• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    121
Vallahi günler geçmiyor gibi geliyor bana da son zamanlarda bazen diyorum boşver tadını çıkar ama bazen de diyorum bir an önce kucağıma alsam korkular falan bitse. Doğum sonrası olaylara takmaya başladım misafir vs agirlamak istemiyorum hiç doğumdan sonra ya 🥺
Ben ilk bebeğim doğduğu zaman pek olayın ciddiyetini anlamıştım. Eşimin iş arkadaşları ziyarete geldi onlara bir şeyler hazırladım ama zor yani yeni doğum yapmış kadının evine gidilmez. Millet ne kadar bir şey istemeyiz görüp gideceğiz dese de insan ikramsız misafir ağırlamak istemiyor. Eşime baştan dedim bu sefer kimseyi istemiyorum haberin olsun diye. Şimdi hem küçük çocuk hem bebek ikisiyle birlikte kimseyi ağırlayacak gücüm yok.

Malesef bazı insanlar huzursuzluktan besleniyor ya napim ki dediğin gibi atsan atılmıyor satsan satılmıyor laftan anlamıyor eşimi de dinlemiyor hiçbir şekilde. Bizim tedavi ile oldu zaten tüp bebek, 6 yıllık evliyim ilk torun olacak deliriyorlar torun diye anlıyorum bunu tabiki ama sen doğur biz bakar büyütürüz emzirsen yeter diyor bana kadın ben ne diyim buna cinnetlik valla lohusa bunalımı ayağına bıçaklamasam iyi 🤭
Emzirsen yeter mi🤣 madem bu kadar hevesliler bebeğe ev işini temizliği yapsınlar sen bebeğinle ilgilen 😊 emzirir ona verir uyursun🤣 insan nasıl ihtiyaç duyuyor uykuyaaaa. Ya bizim de gebelik zor ne şimdi uyıyabiliyoruz ne sonra🙈 böyle böyle rahatlatsınlar seni inşallah öyle olur ya🙏🏻😊

Ben ilk bebeğim doğduğu zaman pek olayın ciddiyetini anlamıştım. Eşimin iş arkadaşları ziyarete geldi onlara bir şeyler hazırladım ama zor yani yeni doğum yapmış kadının evine gidilmez. Millet ne kadar bir şey istemeyiz görüp gideceğiz dese de insan ikramsız misafir ağırlamak istemiyor. Eşime baştan dedim bu sefer kimseyi istemiyorum haberin olsun diye. Şimdi hem küçük çocuk hem bebek ikisiyle birlikte kimseyi ağırlayacak gücüm yok.
Aynen o da bir dert yani şimdiden yaşıyorum ben bunu. Serklajlıyım yatak istirahati yapıyorum illa gelecek oluyorlar geçmiş olsuna yani zaten misafir ağırlayacak halim yok 5 dk ugrucaz falan diyorlar ama hic kusura bakmasın kmse kabul etmiyorum enfeksiyon riskim var grip vs olmamam lazım kesinlikle misaifr kabul edemiyorum kusurabkmayin diyorum. Doğumdan sonra eminim çok daha zor olur insan ağırlamak hiçbir şey yapmadan da olmuyor ki dediğin gibi.
Emzirsen yeter mi🤣 madem bu kadar hevesliler bebeğe ev işini temizliği yapsınlar sen bebeğinle ilgilen 😊 emzirir ona verir uyursun🤣 insan nasıl ihtiyaç duyuyor uykuyaaaa. Ya bizim de gebelik zor ne şimdi uyıyabiliyoruz ne sonra🙈 böyle böyle rahatlatsınlar seni inşallah öyle olur ya🙏🏻😊
Hiçbir şey istemiyorum ya inan ki belki 1 hafta falan dikişlerim iyileşene kadar yardımcı olsalar yeterli kendi annem de olacak zaten. Ama sonrasında çekirdek aile kalmak istiyorum eşim ben ve bebeğim. Yani kimseyi çekecek gücüm yok zaten riskli gebelik zor süreçten geciyorum ama 1 yıl falan kalmayı düşünüyorlar kimse kusura bakmasın yani 1 haftanın üstünde misafir kabul edemem zaten evim 2+1 oturma odamı bebek odası yapıyorum misafir ağırlayacak kadar büyük evim yok 😂

Valla çok haklısın. En iyi anne bakar🙏🏻 Allah kimseye muhtaç etmesin🙏🏻 hep bunu diliyorum. Hemen iyi olursun da bebeğine keyifle kendin bakarsın inşallah 🙏🏻 🥰

Aynen o da bir dert yani şimdiden yaşıyorum ben bunu. Serklajlıyım yatak istirahati yapıyorum illa gelecek oluyorlar geçmiş olsuna yani zaten misafir ağırlayacak halim yok 5 dk ugrucaz falan diyorlar ama hic kusura bakmasın kmse kabul etmiyorum enfeksiyon riskim var grip vs olmamam lazım kesinlikle misaifr kabul edemiyorum kusurabkmayin diyorum. Doğumdan sonra eminim çok daha zor olur insan ağırlamak hiçbir şey yapmadan da olmuyor ki dediğin gibi.

