucakta sansın diye . Öyle de bekledim ilk göbeği sonra kafasındaki elimi çektim . Çok şükür dalmışşşş. Şimdi biraz uyuyayım iki saate burdayım 😂😂

Bizim de öyle ya çocuk ıkınıp sıkılıp kendi gazını kendi çıkartıyor yine😢 Göbek bağı da daha düşmedi o karın masajlarını da doğru düzgün yapamıyorum daha korkuyorum bişi olacak göbeğine diye
Ayaklarının altına yağ sür canım birde istersen

benim kızım 38 günlük şu anda memede uyuyor hep
emzik de çok vermek istemiyorum emzikle tam dalamıyor ağzından düşünce uyanıyor ağlıyor hemen
Az önce uyutup koydum yatağa hıçkırık tuttu uyandı eşim aldı kucağına tekrar uyutmak için azıcık kıpraşınca hemen emzik verdi ağzına çocuk da almadı ağlamaya başladı ( bazen midesi bulanıyor öğürüp çıkarıyor )
Kızdı bana eşim emzik vermemek için kendine bağımlı ettin başkasında durmuyor diye 😔
Naapcam başka türlü nasıl uyutcam bilmiyorum 😕

Çok şükür ben yatmadan önce pehlivan gibi yağlıyorum masaj yapıyorum . Gaz çıkarırken hıçkırık olmasın diye dua ede ede sırtına masaj yaptım 😂 dalınca da yavaş yavaş bıraktım yatağına. Bir elimi göbeğine diğerini başına koyuyorum kucakta sansın diye . Öyle de bekledim ilk göbeği sonra kafasındaki elimi çektim . Çok şükür dalmışşşş. Şimdi biraz uyuyayım iki saate burdayım 😂😂
Bende büyük bir cesaret örneği göstererek yatırdım. Belki 5 dk ya belki bi kaç saate sahalardayım 😅 bu kafasına el koyma işe yaramadı bende göğse koymada kısmi gibi birşey :olamaz: Masajı nasıl ve neyle yapıyorsun canım faydası oluyor mu

benim kızım 38 günlük şu anda memede uyuyor hep
emzik de çok vermek istemiyorum emzikle tam dalamıyor ağzından düşünce uyanıyor ağlıyor hemen
Az önce uyutup koydum yatağa hıçkırık tuttu uyandı eşim aldı kucağına tekrar uyutmak için azıcık kıpraşınca hemen emzik verdi ağzına çocuk da almadı ağlamaya başladı ( bazen midesi bulanıyor öğürüp çıkarıyor )
Kızdı bana eşim emzik vermemek için kendine bağımlı ettin başkasında durmuyor diye 😔
Naapcam başka türlü nasıl uyutcam bilmiyorum 😕
Emzik sanki illaki gerekiyor canım bizdede. Memede uyutmayı çoğu kişi desteklemiyor. Zorunda kaldığında anneden başka kimse uyutamıyor diye. Derin uykudayken alındığında yada düştüğünde uyanmaz aslında ama henüz derin uyku kısmına geçmemiş oluyor demekki

Dene dene şöyle hava da bi elin başının altında bi eşin belinin altında sağa solla salla çalkala al omzuna sırtına vurarak çıkart gazını aile hekimi arkadaşımız var onun kolik bebeğinde tuttu bu yöntem

Dene dene şöyle hava da bi elin başının altında bi eşin belinin altında sağa solla salla çalkala al omzuna sırtına vurarak çıkart gazını aile hekimi arkadaşımız var onun kolik bebeğinde tuttu bu yöntem
Ay az önce tam bu şekilde değil ama bir yaklaşık yaptım sonra eşim omzuna aldı sırtına vurarak cidden baya bişiler çıkardı😂 inşallah biraz rahatlar çocuğum ya 😍 çok teşekkür ederim canın ya🙏🏻

Ayy sizlerinde bebekleri gazlandı mı ben bir haftadır ne çekiyorum Gün kavramını falan yitirdim belki bir haftadan daha fazla bebeğime asla yapmam vermem dediğim şeyleri yaptım battaniyede mi sallamadım gaz damlası 1 çay kaşığı kimyon çayı verdim rezene verdim neler denedim yok bebeğim çatlayacak gibi ağlıyor bazı zamanlar kocam nöbette oluyor bende ailemden uzaktayım tek başıma o geceleri nasıl atlattım en son ağlayarak sus artık dediğimi biliyorum ki normalde sabır taşı gibi biriyimdir bugün yine eşim nöbetçi herşeyi kesiyorum hiç bir şey vermicem dedim clinikid diye bir yağ aldım işe yaradı sürdüm masaj yaptım çocuğum gazını çıkardı güzelce küvete ılık su doldurup içine koydum bu inanılmaz mutlu etti bebeğimi burnunu temizledim serum fizyolojik damlatıp ağızla çekilen aspiratörle çektim gün içinde göğsümde yatırdım şuan maşallah hala ağlama krizi tutmadı ama diken üzerindeyim emzirdim gazını çıkardım altını temizledim ama nasıl korkarak küçücük kız ödümü koparıyor 😂😂Allah yardımcımız olsun gazlı bebek çok zor gerçekten o huzursuz mutsuz biz huzursuz mutsuz bebeğimle kavuştum oh huzur diyemedim gaz yüzünden inşallah çok kısa sürede geçer ve atlatırız yarın doktora 1 aylık kontrole götürcem inşallah kolik falan demez

Emzik sanki illaki gerekiyor canım bizdede. Memede uyutmayı çoğu kişi desteklemiyor. Zorunda kaldığında anneden başka kimse uyutamıyor diye. Derin uykudayken alındığında yada düştüğünde uyanmaz aslında ama henüz derin uyku kısmına geçmemiş oluyor demekki
Şimdi emzik verdim kucağımda sallayarak uyutayım diye 5 dk emdi tam gözleri kapandı sonra öğürerek çıkardı ağlamaya başladı🤦🏼‍♀️
Napcam bilmiyorum ağlicam şimdi 9 dan beri uyutmaya çalışıyorum 2 kere koydum beşiğine birinde hıçkırık tuttu birindede beşiğe koyar koymaz hemen uyandı

Kızlar benim bebem mi çok beyaz nedir anlamadım bir anda o kadar kızartıp morartıyor ki kendini ödüm kopuyor sizin de çok sıkıyor mu kendisini
Birde durduk yere mide bulandırıyor özellikle kendini sıkarken öğürecek gibi oluyor

Kızlar bebeklerinize rutin oluşturmaya başladınız mı ? Biz 34 günlük olduk. İlk çocukta rutin oluşturamamıştım şimdi mesela uykuya alıştırma aşamaları olarak bir şeyler yapılıyor mu bilmeyenlere arada kalanlara fikir olsa. Yani beşikte mi yatıyor memede mi uyuyor belli bir saatten sonra uyku zamanı deyip Işık’larını söndürüyor musunuz. Ben şimdi odasında salonda nerde denk gelirse yatırıyorum orda uyuyor bi saat iki saat neyse. Veya akşam belli bir saat yok. (6.5 yaşındaki abiye düzen oturtamadık el kadar bebekten beklentime de bakın 🤣) Şu an bunlar için çok erken diye zorlamak istemedim anne bebek arasındaki sevgiye ilgiye odaklandım ama zamanı gelince de öğrensin bazı şeyler düzene girsin istiyorum. Yazarken de erken gibi geldi ben bu soruyu zmaanı gelince yineleyim ya en iyisi ama önerisi tecrübesi olan varsa seve seve okurum 🥰
Yalnız soruyu yazarken birkaç kere cevap vermişsin kendine bir ara sormaktan vazgeçmişsin . Kabul edelim hepimizin kafa çorba 😁🤣🤣

Back