Hiçbir şey istemiyorum ya inan ki belki 1 hafta falan dikişlerim iyileşene kadar yardımcı olsalar yeterli kendi annem de olacak zaten. Ama sonrasında çekirdek aile kalmak istiyorum eşim ben ve bebeğim. Yani kimseyi çekecek gücüm yok zaten riskli gebelik zor süreçten geciyorum ama 1 yıl falan kalmayı düşünüyorlar kimse kusura bakmasın yani 1 haftanın üstünde misafir kabul edemem zaten evim 2+1 oturma odamı bebek odası yapıyorum misafir ağırlayacak kadar büyük evim yok 😂
Ay çok geçmiş olsun sizin şimdi hiç insan görmemeniz gerekiyor. İnsan ekstra ilgiye muhtacken bir de ne kadar yakını olsa da kimseyi ağırlayamaz. Bence alınan değil de gerçekten anlayış gösteren insanlar bizim için kıymetli. Doğum sonrası fiziksel yorgunluk, dikiş ağrısı vs bir yana bebeğin saat başı ilgi, süt, bez değişim beklentisi de var yani her türlü zor. Çocuk aç aç ağlarken çay tazelemek ne kadar doğru cidden bizim insanımız da bir tuhaf. İyilik yapmak isteyen gelmesin bu kadar basit 😄🤦🏻‍♀️

Ay çok geçmiş olsun sizin şimdi hiç insan görmemeniz gerekiyor. İnsan ekstra ilgiye muhtacken bir de ne kadar yakını olsa da kimseyi ağırlayamaz. Bence alınan değil de gerçekten anlayış gösteren insanlar bizim için kıymetli. Doğum sonrası fiziksel yorgunluk, dikiş ağrısı vs bir yana bebeğin saat başı ilgi, süt, bez değişim beklentisi de var yani her türlü zor. Çocuk aç aç ağlarken çay tazelemek ne kadar doğru cidden bizim insanımız da bir tuhaf. İyilik yapmak isteyen gelmesin bu kadar basit 😄🤦🏻‍♀️
Aynen öyle sonuna kadar katılıyorum bunlari insanlara hatırlatınca terbiyesiz gibi oluyoruz ama istedikleri gibi anlasınlar hiç umrumda değil en güzel günlerimde saçma sapan anılar olsun istemiyorum 😄

Günaydın hanımlar,

Çalışan arkadaşlara hatırlatmak istedim. Ben bugün 32.hafta raporunu aldım, doktor verirken şöyle dedi: muhasebeden bazen sorun çıkarıyorlarmış 37. haftada tekrar rapor getireceksin diye. SGK sayfasında da yazıyor dedi, eğer 37 ye kadar çalışacaksan bir daha rapor götürmeyeceksin, muhasebeye bakma dedi. Sorun çıkaran olursa diye yazmak istedim.

Günaydınlaaar ❤️ kendiniz ve bebeginiz harici kimseyi takmayin doğum sonrasinda çünkü bi kere taktiginizda gerisi geliyo sinir küpü olarak geziyosunuz evde 😁 bende lohusayken misafir agirlamaya calistim akrabalari idare etmeye çalıştım mastit oldum o haldeyken bile kimseyi geri cevirmedim ayip olur derken olan bana oldu aylarca ugrastim simdi diyorum keske sadece yatip dinlenseydim kendime baksaydim 3 degil bir ay da iyilesirdim belki. Hic iyi anilarim yok ilk bebegimle ilgili hastane önünde tek basima oturup aglamisligim var çünkü o ayip olmasin sevip sayip geliyolar dedigimiz akrabalar zor anlarimizda ortada olmuyolar ve umurlarinda da olmuyo en yakinimizin bile. Eşim bile emzirseydin böyle olmazdi dedi gözünün önünde olmustu hersey hala diyorum iyi kurtardin o zaman doovebilirdim seni diye 😁 ay ne cok doluyum bu konularda 😂 ben mastit olup tek gogusum tikandiktan sonra 2 sene tek göğüsten emzirdim oglumu mamaya ihtiyac olmadı şükür ama psikolojik olarak cok yipratmisti

Merhaba kızlar. Hastaneye geldim yatışım yapıldı bahsettiğim o magnezyum ilacı için akşam 8 gibi bitecekmiş . İlk nst de çekildi, tuhaf bi duyguymuş
Geçmiş olsun canım rutin mi yoksa şikayetin vardı ondan mı aldilar, ilk nst normalde 32 haftadan sonra diye biliyorum.

Geçmiş olsun 🙏🏻 kalp atışlarını aradan duymak çok güzel 🥰 magnezyum bende çarpıntı yapıyordu olursa korkma
Evet bende de yaptı korktum gectı şimdi ama. Bu arada yarın taburcu etmeye karar verdi.bazen bu ilaç bebek hareketlerini yavaşlatıyor yada birden suyu azaltabılıyormus . Yarın ultrasonla detaylı bakayım oyke taburcu edeceğim dedi . Korktum şimdi biraz

Back
X